Feast4 írta:
Én se azt mondtam, hogy jól mennek a dolgok, csak azt hogy látszólag nagy gáz nincs. Teljesen egyet értek azzal amit mondtál. Én is azt látom, hogy a jó egyéni képességeknek jól felkapott fonalnak köszönhetjük, hogy ott vagyunk ahol mert LE szerintem semmi pluszt nem tett hozzá az öszképhez. Kapkodó csapatunk van darabos néja,sokszor gyenge a támadójáték még akkor is ha ilyen támadóink vannak. Valami hiányzik. Valami + eszencia amit az edzőnek kéne megadni. De nem adja meg...
Igen, a BL, Kupa továbbjutás, 2. hely önmagában nem tragédia, csak hát a jövőkép. Igazából azért is nehéz bízni Lucho-ban, mert a Roma-ban kifejezettem rossz mérleggel zárt, a Celta-val sem okozott olyan nagy meglepetést (pl.: 4-5. hely)... nem éppen arra utaló jelek, hogy majd nálunk tesz csodát, de kiderül...
Chino írta:
Már korábban írtam LE miket hozott, miként változott a csapat, mik voltak azok a szegmensek amit neki köszönhetünk.
Mégegyszer nem fogom leírni, de egyszerűen te is olyan negatív szemlélettel vagy felé, hogy lehet bármit mondani, érvelni úgyse fogsz mást írni csak ugyanazt hajtogatni.
Vannak hibái ezt is írtam már, de rengeteg olyan plusz van, amit vagy szándekosan nem vesztek, vagy nem akarok észrevenni.
Te is folyamatosan azzal jöttél, hogy esélyünk sincs a PSG ellen, mert 100%, hogy minimum kettőt kapunk stb.
Aztán jött egy X és egyből halálhangulat. Egy 5:0-ás meccset meg szerintem hiába Cordoba nem kell magyarázni. Egyszerűen mindig az a jó, az a király aki nincs. Meg Ancelotti mekkora [auto_cenzúra] gyerek, meg Pep. Azért nézzük már meg, milyen alapanyag lett a kezük alatt, meg milyen helyzetben érkeztek a csapathoz. És lehet itt mondani, hogy milyen király Klopp és csak annak köszönheti, hogy ott tart a Dortmund ahol, mert sok a sérült meg nincs Lewandowski. Akkor is van olyan játékosanyaga, hogy ne a kőkemény Bundesliga utolsó előtti helyén zárja az őszi szezont. (bár még lehet utolsó is ha a Freiburg nyer)
Ha mi csak a 3.-4. helyen állnánk a jóval erősebb La Ligaban már hullanának a fejek. Meg, hogy mennyire gáz a védelmünk. Hát én nem igazán így vettem észre. És ez egyénekre is vonatkozik. Ott meg a megváltó, agyonistenített Hummels-el, Subotic-al, Piszczekkel kaptak 25 gólt. De persze ehhez köze nincs Klopp-nak.
És Titonak is azért volt még egy majd élete virágában lévő Iniestaja, egy sokkal fiatalabb Xavi-a, Fabregasa csak a középpályára.
Nem személykedésnek szánom, de ha levennéd a napellenzőt és nem csak vaktában szidnád LE-t hanem objektíven néznéd a dolgokat, lehet, hogy észrevennél olyanokat is amit eddig nem.
Miket hozott LE?
Motiváltabb a csapat. Ezt egy kupa nélküli év után és egy karizmatikusabb edző mellett valahol normálisnak mondaná az ember, ráadásul ez a motiváltság nem egy meccsen "eltűnt".
Robotolósabb a középpályánk. Ez lehetne jó dolog is, mert sokat hozzátesz a védekezéshez, de el is vesz LEGALÁBB ugyanennyit a támadásépítésből. De kb. ennyiben ki is merül a dolog. Ja, meg volt egy jó ötlete, amit egy meccsen be is mutatott, utána dobta a kukába. Bravo.
Suárez beépítése meg... hát legalább nem 90, hanem csak 50%-ban van a széleken. Nem teljesít rosszul, de emiatt nem Lucho-t kellene, dicsérni, hogy hú, de beillesztette a csapatba, amikor jelenleg még elég "idegen test". Persze, ez nem csoda, de akkor sem éppen pozitívum.
Nem tudom, hogy miket és hova írtál pont te, mert nem követem percről percre minden nap a fórumot, amikor van időm írok, és oldalakat nem olvasok vissza. Ha érvelni akarsz, akkor szedd össze a dolgaidat, én is van amit nem csak egyszer írok le..
Az a bajod, hogy neked qva mindegy, hogy mi van a csapatnál, az biztos, hogy úgy jó, ahogy van, mert akik ott vannak 99%ban mindent jól csinálnak és ha valaki nem elégedett, az nem objektív... Politikába nem fogok belemenni, de sokan azzal kapcsolatban is így vannak. Komolyan neked az kellene, hogy úgy álljunk mint a sokat emlegetett Dortmund, hogy vége kinyíljon a szemed és ne csak védd a csapat edzőjét, játékosait, vezetését?

Ugyanez volt Martino-nál is. Szinte ugyanazokat a köröket futja a fórum. Ugyanazok védik, ugyanazok támadják. A miértje egyszerű a dolognak: a csapat borzasztó hasonlóan játszik, a kisebb, jelentéktelenebb változásoktól eltekintve ugyanazt nézzük hétről hétre. Martino valamivel talán taktikusabb volt, de motiválni egyáltalán nem tudott, Lucho-nál ez fordítva van. Tito távozása óta az egyetlen olyan meccs, ahol valami jelentősebb változásnak lehettünk tanúi, az a PSG elleni meccs volt, nem véletlenül dühít sokakat, hogy csak egy meccsen, "kényszerből" változtattunk, holott eredményes taktika volt.
Apropo, Dortmund. Kloppnak ez egy gyenge szezonja, de Ferguson rossz edző volt, mert volt, 3-4. is a PL-ben, vagy állt sokszor rosszul? A különbség annyi, hogy ameddig az MU tele van pénzzel, addig Dortmundban vannak költségvetési határok. Nem csoda, hogy nem tudják minden elcsábított sztárjukat pótolni és folyamatosan esnek vissza. Gondolom emiatt a csapatmorál sem éppen a legjobb. Lehet Kloppot okolni, de egy Chelsea-vel vagy City-vel valószínűleg nem állna így. És amúgy is a Bundesliga sem sokkal gyengébb mint a La Liga. Itt éppenséggel 2,5 nagy csapat van, ott 1,5 (Az Atletico és a Dortmund miatt írom így, pont a költségvetés miatt). Jóval erősebb La Liga... - gondolom ezt olyan nagyon komolyan te sem gondolod...

Nem egy lengyel vagy egy skót bajnokságról van szó.
Lucho-val az a nagy helyzet, hogy nem érett még meg erre a posztra és rengeteg baromságot csinál, nyilatkozik, stb. Nekünk most nem erre lenne szükségünk, hanem egy olyan edzőre, aki a tavalyi sikertelen szezon után OKOSAN össze tudná szedni a csapatot. Lucho nem ilyen, ha ez eddig nem derült ki, akkor sajnállak.
Persze jogod van másképp gondolni, úgyis a szezon végén derül majd ki, hogy mire is vitte Lucho.