Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
visca el barca
Presidente del Barça

2014.12.31. 11:55:42

neurernek max akkor járna volna az aranylabda, ha minden döntőben (bl-vb-németkupa-franc tudja) tényleg ember felettien tolta volna. mondjuk büntiket fog, meccs embere, stb stb...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
ferninho
Madridista

2014.12.31. 11:50:15

Subinho írta:Neuer meg... jó kapus meg minden, DE egy kapusról beszélünk, mint a világ legjobb focistájáról! Nem érzi senki ezt az ellentmondást??? Miért nincs külön díj erre? Nem lehet egy kapus a világ legjobb focistája! Még ha állandóan kijön mezőnybe söprögetni...
ezzel rohadtul nem értek egyet, nonszensz, hogy így ledegradálod a kapusokat, kb azt mondtad, hogy ők nem is focisták bazzeg... egy csapat egyik legfontosabb tagja a kapus és ha olyan teljesítményt nyújt igenis kaphasson Aranylabdát.
Mondjuk Neuer pont nem nyújtott idén ilyen egyéni teljesìtményt, ok hogy kifutkározik, de ettől nehogy hasra essek... aztán a BL elődöntőben is láthattuk, hogy Neuer ezt kétszer is benézte és szerencsének köszönhette, hogy nem kaptak ezekből gólt...
előbb ugrik be nekem az Neuerről, hogy letarolta Higuaint, mint bàrmelyik védése... és ő lesz ott kapusként a top3ban... a futkározásai miatt :lol:
madridista
Alfa
Entrenador del Barça

2014.12.31. 11:21:50

Normandia írta:
palesz77 írta: A "szarok bele" hozzáállására gondolok itt Messinek, nem a statokra. De aki egy Bl negyeddöntőben - vagy elődöntő, nem emlékszem már - alig fut többet, mint egy kapus, és láthatóan tojik magasról a dolgokra, az nálam nem érdemel Aranylabdát.. CR meg lehet, hogy a Bl döntőn sem villogott, de Bale gólja előt - ha jól emlékszem - pont ő volt az, aki a saját 16-osa körül visszasprintelve szerelte a támadót, és indította a kontrát. Hozzáállásban idén sajnos verte a Portugál Leot, és ilyen azonos mutatók mellett ezt is figyelembe veszem én.

Na, én pont ezért adnám CR-nek, mert ha azt Messi megkapta - teljesen jogosan -, akkor ezt meg elvileg CR-nek "illene", lévén a szabályok ugyan azok maradtak..
Már ne haragudj, de ezen az alapon Messi egyszer sem érdemelte volna meg az aranylabdát. Soha nem volt futógép és legtöbbször a 4 km sem éri el a futómennyisége meccsenként. Még akkor sem érte el, amikor szerintetek a legjobb volt. Ő nem ilyen játékos és nem erre találta ki a mindenható. CR pontosan annyival fut többet (5 km felett), hogy a hátrányát le tudja dolgozni, kompenzálni tudja. Csak vegyük az utolsó meccsünket a Cordóba ellen. "Semmit" sem csinált Leo egész meccsen, sétált meg "sz@rt bele" stb, de vágott két remek gólt, a második egy csoda, amit CR az életében jó ha egyszer meglő majd. Messitől a váratlan mindig minden meccsen, játszon akárhogyan, benne van és hogy őszinte legyek, nekem ne hátul szereljen, hanem elől varázsoljon, azt meg nagyeséllyel megteszi szinte minden meccsünkön. Két teljesen különböző játékost vetünk itt össze nap mint nap, hogy ki a jobb és ki érdemli az aranylabdát. Az egyik mindent megtesz, hogy partiba maradjon a korszak legnagyobbjával. Ezért minden dícséret megilleti, mert rengeteg energiát fektet bele. A másik meg azt teszi, amit a legjobban szeret, játszik és szórakoztat, hogy e mellé még díjazzák is az neki csak mellékes.
Egyébként na0421-el értek egyet. Neuer-nek kellene nyerni, mert a legkiegyensúlyozottabb volt egész évben. VB-t , bajnokságot, kupát nyert. Nem volt hullámzó a teljesítménye, ugyan Ő is sétálgat :D , de ez megbocsájtható neki :mrgreen:
Azért az a 4km nagyon nem állja meg a helyét. Sokkal többet fut annál , főleg idén . De a többi évben is többet futott attól még persze nem az a futógép de minden meccsen 6-7km fölöt táll meg a "számláló" nála.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Subinho
Director del Fútbol

2014.12.31. 10:29:44

Ha már az aranylaszti..... Messi jobb mint tavasszal, de az egész évet nézve sztem nem a világ legjobbja, legalábbis 2014-et nézve. Ezt az évet nézve CR összességében sajnos előtte van. Neuer meg... jó kapus meg minden, DE egy kapusról beszélünk, mint a világ legjobb focistájáról! Nem érzi senki ezt az ellentmondást??? Miért nincs külön díj erre? Nem lehet egy kapus a világ legjobb focistája! Még ha állandóan kijön mezőnybe söprögetni... Messi valóban jobb formának örvend, mint tavasszal, ennek örülök nagyon és még azt is elfogadom, hogy olyan már soha nem lesz, mint amikor nyerte a lasztikat zsinórban, DE nem aranylabdás szint... Sajnos...
Daweed
Jugador del Barça

2014.12.31. 09:39:38

Normandia zseniálisan megfogalmazta a lényeget! És azt sem kell elfelejteni, hogy Messi mekkora zsugákat tesz ki meccsenként legalább 3-4x.
Normandia
Director del Fútbol

2014.12.31. 09:12:52

palesz77 írta: A "szarok bele" hozzáállására gondolok itt Messinek, nem a statokra. De aki egy Bl negyeddöntőben - vagy elődöntő, nem emlékszem már - alig fut többet, mint egy kapus, és láthatóan tojik magasról a dolgokra, az nálam nem érdemel Aranylabdát.. CR meg lehet, hogy a Bl döntőn sem villogott, de Bale gólja előt - ha jól emlékszem - pont ő volt az, aki a saját 16-osa körül visszasprintelve szerelte a támadót, és indította a kontrát. Hozzáállásban idén sajnos verte a Portugál Leot, és ilyen azonos mutatók mellett ezt is figyelembe veszem én.

Na, én pont ezért adnám CR-nek, mert ha azt Messi megkapta - teljesen jogosan -, akkor ezt meg elvileg CR-nek "illene", lévén a szabályok ugyan azok maradtak..
Már ne haragudj, de ezen az alapon Messi egyszer sem érdemelte volna meg az aranylabdát. Soha nem volt futógép és legtöbbször a 4 km sem éri el a futómennyisége meccsenként. Még akkor sem érte el, amikor szerintetek a legjobb volt. Ő nem ilyen játékos és nem erre találta ki a mindenható. CR pontosan annyival fut többet (5 km felett), hogy a hátrányát le tudja dolgozni, kompenzálni tudja. Csak vegyük az utolsó meccsünket a Cordóba ellen. "Semmit" sem csinált Leo egész meccsen, sétált meg "sz@rt bele" stb, de vágott két remek gólt, a második egy csoda, amit CR az életében jó ha egyszer meglő majd. Messitől a váratlan mindig minden meccsen, játszon akárhogyan, benne van és hogy őszinte legyek, nekem ne hátul szereljen, hanem elől varázsoljon, azt meg nagyeséllyel megteszi szinte minden meccsünkön. Két teljesen különböző játékost vetünk itt össze nap mint nap, hogy ki a jobb és ki érdemli az aranylabdát. Az egyik mindent megtesz, hogy partiba maradjon a korszak legnagyobbjával. Ezért minden dícséret megilleti, mert rengeteg energiát fektet bele. A másik meg azt teszi, amit a legjobban szeret, játszik és szórakoztat, hogy e mellé még díjazzák is az neki csak mellékes.
Egyébként na0421-el értek egyet. Neuer-nek kellene nyerni, mert a legkiegyensúlyozottabb volt egész évben. VB-t , bajnokságot, kupát nyert. Nem volt hullámzó a teljesítménye, ugyan Ő is sétálgat :D , de ez megbocsájtható neki :mrgreen:
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
na0421
Barça B

2014.12.29. 23:24:45

De palesz, mi van, ha messinek nem a "... bele" hozzáállással volt a baj? a vb döntőn pl semmivel nem játszott jobban mint nálunk tavasszal ne mond már hogy arra a meccsre is "..." :)
lehet hogy ennyire telik neki fizikálisan, és azok a hányások.. de mindegy nálam pl egy aranylabda vagy más egyéni díj szempontjából tök mindegy, hogy ki miért játszik rosszul, a lényeg hogy rosszul játszik. :wink: ezért nem érdekel, hogy cr-nek milyen indokai voltak a tavaszi rossz formára és milyenek messinek. de látom én azt jól, hogy ebben különbözünk, mert nálad egyértelműen kiverte a biztosítékot a tavaszi messi hsz-ek alapján (amúgy megértem, nehogy azt hidd, hogy nem). :D
és nem értek egyet veled, messi öltözhet pikácsunak is, vagy öltözhet nőnek, a mulatós az örök, felülmúlhatatlan :D
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.12.29. 23:14:30

na0421 írta:áruld már el nekem, hogy Cr-nek egyénileg miért is sikerült jobban a tavasza?

A "szarok bele" hozzáállására gondolok itt Messinek, nem a statokra. De aki egy Bl negyeddöntőben - vagy elődöntő, nem emlékszem már - alig fut többet, mint egy kapus, és láthatóan tojik magasról a dolgokra, az nálam nem érdemel Aranylabdát.. CR meg lehet, hogy a Bl döntőn sem villogott, de Bale gólja előt - ha jól emlékszem - pont ő volt az, aki a saját 16-osa körül visszasprintelve szerelte a támadót, és indította a kontrát. Hozzáállásban idén sajnos verte a Portugál Leot, és ilyen azonos mutatók mellett ezt is figyelembe veszem én.
na0421 írta:amúgy én ezen az egész aranylabda történeten azért röhögök, mert többek között a madridisták és messi gyűlölők, szinte vért pisilve bizonygatják immár négy éve hogy messi 2010-es aranylabdája mekkora kamu, és annál nagyobb szégyene nincs is a futballtörténelemnek, mert vb... ehhez képest most Cr aranylabdája megkérdőjelezhetetlen. :D
na0421 írta:mondjuk nekem évek óta az aranylabda díjátadó annyit jelent, hogy meglesem messi újabb divatkatasztrófáját. :D kíváncsi vagyok, idén mivel fognak előrukkolni a sztájlisztok, de azt a tavalyi mulatós öltönyt az aranycipő átadón szerintem semmi nem tudja überelni. :lol:
Szerintem ebbe ne legyél olyan biztos, én minden évben azt hiszem, hogy ennél durvább már nem lehet, aztán mégis.. :lol:
na0421
Barça B

2014.12.29. 22:49:08

"ősz alapján érdemelhetne, de az a tavasz"... :D
áruld már el nekem, hogy Cr-nek egyénileg miért is sikerült jobban a tavasza? pont annyival, hogy leo kis híján beérte a góllövőlistán (a pocsék formájával), ahol még januárban vagy 10 gólt vert Cr messire.. :D hagyjuk már, idén, ha az egyéni teljesítményt nézzük, tényleg csak a szimpátia dönt, hogy kinél ki teljesített jobban, mert egyéni mutatókban tök ugyanott állnak. Te többször kifejtetted, hogy messi a tavasz miatt nem, de Cr tavasza minimum olyan vacak volt ha nem rosszabb mint messinek, már bocs. az már más, hogy ő egyértelműen sérüléssel küzdött, míg messinél nem lehet biztosan tudni, mi volt a kiváltó ok a rossz teljesítményre (hányások, beletojás, vb, több pénz stb).

amúgy sztem: ha azt nézzük ki lőtt több gólt a tiziket is számítva, akkor Cr, ha azt, hogy tizik nélkül ki lőtt többet, akkor egyértelmű messi, ha azt, hogy kinek van több gólpassza, akkor messi, ha azt hogy ki nyert fontosabb kupát, akkor Cr, ha azt, hogy ki teljesített a vb-én, akkor messi, ha azt, hogy ki a fontosabb a csapat számára, és melyik csapat függ jobban tőle, akkor egyértelmű messi (sajnos), ha azt hogy ki a jobb irányító, akkor messi, ha azt hogy ki a jobb kontracsatár, akkor Cr, ha azt, hogy ki a jobb játékos, akkor nagyon messi, ha azt, hogy kinek a fején látszik jobban az akarat akkor Cr, ha meg azt, hogy mi tenne legjobbat az aranylabda jövőjének még ha nem is igazságos akkor Neuer. Úgyhogy én Neuernek szurkolok (úgysem ő kapja).

szóval mindenki így legyen okos. :)

amúgy én ezen az egész aranylabda történeten azért röhögök, mert többek között a madridisták és messi gyűlölők, szinte vért pisilve bizonygatják immár négy éve hogy messi 2010-es aranylabdája mekkora kamu, és annál nagyobb szégyene nincs is a futballtörténelemnek, mert vb... ehhez képest most Cr aranylabdája megkérdőjelezhetetlen. :D

mondjuk nekem évek óta az aranylabda díjátadó annyit jelent, hogy meglesem messi újabb divatkatasztrófáját. :D kíváncsi vagyok, idén mivel fognak előrukkolni a sztájlisztok, de azt a tavalyi mulatós öltönyt az aranycipő átadón szerintem semmi nem tudja überelni. :lol:
Daweed
Jugador del Barça

2014.12.29. 22:30:11

Erxy írta:
barca0000 írta:u.i.: Messi csak magához képes volt rosszba mert nem 50 gólt lőtt
ebben az évben Messi 58 gólt lőtt :lol: :lol:
(CR 61-et.)
Ez azért mindent elmond. A sok okos szerint Messinek ez az éve instant kuka, CR meg ász volt, közbe meg 3 gól van köztük, úgy, hogy a portugál kb a góljai negyedét 11-esből lőtte.
Én meg csakazért sem adnám CRnek az aranylabdát, mert volt pár olyan megmozdulása is, amitől egy normális gyomorműködésű ember összehányja a szobát. (gondolok itt a Godin ellen elkövetett testi sértésre :lol: , meg a szokásos homorításokra, vergődésekre)
Ha "ennyire számít" egy egyéni díjnál, hogy csapatszinten mit ért el az illető egy adott évben, akkor számítson az is, hogy a VB-n hogy szerepeltek, meg számítson az is, hogy a pályán miket műveltek (Suárez harapás, CR ökölharc, Messi nem köszönt a kisgyereknek :lol: )
palesz77

2014.12.29. 22:12:54

barca0000 írta:Nem értem mi ez a nagy elfogultság itt Ronaldoval kapcsolatba ok tavaly jobb volt mint Messi
Ennyiről van szó. Komolyan nem tudom azzal a probléma, ha ennek valaki hangot is ad.. :roll: Senki nem nézi le Leot, de idén nem érdemel Aranylabdát, szerintem ezt nem istenkáromlás kimondani - ősz alapján akár érdemelhetne, de az a tavasz..
barca0000 írta:Most el kell dönteni hogy az aranylabda egyéni vagy csapat díj mert ha egyéni és természetesen az akkor azt mondja meg nekem valaki miért pont Ronaldo miért nem Suarez ?
2011-ben Messi azért nyert CR előtt, mert megnyerte a Bl-t és a Bajnokságot, pedig szinte közel azonos mutatókkal rendelkeztek abban az évben - CR asszem 1 góllal többet is lőtt. Suárez meg ráadásul nem is játszott egész ősszel a saját hülyesége miatt, gondolom ezért nem..

Na mindegy, ez itt kicsit - nagyon - off már, de komolyan valaki mondja már meg, hogy miért fáj sokaknak elismerni, hogy idén CR érdemli meg? Mióta ez a rendszer van, Leo 3-szor is megnyerte zsinórban - az elsőt még a régi rendszerben kapta -, akkor fele ennyi embernek nem volt baja azzal, hogy a gólok számítottak elsősorban, mióta CR kapja, azóta meg változtatni kéne az egészen.. :roll:
Amúgy meg UEFA év játékosa díj, ott nem csak a gólok számítanak, hanem a régi rendszer szerint megy a díjátadás, azt meg is nyerte tavaly Ribery, 2 éve meg Ini..

u.i.: Mondjuk azt se értem, hogy miért kell ennyit egy ilyen díjon pörögni, de hát végülis most én is ezt teszem.. :lol: :^o
Erxy
Entrenador del Barça

2014.12.29. 21:59:30

barca0000 írta:u.i.: Messi csak magához képes volt rosszba mert nem 50 gólt lőtt
ebben az évben Messi 58 gólt lőtt :lol: :lol:
(CR 61-et.)
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2014.12.29. 21:57:42

ennyi erővel maldininek meg puyolnak is 3x aranylabdásnak kellene lennie
Cannavaro meg is kapta anno :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
barca0000
Jugador del Barça

2014.12.29. 21:19:36

Nem értem mi ez a nagy elfogultság itt Ronaldoval kapcsolatba ok tavaly jobb volt mint Messi de itt már sokan akkor különbséget vizionálnak mintha Ronaldot, Gera Zolival hasonlítaná össze pedig Leo messze nem olyan rossz. Most ha nagyon őszinte akarok lenn és csak a tavalyi szezont nézem, akkor Suárez minimum egy szinten volt Ronaldoval vagy jobb volt nála de rosszabb semmi esetre se. Ebből azt akartam kihozni ha mind a 3 játékos (CR, Messi, Suárez) csapatot cserélne akkor Ronaldo se nyert volna semmit míg, lehet hogy ha pl Messi vagy Suárez játszott volna a realba akkor most ők nyertek volna bl +király kupát nem pedig CR. Most el kell dönteni hogy az aranylabda egyéni vagy csapat díj mert ha egyéni és természetesen az akkor azt mondja meg nekem valaki miért pont Ronaldo miért nem Suarez ?

u.i.: Messi csak magához képes volt rosszba mert nem 50 gólt lőtt de a vébén jobb volt mint Ronaldo.
visca el barca
Presidente del Barça

2014.12.29. 20:20:09

barca0000 írta:
visca el barca írta:árulja már el nekem valaki, mi a rákért neuernek kellene nyerni a labdát? mert vb-t nyert? akkor miért nem a a többi 20 német közül valamelyik? vagy azért mert a 1,5 csapatos bundesligában jól játszik?
Miért akkor inkább kapja a 2,5 csapatos la ligaba jól játszó Cr?
teljesen egyértelmű.
Samper írta:Jelenleg sokan őt tartják a világ legjobb kapusának. Nem utolsó szempont, hogy a VB évében világbajnok kapja a trófeát.
ennyi erővel maldininek meg puyolnak is 3x aranylabdásnak kellene lennie
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77

2014.12.29. 19:24:23

barca0000 írta: Miért akkor inkább kapja a 2,5 csapatos la ligaba jól játszó Cr?
Igen, ha következetesek akarnak lenni, akkor adják neki.
Samper
Director del Fútbol

2014.12.29. 19:03:27

visca el barca írta:árulja már el nekem valaki, mi a rákért neuernek kellene nyerni a labdát? mert vb-t nyert? akkor miért nem a a többi 20 német közül valamelyik? vagy azért mert a 1,5 csapatos bundesligában jól játszik?
Jelenleg sokan őt tartják a világ legjobb kapusának. Nem utolsó szempont, hogy a VB évében világbajnok kapja a trófeát. És egy kapus jobban hideg zuhany a sok hülyére, akik képtelenek különbséget tenni az aranylabda és az aranycipő között.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.12.29. 19:00:35

én se vágom ezt,hogy mit feszülnek ezen a témán.
Tavaly még Ribéryt megértettem volna,azért nyert kupákat,húzóember volt.
De Neuer amellett,hogy tényleg top3as kapus, talán a legjobb is, nem sok mindent csinált. Konkrétan nem emlékszem olyan meccsre,amit egyedül hozott volna.
Casillass a 2010es vb-n pl messze jobban teljesített, vagy Buffon 2006ban, Oli Kahn 2002-ben.
Ebben a német csapatban védhetett volna a másik kettő is, 95% hogy velük is húzzák az aranyat.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
barca0000
Jugador del Barça

2014.12.29. 18:54:07

Miért akkor inkább kapja a 2,5 csapatos la ligaba jól játszó Cr?
visca el barca
Presidente del Barça

2014.12.29. 18:18:59

árulja már el nekem valaki, mi a rákért neuernek kellene nyerni a labdát? mert vb-t nyert? akkor miért nem a a többi 20 német közül valamelyik? vagy azért mert a 1,5 csapatos bundesligában jól játszik?
Kép
Lionel85
Llegenda del Barça

2014.12.29. 17:51:39

Roberto Carlos írta:
...akkor már az kapja meg, aki világbajnok lett és ne az, aki csak klubszinten alkotott maradandót...
2010-re emlékszel? Ha akkor Messi kapta, akkor most CR-nek kell kapnia, ha következetesek akarnak maradni.
Akkor Iniestának vagy Xavinak. Idén Neuernak. Szerintem Messi harmadik lesz.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2014.12.29. 17:40:38

Ne kezdjük már megint, kérlek. [-o< :mrgreen:
Roberto Carlos
Barça C

2014.12.29. 17:24:53

...akkor már az kapja meg, aki világbajnok lett és ne az, aki csak klubszinten alkotott maradandót...
2010-re emlékszel? Ha akkor Messi kapta, akkor most CR-nek kell kapnia, ha következetesek akarnak maradni.
Roberto Carlos - Cristiano Ronaldo - Rivaldo
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2014.12.29. 16:48:30

Ők ugyan ezt mondják Messire,hogy egy lasztija volt jogos, esetleg 2.
Ugye a 2009t elismerik,meg néha a 2011et, de a 2012t szerintük Cének kellett volna kapnia. Hogy mire fel,arról senkinek fogalma sincsen,de Cé.
2010 meg ugye Sneijder vagy Iniesta,stb...
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Lionel85
Llegenda del Barça

2014.12.29. 16:14:06

tothnandor1 írta:Messi technikai tudása, játékintelligenciája és alázata a csapat iránt mindenki fölé emeli. Ő komplett csoda, akármi lesz is az Aranylabda szavazás vége!
Igen, csak az a gond, hogy egy nálánál nem jobb játékost fognak háromszoros Aranylabdássá tenni, amiből kb. az első, ha jogos volt. Akkor már az kapja meg, aki világbajnok lett és ne az, aki csak klubszinten alkotott maradandót, mert hogy a társak a segge alá tolták a gólokat (a bírók meg a tiziket)...
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése