Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
visca el barca
Presidente del Barça

2015.01.09. 13:20:16

palesz77 írta:(15+9 amúgy csak 24. :oops: :D )
kabbe ,tényleg :oops: :mrgreen: :lol:

igen, amugy transfermarktról néztem.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
danianevem
Entrenador del Barça

2015.01.09. 12:55:35

A 63.4% is helytálló, csak az az Atlético meccs utáni adat.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.01.09. 12:50:50

visca el barca írta:gól+gólpassz 15+9, 26/41góllal 0.634

elégre a gólpassz is beleszámít a "benne van a gólban" c. történetben.
Csak 7 gólpassza van hivatalosan, transfermarkt gólpasszok terén elég nagyvonalú - gondolom ott nézted -, olyat is annak számít, ha Messi belelövi a kapusba, és a kipattanót bekotorják. Én csak a hivatalos gól+gólpassz adatokkal számoltam most.. :D
(15+9 amúgy csak 24. :oops: :D )
visca el barca
Presidente del Barça

2015.01.09. 12:45:28

palesz77 írta:Idei adat nem tudom honnan volt, de egy picit túlzó volt.. :D
gól+gólpassz 15+9, 26/41góllal 0.634

elégre a gólpassz is beleszámít a "benne van a gólban" c. történetben.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77

2015.01.09. 12:35:13

visca el barca írta:paleszt kihívás elé állítom, majd kiszámolja, hogy az elmult években a góljaink hány százalékában volt benne... igen megdöbbentő lesz. idén ez csak a bajokságban 63.4%....
Challenge Accepted! Bajnokságban néztem csak:
14/15: 53,6%
13/14: 39%
12/13: 50,4%
11/12: 57%
10/11: 51,6%
09/10: 44,9%
08/09: 32,4%
07/08: 31,6%
06/07: 20,5%
05/06: 7,5%
04/05: 1,3% - pfff, ez azért elég gáz.. :? :D

Idei adat nem tudom honnan volt, de egy picit túlzó volt.. :D
visca el barca
Presidente del Barça

2015.01.09. 11:58:10

kadarzsolt85 írta:Rixmond unjuk mar a fejedet ulj le egyes es hagyd beken mar Messit
én speciel a Te pökhendi, foghegyről odavetett egymondatosaidat unom, de baromira. sok értelmes hozzászólásod nincs.
-----------------
vicces amugy, mindig mikor leírom a fórumra, hogy talán el lehetne adni jó sok pénzért, mindig megszórja magát. ezentúl minden meccs előtt beírom legalább 3x...

paleszt kihívás elé állítom, majd kiszámolja, hogy az elmult években a góljaink hány százalékában volt benne... igen megdöbbentő lesz. idén ez csak a bajokságban 63.4%....

tata:

Nagyon furcsa élményeim voltak Barcelonában. Úgy éreztem, mindenki azt várja, hogy behódoljak Messinek. Az egyik edzés végén aztán odamentem hozzá, és azt mondtam: »Lionel, mindenki tudja, hogy ha felvennéd a telefont, és felhívnád az elnököt, azonnal az utcán találnám magam. Te vagy itt a főnök, de nem kell erre emlékeztetned mindennap...
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2015.01.09. 11:45:28

palesz77 írta: Mert mi a probléma azzal amit ír? Hogy nem Messis napszemüvegen keresztül nézi a dolgokat, és a hibáit ugyanúgy kiemeli, mint mások minden egyes jó megoldását? Néha szerintem is már túlzásokba esik mondjuk, de attól még az írásának bőven van alapja. Úgyhogy nem tudom miért kell személyeskedni, főleg hogy érveket megint nem írsz mellé..
Engem nem igazán lehet vádolni azzal, hogy Messis napszemüvegen át nézném a dolgokat, mert nem tartozik a kedvenceim közé, de azért az vitathatatlan, hogy idén motiváltabban játszik, mint tavaly. Kevesebb a sétálgatás, részt vesz a letámadásokban. Nyilván nem úgy mint mondjuk 3-4 évvel ezelőtt, de ha azt vesszük, hogy 4x aranylabdás, mindent megnyert klubszinten amit lehet (nem is egyszer) valahol törvényszerű. Iniesta vagy Xavi helyzete más.
Cr amúgy nem jó példa ilyen szempontból. Az az alázat, amit említettek lejjebb, nem a "csapatnak szól". Ő sem hajtja teszi ki meccseken a lelkét, ha nem megy neki hisztizik, az az alázat, inkább annak szól, hogy azért tesz mindent, hogy jobb és jobb legyen.

Bob észrevételével félig egyetértek. Anno tényleg volt egy Ronaldonk, akitől talán még jobban függött a csapat és igen amikor elment utána is volt Barca, VISZONT abban az időben nem úgy nézett ki a foci, hogy volt két játékos, utána a többi. Igazad volt jött egy Rivaldo (aki spec. a személyes kedvencem és tudta pótolni. Nem mellesleg ő is konfrontálódott az edzőjével, sokszor amiatt, mert nem azon a poszton játszott ahol akart.

Az alább említett cikkről annyit, hogy ez törvényszerű és természetes a sajtó felől. Ha egy nagycsapat háza táján gubancok vannak és nem is megy úgy nekik, mint korábban, mindenbe belekötnek, minden apró dologból negatív szenzációt kreálnak, olyat belelátnak amik nincsenek. (lásd, messi követi Courtois meg Felipe Luis instagramját -> a Chelsaebe igazol. Az nem érdekel senkit, hogy Mou lenyilatkozta, hogy nem akarják Messit, az nem szenzáció)
Jó példa erre a tegnapi Messi gólöröm. Arról mondjuk nem szól a fáma, hogy Neymar góljánál például ő volt az első aki a brazil ölébe ugrott.
Ugyanezen átesett már a real is nem olyan rég, most pedig 3 meccset vesztettek zsinórban, mégsem kezdi ki őket úgy a média. Miért. Bajnokságot vezetik, BL-kupa címvédők, nagyon jól meneteltek a bajnokságban, a Bl-ben szintén. Ha nekünk lenne most zsinórban 3 ilyen meccsünk már a keresztvizet lehúznák rólunk.
Ez nem egy összeesküvés elmélet vagy paranoia, amit a kedves négybetűs prófétánk szónokól, hanem egy tendencia, ha egy eddig világverő csapat körül nincs minden rendben és már az eredmények se jönnek úgy.

De eltértem a tárgytól. Az az igazság, hogy ezeket a dolgokat, hogy Messi kezdettől fogva orrol LE-re, az öltözőben egymással kiabáltak, Messi diktátorkodiknem nagyon tudják mivel alátámasztani. A játékostársaktól nem hallani ilyet (nyilván érthető is valahol) vagy azoktól akik tűzközelben vannak, Cesc nyilatkozata sem arról árulkodik, hogy az argentin ilyeneket csinált volna, pedig neki minden oka meg lenne rá.
Nem azt akarom mondani, hogy nem történhettek hasonlók, de helyén kell kezelni ezeket.
Amúgy meg ha választani kellene hogy Messi vagy Neymar igazoljon el én mindenképp az utóbbit tartanám meg. Idén megmutatta, hogy hátára tudja venni a csapatot, Messi nélkül is, és tőle is lehet várni azt, hogy eldönt meccseket. A jövő szerintem benne van, az hogy nem Masia-s jelenleg szerintem érdektelen.
Forca Barca!!!!
tothnandor1
Barça B

2015.01.09. 11:17:28

Hogy kiszolgálta a társait Messi!!! Ha Ő negyed annyiban részesült volna tegnap, akkor most két számjegyű győzelemnek örülhetnénk!!! Nem kéne bántani ezt a fiút, több mint meghatározója a Barca játékának. Néhány éve még őt tömték kiváló lasztikkal a társai / főleg Xavi és Ini / - amit gólzáporral hálált meg -, újabban viszont ő veszi vállára az egész csapatot és tömi jobbnál jobb labdával a többieket. A különbség sajnos az , hogy messze nem olyan arányban értékesítik ezeket a lehetőségeket mint az Ő tette, se Pedro, se Neymar, se Suarez...
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2015.01.09. 10:54:59

Nem volt semmi baj a gólörömével. Ahogy én láttam, a közönségnek ajánlotta. Csak már mindenből a negatívumot akarják kihozni ami a csapatnál történik.
trey88
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2015.01.09. 10:38:50

Hozzáértő magyar újságíró a SportGézán:

Cím: Ötöt vágott a Barca, a feszültség nem enyhül

Cikkből részlet:
"Előbb Neymar, majd Suárez, a 45. percben pedig Messi volt eredményes, vagyis a csatártrió mindhárom játékosa gólt jegyzett. Messi tizenegyesből lőtt a bal sarokba, és kissé rezignáltan vette tudomásul, hogy betalált, nem volt különösebb gólöröme a találat után."

Ebből szűrte le hogy a feszültség nem enyhül. 2-0-nál belövi a 11-est az Elche ellen a kupa első meccsén. Milyen gólöröm kellett volna? Szaltózás közben kellett volna letépnie a mezét annak a 30-40.000 embernek (ránézésre)?

NSO-n is elolvasom néha a helyesírási hibáktól hemzsegő butábbnál butább cikkeket, és azon töprengek hogy vajon ezeket gyakornokok írják vagy éhbérért gépelő főállású újságírók. De lehet hogy én vagyok a hülye és tényleg 3 kört kellett volna futnia :D
Poszi
Jugador del Barça

2015.01.09. 10:36:07

„Sokkal rosszabbnak festették le a helyzetét, mint amilyen a valóságban. Messi boldog Barcelonában, és a Barca is boldog vele. Rossz érzés fogott el, amikor azt hallottam vissza, hogy győzködöm az átigazolásról. Honnan gondolják, hogy nekem bármi közöm van a szerződésekhez? Csak egy futballista vagyok" – mondta Fabregas az Onda Cerónak.

„Leo azt csinálja, ami boldoggá teszi. Mint barátja, és korábbi csapattársa persze örülnék neki, ha újra egy csapatban játszhatnánk. Luis Enriquét nem igazán ismerem, Messit viszont igen, nem tudom elhinni, hogy megtörténtek azok a dolgok, amikről olvasni lehetett. Leo egy csöndes fiú, azalatt a három szezon alatt, amíg csapattársak voltunk, egyszer sem láttam tőle hasonlót" – tért ki Fabregas Messi és Luis Enrique állítólagos veszekedésére.

forrás: NSO
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.01.09. 10:19:03

A kialakulóban lévő vitához:
8) Azt hiszem, a nyárra tervezendő fórumtalálkozóra feldobom majd ötletnek, hogy a foci mellett legyen olyan bunyó, ahol abba a sumo-s gumiruhába öltözünk és lehet gyapni egymást... néhány emberre ráférne :mrgreen: :roll:

ON: Egyébként amennyit láttam a meccsből, elég lényegretörő volt mind a csapat, mind Messi játéka. Kifejezetten tetszett, hogy nem tököltek és nem csak átlós mozgások voltak.
Kép
danianevem
Entrenador del Barça

2015.01.09. 10:07:20

A kialakulóban lévő vitához:
Kép
palesz77 írta:
Samper írta:Ebben a keretben rajta kívül nincs senki, aki az egész csapat meghatározó figurája lehetne. Hogy ezt ő ios túlságosan tudja, az mellékkérdés.
Most lehet bennem van a hiba, és én látom rosszul, de csak szerintem legalább olyan fontos tagja a keretnek idén Neymar, mint Messi? :-k
A támadószekcióban szerintem egyértelműen ő volt a legfontosabb láncszem az ősz egészét tekintve. Neymarnak is végre megvoltak azok a meccsei, ahol megcsillogtatta klasszisát és húzóemberré tudott válni, de ettől függetlenül jelenleg még mindig inkább Messi játékától függ a csapat eredményessége.
palesz77

2015.01.09. 09:56:37

kadarzsolt85 írta:Rixmond unjuk mar a fejedet ulj le egyes es hagyd beken mar Messit!
Mert mi a probléma azzal amit ír? Hogy nem Messis napszemüvegen keresztül nézi a dolgokat, és a hibáit ugyanúgy kiemeli, mint mások minden egyes jó megoldását? Néha szerintem is már túlzásokba esik mondjuk, de attól még az írásának bőven van alapja. Úgyhogy nem tudom miért kell személyeskedni, főleg hogy érveket megint nem írsz mellé..
Samper írta:Ebben a keretben rajta kívül nincs senki, aki az egész csapat meghatározó figurája lehetne. Hogy ezt ő ios túlságosan tudja, az mellékkérdés.
Most lehet bennem van a hiba, és én látom rosszul, de csak szerintem legalább olyan fontos tagja a keretnek idén Neymar, mint Messi? :-k
Rixmond
Barça B

2015.01.09. 09:35:52

zsilia írta:Barca FANok, Messi FANok figyelem!

Az fb egyik oldalán álomcsapatot választanak. Minden egyes pozícióra 10 játékost jelölnek, akik közül a legtöbb szavazatot kapó kerül be az álomcsapatba. Jelenleg MESSIre lehet szavazni, de a bayernesek nagyon sok szavazattal tolják robbent. Szavazzunk Messire, mutassuk meg, hogy nehéz helyzetekben van összefogás. Szóljatok akinek tudtok, hogy szavazzon Messire...
Az oldal: https://www.facebook.com/tippekharca" target="_blank
A legfrissebb posztnál kell hozzászólást írni a szavazathoz! Gyerünk...

Hajrá Barca!

FC BARCELONA drukker vagyok.... és nem Messi. Szerintem sokan nem értenek velem egyet, de ha Messi elmegy mondjuk a dinamoba ,akkor tisztelni fogom az itteni munkásságáért ,de soha az életbe nem tudnék szurkolni neki.
zsilia
Barça C

2015.01.09. 09:32:17

Barca FANok, Messi FANok figyelem!

Az fb egyik oldalán álomcsapatot választanak. Minden egyes pozícióra 10 játékost jelölnek, akik közül a legtöbb szavazatot kapó kerül be az álomcsapatba. Jelenleg MESSIre lehet szavazni, de a bayernesek nagyon sok szavazattal tolják robbent. Szavazzunk Messire, mutassuk meg, hogy nehéz helyzetekben van összefogás. Szóljatok akinek tudtok, hogy szavazzon Messire...
Az oldal: https://www.facebook.com/tippekharca" target="_blank
A legfrissebb posztnál kell hozzászólást írni a szavazathoz! Gyerünk...

Hajrá Barca!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.01.09. 09:28:01

Én csak ahhoz szólnék hozzá, hogy ennyi meg ennyi gólt lő ki pótolná stb...Ronaldo anno 30+ gólt lőtt nálunk elment és nem dőlt össze a világ sőt megnyertük a bajnokságot és egy bizonyos Rivaldo nevű valami jöttment elég jól játszott. :D
Hatalmas szerepe van a csapatra ez nem is kérdés s itt tényleg fontos hogy csak 27 bőven van még benne szezon, de ilyeneket hogy ő megsértődik hogy padozik és társai nem engedhet meg magának. Jó hasonlat volt, hogy nem óvoda, oké hogy ő a klub "arca" de FCB van volt és lesz Messivel meg nélküle is.
És nagyon fontos gazdasági szempontok is fontosak ha tényleg lenne egy gigaajánlat érte, de érinthetetlen játékos szerintem nincsen.
Kép
Kép
Kép
Rixmond
Barça B

2015.01.09. 09:13:29

Az nem baj , ha tisztában van a tudásával. A baj az , hogy kihasználja azt , hogy őt itt pátyolgatják..... aztán amikor kicsit elkapják a grabancát ,akkor vergődik , mint hal a szatyorban....

Olyan lassan ez a szitu ,mint amikor apalánykájának először mondanak nemet és egyből világvége hangulatot csinál.... utálom a csontig kinyalt embereket.... nem azért ,mert sok a pénzük... azért mert flegmák..... és a flegmaságot nem bírom elviselni....
Samper
Director del Fútbol

2015.01.09. 08:59:38

Cseri írta:Számomra érthetetlen,ami ezen a fórumon időnként vele kapcsolatban zajlik. Ez az ember,ha nincs jó szezonja is rúg kb. +30 gólt évente és teszi ezt évek óta. Mondjatok C.Ronaldon kívül még egy ilyen játékost.Kivel pótolnátok? Kis túlzással kb. 70 gólt kellene rúgnia a maradék 9 embernek összesen és semmi gond nem lenne, ez nincs 8 gól fejenként. Persze,tudom ennek az az oka,hogy mindenki neki akar passzolni. Ne értsetek félre,nem szent Ő sem,ember,mint mi,hibákkal,stb., de néhányan úgy állítják be a hozzáállását mintha Ő lenne Balotteli.
Ebben a keretben rajta kívül nincs senki, aki az egész csapat meghatározó figurája lehetne. Hogy ezt ő ios túlságosan tudja, az mellékkérdés.
Cseri
Entrenador del Barça

2015.01.09. 08:40:59

Számomra érthetetlen,ami ezen a fórumon időnként vele kapcsolatban zajlik. Ez az ember,ha nincs jó szezonja is rúg kb. +30 gólt évente és teszi ezt évek óta. Mondjatok C.Ronaldon kívül még egy ilyen játékost.Kivel pótolnátok? Kis túlzással kb. 70 gólt kellene rúgnia a maradék 9 embernek összesen és semmi gond nem lenne, ez nincs 8 gól fejenként. Persze,tudom ennek az az oka,hogy mindenki neki akar passzolni. Ne értsetek félre,nem szent Ő sem,ember,mint mi,hibákkal,stb., de néhányan úgy állítják be a hozzáállását mintha Ő lenne Balotteli.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
szekelygyula
Jugador del Barça

2015.01.09. 08:23:07

Rixmond írta:
P.Kluivert9 írta:Ki mondta hogy egy emberre kene epiteni a csapatot?Messi a vilag legjobbja ha lenne körülötte csapat vernenk a vilagot.elol neymarral szerintem jo parost alkotnak mogejuk kellene csapat!nem azért messi függő a mostani Barca mert ra épül a taktika hanem mert rajta es neymaron kívül nincs mas huzoember!
Komolyan aki eladna az nem erti miaz hogy klub legenda...puyolt xavit iniestat eladnatok eladtatok volna valaha is???ha igen akkor van baj a fejekbe!!!
Micsoda labdakat adott ma is hogy szervezte a tamadasainkat...es ti kivennetek a csapatbol?es akkor kifogja szabni a tamadasokat?na mindegy is!Messi innen csak 32folott mehet el a Newelbe!!!Grande La Pulga Vamos Leo Visca Barca

És te mikor láttad Puyolt, Xavit , Init passogatni ? Keresgess a memóban ,mert ilyen meccset nem nagyon találsz. Maximum nem ment nekik a játék. De Messi passogatását lassan heti szinten látjuk. Engem soha nem érdekelt , ha valakinek gyengébb periódusa van, de az , hogy netto emberhátrány azt nehezen viselem. Imádom a kis törpördögöt és nálam ikon, de tegye oda magát....

Tegnapi meccset láttad? 7-8 olyan labdát adott, hogy mindegyik gólt érdemelt volna és folyamatosan visszalépett a középpályára a labdáért
Rixmond
Barça B

2015.01.09. 08:15:15

P.Kluivert9 írta:Ki mondta hogy egy emberre kene epiteni a csapatot?Messi a vilag legjobbja ha lenne körülötte csapat vernenk a vilagot.elol neymarral szerintem jo parost alkotnak mogejuk kellene csapat!nem azért messi függő a mostani Barca mert ra épül a taktika hanem mert rajta es neymaron kívül nincs mas huzoember!
Komolyan aki eladna az nem erti miaz hogy klub legenda...puyolt xavit iniestat eladnatok eladtatok volna valaha is???ha igen akkor van baj a fejekbe!!!
Micsoda labdakat adott ma is hogy szervezte a tamadasainkat...es ti kivennetek a csapatbol?es akkor kifogja szabni a tamadasokat?na mindegy is!Messi innen csak 32folott mehet el a Newelbe!!!Grande La Pulga Vamos Leo Visca Barca

És te mikor láttad Puyolt, Xavit , Init passogatni ? Keresgess a memóban ,mert ilyen meccset nem nagyon találsz. Maximum nem ment nekik a játék. De Messi passogatását lassan heti szinten látjuk. Engem soha nem érdekelt , ha valakinek gyengébb periódusa van, de az , hogy netto emberhátrány azt nehezen viselem. Imádom a kis törpördögöt és nálam ikon, de tegye oda magát....
Samper
Director del Fútbol

2015.01.09. 06:07:26

Akik tegnap játszottak, azok mind elfogadták Messit kapitányuknak és lelkesen ölelgették a 11-es után. Neymarral láthatólag külön is jóban vannak. Nem magányos farkas és szeszélyes diktátor ő a csapatban.
P.Kluivert9
Barça B

2015.01.09. 01:38:53

Ki mondta hogy egy emberre kene epiteni a csapatot?Messi a vilag legjobbja ha lenne körülötte csapat vernenk a vilagot.elol neymarral szerintem jo parost alkotnak mogejuk kellene csapat!nem azért messi függő a mostani Barca mert ra épül a taktika hanem mert rajta es neymaron kívül nincs mas huzoember!
MatyiG
Adminisztrátor

2015.01.09. 00:10:05

Melyik? Csak mert volt egypár..
Azokat már nem láttam, mert a nagy izgalomban elaludtam. :mrgreen:
Válasz küldése