2015.01.12. 14:32:36
Itt egy idézet egy blogról,ha már olvastátok esetleg akkor sorry:
"A Pep csapat egyik kiemelten fontos eleme az Alves-Messi-Pedro hármas volt a jobbszélen és egészen tegnap estig ez olykor hiányzott is nekünk. Ha, és amikor nem számíthatunk erre a létszámfölényre a jobb oldalon, Alves felfutásai értelmetlenné válnak, mert hiába marad szabadon, mire érdemben tehetne valamit, már ketten-hárman úgyis kizárnak rá. Így jobb híján az a lehetőség marad számára, hogy alibi passzokat dobál, vagy érdemi haszon nélkül beadogat. Ugyanakkor hiába lenne a szándék hatékonyabbá tenni a játékot ott is, ha Xavi ösztönösen nem lép elég közel az oldalvonalhoz, így Alves is jellemzően magára marad a kétvonalas ellenfél védelmi vonalaknak köszönhetően, mert a támadók és a középpálya is túl messze helyezkedik tőle. A másik lehetőség az, amit tegnap láthattunk - visszatérünk egy korábban már jól bevált játékelemhez. Ennek persze érdemi része az is, hogy Messi kilép a vonal mellé, de nem igazán ez a kulcsmomentum ebben, hanem a középpályás, aki nem középre mozog, hanem a vonalhoz közelebb, hogy kialakítsa a háromszöget, amely ráadásul elég kicsi ahhoz, hogy érdemben labdát is lehessen mozgatni benne. Tegnap Rakitic lett az, aki "a régi Pedrót játszotta" ebben a hármasban, kiegészítve azzal, hogy van benne elég sebesség Xavi védőmunkáját is kiváltani és van benne elég határozottság, hogy még egy ütköző középpályást adjon nekünk. Egy szó, mint száz: felesleges ezt tovább bonyolítani, felesleges különböző variációkat tovább kutatgatni, ott és úgy kell őt játszatni, ahogy tegnap! "Három játékost kapunk" egyetlen embertől, ez pedig bármelyik csapat számára megfizethetetlen előny "
Azért raktam ide mert elég jól leírja azt amit én is gondolok,ő kell ide és nem is akármilyen szerepben,hanem ebben, a tegnapi szerepében. Elképesztő sokat tud adni a csapatnak! Nagyok az elvárások viszont biztos vagyok benne, hogy elbírja. Ilyen támadóhármassal,esetleg egy Iniestával,Rafinhaval vagy akár még Xavival is nem neki kell varázsolni,viszont kell valaki aki mellett varázsolhatnak a többiek (és nem mellesleg azért tud olyan labdákat adni, hogy csak néz az ember)
És ami nekem feltűnő az az, hogy a társak bíznak benne,általában kevesebbet passzolunk az "újaknak",viszont őt az első perctől kezdve befogadták és bíznak benne.
Elfogult vagyok picit mert nagy kedvencem lett,de szerintem (főleg ha Xavi elmegy jövőre) nem csak alapember lehet, hanem az elkövetkező évek meghatárzozó játékosa!