nagyi1244 írta:Én csak azon gondolkozom,hogy sokan azt mondjátok ő munkával,akarással érte ezt el.
Értem én magyarul nincs még egy ilyen focista aki ennyire szeretne focizni és ennyire akarná a sikert....
Más is lehetne ilyen jó csak nem akar vagy lusta
Ezzel a többi focistát is lenézitek szerintem.
Szóval van Messi aki hatalmas tehetség meg Cr aki szorgalmas a többi meg csak lézeng a pályán vágom....
Abszolut nem erről van szó, ezt már többen is írták. Bizonyította is már Cr, hogy mennyi tehetség van benne és képes a látványos játékra, leginkább a MU-s korszakában.
Azonban azzal szerintem nem lehet vitatkozni, hogy ebből már csak nyomokban látni valamit, mert alárendelte magát, a játékát egy másik stílusnak, ami inkább a fizikai adottságokra épül.
Ettől persze nem lett rosszabb játékos, sőt... A csapatának is sokkal hasznosabb ezzel, ezzel együtt én nem tudom akkora játékosnak tartani. Nyilván annak is köszönhető, hogy sokat változott a labdarúgás, jobban érvényesülnek ezek a tulajdonságok.
Az a "szerencséje" szerintem (akár Messivel együtt), hogy manapság nincsenek olyan játékosok, mint anno Ronaldinho, Rivaldo, Zidane, Ronaldo stb. így az alapján dől el egy ilyen aranylabda, hogy melyiküknek volt jobb szezonja.
Ezt a maximalizmust, elszántságot, munkát stb. amit emlegetnek én eléggé túlmisztifikáltnak tartom. Úgy beszélnek erről, mintha ő lenne a világon az egyetlen aki ezt csinálná, ilyen lenne. Azon pedig eléggé meglepődtem, amit odaát olvasgattam róla. Nem ellenségeskedésből vagy szubjektíven írom, de oldalakon keresztül csak azt olvasgattam, hogy Messik bőven lesznek még, de Cr-ből soha. Rá még 50 év múlva is emlékeznek, mikor a többieket már elfelejtik...
Szóval eléggé megdöbbentem. Nyilván számít hogy most kapott aranylabdát, viszont mikor Messi kapta akkor vicc volt, meg nem számít semmi stb.
Ezzel semmit nem akarok elvenni az érdemeiből, mert megérdemelte a szezonja alapján viszont én többre becsülöm, a kreativitást, ösztönösséget, ami eredményességgel is párosul. és ezt inkább a Bolhában, illetve pl. a fent felsorolt úriemberekben.
Gondolkodtam és ha már ennyire megy ez az összehasonlítgatás, néhány kritériumot, amik szerintem a legfontosabbak, összevetettem.
Gyorsaság: Messi<CR
Sebesség labdával/indulósebesség: Messi>Cr
Játékintelligencia: Messi>Cr
Cselezőkészség: Messi>Cr
Fejjáték: Messi<Cr
Fizikai felépítés: Messi<Cr
Ösztönösség/kreativitás: Messi>Cr
Szabadrúgások: Messi>Cr
Lövőtechnika (távoli lövések) Messsi<Cr
Passzjáték: Messi>Cr
Mentális erő: Messi<Cr
Valami hasonló jött ki, ami azért érdekes mert mindenki azzal jön, hogy Cr mennyivel komplettebb játékos, de sosem értettem miből szűrik le.
Amúgy kíváncsi vagyok ki mennyire ért vele egyet vagy hogy egészítené ki.