Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
BarcaGeri777
Barça B

2015.01.20. 13:47:59

Úgy érzem én is, hogy a Kupa meglesz - remélem, hogy érzik a srácok és az edző a holnapi meccs súlyát! A Bajnokságot szerintem sem húzzuk be: bár ha ma játszanánk a classicot szerintem megnyernénk, de még ezen kívül is egyel több hiba kéne a Real-tól, mint tőlünk. Erre nem látok most még sok esélyt. Aztán ki tudja...
BL: bízom benne, bár kétségkívül nem vagyunk a legesélyesebb alakulat. Szerintem a Atleti elleni teljesítményünkkel van mit keresnünk... csak stabilizálni kéne ezt a szintet!
Más: Hogy látod a következő kérdést?: A Bajnokságban az a helyzet, hogy nekünk még nem igen ítéltek 11-est, míg az ősi riválisnak már jóval 10 felett jár ez a szám. Nem látok akkora különbséget a támadójátékunk minősége és intenzitása között, hogy indokolt legyen ez!? Nem a Barca vs Real lapon vagyunk, de úgy gondolom, hogy a bírók (az LFP) ténykedése nem véletlen! Korábban is lehetett elfogult (valaki számára kedvező) ítéleteket tapasztalni, amely eseteket nem lehetett a véletlen számlájára írni! De ezeket az ítéleteket korábban mindkét óriás érdekében, összességében kiegyenlítetten hozták meg. Ma nem így van! Katalónia pedig sokat nyilatkozik az esetleges függetlenedéséről úgy, hogy ők nem a skótok helyzetében vannak, ők nem függnek a "nagyobb testvértől" gazdaságilag olyan módon és mértékben, mint a skótok. Ezt Madrid is tudja! A Barca pedig Katalónia zászlóshajója, reprezentálója a nagyvilágban, sőt szócsöve is...
hank1ee
Director del Fútbol

2015.01.20. 13:22:56

BarcaGeri777 írta:hank1ee! Te hogy látod az idei esélyeinket?
A kupa szerintem a mienk lesz, a BL-ben pedig van esélyünk egy döntőre vért izzadva. A ligát a Realnak adnám már most, nagyon komolyan gondolják, előnyben vannak, és segít ott nekik az is, hogy a kupából már kiszálltak. Ugye mennek a címvédésre is. 2012-től minden évben vártam a Clasicot a fináléban, nem jött össze. Most van rá az utóbbi évekből a legkevesebb esély szerintem, hogy ez történjen, és ugye általában ilyenkor jön Murphy törvénye... Hát pikáns lenne, ettől függetlenül Európában elsősorban a Chelseat várom a döntő egyik helyére.

Ha még nem derült volna ki (:D), nálam a BL az igazi értékmérő. Aki ott nyer, a topon van, felül tudta múlni egy sorozatban Európa legjobb csapatait. Ebből jön az, hogy az adott év legjobb klubcsapatának mindig az aktuális BL-győztest tartom.

Emellett ezért tartom a négyévente megrendezett világbajnokságot a lehető legmagasabb szintnek. Ezt az egészet el lehet mondani egy szóval: presztízs.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.01.20. 13:20:45

Leon írta:Az aranylabda pedig szánalmas volt,ennek a sorrendnek kellett volna lennie:
1.Di Maria,2. Kroos,3.Messi
CR azért top30-ba befér nálad? :lol: Így még gázabb lett volna szerintem a top3, ha CR kimarad, Messi meg ott van..
hank1ee írta:Nekem ez jobban bejött, a változás viszont nem a rendszer mássága, hanem Ronaldo és Messi elképesztő fölénye miatt van.
Mondjuk ezzel nem értek egyet, mert a régi rendszer szerinti díjátadón - UEFA Év Játékosa Díj - 2012-ben Ini nyert, 2013-ban meg Ribery, és az Aranylasztit is ők nyerték volna nagy eséllyel, ha a régi szempontokat veszik figyelembe - a kupákat jobban magyarul.

Emlékeim szerint Hank1ee - nagy volt a kísértés, hogy Lee-t írjak :lol: - te meg írtál Lacazettéről a Francia topicba.. Ajándék. :D
Alexandre Lacazette ● Amazing Goal Show ● 2014/2015
BarcaGeri777 írta:...
Ezt szépen leírtad, bár kicsit tömör lett szerintem.. :mrgreen: Amúgy sok mindennel egyetértek, bár ugye az hogy ki a legjobb nekem még mindig relatív kicsit, mert lehet Godin meccsenként 15 góltól mentette meg a csapatát, de védőként meg eldönteni nem tudta elől, míg Messi és CR kihagytak 15 helyzetet, de 1-et berúgtak, és azzal nyert a csapat, akkor mindenki őket isteníti.. Szóval ennél a "befolyásolás" dolognál is túl egyszerűsített az, hogy a gólokat nézzük legjobban - bár bizonyos szempontból meg logikus, mert gólra játsszák ugye a focit.

De az Aranylabdával nekem alapból is ez a bajom, hogy más posztokon levő játékosokat hogy lehetne összehasonlítani normálisan? Olyan mintha filmeknél egy vígjátékot és egy drámát kéne komoly elemzések alapján összevetni, pedig tök más szempontokat kell nézni mindkettőnél..
BarcaGeri777 írta:hank1ee! Te hogy látod az idei esélyeinket?
Habár nem engem kérdeztél, de akkor már leírom az én véleményem! :mrgreen: Komoly taktika híján akkor leszünk jók, ha az MSN felpörög - lásd Atletico elleni meccs -, ha valaki közülük rossz napot fog ki, annyival csökken a győzelmi esélyünk.Viszont ha "mögéjük" Lucho végre valahára összerak egy csapatot is - nem csak védekezésben, támadásban is -, akkor van keresnivalónk igazából mindenhol, de mivel eddig ez nem sikerült, én csak pár felvillanásra számítok, de amúgy semmi egyébre.
BarcaGeri777
Barça B

2015.01.20. 13:11:04

Köszönöm!
Egy kissé belendültem... :) De úgy gondolom, hogy manapság mi szurkolók is beleestünk abba a hibába, hogy azért mert 2008 óta van a világon két ennyire kiemelkedő játékos, akik gyakorlatilag esélyt sem adnak másnak a díj megszerzésére; már pusztán "jóindulatból" másnak szeretnénk adni az Aranylabdát! Ez hibás gondolkodás! Az Aranylabda a legjobbnak jár! Ez van... talán Neymar beéri őket jövőre :D természetesen az idei triplázást követően! :)
hank1ee
Director del Fútbol

2015.01.20. 13:01:47

Gyönyörűen leírtad ennek az egésznek a lényegét, tisztelet.

Ezért is szoktam furán nézni, mikor látom, hogy valakiknél Robben, Müller, Benzema, Neymar meg mit tudom én ki van az első helyen. Megjegyzem, a brazil odaérhet az elkövetkező években, ha jól alakulnak a dolgok. Remélem, a Barca játékosaként kapja meg majd egy triplázás után. De jó is lenne...
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

BarcaGeri777
Barça B

2015.01.20. 12:34:59

A különböző vélemények olvasása engem is megihletett :) :
Az Aranycipőt egy egzakt módon mérhető teljesítmény nyújtása alapján ítélik oda. Nem szubjektív, sőt nem is szakmai szempontok alapján osztják, hanem a játék egy - kétségkívül leglényegesebb - akcióját és annak eredményét díjazzák. Hisz ezt a játékot mégiscsak gólra játszák...
Az Aranylabda teljesen más tészta: Amíg a franciák osztották, addig jószerivel szakújságírók hozták meg a döntést, amióta a FIFA osztja, azóta pedig a futball szakembereinek tartott edzők, játékosok, stb. A korábbi, és főként a mostani szavazókról sem mondhatjuk el, hogy fogalmuk sincs a fociról, de azt sem mondhatjuk el, hogy teljes objektivitással szavaznának. Emberek szavaznak, tehát az objektív szakmai szempontok mellett, belépnek az egyéni megítélések. Ezeket a szubjektív véleményeket meghozhatják szakmailag megalapozott és a szakmaiságot teljesen nélkülöző szempontok alapján. Tehát az Aranylabda díj akkor sem lefektetett szabályok alapján megítélt díj, ha szakmai szempontok határozzák meg annak sorsát. Helyesebben az Aranylabdát mérlegelés alapján odaítélik valakinek, míg pl. az Aranycipő vagy a Zamora díj jogosultját a matematika helyes ismeretével mi magunk is képesek vagyunk meghatározni.
Szerintem akkor járnak el a voksolók helyesen az Aranylabda szavazáson, ha a mindenki számára egyértelmű és mérhető (tehát objektív) szakmai szempontokat ötvözik a saját egyéni (tehát szubjektív) DE szakmai véleményükkel. Illetve akkor járnak el helytelenül, ha az objektív szempontokat és szubjektív DE szakmai oldalt háttérbe szorítva, szimpátia alapján szavaznak. Az Aranylabda díjat a naptári év legjobb futballistájának találták ki. Márpedig a legjobb focistát, úgy lehet korrekt módon kiválasztani egy évben, hogy nem a csapata teljesítményét és érmeit, kupáit vizsgáljuk, hanem a focista teljesítményét úgy, hogy a viszonyítási pont a legmagasabb színvonalon nyugodjon. Értem ezalatt azt, hogy Aranylabdás csak a top bajnokságokból kerülhet ki. Magyarul a kosár kiválasztásánál e szempontot kell figyelembe venni: a bajnokság az egyedüli, ami egész évben prezentálja a focista teljesítményét. Ezért csak a top bajnokságokból lehet szakmai szempontok alapján korrekt módon választani. Mivel egész naptári éves teljesítményt értékel e díj, ezért - szerintem - a "kosáron" belüli válogatásánál is a bajnokságban nyújtott teljesítmény kell a legdominánsabb legyen a szavazatleadásnál. Ezután érdekes a BL-ben, EL-ben nyújtott teljesítmény, majd az egyéb... Kontinens, ill. Világviadalok évében érdemes - szerintem - az ott nyújtott teljesítményt közvetlen a bajnokságban nyújtott teljesítmény után - a BL mellett - értékelni, hisz oda kiemelkedő összpontosítás szükséges, és csak kb. 4 évente lehet e megmérettetéseken bizonyítani. Fontos azt is mérlegelni, hogy ha nem is ért el a csapatával tornagyőzelmeket, de mit tett a siker érdekében. Tehát, hogy a csapat felnőtt e hozzá vagy sem.
Számtalan olyan esetről beszélünk, ahol zseniális teljesítményt hoz a focista, mind egyéni, mind csapatmunka területén, de a csapat mégsem nyer semmit, mert a többi játékos kevés a győzelmekhez. Nézzük pl. Ibra esetét: a svéd nem kapott még Aranylabdát és valószínűleg nem is fog! Pedig a PSG-ben már hasonlóan komplett focistaként szerepel, mint Messi vagy CR: gólokat lő, sokszor szervezi a játékot és megnyeri a csapatának a fontos meccseket, illetve a BL címre "esélyesnek" mondható csapatban játszik, és a bajnoksága sem éppen gyenge. DE korrekt, szakmai szempontok mérlegelése alapján sem nyerhet, hisz CR és Messi jobbak nála.
Vannak esetek, ahol egy csapat teljesítménye zseniális, mindent megnyernek (Bayern és a Német válogatott). De nem szabad megvezetődni ekkor sem, hisz sem a klub csapatban, sem pedig a válogatottban nem játszik a világ két legjobbjához mérhető focista. A kapus sem (Neuer): nem mutat be annyi bravúros védést, hogy azt lehetne mondani, ő hozza csapatai mérkőzéseit. Márpedig CR-en és Messi-n rengetegszter múlik a csapat sikere! Ibrán is többször múlik a csapata eredményessége, mint Neuer-en, Robben-en vagy Müller-en! A Bayern és a Német Válogatott megkapták azt a csapatelismerést, ami járt nekik (BL és VB), de nincs az Aranylabdára (egyéni tudást értékelő díjra) esélyes játékosuk. A csapatjátékukról sem lehet azt elmondani, hogy egy kiemelkedő tudású egyéniségen múlna, egy ember irányítaná azt. Sem kapusa, sem védője, sem középpályása, sem pedig csatára nincs olyan az említett klub csapatnak és válogatottnak (de a Real-on és a Barca-n kívül más csapatnak sem), mint Messi és CR. Nincs ma a foci világában az ő tudásukat elérő játékos. Felzárkózók már vannak, de őket nem a német válogatottban vagy a Bayern-ben találjuk...
A fenti érveléssel nem a német focit akarom lehúzni. Sőt nagyon látványos és eredményes, jó focinak látom a mai német labdarúgást. DE ezek az eredmények és ez az összkép nagyon jó focisták csapatjátékából ered, nem kiemelkedő (korszakot meghatározó) egyéniségek teljesítményéből. Az Aranylabda pedig korszakot meghatározó futball egyéniségnek jár, aki az adott évben is jobb focista, mint a többiek.
Lehet, hogy többen megköveznek ezért, de Ibra (nem vagyok a rajongója, csak a fenti szempontok szerint mérlegelek) inkább illik egy Aranylabda szavazáson a 3. helyre, mint Neuer. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy őt kellett volna biztosan a dobogóra választani (ennyire nem vizsgáltam meg az erős bajnokságok labdarúgóinak 2014-es teljesítményét), de biztosan többször múlik rajta fontos mérkőzés, mint "szegény" (mindig bántom :) ) Neuer-en!
A fent leírtakkal csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy az Aranylabda létrehozásának céljával összhangban csak Messi és Ronaldo kaphatja meg a díjat a jelenleg aktív focisták közül. Ez már évek óta így van! Lehet, hogy ez sokaknak nem tetszik, sőt unalmasnak találják már ezt, de "sajnos" az a helyzet, hogy e díj továbbra is az év legjobb focistájának jár, nem az év legjobb csapata egyik fontos tagjának. Márpedig ők voltak 2014 legjobb és legjobban teljesítő focistái is. A mérhető adatok (objektív érvek), mint pl. gólok, gólpasszok, kulcspasszok, mérkőzések eldöntései, stb.; és a szubjektív DE szakmai szempontok (lát a pályán, egyéni megoldások, fantázia, stb.) alapján is! Az más kérdés, hogy Messi teljesítménye nem volt kiegyensúlyozott, sőt inkább kiegyensúlyozottan alatta maradt a tőle megszokottnak, de még így is jobban futballozott mindenki másnál CR kivételével.
Sőt Barca fanatikusként kötelességem kijelenteni, hogy ha a szakmai szempontok közül a szubjektív DE szakmai oldal győzött volna a voksok leadásakor az objektív szakmai szempontokkal szemben, akkor CR győzelme nem lett volna ennyire egyértelmű, sőt igen szoros eredmény is születhetett volna! CR egyetlen objektív mérce alapján mutatkozott jelentősen jobbnak 2014-ben, mint Messi: ez pedig a gólok száma! Ezért pedig Aranycípőt, BL gólkirályi címet, stb. adnak... Amit csapatként nyert CR (BL), azt majdnem Messi is elérte. Értem ezalatt, ha 2014-ben az Atma ellen 1 góllat többet lövünk, akkor Bajnokok vagyunk, ill. ha a VB dötőben az argentinok csak egy hangyányit hatékonyabbak, most Messi nyakában VB arany is lógna. Ugye egy VB és egy Spanyol Bajnoki arany már többet vet a latba, mint egy BL győzelem!? Ebben az esetben Messi felé billenne a "mérce", pedig lehet, hogy ahhoz az 1-1 gólhoz semmit nem tett volna hozzá, amellyel megnyeri csapata a tornákat. DE ekkor már feltűnt volna mindenkinek, hogy egyéni teljesítményeket összehasonlítva (gólok (NEM TIZIK :D ), gólpasszok, kulcspasszok, stb.), - még úgy is hogy Messi jócskán alulteljesít önmagához képest - nem is igen marad el CR-től a 2014-es évben. Ez esetben pedig a "tisztán szakmai" szempontok szerint mérlegelő szavazók hozzávették volna, hogy Messi VB és Spanyol Bajnoki cím eléréséhez vezette csapatait, CR csak BL címhez, CR nem nyújtott semmit a VB-n és Messi-nek ítélték volna az aranylabdát! :D Mindezt úgy, hogy egyik gólban sem lett volna benne azon kettő közül, amely jócskán megváltoztat(hat)ja a 2014. évi csapattal elért eredménysorát, így esélyét az Aranylabdára!
Tehát én úgy gondolom, hogy megérdemelten a világ két legjobban teljesítő (jelenleg legjobb) focistája végzett a 2014-re ítélt aranylabda szavazásának az élén, De szerintem a tudásuk között nem volt akkora különbség, mint amekkorát a szavazás eredménye tükröz! (Ezt a véleményem az előző bekezdésemmel magyarázom) A harmadik legjobb focista 2014-ben biztos nem Neuer volt! 8)
hank1ee
Director del Fútbol

2015.01.20. 11:55:28

C aranycsuka, BL-rekord + győzelem, előtte is sok-sok találat. Amíg ezeket a mutatókat hozza zselé vagy Leo, elnyomnak mindenkit, másnak esélye nincs. Di Maria végigszlalomozhatja a pályát, Kroos adhat 8 kulcspasszot meccsenkent, azokkal nem vállalnak szám szerint akkora részt az eredményességből, mint a gólokkal, ez evidencia. Onnantól kezdve, hogy c és messi gólkirályok lettek és hozták ezeket a beteges mutatókat, maguk mögé utasítottak mindenkit, és tartják is a szintet. Régen nem volt ilyen két játékos, aki ennyivel jobb statokat hozott volna mindenkinél, de akkor is sokat nyomtak a latba a gólok, Owen, Shevchenko, Ronaldo Fenomeno is ezekért kapta meg, de tudott nyerni Nedved (aki egy kivételes zseni volt), R10 (őt nem kell bemutatni), de a gólokkal ők se álltak hadilábon. Nekem ez jobban bejött, a változás viszont nem a rendszer mássága, hanem Ronaldo és Messi elképesztő fölénye miatt van. Most egyébként úgy érzem, Messi elnyerheti megint jövőre, elkezdett futballozni, nekem úgy tűnik. Bár ez leginkább a nagy csapatok ellen és a nagy meccseken derül majd ki, jó hogy állunk még minden fronton.

Leon
Director del Fútbol

2015.01.20. 10:43:59

A túlértékelt Messi nem tudom,hogy kerülhetett egyáltalán bármilyen elismerés közelébe mostanában! :mrgreen:
Az aranylabda pedig szánalmas volt,ennek a sorrendnek kellett volna lennie:
1.Di Maria,2. Kroos,3.Messi
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.01.20. 10:14:16

Én ebbe nem folynék bele túlzottan, de ha Godín meglett említve, akkor az viszont tényleg már-már csalás kategória, hogy az az ember nem volt benne még a legjobb csapatban sem. Aranylabdánál is nálam top3 játékos lett volna. Nálam Neuer-Ronaldo-Godín/Ramos. Mit kellett volna még tennie???Legjobb védő volt, megnyerte a döntő meccsén a bajnokságot a csapatának, a VB-n továbbtette a csapatát és egész évben rohadt magas szintet hozott.
Kép
Kép
Kép
Initom
Entrenador del Barça

2015.01.20. 08:46:26

Nem tudom,nálam teljesen egyértelmű,hogy amíg Messi magához képest egy átlagos teljesítményt hoz le akkor sincs ellenfele Ronaldon kívül...lehetett Suareznek,Mullernekakárkinek jó éve,teljesen mindegy.

Ez egy egyéni díj. Amit Messi lerak a pályára egyéni minőségben az nem hasonlítható össze a többiekével.(egyenlőre)
Abi & Tito
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.01.20. 01:00:09

Épp ezért nem azt mondtam,hogy a top3 Aranylabda esélyesei közt nincs, hanem csak simán a top3-ban. Az Aranylabda már évek óta szimpátiaszavazás, csatár teljesítményét sokkal jobban értékelik, mint mondjuk egy középpályásét,az is döntő szempont,hogy ki mennyire szerethető, stb.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.01.20. 00:08:54

Mascherano is kicsit túl van misztifikálva.
Tavasszal nem volt kiemelkedő, max a mi ótvar rettenet védelmünkből emelkedett ki, de max közepes szintet hozott.
VB-n jó volt tényleg,meg tavasszal is jól játszott.
De ez nem ér aranylabda top 3-at, mert akkor ennyi erővel lehetett volna Godin,Miranda,Masch hármas elől pl. de még mondhatnám Ramost is akár, egy BL-t csak összebólogatott a realnak.
Védők között idén top 10be be lehet rakni,de ennyi és nem több.
Szerencse,hogy Masch egyszerű gyerek, és tudja a szintjét, nem is nyilatkozik ostobaságokat saját teljesítményével kapcs, lásd Neuer.

A másik hogy igen,Neuer jól védett, tényleg a legjobb kapus jelenleg, de pont a VB-vel példálozni az esetében elég meredek. Szerintem ha 5ször kellett vetődnie a Braziliában akkor sokat mondtam. Volt egy Kahn 2002ben,aki kb a hátán vitte be a németeket a döntőbe, vagy Casillas 2010ben is sokkal nagyobb részt vállalt az aranyban,mint most Neuer, mégse kapták meg, akkor nem értem mit kellett itt egész ősszel Neuerezni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.01.19. 23:51:32

zola8787 írta:

Mascherano. Egész évben világklasszis szintet hozott le és nem csak akkor amikor volt kedve játszani.
+Ott volt egy CR,Neuer, aki egész évben világklasszis szinten védett. Csak ugye a kapus munkája nem túl látványos és azért nehezen lehet bogyót kapni.
Mascherano meg nem csak a vbn, a Barcában is világklasszis teljesitményt nyújtott egész évben.
zola8787
Director del Fútbol

2015.01.19. 22:03:07

Initom írta:
hajnesz írta:
De azért remélem nem sokan hiszik el,hogy jelenleg ő a világ második legjobb játékosa,mint ahogy meg lett választva :lol: . Harmadjára is leirom,képességek alapján top1, de a 2014es év Messije szerintem nem szerepel a top3 névsorában.
Nagyon kíváncsi lennék,hogy szerinted egyénileg ki volt nála még jobb...
Mascherano. Egész évben világklasszis szintet hozott le és nem csak akkor amikor volt kedve játszani.
Initom
Entrenador del Barça

2015.01.19. 21:57:43

hajnesz írta:
De azért remélem nem sokan hiszik el,hogy jelenleg ő a világ második legjobb játékosa,mint ahogy meg lett választva :lol: . Harmadjára is leirom,képességek alapján top1, de a 2014es év Messije szerintem nem szerepel a top3 névsorában.
Nagyon kíváncsi lennék,hogy szerinted egyénileg ki volt nála még jobb...
Abi & Tito
nagyiibarca
Jugador d'estrella

2015.01.19. 20:12:55

Akik azt mondják, hogy Messi nem tudott az elmúlt 2 évben kiemelkedni a Barcából és az elmúlt 2,5 évben nem volt TOP5 játékos azok nem tudom milyen meccseket néztek.... #-o
Kép
"Apuval készítettünk egy ilyen szalmazsákot, egy ember méretűt oszt aszt köllöt, azon gyakorúltam."-Almási Kristóf
Alcantara
Director del Fútbol

2015.01.19. 19:22:42

Kár, hogy már van két jó kapusunk, nem lenne rossz igazolás.

https://www.youtube.com/watch?v=LZMBgSO55x0" target="_blank

Vagy mégis? :mrgreen:
Messi2015
Barça B

2015.01.18. 21:09:39

Ez a túlértékelt Messi már megint lőtt három gólt. :mrgreen:
"Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt." Simeone
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.01.18. 20:10:22

Ha csak a csatárokat vesszük szigorúan, talán egyet is értek, de ha Aranylabda szavazást csinálnánk,nem szimpátia alapján, akkor nemhiszem. De lehet,hogy én vagyok csak vele így.
danianevem
Entrenador del Barça

2015.01.18. 20:03:56

hajnesz írta:Ha jól számolom, csak hárman voltunk olyanok,akik eladnák, akármilyen rosszul is játszott, ellenünk meg a többi fórumozó. Ez van, ha csak a fórumról van szó...
Ez így ebben a formában nem igaz. A Messi-transzfer téma ennél kicsit összetettebb, én például (meg olvastam másoktól is) egy 250 milliós ajánlat esetén bele tudnék nyugodni az eladásába, valamint akkor szakmailag is indokoltnak érzem, főleg ha a "tavaszi mentalitását" hozná ebben a szezonban is. Szerencsére utóbbi "csak" pár találkozón fordult elő.
hajnesz írta:De azért remélem nem sokan hiszik el,hogy jelenleg ő a világ második legjobb játékosa,mint ahogy meg lett választva :lol: .
Objektívan nem igazán lehet összevetni más poszton játszókkal, de ha szigorúan a támadókat nézzük, akkor bőven ott van a világon a legjobbak között. Sőt, igazából már évek óta felváltogatva első-második CR-rel. Idén - a Depor ellenit nem beszámolva - 24 meccsen 25 gól és 10 gólpassz. Azért ez csak nem olyan rossz, hogy ne férjen be a top 3-ba. Az egyéni legjobbjához képest valóban gyengébb, de ahhoz ki nem lenne az...

szerk.: Sikerült pár szót kihagynom/elírnom. :(
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára danianevem 2015.01.18. 20:16:59-kor.
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.01.18. 19:49:14

csababarca írta:Azért nem három ilyen meccse volt, de jah persze nincs élete formájában. De ettől azt mondani hogy túlértékelt, az ilyenektől ledobom a láncot.
Fórumon is eléggé helyén van kezelve, ha nem megy neki kapja a savat ő is rendesen. meg ment az adjuk el kampány is bőven az okosoktól, akkor mi alapján van itt a fórumon túlértékelve?!

De nekem mindegy, csak ez szemet szúrt.
Azért ez csak az egyik oldala amit írsz. Amikor írtam,hogy jobban járna a klub az eladásával, bőven jöttek az olyan kommentek,hogy "Klublegendát nem szabad eladni" , "Ő határozza meg egyedül a Barca játékát",stb. Ha jól számolom, csak hárman voltunk olyanok,akik eladnák, akármilyen rosszul is játszott, ellenünk meg a többi fórumozó. Ez van, ha csak a fórumról van szó...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.01.18. 19:17:16

Zola elfogadom a véleményedet, nem értek vele egyet, mert ma IS rácáfol az elméleteidre,de nem baj ilyen ez.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
kristop
Entrenador del Barça

2015.01.18. 18:58:14

mármint volt három meccse, ahol nem volt jó? mert kábé ez felel meg a valóságnak.

a két ember közül az egyik gondolom neymar. aki iszonyat jól tolja idén, de azért, hogy úgy meghatározza a játékot, mint jelenleg messi (mármint a nem élete formájában játszó messi :D ) és hogy emellett még ilyen eredményes is legyen gólok és gólpasszok tekintetében, neki azért ehhez még egy pár év kell. de jó irányba tart az biztos. a másikra tippem sincs.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
zola8787
Director del Fútbol

2015.01.18. 18:54:25

csababarca írta:
zola8787 írta:
Hogy ő a világ legjobbja, közben meg csak a Barcelonában van 2 játékos akik jobbak nála.

#-o
és ki az a kettő?
Neymar és Mascherano. Ha leültetnénk egy olyan embert a tv elé, aki még életében nem hallott focistákról, és az lenne a feladata, hogy mondja meg kik emelkednek ki a csapatból, Ney-t és Masch-ot említené. Természetesen Messi a múltja miatt istenkirály az én szememben is, viszont 2 éve már nem emelkedik ki a csapatból. Természetesen csak én látom így és szubjektív vélemény.

csababarca: értem, hogy mit mondasz, csak sajnos nem tudok azonosulni vele. Mióta Messi sorban nyerte az aranylabdákat (kettőt megérdemelten), onnantól kezdve nem Barcelona volt, hanem Messi csapata. Ez ismét szubjektív vélemény, mert akárhány Barca unszimpatizánssal (létezik ilyen szó? :D) beszélgettem, mindig Messihez lyukadtunk ki. Nekem nem szimpatikus se Messi se ez az állapot. De megint leírom, hogy elismerem és akiket tv-ben láttam "élőben" azok közül Messi a világ legjobbja pedig én Rivaldóék óta nézek meccseket, de őt mondom én is a legjobbnak. viszont az előző 2,5 évben ne mondjuk már, hogy ott van a legjobb ötben.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zola8787 2015.01.18. 19:01:08-kor.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.01.18. 18:50:32

Azért nem három ilyen meccse volt, de jah persze nincs élete formájában. De ettől azt mondani hogy túlértékelt, az ilyenektől ledobom a láncot.
Fórumon is eléggé helyén van kezelve, ha nem megy neki kapja a savat ő is rendesen. meg ment az adjuk el kampány is bőven az okosoktól, akkor mi alapján van itt a fórumon túlértékelve?!

De nekem mindegy, csak ez szemet szúrt.
Válasz küldése