Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2015.01.26. 21:36:33

danianevem írta:
P.U.Y.O.L. írta:...
Nincsenek határidők, csak bedobunk pár filmet hátha megjön másoknak is a kedve egy kis filmnézéshez.
Majd meglássuk. :D
Amúgy profilképedről beugrott egy film, de ma már nem erőlködök. Ti biztos ismeritek, de talán van akinek újdonság.(ráadásul szerintem 3-4 éve be is dobtam itt)

Existenz - Az élet játék
messideco
Presidente del Barça

2015.01.26. 21:31:27

Figyelve a topicot, a kiürített watchlistem szépen terjed: link.

Ez a laza cucc jónak néz ki :)
Kép
"And my heart will leave you never."
danianevem
Entrenador del Barça

2015.01.26. 21:26:28

P.U.Y.O.L. írta:...
Nincsenek határidők, csak bedobunk pár filmet hátha megjön másoknak is a kedve egy kis filmnézéshez. A Felperzselt földet tényleg csak ajánlani tudom, az About Schmidt meg évek óta watchlisten van most már időt is kerítek rá.

A többit is felírtam, azt hiszem elleszek egy ideig. :lol:
messideco
Presidente del Barça

2015.01.26. 21:20:04

Sötét völgy
Az én filmem, ha még nem figyeltétek volna :P
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2015.01.26. 21:01:36

Ez a Birdman nagyon bejött. Nagyon elkapott a hangulata, köszönhetően a színészeknek és az operatőrnek elsősorban :D Valaki látta már?
Kép
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2015.01.26. 20:53:15

lui1698 írta: Pluszegylájkegyetértekszerintemisúgyvan.
Egy régi nagy kedvencem, amit most jó volt előszedi és azóta (megint :D ) megnézetem mindenkivel, akinek még újdonság, de az itteni rutin rókákkal nehéz mit kezdeni. :D
Na sebaj, talán van aki meglesi. Majd körbenézek itthon egy kicsit és nekifutok még egyszer, hátha találok valami kincset, amit még nem láttatok....

Addig is kíváncsi lennék valamire. Mostanában egy barátommal felidézgettük, a gyerekkorunkban rongyosra nézett videokazettákat. Kíváncsi lennék, hogy nálatok mik pörögtek.
Nekem egyelőre ezek ugrottak be:
- A Shaolin 36. próbatétele
- Istenek fegyverzete 2.
- Nincs kettő négy nélkül
- Kincs, ami nincs
- Barbár fivérek
- Predator
- A Pusztító
- Labirintus (David Bowie, nem biztos, hogy ez a rendes címe...)
- Willow
szerk. - Részeges Kung-Fu mester (amiből valami indokolatlan módon karatemester lett. :D )
Ezeket a filmeket még mindig kívülről fújom, pedig van olyan is közte, amit az elmúlt 10-15 évben max. egyszer láttam. (merthogy a Bud Spancer & Terrence Hill filmek, illetve a Jackie Chan filmen kívül az összeset begyűjtöttem)

Amúgy a Felperzselt földet még nem láttam, a Gone Girlel meg egyelőre még vártam, de majd pótolom őket...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára P.U.Y.O.L. 2015.01.26. 21:07:20-kor.
lui1698
Llegenda del Barça

2015.01.26. 19:34:25

danianevem írta:Benne vagyok. Először a Felperzselt föld c. mesterművet akartam ajánlani, de ha jól értelmeztem Lui egyik hsz-ét, akkor már látta a filmet. Aztán a Senki többet jutott eszembe, de arról is írt már korábban. :lol:
Igen a Felperzselt földet én tuti ajánlottam anno, hogy itt vagy klubban is, arra már nem emlékszem. Hatalmas film, aminek a végén kb. 10 percig néztem magam elé, mint egy marha.
A másodikat pedig valóban nem rég láttam, és egy elég jó kis film, de még mindig azt mondom, hogy az igazi királyság Tornatore-tól a Puszta formalitás.
danianevem írta:Szóval, legyen a Mandarinok (Mandariinid). Valamivel lentebb írtam róla egy "villámkritikát". Letisztult, szép film komoly morális dilemmákról. Nagy valószínűséggel a Leviatán fogja megkapni az Oscart, nem is érdemtelenül, viszont ezt az észt drámát is érdemes megnézni.
Na, ezt felírom, jónak néz ki.
messideco írta:Lui, danianevem: mivel nagyon úgy néz ki, hogy a filmklub nem jön össze, ezért dobjatok be 1-1 filmet ide, vagy a filmklub topicba, és majd megnézem/zük :) Oké? :D
Legyen hát:

Az első mondjuk legyen egy ázsiai film, mert azokból úgy is nagyon kevés van itt, meg úgy egyébként is emlegetve.
Nae meorisokui jiwoogae/Moment to Remember
Nagyon erős romantikus dráma, szerintem sok amcsi darabot ver a kategóriában.

A második pedig Todd Solondz filmje a Happiness, vagyis A boldogságtól ordítani. Beteg, de szenzációs film.
visca el barca írta:
P.U.Y.O.L. írta:Schmidt története
Remémélem még nem láttátok. Jack Nicholson zseniális benne.
10/10, nagyjából 78-79 alkalommal néztem meg, abszolut top 10-es film.
Pluszegylájkegyetértekszerintemisúgyvan.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.01.26. 19:00:22

P.U.Y.O.L. írta:Schmidt története
10/10, nagyjából 78-79 alkalommal néztem meg, abszolut top 10-es film.

más

felkerült a könyvtárba a gone girl szinkronosan, ha esetleg valaki várta volna. este én is meglesem.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2015.01.26. 18:47:49

messideco írta:Lui, danianevem: mivel nagyon úgy néz ki, hogy a filmklub nem jön össze, ezért dobjatok be 1-1 filmet ide, vagy a filmklub topicba, és majd megnézem/zük :) Oké? :D
Bár én nem hiszem, hogy tudnám tartani a filmklubos tempót, illetve nekem a beszerzés is nehézkes, de azért bedobok a közösbe nektek egy nem túl ismert, de kiváló filmet. Pont a napokban szedtem elő: Schmidt története
visca el barca
Presidente del Barça

2015.01.26. 17:19:58

soadroli írta:
visca el barca írta:160 ügyvédet
azigen :lol: persze a mastert lehúztad mint a büdösszrt, pedig az is a szcientológiával foglalkozik, csak nincs kimondva :D
na jó de az sajnos borzalmasan unalmas volt. :( :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2015.01.26. 16:19:15

visca el barca írta:160 ügyvédet
azigen :lol: persze a mastert lehúztad mint a büdösszrt, pedig az is a szcientológiával foglalkozik, csak nincs kimondva :D
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.01.26. 15:45:38

Vasárnap este mutatták be a Sundance Fesztiválon az HBO új dokumentumfilmjét, ami a Going Clear címet kapta és a szcientológiai egyház viselt dolgairól szól. A film Lawrence Wright nagy sikerű könyvéből készült, és előre lehet sejteni a botrányt, az HBO 160 ügyvédet alkalmazott a forgatás során.

jó lesz, várós movie. úgyis utálom őket.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2015.01.26. 14:10:37

Mondjuk lehet az is :)

Feljegyeztem én is, majd sort kerítek rá :)
Kép
danianevem
Entrenador del Barça

2015.01.26. 14:03:15

Benne vagyok. Először a Felperzselt föld c. mesterművet akartam ajánlani, de ha jól értelmeztem Lui egyik hsz-ét, akkor már látta a filmet. Aztán a Senki többet jutott eszembe, de arról is írt már korábban. :lol:

Szóval, legyen a Mandarinok (Mandariinid). Valamivel lentebb írtam róla egy "villámkritikát". Letisztult, szép film komoly morális dilemmákról. Nagy valószínűséggel a Leviatán fogja megkapni az Oscart, nem is érdemtelenül, viszont ezt az észt drámát is érdemes megnézni.

@messideco: a The Dark Valley az ajánlásod, vagy egy másik film? Egyébként már ment watchlistre, majd kerítek rá időt.
Kash
Entrenador del Barça

2015.01.26. 11:46:01

Feláldozhatók 3

Az első rész tetszett, a második nem annyira, a harmadik meg végképp nem. Simán elmenne Wallker a texasi...Sorozatnak is, hiszen minden részben lezárnak valamit, aztán csak úgy a semmiből kezdenek valami újat, ami nem is baj, sok folytatás ilyen, de egy ilyen akciófilmnél azért többet vártam, története szerintem nulla, de javítsatok ki, ha nincs igazam. Addig rendben, hogy telenyomják híres színészekkel, de mindegyik ugyanazt csinálja mint a másik, kapnak egy puskát, lövöldöznek, akció kellős közepén eldurrantanak 1-2 poént amit csak ők értenek, és kb. ennyi.

Mikor Szalonna nyugálományba küldte a tapasztalt "henteseket" azzal az indokkal, hogy nem szeretné, ha meghalnának, és elment összeszedni egy csapat zöldfülűt, köztük egy nőt, kicsit kiakadtam.
De azért, hogy valami pozitívumot is mondjak, Gibson alakítása nagyszerű volt, pedig tőle vártam a legkevesebbet.
6/10
Kép
messideco
Presidente del Barça

2015.01.26. 11:05:17

Lui, danianevem: mivel nagyon úgy néz ki, hogy a filmklub nem jön össze, ezért dobjatok be 1-1 filmet ide, vagy a filmklub topicba, és majd megnézem/zük :) Oké? :D
Kép
Stalkyard
Director del Fútbol

2015.01.24. 17:32:57

Csillagok között (Interstellar)

Szűk egy hete láttam a moziban, de hagytam kicsit ülepedni az élményt, mert nem egy könnyen emészthető film, többször nézős lesz nagy valószínűséggel. A film okozta élmény lecsapódási fázisai (ahogy általában a Nolan filmeknél):
Moziból kijövet: percekig meg se tudtam szólalni, óriási hatással volt rám a film, teljesen maga alá gyűrt. Életem egyik legnagyobb filmélménye.
Pár nappal mozi után: jó. jó, de feltűnően nem hibátlan, apróbb ( és combosabb) logikai buktatók, itt ott több dráma és giccs a kelleténél de az élmény a helyén.

Az atmoszférája a filmnek lélegzetelállító, azt hiszem ezt nevezik monumentális mozinak. A történetben én nem találtam kifogást, a haldokló világ felépítése is egy fokkal hihetőbb, realisztikusabb, racionálisabb módon van tálalva mint a legtöbb poszt-apokaliptikus filmben, az űrutazás és a film tudományos magyarázatai hellyel-közzel helyükön vannak, ugyanakkor ( természetesen) nem mentes a tömény fikciótól, elvégre szájensz-fiksön. De ez rendben is van, egy jó filmre váltottam jegyet, nem pedig fizika előadásra, és amit vártam, meg is kaptam. Nolan-hez mérten rendkívül érzelmes mű

személy szerint a legjobb jelenetek azok voltak, mikor a 45 perces bolygókaland után visszatérve rájöttek, hogy földi időben 23 év telt el, és visszanézték 23 év felvételeit amit gyerekeik, hozzátartozóik küldtek nekik. A film legerősebb pontja, meg úgy alapból a különböző motivációk, nézőpontok, hogy ki az aki siet, akinek fontosabbak a földiek, és ki az aki inkább az alaposságot tartja előre.. na meg az emberi tényező itt is közbeszólt, mint minden zseniális tervnél )
Egyszóval, objektíven nézve messze nem tökéletes, élményként viszont számomra az.
10/10
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
messideco
Presidente del Barça

2015.01.24. 16:03:00

Barcaforever írta:A túlélőt megnéztem én is, kemény jelenetek belassítva,(szenzációs :shock: ) és mindenki olyan sérülést szenved el a filmben PONTOSAN, amit az orvosi jelentések mutattak.Igazi háborús film. És Dan Bilzerian ott van a szakaszban elöl végig, hát nem hiszem el a palit. :lol: :lol:
8) Imádtam a filmet. Párszor még megnézem valószínűleg :)
Barcaforever írta:Mortdecai, egyszer nézős, 1-2 jó jelenet, Joke személye az üde színfolt.
Majd talán valamikor megnézem ezt is.
Barcaforever írta:A holnap határát most néztem meg, Tom Cruise a Jack Reacher féle filmek után, úgy látom magára talált, nekem tetszett.
Sajnos Tom Cruise miatt nem nem vesz rá a lélek, pedig sok jót lehet hallani róla.
Barcaforever írta:Várnak rám:Nyomtalanul,Senki többet
Minőségi cucc mindkettő :wink:

Barcaforever írta:A védelmező megér egy estét?
Nekem megért, jól végigvitt film, és Denzel elég jól alakít ismét :)

danianevem írta:Vizsgaidőszakban két tanulás közé jutott egy-egy Oscar-jelölt alkotás. Úgyhogy most egyben bedobom az összeset és kritika-cunamit indítok. :mrgreen:
Lehet én az idén kihagyom az Oscart, tavaly sem néztem már az összes filmet, de ha valamelyikről nagyon jókat olvasok, akkor szakítok időt. Meg hát a Lost-maraton minden szabadidőmet elemészti :)
zola8787 írta:Skacok látta már valaki A zéró elméletet? Miről szól? :D
Már egy ideje watchlistes nálam, szóval sor kerül rá és elmondom :mrgreen:
Kép
danianevem
Entrenador del Barça

2015.01.24. 12:20:54

Egyrészt társadalomkritika a 21. századi számítógépes világban elé emberekről.

Másrészről:

A történet szerint a főhős egy monoton életet élő, a társadalomtól elzárkózott figura, aki keresi a választ a nagy kérdésre. Az élete értelmére. Mindehhez megadatik a lehetősége, egy programozási feladat során és a végén kiderül, hogy az életének értelmet adó feladat az volt, hogy találja meg a választ az élet és mindenség értelmetlenségére. A zéróra.
visca el barca írta:terry gilliamnek van bármi olyan filmje ami szól valamiről? :-k :mrgreen:
Ezt most nem hallottam meg. :lol:
visca el barca
Presidente del Barça

2015.01.24. 12:13:30

terry gilliamnek van bármi olyan filmje ami szól valamiről? :-k :mrgreen:
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2015.01.24. 11:00:56

Skacok látta már valaki A zéró elméletet? Miről szól? :D
danianevem
Entrenador del Barça

2015.01.24. 09:43:51

Vizsgaidőszakban két tanulás közé jutott egy-egy Oscar-jelölt alkotás. Úgyhogy most egyben bedobom az összeset és kritika-cunamit indítok. :mrgreen:

Whiplash

Nem akármilyen lelki terror jelenik meg a filmben, amit tulajdonképpen kamaradrámának is lehetne nevezni, mert igazából két szereplő mentális harcát ábrázolták. Teller is remekül játszik, de Simmons viszi a hátán a filmet. 8/10

Kódjátszma (The Imitation Game)

Aranyos a forgalmazó, nem merte Turing-tesztnek fordítani, inkább ráaggatott egy ilyen címet. A film ettől függetlenül minden téren pazar, leginkább az Egy csodálatos elméhez lehetne hasonlítani, annyi különbséggel, hogy itt nem borult az egyensúly a szakmaiság és a dráma között. Cumberbatch Oscar-gyanús, még ha a Glóbuszt nem is kapta meg. 9/10

Éjjeli féreg (Nightcrawler)

A szememben nem lett kultfilm, mint aminek előzetesen hypolták, de a jól felépített sztori és a remek alakítások miatt végig le tudja kötni az embert. Gyllenhaal legalább egy jelölést kaphatott volna... 8/10

Két nap, egy éjszaka (Deux jours, une nuit)

Mit válasszunk: 1000 euró prémiumot vagy a munkatársunkat? Elképesztően realista francia dráma, egy olyan konfliktusról, amelyhez hasonló előfordulhat a legtöbb munkahelyen. Cotillard megérdemelten kapta a jelölést, remélhetőleg a díjat is bezsebeli. 7.5/10

Ida

Lengyel fekete-fehér dráma egy leendő nővérről és a világi életet elő nagynénjéről. Kicsit egyedi megközelítésű coming-of-age sztori, de a történelmi/vallási szálat már évekkel ezelőtt sokkal jobban megoldották egy másik filmben, a Mindenki vilángol-ban. 7/10

Mandarinok (Mandariinid)

Észt dráma emberségről az embertelenségben. Roppant letisztult és egyszerű nyelvezetű, de hihetetlen komoly morális kérdéseket felvető film. 8.5/10

Leviatán (Leviathan)

Igazi orosz dráma, szolid szimbolizmussal és igen komoly politikai kritikával. Egy kis ember harca a rendszerrel. Zseniális. 10/10

Barcaforever írta:A védelmező megér egy estét?
Simán. Könnyed, laza akciófilm, Denzel-bácsi meg nagyon badass.
lui1698
Llegenda del Barça

2015.01.24. 01:09:52

Csillagainkban a hiba

Fú, emberek nem tudom mikor láttam utoljára ennyi ripacskodást, giccseskedést, gyenge alakítást, idegesítő karaktert egy filmben.

John Wick

Kinyónak jól állnak ezek a szerepek, itt is frankón hozta a profi gyakógépet. Sztori igazából semmi extra, de pörög a film, az akciók látványosak és jó kis hangulata volt az egésznek.

7.5/10

Snowtown

Ezt nem akarom megnézni még egyszer, az ziher. Rossz volt, de ez a jó értelemben vett rossz. Nem emlékszek már mikor volt film ilyen nyomasztó hatással rám, de ez megzabált aztán kinyomott a kerti klozetba. Nagyon erős film, csontig hatoló dráma és ha szó volt néhány napja az alulértékelt filmekről, akkor ez a tökéletes példája ezeknek.

8.5/10
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Barcaforever
Director del Fútbol

2015.01.24. 00:23:30

A túlélőt megnéztem én is, kemény jelenetek belassítva,(szenzációs :shock: ) és mindenki olyan sérülést szenved el a filmben PONTOSAN, amit az orvosi jelentések mutattak.Igazi háborús film. És Dan Bilzerian ott van a szakaszban elöl végig, hát nem hiszem el a palit. :lol: :lol:

Mortdecai, egyszer nézős, 1-2 jó jelenet, Joke személye az üde színfolt. :lol:

A holnap határát most néztem meg, Tom Cruise a Jack Reacher féle filmek után, úgy látom magára talált, nekem tetszett. :wink:

Várnak rám:Nyomtalanul,Senki többet

A védelmező megér egy estét?
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.01.23. 23:00:39

Most fejeztem be az American Snipert, Lone Survivor jobban megfogott, de ez is tetszett. Csak kicsit "túl hazafias" volt nekem néhol, bár a könyvet is vádolták vele.. De egy nézést mindenképp megér a téma kedvelőinek. :wink:
messideco írta:+1 Coenék filmjéhez :)

@Palesz:
ha jól tudom, te kerestél modern westernt. Egy 2014-es, némethez mit szólsz?
The dark valley
Igazából egyik filmklubba szántam, de megosztom a nagyérdeművel ezt a remekművet :)
Roger That! Megnéztem eddig a 3:10 to Yuma-t és The Salvationt, nem volt rossz egyik se, majd jövő héten folytatom a Western napokat ezzel, a Jesse James meggyilkolásával, és a Nincs bocsánattal.
Válasz küldése