Akkor abban az esetben, ha azòta nem változott e téren a h.i. szabályzat, akk így helyes: Rakitic-vel/val
A kettő közül, hogy pontosan melyik a helyes, nem tudom

Ezt írtam én is, csak azt nem tudom, hogy ki kell kiejteni.visca el barca írta:én úgy tudom h az ázsia neveknél megengedett a magyarosítás. pak dzsi szung.![]()
Egyik sem.Bob_Marley írta:Oké, de akkor azt írom neked a Barca középpályája stabilabb Rakitic-csal, Rakiticsel, Rakiticcsel. Na melyik legyen a jó? Mindegyik annyira testidegen nekem, s tuti a jót le se írtam.
Megvan ezekre a szabály, hogy kiejtés szerint ragozás kötőjellel csak annyira hülyén néznek ki.Nekem legalábbis testidegen. Ebből a szempontból jobb az angol.
én úgy tudom h az ázsia neveknél megengedett a magyarosítás. pak dzsi szung.danianevem írta:A Rakitic-csal tuti nem jó, az egyik magánhangzó törvénynek nem felel meg (nem tudom már a nevét). A tartalom viszont helyes, az a lényeg.
Ha már nevek: a Park Ji-Sung nevét még mindig nem tudom leírni.Az tudom, hogy nem latin betűs nyelvek esetén kiejtés szerint kell leírni, de hogyan kellene kiejteni a nevét? Anno legalább ötféleképpen hallottam.
Ez úgy van, ha az idegen szó ékezet nélkül végződik, és toldalékolva/ragozva a magyar kiejtés kéri az ékezetet, akkor kötőjellel írjuk hozzá a ragot, toldalékot vagy jelet. Asszem mindenféleképpen.Bob_Marley írta:Szerintem ami itt is sokszor előfordul és én pl mindig küzdök vele mikor egy tulajdonnév van ragozva. Barca-t? Barcát? És ezek változatai.Na ezeket nagyon utálom leírni, mert bizonytalannak érzem mindig.
Azt mondjuk a mai napig nem értem hogy nem lehet megtanulni.danianevem írta:Volt még egy hiba.Bob_Marley írta:En bloc.![]()
Unszimpatikus. Helyette az antipatikus szót kellene használni, de most látom már nem is húzza alá a Chrome. Lehet lemaradtam, már így is helyes?
Volt még egy hiba.Bob_Marley írta:En bloc.![]()
En bloc.danianevem írta:Hát az un block unszimpatikus lehetett.csababarca írta:Fórum mélypontja az volt,mikor pár önkéntes kisiskolás nekiállt grammarnácizskodni...az is eltartott jó pár oldalig..
Hát az un block unszimpatikus lehetett.csababarca írta:Fórum mélypontja az volt,mikor pár önkéntes kisiskolás nekiállt grammarnácizskodni...az is eltartott jó pár oldalig..
Az szerintem az Inter elleni BL elődöntő előtt volt 2010-ben. Akkor ugye maga a klub is nagyon nagy kampányt nyomott a 3-1 után, hogy igen is meg fognak halni a játékosok a pályán. Azt egy ilyen bátvíhedposzesön szerű buli az egész.visca el barca írta:meg emlékszem vmi olyan avára is amit egy meccs előtt dobtunk be, és mindenkinél egysége volt. de, hogy hol, mikor, a franc se tudja
Hahaha, kötekedsz?visca el barca írta:
abszolút ugyanezt gondolom.
westerngom írta:én ugyanígy látom, gondolom.visca el barca írta:abszolút ugyanezt gondolom.Bob_Marley írta:Mert általában ha valamivel egyetértek akkor minek szóljak hozzá? Ezt soha nem értettem, hogy mi értelme van odaírni, hogy én ugyanígy látom, gondolom. Nagyszerű, ettől nem leszünk okosabbak vagy tágabb perspektívában látni egy adott témakör dolgait.
én ugyanígy látom, gondolom.visca el barca írta:abszolút ugyanezt gondolom.Bob_Marley írta:Mert általában ha valamivel egyetértek akkor minek szóljak hozzá? Ezt soha nem értettem, hogy mi értelme van odaírni, hogy én ugyanígy látom, gondolom. Nagyszerű, ettől nem leszünk okosabbak vagy tágabb perspektívában látni egy adott témakör dolgait.
abszolút ugyanezt gondolom.Bob_Marley írta:Mert általában ha valamivel egyetértek akkor minek szóljak hozzá? Ezt soha nem értettem, hogy mi értelme van odaírni, hogy én ugyanígy látom, gondolom. Nagyszerű, ettől nem leszünk okosabbak vagy tágabb perspektívában látni egy adott témakör dolgait.
Illuvatar volt igen. És a nehezen leírható89 is stimmel.csababarca írta:
Iluvatar volt nem?
Tuti volt ilyen nevű fórumozó, de nem tuti,hogy Deus volt az. De közben megvan, lehet Te rá gondolsz: lluisllach89.
Fernando is régen volt már itt sajna,Charlie, Vito,Drigo, Mikaos, Kalap,sorolhatnám, vannak hiányok sajna.