Res írta:
Igen, tipikus. Ha nem tudunk középen támadást vezetni próbálkozunk beadásokkal. Ami engem immár sokadszor megijesztett az az enervált középpályánk. Anno ez volt az erősségünk: a kreatív középpálya. Ezt pótolni nem lesz könnyű. Messi próbálja ugyan átvenni az irányító középpályás szerepét (visszalép, vagy mint ezen a meccsen is kihúzódik jobbra), de így meg nincs aki gólt lőjön...
Mondjuk szombaton pont két középpályásunk volt az aki az első félidőben ziccerbe került. Ennek ellenére tényleg a középpálya az ami kevésbé szuperál, de más is a szisztéma, mint anno Pep idejében egy pályafutása csúcsán lévő Xavival és Inivel. Most sokkal defenzívebb, nagyobb hangsúly van a labdaszerzésen, az ellenfél kontráinak megakadályozásában és ez nem feltétlenül megy a támadójáték rovására, mert az elől lévő hármas érzi egymást és nem csak a befejezés a feladatuk. Abban a fénykorszakban sokkal kevesebb volt a játék a támadóink között és ez nem is baj, mert alapvetően a gólok számával sincsen baj. Persze megesnek az ilyen meccsek, de a nagyobb csapatoknak is elrámolunk nem is keveset. Jó példa az Atletico, akiknek a védelme az egyik legjobb és legkellemetlenebb a ligában, mégis jól megpakoltuk őket, a Villarreal detto, vagy a PSG akinek mind a kp-ja, mind a védősora az egyik legjobb Európában mégis kaptak két meccsen 5 gólt. Ezt csak azért hoztam fel, mert folyamatosan ment a szöveg, hogy a nagyobb csapatok erős védelme ellen kevesek vagyunk. És a buszos védelmeket is sikerült legtöbbször áttörni, most is lett volna rá lehetőség, de a helyzetkihasználásunk ismételten kritikán aluli volt. Ez volt egész ősszel a legnagyobb bajunk. Emiatt vesztettünk rengeteg pontot, elég csak visszagondolni a Celta elleni meccsre.
És azt se felejtsük el, hogy amit a Malaga csinált azt egy Chelsae vagy Atletico is megirigyelhette volna. Az, hogy milyen foci volt más kérdés, nekik ez volt az egyetlen esélyük és ezt olyan szinten csinálták, mint szerintem idén senki ellenünk.
A középpályára visszatérve én azt látom (lehet, hogy van aki nem ért velem egyet), hogy Iniesta helyét Rafinhanak át kellene vennie. Sajnos Ini, hiába a kedvenc játékosom a jelenlegi csapatból, támadásban, de főleg védekezésben nem tud más eleget nyújtani. A brazil sok labdát szerez, ha kell visszamegy a tizenhatosig védekezni és offenzívabb is. Nem mellesleg ő a jövő és nem Ini, a transferban miatt pedig ez hatványozottan számít. Ha a "gálakezdőt" nézzük ahogy én látom egy Rakitic-Busi-Rafinha triónak van helye. És az is fontos, hogy motiváció szempontjából ég és föld a két játékos.
Bízom benne, hogy ez a meccs is ilyen "Anoeta-szindróma" volt és hasonlóan alakul a folytatás, mint a Sociedad ellenni pofon után.