Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.02.25. 16:56:56

hajnesz írta: S ki rúgjon harmincról gólokat? Erre a csapatból egyedül talán Rakitic lenne képes, de 20méterről mondjuk nem kis szerencse is kell a gólhoz,főleg,hogy előtted van a blockban minimum 2ember. Mi nem vagyunk egy Stoke szintü kiscsapat,hogy mindent kapura lőjjünk,aztán ahogy esik úgy csattan. Győzelmi kényszerünk van, más szint stb.
Megérteném,ha Snijder,Rakitic,Yaya középpályával állnánk ki minden meccsen, a két szélső támadónk meg Ronaldo meg Bale lenne. Igen,ezek a játékosok 10ből mondjuk 1szer eltalálják úgy a kaput,hogy nagyon veszélyes helyzet legyen. De Iniesta távoli lövése néha alig repül el a kapuig,meg néha már abban is kételkedek,hogy bele tud-e rúgni a labdába egy nagyot telivel?
Ne szórakozzunk már, 20-ról ilyen lövőtechnikákkal, izomzatokkal bármelyik játékosunk tudna gólokat lőni. 20 méter? :D :D
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.02.25. 16:29:23

Samper írta:
hajnesz írta:Nagyjából két választásunk van, mikor egy csapat ennyire beáll bunkerbe.
1. Ívelgetünk,és majd egy beakad
2. Nyomjuk a Tiki-takát ész nélkül, meddő fölénybe kerülve, "but we have possession",hogy éljek Xavi szavaival :D
Más megoldás nagyon nincs, akármelyik taktikával kapunk ki,megy a fikázás fórumon.
Már hogy az ördögbe ne lenne harmadik lehetőség: távoli lövések kellenének és a lepattanók gyors megjátszása.
S ki rúgjon harmincról gólokat? Erre a csapatból egyedül talán Rakitic lenne képes, de 20méterről mondjuk nem kis szerencse is kell a gólhoz,főleg,hogy előtted van a blockban minimum 2ember. Mi nem vagyunk egy Stoke szintü kiscsapat,hogy mindent kapura lőjjünk,aztán ahogy esik úgy csattan. Győzelmi kényszerünk van, más szint stb.
Megérteném,ha Snijder,Rakitic,Yaya középpályával állnánk ki minden meccsen, a két szélső támadónk meg Ronaldo meg Bale lenne. Igen,ezek a játékosok 10ből mondjuk 1szer eltalálják úgy a kaput,hogy nagyon veszélyes helyzet legyen. De Iniesta távoli lövése néha alig repül el a kapuig,meg néha már abban is kételkedek,hogy bele tud-e rúgni a labdába egy nagyot telivel?
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.02.25. 15:38:36

Nem fog mindenki ész nélkül kirohanni, mikor lepattan a labda, tehát nem nyílik szét a védelem. A másik pedig: egyértelmű, hogy hozzánk pattan, éppen megfelelő helyre a lepattanó.... [-X
Kép
Samper
Director del Fútbol

2015.02.25. 15:21:30

hajnesz írta:Nagyjából két választásunk van, mikor egy csapat ennyire beáll bunkerbe.
2. Nyomjuk a Tiki-takát ész nélkül, meddő fölénybe kerülve, "but we have possession",hogy éljek Xavi szavaival :D
Más megoldás nagyon nincs, akármelyik taktikával kapunk ki,megy a fikázás fórumon.
Már hogy az ördögbe ne lenne harmadik lehetőség: távoli lövések kellenének és a lepattanók gyors megjátszása.
Feast4
Director del Fútbol

2015.02.25. 13:29:01

Kíváncsi leszek mit fog csinálni a hétvégén. Rakitic, Pique, Alves de szerintem még Neymar is rotálva lesz. De nem lepődnék meg Busquetsen sem.

Egy CB-Adriano,Barta, Matyi,Alba-Xavi,Rafhina,Mascherano-Pedro,Suarez,Messi vagy valami ilyen szinten kiforgatott kezdő nem lepne meg. A BL. be sokan nagyot játszottak, Rakitic pl. kb egy komplett középpálya helyett melózott. Alvesnél fejben is elment a gyógyszer, Neymar hetek óta gyenge, Piquet is mostanába túlhajtjuk. Igazából csak a kisfőnök, Messi és ahogy látom Suarez az aki bírja a folyamatos terhelést a jelenlegi ütemben.
Kép
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.02.23. 23:33:20

Nagyjából két választásunk van, mikor egy csapat ennyire beáll bunkerbe.
Chino
Llegenda del Barça

2015.02.23. 22:36:01

Res írta:Talán igazad van. Örülök az optimizmusodnak. Sajnos Inivel kapcsolatban egyetértek. Egy másik csapatban lehet, hogy újra szárnyra kapna. Busi helyett én Masq pártján állok. Szerintem vétek őt középső védőként játszatni, miközben a saját posztján világklasszis.
Nem optimizmusról van szó, legalábbis próbáltam realista (nem félreérteni :D) maradni. A csapat megmutatta, hogy képes szép és eredményes játékot hozni huzamosabb ideig és ebbe lehet kapaszkodni. Ha idén is az őszi teljesítményünket hoztuk volna én sem jósolnék sok jót, de az utóbbi hetek alapján nem tartom reálisnak temetni őket vagy a Madrid kezébe adni a bajnoki trófeát. (főleg látva, hogy ők hogyan vitézkedtek mostanában)

Masch-ra rátérve vkp-ként szerintem még mindig top 5-be van, de középhátvédként is klasszis teljesítményt tud nyújtani. Idén egyértelműen a legjobb védőnk, még úgy is, hogy Piqué zsinórban szinte hibátlan meccseket hozott le, illetve a jelenléte is nagyon sokat számít ott. Vissza lehet gondolni, minden védőnknek feljavult a teljesítménye a párjaként.
Mondjuk a City ellen el tudom képzelni, hogy feljebb lép és Bartra lesz Piqué párja. Legalábbis a BL-ben rendre Bartra-t favorizálja Lucho.
Forca Barca!!!!
Res
Jugador d'estrella

2015.02.23. 21:35:49

Talán igazad van. Örülök az optimizmusodnak. Sajnos Inivel kapcsolatban egyetértek. Egy másik csapatban lehet, hogy újra szárnyra kapna. Busi helyett én Masq pártján állok. Szerintem vétek őt középső védőként játszatni, miközben a saját posztján világklasszis.
Chino
Llegenda del Barça

2015.02.23. 16:11:09

Res írta:
S.Agüero írta:46 rossz beadás.
https://www.youtube.com/watch?v=z4RgBwHVsFo" target="_blank
Igen, tipikus. Ha nem tudunk középen támadást vezetni próbálkozunk beadásokkal. Ami engem immár sokadszor megijesztett az az enervált középpályánk. Anno ez volt az erősségünk: a kreatív középpálya. Ezt pótolni nem lesz könnyű. Messi próbálja ugyan átvenni az irányító középpályás szerepét (visszalép, vagy mint ezen a meccsen is kihúzódik jobbra), de így meg nincs aki gólt lőjön...
Mondjuk szombaton pont két középpályásunk volt az aki az első félidőben ziccerbe került. Ennek ellenére tényleg a középpálya az ami kevésbé szuperál, de más is a szisztéma, mint anno Pep idejében egy pályafutása csúcsán lévő Xavival és Inivel. Most sokkal defenzívebb, nagyobb hangsúly van a labdaszerzésen, az ellenfél kontráinak megakadályozásában és ez nem feltétlenül megy a támadójáték rovására, mert az elől lévő hármas érzi egymást és nem csak a befejezés a feladatuk. Abban a fénykorszakban sokkal kevesebb volt a játék a támadóink között és ez nem is baj, mert alapvetően a gólok számával sincsen baj. Persze megesnek az ilyen meccsek, de a nagyobb csapatoknak is elrámolunk nem is keveset. Jó példa az Atletico, akiknek a védelme az egyik legjobb és legkellemetlenebb a ligában, mégis jól megpakoltuk őket, a Villarreal detto, vagy a PSG akinek mind a kp-ja, mind a védősora az egyik legjobb Európában mégis kaptak két meccsen 5 gólt. Ezt csak azért hoztam fel, mert folyamatosan ment a szöveg, hogy a nagyobb csapatok erős védelme ellen kevesek vagyunk. És a buszos védelmeket is sikerült legtöbbször áttörni, most is lett volna rá lehetőség, de a helyzetkihasználásunk ismételten kritikán aluli volt. Ez volt egész ősszel a legnagyobb bajunk. Emiatt vesztettünk rengeteg pontot, elég csak visszagondolni a Celta elleni meccsre.
És azt se felejtsük el, hogy amit a Malaga csinált azt egy Chelsae vagy Atletico is megirigyelhette volna. Az, hogy milyen foci volt más kérdés, nekik ez volt az egyetlen esélyük és ezt olyan szinten csinálták, mint szerintem idén senki ellenünk.

A középpályára visszatérve én azt látom (lehet, hogy van aki nem ért velem egyet), hogy Iniesta helyét Rafinhanak át kellene vennie. Sajnos Ini, hiába a kedvenc játékosom a jelenlegi csapatból, támadásban, de főleg védekezésben nem tud más eleget nyújtani. A brazil sok labdát szerez, ha kell visszamegy a tizenhatosig védekezni és offenzívabb is. Nem mellesleg ő a jövő és nem Ini, a transferban miatt pedig ez hatványozottan számít. Ha a "gálakezdőt" nézzük ahogy én látom egy Rakitic-Busi-Rafinha triónak van helye. És az is fontos, hogy motiváció szempontjából ég és föld a két játékos.

Bízom benne, hogy ez a meccs is ilyen "Anoeta-szindróma" volt és hasonlóan alakul a folytatás, mint a Sociedad ellenni pofon után.
Forca Barca!!!!
Yokozuna
Entrenador del Barça

2015.02.23. 10:57:40

visca el barca írta:
Yokozuna írta:Gólhelyzet és kapuralövés nélkül eltelik két félidő, és van aki Mathieu teljesítményével elégedetlen.
Nevetséges egy Barcelona esetében, de nincs épkézláb becserélhető támadó, akiben legalább a remény megvan a gólszerzésre. Kár, hogy Munir már nincs, talán segítene a góllövésben.
az épkézláb meg a munir szavak idén nem nagyon fértek meg egymás mellett.
Persze, nem is komolyan gondoltam. Csak ezzel akartam hangsúlyozni, hogy a milliós sztárokon kívül milyen szegényes a választék.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2015.02.23. 08:31:06

jó, amikor meg egy hete még fú de nagyon ment a szekér és ollózós gólokat láttunk, akkor meg az óriási javulás minden aspektusáról linkelgettünk videókat LE topicjába...
a Malaga beparkolta a buszt, és közepes játékosok lehoztak 90 percet egyéni hiba nélkül, ez sikerül 10-ből 1-szer, most pont összejött, nekünk meg pechünk volt Alves hülyeségével, úgyhogy kikaptunk, volt már ilyen máskor is.

ez a 46 rossz beadásos videó is...a felét Messi nyesései teszik ki, amiket minden egyes meccsen megpróbál, csak általában be is jönnek, és akkor mindenki odaáig meg vissza van, hogy assistkirály, Ronaldo nagyon messze van tőle stb. (ami olyankor akár igaz is lehet), most nem jöttek be, mert van ilyen, és az előttem szóló beír egy olyat, hogy "igen, tipikus". meg, hogy nincs aki gólt lőjön, amikor Messi szélen játszik...ja, végül is csak 25 gólt lőttünk az utóbbi egy hónapban 7 meccsen. gondolkozzunk már egy kicsit...
Res
Jugador d'estrella

2015.02.23. 08:03:47

S.Agüero írta:46 rossz beadás.
Igen, tipikus. Ha nem tudunk középen támadást vezetni próbálkozunk beadásokkal. Ami engem immár sokadszor megijesztett az az enervált középpályánk. Anno ez volt az erősségünk: a kreatív középpálya. Ezt pótolni nem lesz könnyű. Messi próbálja ugyan átvenni az irányító középpályás szerepét (visszalép, vagy mint ezen a meccsen is kihúzódik jobbra), de így meg nincs aki gólt lőjön...
MatyiG
Adminisztrátor

2015.02.22. 23:30:46

46 rossz beadás.
Chino
Llegenda del Barça

2015.02.22. 22:43:08

mess2009 írta: ti pedig jó lenne, ha azt vennétek itt észre, hogy kényszeresen előjöttök ezzel a..."temetői hangulat..."jelzőkkel!
miközben ha végigolvasom a szöveged érdemi részét, annál temetőibb nem is kell! [-X más..: éppen LE. nyilatkozta, hogy mindent meg akar nyerni.. ez önmagában is égés...
kontra játék: nem nekünk kellene kitalálni , hanem éppen LE. nek (gondolom én.) a példákat pedig nap mint nap láthatod, hogy hogyan kell...(mondjuk úgy, hogy nem állandóan az ellenfél térfelén passzolgatsz, vagy úgy hogy figyelsz és ha lehetőség adódik tudatosan indítasz pl. szögletek után, váratlan labdaszerzést követően stb.....
nyilván lehet más a véleményünk, de ha azt mondod, hogy tegnap jó volt a taktikánk !? nos akkor tévedsz.
a cserék? semmit nem jelentettek éppen mert a taktika nem javult, még nagyobb presszió, még több elbaltázott beadás ....
azzal viszont egyetértek, hogy a Malaga jól játszott és jó taktikát valósított meg ellenünk!
csak az a baj, hogy ők nem az a csapat akikre én azt tudom mondani egy sima itthoni meccsen, hogy ok. ha megnyerték had vigyék...
Az miért temetés, ha megfogalmazok egy kritikát a csapat aktuális mérkőzése után?! Amikor egy meccs után elkezdődik a jól ismert szöveg, hogy adjunk el legalább 3-4 játékost, esélyünk sincs már a bajnokságra stb., úgy hogy egy héttel ezelőtt még olyan hurráoptimizmus volt, mintha BL-t nyertünk volna, LE meg egy zseni, most meg egy dilettáns senkiházi. Plusz az olyan szövegek, hogy helyzetünk sem volt, örülhetünk, hogy 3 alatt megúsztuk. Na erről beszélek.

A LE-és résszel pedig mit akarsz mondani? Miért égés, ha azt mondja, hogy mindent meg akar nyerni. A Bl-ben állunk, a bajnokságra is megvan még az esély, a kupában karnyújtásnyira van a döntő. Vagy nyilatkozza azt, hogy feladjuk az egészet, nem akarunk már semmit sem nyerni? A csapat megmutatta, hogy tud konstansan jól és eredményesen játszani. Az egy dolog, hogy a Real jobb helyzetben van, ami a bajnokságot illeti, de ott van még egy Clasicó hazai pályán. Az éremnek két oldala van. Ezt nagyon elcsesztük, ott maradhattunk volna a Madrid nyakán. Kedden meg kell mutatni, hogy ez csak kisiklás volt és tudják azt hozni, amit idén elkezdtek.
Forca Barca!!!!
Normandia
Director del Fútbol

2015.02.22. 19:35:31

Yokozuna írta:Gólhelyzet és kapuralövés nélkül eltelik két félidő, és van aki Mathieu teljesítményével elégedetlen.
Nevetséges egy Barcelona esetében, de nincs épkézláb becserélhető támadó, akiben legalább a remény megvan a gólszerzésre. Kár, hogy Munir már nincs, talán segítene a góllövésben.
Nem voltam elégedetlen Matyival, csak annyit jegyeztem meg, hogy nem lehet Masch alternatìvája, ebből jött az egész.
A Munir gyerek meg éppen most bizonyìtotta annak ellenkezőjét, mint amit várnál tőle.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
visca el barca
Presidente del Barça

2015.02.22. 19:20:43

az épkézláb meg a munir szavak idén nem nagyon fértek meg egymás mellett.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Yokozuna
Entrenador del Barça

2015.02.22. 19:11:56

Gólhelyzet és kapuralövés nélkül eltelik két félidő, és van aki Mathieu teljesítményével elégedetlen.
Normandia
Director del Fútbol

2015.02.22. 17:27:25

mahitoo írta:Normandia, ez egy nagyon régóta bevett szokás, kb minden csapatnál. Pl Real-nál nem Ramos és Pepe szokta a gólokat fejelni szögletnél, szabadrúgásoknál? Na mivel ők, ezért addig ott is a szélső védők, vagy más biztosít addig.
Nyilván így kellett volna lenni.
Alba akkor ért már vissza, mikor bent volt a labda a hálóba.
Mindegy már. Dani elpuskázta egyedül, de nem ezen, vagy pontosabban, nem csak ezen múlt a zakó.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.02.22. 17:17:02

Normandia, ez egy nagyon régóta bevett szokás, kb minden csapatnál. Pl Real-nál nem Ramos és Pepe szokta a gólokat fejelni szögletnél, szabadrúgásoknál? Na mivel ők, ezért addig ott is a szélső védők, vagy más biztosít addig.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.02.22. 17:06:32

Normandia írta:
Ok, de akkor hol van aki felveszi a pozicióját, vagy Alvesnek kellett mind két védőnket pótolni? Figyu Danigyerek, felmegyünk Matyival fejelni, addig te vagy a kh egyedül, ....vagy nem.
Hát igen, pont mint minden szögletnél.. Alves és Alba biztosítottak hátul, amíg a magas játékosok megpróbáltak gólt szerezni.
MatyiG
Adminisztrátor

2015.02.22. 16:57:23

Ilyenkor a két szélső védő szokott hátul maradni szerintem. :)
Normandia
Director del Fútbol

2015.02.22. 16:51:00

palesz77 írta:
Normandia írta: Hát ez az.
Mondjuk szögletnél előfordul az ilyen..
Ok, de akkor hol van aki felveszi a pozicióját, vagy Alvesnek kellett mind két védőnket pótolni? Figyu Danigyerek, felmegyünk Matyival fejelni, addig te vagy a kh egyedül, ....vagy nem.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.02.22. 16:46:49

Normandia írta: Hát ez az.
Mondjuk szögletnél előfordul az ilyen..
Normandia
Director del Fútbol

2015.02.22. 16:37:09

S.Agüero írta:
Hát ez az, semmit sem tett hozzá. Az, hogy Pique felment fejelni és ott ragadt még megértem, de hol a bánatban császkált Matyi koma a gól előtt? Szerencsétlem Alvest savazzuk rendessen, de azt senki sem veszi figyelembe, hogy a másik védőnk merre járt éppen. Tök egyedül bénázott bananos Dani.
Egyébként meg nem képes arra amire Masch.
Mondjuk ő is felment fejelni? :o
Hát ez az.
Normandia
Director del Fútbol

2015.02.22. 16:33:10

zola8787 írta:
Hagyjad. Matyiő neve nem annyira jó, meg a kiállása, így teljesen mindegy, hogy konkrétan "hiba nélkül" lehozta a tegnapi meccset és semmi köze a vereséghez, így neki akkor sem szabad játszania... Véletlenül sem a csatárok hibája, hogy 0 gólt lőttünk.
Nem védem a csatárokat, mert tényleg nem ment nekik, de ahhoz, hogy valamit is kezdhessenek támogatás kellene a középpályáról. Ini hozta a formát, ami az előrejátékban semmi se volt.
Oldalpasszok és pontatlan kiugratási kísérletek. Nyilván egyszerű leírni, hogy a csatárok nem lőttek gólt, de ahhoz helyzet is kellene. Összesen 2, azaz kettő lehetőségünk volt. Mégis miből kellett volna gólt, gólokat lőniük?
Válasz küldése