Cubarsí százados lett!
& counting pic.twitter.com/jzOWHWup4r
— FC Barcelona (@FCBarcelona) December 16, 2025
Én viszont értem, amit írsz, de egyet nem értek vele. Gondolkodni mindig jó, csak azért nem mindegy, hogy olyanon agyalsz, aminek van alapja is és valóban áttudod érezni. Én nem tudok egy olyan filmen agyalni, ami FIKTÍV. Mi lett volna ha, mi lenne ha, mi történne ha? Most mondok egy extrém példát, hogy agyaljunk azon, hogy az emberiség egy növény populáció, ugyanúgy beletudsz tenni érzelmet stb, de értelme nem sok van, nálam legalábbis.P.U.Y.O.L. írta: Nem, nem igazán értem, hogy mi a problémád. Az, hogy egy film, elgondolkodtat, egyáltalán arra késztet, hogy használd az agyad egy kicsit, az nálam sohasem felesleges. Teljesen mindegy, hogy az adott témakör kézzel fogható vagy fiktív.
Ha az emberek sohasem agyalnának olyanon, ami még nincs, akkor még mindig husángokkal ütnénk a nők fejét, hogy a hajuknál fogva a barlangunkba cipeljük őket...(remélem egyértelmű voltam)

Nem, nem igazán értem, hogy mi a problémád. Az, hogy egy film, elgondolkodtat, egyáltalán arra késztet, hogy használd az agyad egy kicsit, az nálam sohasem felesleges. Teljesen mindegy, hogy az adott témakör kézzel fogható vagy fiktív.Bob_Marley írta:P.U.Y.O.L. írta: Hiába mondod azt hogy elgondolkozol olyanon, ami még nincs, érted.Sci-fi meg általában ilyen, hogy nincs. Szóval olyanon agyalni, ami nincs nálam paradox.
Nyilván, hogy egy rengeteg film van, ami elgondolkodtató, s akár át is lehet ezt helyezni képtelen szituációba, csak ott már nekem hitelét veszti a dolog. Hiába mondod azt hogy elgondolkozol olyanon, ami még nincs, érted.P.U.Y.O.L. írta: Viszonylag kevés sci-fi olyan, amin ilyen mélyen el lehet gondolkodni. Egyáltalán nem csak ennek a műfajnak a kiváltságos privilégiuma, hogy nehéz megérteni, illetve utólagosan sokat lehet rajta töprengeni. Én kifejezetten szeretem azokat a filmeket, amik nem "szájbarágósak" és muszáj komolyan odafigyelni végig, illetve megéri újra megnézni...

Például az elkáprázottságért, epicusságért, egy olyas valamiért, amit még nem láttunk. Szeretem a fikciókat, az olyan dolgokat, amik még nincsenek bizonyítva, csak kitalálciók vagy találgatások, látni azt, amit még a mai tudósok sem tudnak megmagyarázni, bizonyítani.Bob_Marley írta:Ezt elfogadom, így is meglehet fogalmazni. Tudod mi a véleményem ezekről a filmekről meg a fantasyról, mesékről. Nálam valami fekete vagy fehér.lui1698 írta:Attól, hogy lehet róla vitázni, nem jelenti azt, hogy nem is tudják miről szól.Csak mondjuk többféle értelmezése lehet a filmnek.Soha nem értettem, hogy lehet olyat nézni, ami kitaláció, de ha valaki ezt szereti, megértem.

Viszonylag kevés sci-fi olyan, amin ilyen mélyen el lehet gondolkodni. Egyáltalán nem csak ennek a műfajnak a kiváltságos privilégiuma, hogy nehéz megérteni, illetve utólagosan sokat lehet rajta töprengeni. Én kifejezetten szeretem azokat a filmeket, amik nem "szájbarágósak" és muszáj komolyan odafigyelni végig, illetve megéri újra megnézni...Bob_Marley írta:Na pont az ilyenek miatt utálom a sci-fiket, ti se tudjátok miről szól.
Ezt elfogadom, így is meglehet fogalmazni. Tudod mi a véleményem ezekről a filmekről meg a fantasyról, mesékről. Nálam valami fekete vagy fehér.lui1698 írta:Attól, hogy lehet róla vitázni, nem jelenti azt, hogy nem is tudják miről szól.Csak mondjuk többféle értelmezése lehet a filmnek.

Attól, hogy lehet róla vitázni, nem jelenti azt, hogy nem is tudják miről szól.Csak mondjuk többféle értelmezése lehet a filmnek.Bob_Marley írta:Na pont az ilyenek miatt utálom a sci-fiket, ti se tudjátok miről szól.

davi10 írta:dévid villa írta:Interstellar
davi10 írta: