Curry fogja kapni az
MVP címet. Egyrészt megérdemli (a Warriors elképesztő szezonja, a triplarekord, a százalékai), másrészt a ligának is inkább van szűksége egy Curry MVP címre, mint egy Hardenre. Marketingszempontból Curry jóval értékesebb, Harden valahogy elbújik a szakáll mögé, kevésbé eladható.
De ő is brutális szezont hoz, bár tőlem távol áll ez a meccsenként dobok 20 büntetőt stílus. Mert azért elképesztő, hogy ez a Houston még második is lehet, úgyhogy Howard több meccset hagyott ki, mint amennyin játszott.
PO-ban viszont nem várok kiemelkedőt a Rockets-től, jóval kevesebbet fognak fújni Hardennek, plusz Montiejunas kiesése is érzékenyen érinti őket szerintem.
DPOY-t szerintem Green fogja kapni, teszem hozzá teljesen megérdemelten, azért elképesztő, hogy pl. 7.4%-kal dobnak róla gyengébben az ellenfelek, mint egyébként átlagban. (És csak egy statisztikát emeltem ki.)Esetleg még Gasol jöhetne szóba, de a Memphis a végére kicsit leeresztett, ami ugye a díjaknál nem a legelőnyösebb. Sokan emlegetik Davist, tényleg elképesztő amit csinál, de a csapatvédekezése annyira gyenge a Pelicans-nek, hogy nagyon meglepne, ha ő kapná.
MIP. (Mivel a DPOY Green lesz) mehet Butlernek. A csávó nem kicsit javult hatékonyság terén. Ugyanannyit játszik, mint tavaly kb., de egy laza 7 ponttal átlagol többet, úgy hogy a dobószázalékai is nem kicsit javultak. Plusz teszi mindezt úgy, hogy támadásban jóval komolyabb szerepet kap, mint az előző évben.
ROY. Egyértelmű, hogy Wiggins - szerintem a legsimább kategória idén. Parker kidőlésével ez már hónapokkal ezelőtt eldőlt, plusz azért Wiggins elég pofás szezont hozott össze, mindezt úgy, hogy még közel sincs, ahhoz a szinthez, ahova érhet a benne rejlő potenciált tekintve.
A végére Noel és Mirotic is szépen feljött, (örülök is mindkettőnek) de ezt a díjat (is) a teljes szezonra osztják ki és nem az utolsó két hónapra.
A legjobb hatodik ember pedig Thomas lesz. Ez is eléggé egyértelmű véleményem szerint. Padról képes a csapata vezére lenne, ilyenre példa pedig jelenleg nem igazán van. Crawfordnak lehetett volna esélye még, de ő sérült, míg Thomas az alapszakasz végét is megnyomja.
Amúgy meg jöjjön már a rájátszás, nagyon-nagyon várom.
Nyugat betegesen brutál lesz idén is.

Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.