2015.04.19. 12:29:59
És siránkoznak az emberek... komolyan mondom, a Barcelonának van a legdurvább primadonna, sohasemminemjó szurkolótábora a világon, néha egyáltalán nem vagyok képes felfogni, hogy miket olvasok. Egy héten belül vertük meg a PSG-t (ne gyertek itt nekem azzal, hogy ez hiányzott, meg az hiányzott... Három gól a Parc des Princesben, mutasson már nekem valami statisztikát, ki csinált ilyet utoljára) és a Valenciát, ha csinálnánk egy power rankinget a top 15 európai csapat közül, ez a kettő biztos benne lenne. Ráadásul nem akárhogyan verték őket, hiszen a tegnapi első félidőn kívül sokat nem nagyon kellett izgulni. Vagy talán a PSG folyamatosan szorongatott, szétlőtte a kaput? Én nem úgy láttam, kb. épkézláb támadásuk nem volt.
Mutassatok már Európában egy csapatot, aki jobb focit játszik, mint a Barcelona! A hentes Atleti? Az a Real Madrid, akik még egy Malagától, Granadától is gólt kapnak? A Bayern, akik Portugáliában égtek kevesebb mint egy hete? Nem tudtok nekem mutatni, mert nincsen ilyen. Én elhiszem, hogy remek időtöltés fátyolos szemmel a youtube előtt ülni, nézni a dicső Pep érát, amikor olyan űrfutballt játszott a csapat, ami valószínűleg már soha nem fog megismétlődni, de emberek... annak már vége! Az egy olyan csapat és játék volt, ami egyedülálló, de leáldozott... Pep éppen Németországban háborúzik az orvosi stábbal, a Xavi - Iniesta duóból épphogy a 35 éves Xavi teljesít jobban, aki valószínűleg jövő ilyenkorra már Katarban parolázik a sejkekkel. Iniesta megváltozott szerepben játszik ugyan, de évek óta formán kívül, ezt látni kell... Ébresztő, pár hónapja még apokalipszis volt, Lucho lemondásáról beszéltek, Messi eligazolásáról. Ilyen középpályával, ilyen körülmények között milyen focit vártok? S mégis az angol bajnokot, a francia bajnokot búcsúztatta/búcsúztatja a Barca a BL-ben, nem akárhogyan, teszem hozzá. A bajnokságot meg vezeti, úgy, hogy a Celta - Sevilla - Valencia hármast, 7 ponttal hozta... Ez a hármas vár most a Realra, akik a karmesterük, Modric nélkül állnak majd fel... Mit gondoltok, hány pontot visznek el ők ettől a hármastól? Egy Spanyol kupa a zsebben, a bajnokságban elég magabiztos vezetés, a BL-ben pedig jó esélyek. Azt tanácsolom, hogy ikszeljétek ki a youtubeon a Guardiola-éra címkével ellátott videókat, és gondoljatok vissza a szezon elejére... Őszintén, mekkora esélyt adtatok volna arra, hogy most így áll a Barca?