csababarca írta:Bob_Marley írta:...
Ezeket vágom,de talán mégsem.
Ez a kétéve hozott szabály csak a labda nélküliekre igaz nem?
Szóval aki labdás, azt lehet most is faultolni nem? (átkarolás,stb...ilyenek most is vannak,szóval költői a kérdés.)
Szóval nem labdást nem lehet semennyire megfaultolni...érdekes.
LEhet nem hülyeség, de egy taktikai elem,amit bárki alkalmazhatna. CSak mondjuk vannak értelmes csapatok,akik ezt elkerülendő megtanítják a bénákat is büntetőzni,lásd Spurs.
Labda nélkülit ne lehessen szándékosan faltolni ez lenne a lényege a történetnek.
Sokkal komolyabb gondok vannak en bloc az NBA-ben mint ez. Az hogy jókat nevetünk rajta a shaqtin a fool műsorban, hogy xy megint lépett hatot már nem újdonság, de inkább ilyenekkel kellene törődjenek mintsem azzal, hogy valaki üti a sutákat. Vagy a totális következetlenség, ha szívemre teszem a kezem,akkor a palánk alatti darálóban 99%-ban falt van. A a sporik meg valamikor fújnak valamikor nem. Én annak a híve vagyok minden labdajátékban, hogy engedjék a kemény játékot, mert nem balett, de az hogy ha nagyon leakarom sarkítani, akkor abból áll egy meccs, hogy xy betör, spori vagy befújja vagy nem, megy a reklamálás minden oldalról majd a dobálom magam, s megint reklamálok, majd a kispad reklamál, technikai, amire reklamál a pályán lévő csapat az nem gáz? Fociban is ez a fő gond. Akkora pénzek vannak ebben, hogy a következetlenség szüli ezeket. Játékosok se tudják mi van, nyilván hogy ők mindent megtesznek azért hogy nyerjen a csapat s ezért el sem tudom őket teljesen ítélni ha fetrengenek, reklamálnak stb, Néha amilyen fejetlenség van 1-1 meccsen a szabályokkal az humoros. Ezért sem szoktam foglalkozni a bírókkal mert úgyis ide-oda fognak tévedni, de most ha így előkerültek a szabályok, akkor kijön belőlem. Nem videóbírók kellenek, hanem leírni kerek perec, hogy ez és ez ezt vonja maga után. Ha két lépés, akkor két lépés és fújjuk. Utópisztikus tudom, nem is érdekel annyira, mert elfogadom fociban is itt is mindenhol, de hogy bezzeg a hackelést előveszik az meg komikus nálam és nagyon nem értek vele egyet.
Tegnap mi pl olyan fújásokat kaptunk meg, hogy már arcpirító volt. James simán ráütötte Bradleyre a labdát, akiről kiment falt Jamesen. Az hogy minimum Cavs oldalbedobás lett volna az smafu. Mozgovon kb háromszor "értünk el" feldobást, miközben Crowder ráfogott a labdára és csépelte a másik kezével a bordájánál.

Jamest keresztbe nyúlva könyéken ütötte Zeller,/Bass/Jerebko már nem emlékszem és semmi LBJ majd felrobbant, de Thompson leszedte a támadó pattanót (mily meglepő....) és odaadta Jamesnek, akit megint megütött valaki és megy tovább a játék. De vica versa lehetne sorolni (Turnerre pl fújtak flagrant faltot, mert lefogta James két kezét....Az minden volt csak nem flagrant )a dolgokat, de ez most friss élmény és speciel minket segített, de máskor ugyanez meg más csapatot, vagy ami rosszabb hogy egy negyedet így fújnak, másikban meg fújnak 5 szabálytalan zárást.

Zárás is olyan, hogy minden másodikat lehetne fújni, vagy hozhatnám a dobás közbeni faltokat, amit szintén össze-vissza fújnak (és pl a Clippsnek tavaly elment ezen egy PO meccs és soha nem tudjuk meg, de a párharc is... , s még írhatnám a Barnes-Jackson esetet, de természetesen ők is bénák voltak hogy eladták a labdát pl). Floppolásról meg még két oldalt lehetne írni, erre elő van véve a hackelés stratégia mint fő baj. Oké a bírói felfogás megint más dolog, de erről kellene egyeztetni a sporikkal, meg pl a lépéshibákra felhívni a figyelmet, mert tényleg odajutunk, hogy valaki labdát se vezessen, büntetőt se tudjon dobni, nem baj fiam itt van 10 millió szépen majd bedobod fél méterről....Elvileg a legmagasabb színvonalat kellene elérni, s akkor tényleg még óvjuk is a szerencsétlen 30, de legyen 50 játékos (ezzel szerintem már bőven túlsaccoltam), aki nem képes bedobni egy büntetőt. Hát bocsánat, de felháborítónak tartom. Elvileg ez egy labdajáték, s rohadt becsülendő meg nem kevés meló van benne, hogy valaki akkora hegyomlás legyen mint Howard vagy Jordan, de akkor menjen bokszolónak ha nem képes megfogni a labdát....Picinyke részét lehetne az energiának arra is fordítani, hogy az ember bedobjon egy labdát a kosárba, ha már KOSÁRLABDÁRÓL beszélünk.
Elkanyarodtam kicsit a témától, de a lényeg az lenne, hogy nem erkölcsi kérdés a hackelés, ez stratégiai pont. Lehet nem teljesen jó példa, de ott a les. Töröljük el, mert milyen szemét dolog már lesre állítani valakit? Hackelés ráadásul nagyon nem elhanyagolható szegmense, hogy büntető és személyi hiba jár érte.Ez nem olyan stratégia, amit csak úgy kénye kedvére csinálhat az ember. Még azt se mondanám, hogy olyan mint pl kéziben folyamat faltolni vagy, fociban taktikai falt után sincs ekkora büntetés (sárgát sem ér általában), de vízilabda stb. És akkor tényleg azért mert van x ember, aki nem képes bedobni, ezért ez mekkora egy szemét dolog.
A sporikat nem bántatni akartam, egyszerűen az a helyzet, hogy el van eresztve a gyeplő. Minden bíró téved még a videóbíró is téved, de olyan elemi dolgok ezek, amik hozzátartoznak a játékhoz. Ellehet nézni pl a lépést is, mert gyors a játék, de hogy minden támadásban legyen szinte egy három lépés meg szabálytalan zárás az már nem emberi tényező kérdése, hanem így vannak "nevelve" a játékosok. Nyilván addig megyek el, ameddig csak lehet és súrolom a szabályos-szabálytalan határát, de mára ezek már velejáró dolgok és ez a baj. Bővül a mi szabálytalan fogalma és lesznek olyanok, akiket már nem is érdekel, akkor hogy várjunk elő emberektől, hogy bedobja a büntetőt, ha hozzunk még egy szabályt is, hogy ne is érdekelje hogy betudja-e dobni vagy sem.
Most sokat írtam, remélem átment.