Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
Chino
Llegenda del Barça

2015.05.06. 09:45:43

ozsimiki írta:Tegnapi Real meccset is látva, mindig picit idegesít,hogy hogy képesek sokan ugyanarra a szintre tenni Ronaldot Messivel.

Ha csak a gólmennyiségből ítéljük meg, hogy ki milyen szintet képvisel mint labdarúgó, akkor természetesen rendben van a szitu. Persze ennél jóval összetettebb szerintem. Pl szerintem az égvilágon senkinek nem jutna eszébe Van Nistelrooyt a brazíl Ronaldoval egy szintre hozni, pedig góltermelésben nem igen maradt el tőle.

Jó itt nem ekkora a különbség más területeken, de egyszerűen mezőnyben CR egy sima top játékos,míg Messi ott is klasszis. Aztán jön az a része, hogy tudni kell érkezni gólra éhesen, ebben kiemelkedő a portugál. Teszem hozzá, jóval többet is lehet megtalálni első szándékból olyan pozícióban a társaknak, ahol góllá is tudja tenni. (lásd a tegnapi, vagy a 7végi góljait többek között), míg Messi többnyire második vonallal érkezik, és alkatából sem olyan egyszerű,h beíveljük rá aztán hello.
Ettől függetlenül mindenki, elvileg "független" szakértők azzal vannak megáldva, hogy Cr mennyivel komplettebb játékos. Én összeállítottam egy kisebb táblázatot, amiben összehasonlítottam őket a legfontosabb tényezők szerint. (pl. játékintelligencia, gyorsaság labdával/labda nélkül, assistok, fejjáték, szabadrúgás stb.) Azt hiszem sikerült objektíven elkészíteni és meglepődtem, hogy Messi mennyivel veri Cr-t. A portugál leginkább a fizikai adottságaiból adódó kritériumokban jobb. A fejjátékban amúgy is kiemelkedő, de ebben pl Messi hatalmas hátránnyal indul.

Nekem nem szívem csücske az argentin, de a kettejük harca igazából tényleg csak a gólok számáról szól, úgy, hogy mellette van két olyan játékos, akikre ugyanúgy játszanak. Eddig az ment, hogy egy olyan középpálya nélkül sehol se lenne, most erre is bőven rácáfol.
Forca Barca!!!!
ozsimiki
Adminisztrátor

2015.05.06. 07:14:12

Tegnapi Real meccset is látva, mindig picit idegesít,hogy hogy képesek sokan ugyanarra a szintre tenni Ronaldot Messivel.

Ha csak a gólmennyiségből ítéljük meg, hogy ki milyen szintet képvisel mint labdarúgó, akkor természetesen rendben van a szitu. Persze ennél jóval összetettebb szerintem. Pl szerintem az égvilágon senkinek nem jutna eszébe Van Nistelrooyt a brazíl Ronaldoval egy szintre hozni, pedig góltermelésben nem igen maradt el tőle.

Jó itt nem ekkora a különbség más területeken, de egyszerűen mezőnyben CR egy sima top játékos,míg Messi ott is klasszis. Aztán jön az a része, hogy tudni kell érkezni gólra éhesen, ebben kiemelkedő a portugál. Teszem hozzá, jóval többet is lehet megtalálni első szándékból olyan pozícióban a társaknak, ahol góllá is tudja tenni. (lásd a tegnapi, vagy a 7végi góljait többek között), míg Messi többnyire második vonallal érkezik, és alkatából sem olyan egyszerű,h beíveljük rá aztán hello.

Szóval ha egy játékos komplett tudását nézzük, a Real drukkereken kívül nem tudom felfogni,hogy ki szavazna Ronaldo mellett. Messi játékot szervez, gólpasszokat ad, és még ezek mellett a gólmennyiség is bőven rendben van. Nah meg a gólpasszok, kulcspasszok minősége, milyensége sem elhanyagolható szerintem.

és ez a post nem az aranylabdának szól, mert ott az adott év gólmennyisége szinte döntő, főleg ha cím is jön hozzá.

egyszerűen a játékosok helyezkedéséhez,és ahhoz képest,hogy ki mennyire hátravontan szerepel a meccsek mennyi %ban, sokkal nagyobb lemaradásban kellene lennie Messinek gólmennyiségben. Maga a tény,hogy nincs abban, többek között jelzi mit is tud ez a fiú.

Mert azért valljuk be, az assist királyok ritkán szoktak 40-50+ gólt elrakni szezononként. Sőt sosem. Messi erre is rácáfol, és ez mutatja leginkább,h mennyi mindenhez is ért világklasszis szinten. Mert ilyen gólmennyiségek ilyen assist mutatókkal Messi előtt nem igen volt.

Gólvágásban Ronaldo is természetesen világklasszis, és sajnos nem is hülye a tag. Amikor felvetődött hogy eligazol Madridból (azt hiszem 2x is komolyabb téma volt az elmúlt években), és ide is leírtam, és biztosra vettem,hogy nem fogja megtenni. Mégpedig azért mert pontosan tudja,hogy angliában ezt a mennyiségen nem tudná hozni. Nagyon kíváncsi lettem volna, milyen mutatókat szór ha visszamegy a M.U.-ba. De mivel ahogy írtam nem hülye, és rengeteget számít neki,h Ő maga mit ér el, ezért borítékolható volt,h marad. Ahogy most is maradni fog, tudja,h itt megdönthet minden Reál csúcsot, és azt is,hogy csak itt van esélye aranylasztikért,sőt cipőkért harcba szállni Messivel.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.05.02. 19:15:20

Elhúzhatott volna 2-vel Ronaldo elől, de mégis odaadta Neymarnak aki nem tudott gólt lőni...

Hihetetlen ez az pali, 50 meccsen 51 gól, és 26 assist, úgy hogy balszerencsés és csak a ligában 12 vagy 13 kapufája volt ebben a szezonban.

Emellett tényleg ahányszor kiszolgálja a társait, és ahogy tud örülni Neymar és Suarez góljainak is.
Rengetegen azt mondták hogy Neymarral nem fog összeférni, hát még így amikor jött Suarez is...Ehhez képest azt látjuk hogy zseniálisan megvannak együtt.

Emellett átlagosan egy meccsen 3 különböző pozícióban játszik, nem csak a legtöbb gólt lőtte jelen pillanatban a TOP 5 bajnokságban, de még a legtöbb assistot is adta. =D> (Volt már vajon ilyen?)

Tényleg, és az a durva hogy ha ezek után megint aranylasztit nyer, akkor is bundáról fognak beszélni... #-o
Capon
Llegenda del Barça

2015.05.02. 19:00:19

Neymar kérte a tizit a borzalmas teljesítménye után és Messi átadta a lehetőséget.
Ez nagyon rendben volt, jót tesz nem csak az ő kettejük kapcsolatának is, de az egész öltöző csap profitálhat belőle ahogy már Rakitic és Mas is nyilatkozott az esetről.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Kash
Entrenador del Barça

2015.05.02. 18:55:11

Messi átadta Neymarnak a tizit, de előtte, vagy utána (nem tudom már pontosan) Messi 2. gólja előtt elszedte ott a kaputól pár méterre 2 embertől is, köztük Neymartól. :mrgreen: Azon besírtam :lol:
Elképesztően játszik, szinte már szégyen cr-t Messi fölé emelni...
Kép
jelwaz
Entrenador del Barça

2015.05.02. 18:52:32

És a második gólja (a Neymar elől ellőtt)?
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.05.02. 18:27:02

visca el barca írta:
csababarca írta:Na akkor Cének estére adott a feladat, kíváncsi vagyok.
remélem majd rágörcsöl és ez a madridnak 2/3 pontjába fog kerülni amivel gyakorlatilag bajnokok vagyunk
remélem én is, de valamiért azt érzem sima lesz most,hogy ennyire várjuk a botlást. :?
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
visca el barca
Presidente del Barça

2015.05.02. 18:21:13

csababarca írta:Na akkor Cének estére adott a feladat, kíváncsi vagyok.
remélem majd rágörcsöl és ez a madridnak 2/3 pontjába fog kerülni amivel gyakorlatilag bajnokok vagyunk
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.05.02. 18:10:55

Nagyon szimpatikus volt, hogy átadta a tizit Neymarnak, nem hiszem, hogy CR megtette volna ugyanezt, főleg, hogy akár triplázhatott is volna.

Nálam egyébként ma ő volt a legjobb, látszik rajta, hogy nagyon motivált, csak így tovább! =D>
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.05.02. 18:04:10

Tényleg 40-39 van most Messinek.
Na akkor Cének estére adott a feladat, kíváncsi vagyok.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.05.02. 18:03:28

csababarca írta:Most nem 40-40 gólja van mindkettőnek?

Amúgy respect,hogy átadta a tizit, kevesen adnák át ilyen helyzetben.
Messinek 40- Roninak 39 :mrgreen:

http://messivsronaldo.net/" target="_blank
BFC
Jugador d'estrella

2015.05.02. 18:01:06

csababarca írta:Most nem 40-40 gólja van mindkettőnek?

Én úgytudom, hogy CR-nek 39 gól van a neve mellet míg Messinek mostmár 40 szóval beelőzte elméletben de lehet, hogy rosszul informált vagyok :)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.05.02. 17:53:53

Most nem 40-40 gólja van mindkettőnek?

Sanama
Llegenda del Barça

2015.05.02. 17:48:54

Nagyon orulok, hogy ezt latom tole egy ilyen szituban. Kettovel mehetett volna a gollovon, ha belovi, es megint egy nagy hatranybol lephetett volna el, de leadta Neymarnak. Raadasul mesterharmas is lett volna...

Ugy gondolom nagyon kellett neki ez a "felfogas" valtozas, hogy egyre inkabb tesz az egyeni statisztikakra, stb. Azota nem egy 11est adott at, illetve ket millio assziszot kiszort...

@csababarca:
eredmenyek: 40-39
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sanama 2015.05.02. 17:55:05-kor.
Alcantara
Director del Fútbol

2015.05.02. 17:45:10

Megemelem a kalapomat a világ legjobb játékosa előtt. Emberileg is bizonyított a tizi átadással! =D>
ozsimiki
Adminisztrátor

2015.05.02. 17:44:42

Ez az egyik fő különbség Messi és Cr között, Messinek az első a csapat, Crnek az első saját maga.

Mikor adná oda a portugál bárkinek is a 11est? Úgy,h a mester3ast érné el vele? Sosem.

Bár engem idegesít,h Messi ilyen jó fej most, mert Crnek az lenne a legnagyobb idegesség ha Messi beelőzné.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
csabimo
Capitá del Barça

2015.05.02. 17:27:33

ZBarca írta:
visca el barca írta:iszonyat h mennyi mennyiségű baloldalra, a védők mögé lögybölt labdája van. multkor is akartam már írni csak elfelejtettem. meccsenként min. 10
És a nagyrészét le sem tudják védekezni! 8)
igen ès a nagyrészét be sem tudjuk rugni :D
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.05.02. 16:52:02

visca el barca írta:iszonyat h mennyi mennyiségű baloldalra, a védők mögé lögybölt labdája van. multkor is akartam már írni csak elfelejtettem. meccsenként min. 10
És a nagyrészét le sem tudják védekezni! 8)
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.05.02. 16:49:27

iszonyat h mennyi mennyiségű baloldalra, a védők mögé lögybölt labdája van. multkor is akartam már írni csak elfelejtettem. meccsenként min. 10
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.04.30. 18:47:20

Sokan azt mondják, hogy CR-nek jobb a mentalitása és a hozzáállása ehhez a sporthoz, mint Messinek. Először is szögezzük le, hogy én tisztelem Ronaldot, mert amit elért annak nagy részét a mentalitásának köszönheti. Soha nem adta fel és most itt van. De neki még ez sem elég! A legjobb szeretne lenni, a legnagyobb játékos, aki valaha is élt, még Leo-nál is jobb. Az ebből fakadó gesztusai sokaknak nem tetszenek - köztük nekem sem - , de ennek ellenére elismerem.

Most pedig térjünk át Messire. Arra a Messire, akinek az előző szezon volt élete egyik, ha nem a legrosszabb idénye. Fentebb felsoroltam miért tartom CR-t nagy játékosnak. Viszont szerintem az argentin még ebben is (mentalitás) túlszárnyalja portugál kollégáját. Hogy miért? Egy borzalmas 2013-14-es szezon után következett a VB, ahol a döntőben kikaptak a németektől. (https://www.youtube.com/watch?v=mI-xc-JzOUA" target="_blank) Eleve egy kupa nélküli idény után kikapott a futballban legnagyobb nevű sorozatnak számító kupa döntőjében. Azért ezek után tiszteletreméltóan összekapta magát! =D> Ezért tartom fejben is erősebbnek Messit! CR-nek is hihetetlenül jó a mentalitása, de Leo ebben is lekörözi! :)

Nem sokára itt van a Bayern elleni Bl elődöntő első felvonása. Az a Bayern lesz az ellenfél, melynek a gerincét a német válogatott tagjai alkotják. És Leo biztosan vissza akar vágni. Vissza akar vágni a 2006-os VB-ért, a 2010-es VB-ért, a 7-0-ért, de legfőképpen a 2014-es VB döntőért. És ha ezt az összes csalódást "összesítjük" és motivációba "konvertáljuk" ( :D ), akkor egy hihetetlenül motivált Messit fogunk látni a Bayern ellen. Na és tudjuk mi történik, ha Messi motivált...

Egy szóval szerintem egy nagyon motivált Messit és Barcát fogunk látni, akik mindent meg akarnak majd tenni a visszavágásért. Na és tudjuk mi történik ha ez a csapat motivált...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.04.30. 15:29:35

S.Agüero írta: Persze, hogy ironikus. :D
Nem tudom, mit nem értesz ezen. Minél több gyerek, annál nagyobb hatalom. Bár nem értem, miért kell ebbe belekötni, csak egy rossz vicc volt.
Jeeeezus Christ. :D Leírtam nem értem, kifejtenéd? Ebbe mi a franc volt belekötés? :D Lassan már nem lehet kérdezni, mert "sértésnek" veszi valaki, vagy én nem is értem, de mindegy ez nem ide tartozik.

Én egyáltalán nem kötöttem bele, nem értettem a logikát. És a fej a végén pláne megzavart. Így már érthető, bár azért több gyerek nyilván nem nagyobb hatalom.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2015.04.30. 15:17:45

Bob_Marley írta:
S.Agüero írta: Hihetetlen, hogy nem éri be eggyel, diktátor... :roll:
Ez kifejtenéd? Gondolom ez is valami hú de ironikus kifejezés akar lenni, bár a kicsi fej a végén nem erre enged következtetni, de attól hogy lesz még egy fia, diktátor? Nem értem sehogy sem aqz összefüggést, ha ironikus akart lenni, akkor sem.
Persze, hogy ironikus. :D
Nem tudom, mit nem értesz ezen. Minél több gyerek, annál nagyobb hatalom. Bár nem értem, miért kell ebbe belekötni, csak egy rossz vicc volt.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.04.30. 15:08:48

S.Agüero írta: Hihetetlen, hogy nem éri be eggyel, diktátor... :roll:
Ez kifejtenéd? Gondolom ez is valami hú de ironikus kifejezés akar lenni, bár a kicsi fej a végén nem erre enged következtetni, de attól hogy lesz még egy fia, diktátor? Nem értem sehogy sem aqz összefüggést, ha ironikus akart lenni, akkor sem.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2015.04.30. 13:27:22

visca el barca írta:jön a második kölyök, ez is fiú, állítólag a benjamin nevet fogja kapni. =D>
Hihetetlen, hogy nem éri be eggyel, diktátor... :roll:
visca el barca
Presidente del Barça

2015.04.30. 11:55:40

jön a második kölyök, ez is fiú, állítólag a benjamin nevet fogja kapni. =D>
Kép
Válasz küldése