2015.05.06. 07:14:12
Tegnapi Real meccset is látva, mindig picit idegesít,hogy hogy képesek sokan ugyanarra a szintre tenni Ronaldot Messivel.
Ha csak a gólmennyiségből ítéljük meg, hogy ki milyen szintet képvisel mint labdarúgó, akkor természetesen rendben van a szitu. Persze ennél jóval összetettebb szerintem. Pl szerintem az égvilágon senkinek nem jutna eszébe Van Nistelrooyt a brazíl Ronaldoval egy szintre hozni, pedig góltermelésben nem igen maradt el tőle.
Jó itt nem ekkora a különbség más területeken, de egyszerűen mezőnyben CR egy sima top játékos,míg Messi ott is klasszis. Aztán jön az a része, hogy tudni kell érkezni gólra éhesen, ebben kiemelkedő a portugál. Teszem hozzá, jóval többet is lehet megtalálni első szándékból olyan pozícióban a társaknak, ahol góllá is tudja tenni. (lásd a tegnapi, vagy a 7végi góljait többek között), míg Messi többnyire második vonallal érkezik, és alkatából sem olyan egyszerű,h beíveljük rá aztán hello.
Szóval ha egy játékos komplett tudását nézzük, a Real drukkereken kívül nem tudom felfogni,hogy ki szavazna Ronaldo mellett. Messi játékot szervez, gólpasszokat ad, és még ezek mellett a gólmennyiség is bőven rendben van. Nah meg a gólpasszok, kulcspasszok minősége, milyensége sem elhanyagolható szerintem.
és ez a post nem az aranylabdának szól, mert ott az adott év gólmennyisége szinte döntő, főleg ha cím is jön hozzá.
egyszerűen a játékosok helyezkedéséhez,és ahhoz képest,hogy ki mennyire hátravontan szerepel a meccsek mennyi %ban, sokkal nagyobb lemaradásban kellene lennie Messinek gólmennyiségben. Maga a tény,hogy nincs abban, többek között jelzi mit is tud ez a fiú.
Mert azért valljuk be, az assist királyok ritkán szoktak 40-50+ gólt elrakni szezononként. Sőt sosem. Messi erre is rácáfol, és ez mutatja leginkább,h mennyi mindenhez is ért világklasszis szinten. Mert ilyen gólmennyiségek ilyen assist mutatókkal Messi előtt nem igen volt.
Gólvágásban Ronaldo is természetesen világklasszis, és sajnos nem is hülye a tag. Amikor felvetődött hogy eligazol Madridból (azt hiszem 2x is komolyabb téma volt az elmúlt években), és ide is leírtam, és biztosra vettem,hogy nem fogja megtenni. Mégpedig azért mert pontosan tudja,hogy angliában ezt a mennyiségen nem tudná hozni. Nagyon kíváncsi lettem volna, milyen mutatókat szór ha visszamegy a M.U.-ba. De mivel ahogy írtam nem hülye, és rengeteget számít neki,h Ő maga mit ér el, ezért borítékolható volt,h marad. Ahogy most is maradni fog, tudja,h itt megdönthet minden Reál csúcsot, és azt is,hogy csak itt van esélye aranylasztikért,sőt cipőkért harcba szállni Messivel.

"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.