2015.05.06. 13:13:06
már évek óta ezt játssza cé, mondtam is mindig, hogy már teljesen csak egy gólgép, csak sajnos ebből a szempontból a valaha volt egyik legjobb. bemozgásokban, labdára érkezésben tényleg a legjobb a világon, ezért is van az gúnyneve, hogy "tapinaldo", mert mindig jól érkezik és csak berakja, mint a sevilla elleni gólja, meg a tegnapi is. a játéka abból áll, hogy a bal szélen megkapja a labdát, nem tud vele semmit se csinálni, odaadja valakinek és befut középre. levédekezni a szélen ezért kábé annyiból telik, hogy elé raksz egy közepesnél kicsivel gyengébb embert, és akkor már meg is van. viszont középen olyan jól mozog, és olyan jó a fejjátéka, hogy körülbelül lehetetlen egy egész meccsen keresztül megfogni.
játékban viszont nem nagyon lehet értékelni. nála az számít jó játéknak, ha gólt lő. akkor mondják rá, hogy jó meccse volt, ha betalál és olyankor teljesen mindegy, hogy a meccs további részében semmit se csinált. ezért tényleg igaz rá, hogy körülbelül egy befejező csatárnak vesszük, és az alapján is ítéljük meg. például tegnap a madridisták nagyrésze azt írta, hogy a jobbak között volt, meg őt nem is osztották. miközben annyit passzolt, mint casillas és a gólján kívül teljesen ugyanúgy játszott, mint bale, aki egy masszív balogh balázs színvonalat hozott.
szerintem valahol ott romlott el a srác, ahogy megpróbálta tartani a lépést messivel gólmennyiségben. ezért viszont maximális respect neki, ahogy küzd azért hogy ő legyen a legjobb és ezzel messit is jobb játékossá tette, mert folyamatosan tolták egymást. egyébként pont nemrég olvastam valahol, hogy ilyen két játékos, aki éveken keresztül ennyire kiemelkedett volna és ilyen szintű rivalizálásban lettek volna úgy, hogy más bele se tud szólni nem nagyon volt még.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater
2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago