Marc Bartra

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Hány pontra értékeled az idei szezonját?

1
0
0 szavazat
2
1
3%
3
1
3%
4
1
3%
5
9
23%
6
5
13%
7
11
28%
8
8
20%
9
1
3%
10
3
8%

Szavazatok száma: 40
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2015.05.21. 18:42:46

Csak a testi kontaktusra, és annak kimenetelére céloztam. Mindegy, én ezt látom Bartra gyengeségének-mivelhogy egyéb képzettsége alapján akár alapember is lehetne már...
Rivaldo-A Legnagyobb.
Leon
Director del Fútbol

2015.05.21. 17:40:38

A Bale dolog pont nem olyan jó példa ugyanis Bartra sérülésből tért vissza,ráadásul a szokás szerint fent ragadó Alves helyére kellet visszazárnia amikor elrobogott mellette a walesi...
De az igaz,hogy rá férne pár kiló izom,de ettől függetlenül a kevés lehetősége ellenére is sokszor tanárian tolja.
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2015.05.21. 17:11:49

Nem csak ez a példa...Bale-nek sem sokat ért az a lökésféleség a gólja előtt a kupadöntőben...
Mintha valami gyerek próbálta volna kilökni. Erő kell, robosztusság (is) kell. Ez nála nincs meg sajnos.
De mondom, ezen kívül mindene megvan, ami egy klasszis védőt jellemezhet.
Mégsem játszik. Már sorozatban a 3. edzőnél. Oka kell, hogy legyen.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Chino
Llegenda del Barça

2015.05.21. 17:01:51

Rivaldo11 írta: A válasz szerintem: A fizikuma. Gyenge mint a tavaszi zöldborsó. Ha komoly brusztra van kényszerítve, nem életbiztosítás. https://www.youtube.com/watch?v=A1-aAyOl1NY" target="_blank
A legjobb példa arra, miért nem sikerül az áttörés. Musacchio meg se érzi, hogy Bartra gyömöszköli :D
Ezt nem mondanám. Nem a legrobosztusabb védő, de nem olyan gyenge. Vermaelen is hasonló felépítésű, ha a védőinket nézzük mégis cb.
A videon pedig Musacchio egyszerűen megelőzte, ott már csak hátulról tudta volna ellökni. (arról nem is beszélve, hogy az argentin magas és erős fizikumú)
Inkább csak rutintalanságot érzek még rajta olykor, ami a posztján azért nagyon fontos, de ezen könnyen változtathat.

Az sem véletlen, hogy végigment az összes korosztályos válogatottban, ráadásul a felnőtteknél is bemutakozott négyszer. (2x tétmeccsen)
Szóval csak van benne valami.
Forca Barca!!!!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2015.05.21. 16:30:58

Nem lenne semmi gond Bartrával. Fejjátéka remek, játékintelligenciája szerintem átlag feletti, ütemérzéke szintén, szerelőkézségével sincsenek problémák. Fejlődött is az elmúlt két szezonban. Akkor mi lehet a baj vele?
A válasz szerintem: A fizikuma. Gyenge mint a tavaszi zöldborsó. Ha komoly brusztra van kényszerítve, nem életbiztosítás. https://www.youtube.com/watch?v=A1-aAyOl1NY" target="_blank
A legjobb példa arra, miért nem sikerül az áttörés. Musacchio meg se érzi, hogy Bartra gyömöszköli :D
Rivaldo-A Legnagyobb.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.05.21. 14:01:06

hajnesz írta:Lehet én gondolom rosszul, de a nagycsapatok általában évről évre terveznek,mert nem fér bele,hogy egy szezont "beáldozzunk tanulóidőnek". Azért nehéz a barcában, mert rögtön mutatni kell valamit, nem elég jövőre.
Azért az évről-évre módszer sem pálya, mert akkor oda jutnánk, mint anno Milan, hogy egyszer csak bumm, kiégett mindenki, és igazolni kéne mindenhova - jó, elég drasztikus példa, de a mondandóm megértitek belőle remélem.. :D Kicsit előre is kell gondolkozni, nem csak az adott évre. Vagyis kéne csak, mert láthatóan nem szokás ez nálunk Pep óta - Tito Thiagoval játszotta ezt el, aztán Bartra azóta 2 edzővel.

Semmi ördögtől való nem lenne abban, hogy Bartra jövőre Matyi szerepét átvegye, vagy akár csak felezzék egymás perceit, tök logikus lépés lenne. De szerencsétekre holnap vizsgázok, így nem tudok hosszú vitákba bocsátkozni most.. :mrgreen:
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.05.21. 13:49:00

de kb. ez a szezon van még benne, nem lehet rá építeni.
Lehet én gondolom rosszul, de a nagycsapatok általában évről évre terveznek,mert nem fér bele,hogy egy szezont "beáldozzunk tanulóidőnek". Azért nehéz a barcában, mert rögtön mutatni kell valamit, nem elég jövőre.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.05.21. 13:34:07

Varane szerintem azért nem jó példa, mert ő sérülésből jött és kellett neki idő míg összeszedte magát.

24 éves az nem a világvége, ha türelmes meglehet a gyümölcse. Szerintem is megkapta a kellő lehetőséget, ennyi idősen ilyen eredménykényszer és riválisokkal szemben a majdnem 2000 perc szerintem korrekt. Xavi-Iniesta stb példák már nem igazak. Nagyobbak talán az elvárások és nem lehet pátyolgatni embereket. Itt ha egy meccsen "csak" iksz jön, már a fél brigádot "felakasztaná" a többség....
Kép
Kép
Kép
noname
Llegenda del Barça

2015.05.21. 13:31:27

Leon írta:Voltak jó igazolásaik viszont L.E. formált belőlük igazán működő csapatot.
Az viszont nem elhanyagolható tény,hogy csak jó kis adócsalások közepette és a club nevének lejáratása mellett sikerült 100akárhány millióért elhozni Neymart 13ban meg hogy Döglásszal megoldották a jobbhátvéd kérdést meg Veramelen személyében hoztak egy klasszis középhátvédet...
Bartárt meg 2 doboz kóláért elengedik.
Laportáék mivel is voltak jobbak? Henry, akit Pedro kiszorított?
Hleb? Keirrisson? Henrique? Caceres? =D>
Középhátvéd terén az utóbbi évekből ez még a kisebb bénázás volt. Annak idején Oleguer kezdő volt.

A klub nevének lejáratásában egyetértek. Ez tény, de igazolások terén egyáltalán nem állunk rosszabbul most, mint régen.
A Fifa egy szégyen
Chino
Llegenda del Barça

2015.05.21. 12:50:20

hajnesz írta: valahogy 3 jó meccsre mindig jut egy rossz (rossz=nem magabiztos, minden pillanatban attól félek,hogy elcsúszik, alászalad, kiesik, elbénázza,stb.). Ezt már százszor átbeszéltük Matyival,és palesszel, de ez most ismét kikívánkozott belőlem :mrgreen:

Ez Mathieu-vel is egy az egyben így van. Neki is vannak hihetetlen megingásai, ő se igazán stabil. Masch-al kapcsolatban viszont igaz. Ő konstans magas szinten teljesít, elvétve vannak hibái, az egyetlen hiányossága, hogy relatíve alacsony.
A valakinek nincs elég játéklehetősége mindig benne lesz bizonyos hibafaktor. Elég megnézni az aranylabdás Varane-t, akinek ha be kellett ugrania több meccsen is hatalmasakat hibázott. (elég megnézni a Juve ellen)
Nem mellesleg Matyi jövőre már a köv. szezonra 32 éves lesz, ami egy belső védőnél nem jelent akkora problémát, mint mondjuk egy csatárnál, de kb. ez a szezon van még benne, nem lehet rá építeni.
Ezért lenne időszerűbb Bartrat beépíteni a csapatba, mert rengeteget fejlődhet és sok év van még benne.

Mondjuk, ha Vermaelen visszatér és lehoz egy olyan teljesítményt, mint az Arsenalban a kérdés megint csak tárgytalan.
Forca Barca!!!!
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.05.21. 12:28:52

noname írta:
Leon írta:Nagy szégyen,hogy így elpazarolnak egy ilyen tehetséget. Pláne,hogy fillérekért. De a Barcánál már megszokhattuk hogy világ idiótái ülnek a vezetőségben ha az igazolásokról van szó... =D>
Remélem nyáron eltakarodik az egész vezetőség egy esetleges triplázástól függetlenül is! :evil:
#-o Tombol az ész.

Jobban igazoltunk most nyáron, mint Rijkaard első éve óta bármikor és panaszkodsz???
Suarez a világ legjobb csatárává nőtte ki magát, Mathieu bőven bevált, Rakitic a legjobb középpályásunk, Ter Stegen és Bravo a világ legjobbjai között vannak és a kettőnek volt annyi hibája a szezonban, mint Valdesnek egy átlag meccsén. Vermaelen és Douglas pedig aprópénzbe került a többiekhez képest.
Ha olyanok ülnének a Barca vezetőségében, mint te, akkor most full katalán csapattal küzdenénka Bibaloval az utolsó EL-helyért a ligában.
De legalább tele lehetnénk katalán ifjakkal, akik, mint a FIFÁból tudjuk sokkal többet érnek,mint a kivénhedt, 30-31 éves játékosok, akik már nem fejlődnek,csak szimplán jók. Az overall skilljük már elérte a maximumát, így nem éri meg őket játszatni, inkább a fiatalokat kell mindaddig, amig ők is el nem érik a maxot. Ekkor kell újra felhozni valami noname fiatal tehetséget, és kezdeni mindent előlről. Elvégre mi nem a címekre hajtunk, hanem,hogy tele legyünk katalánokkal (ez egyszer összejött, nagyon örültem neki,de felértem ésszel,hogy ez tarthatatlan, tekintve,hogy a nagycsapatokkal tartani kell a lépést).
Bartráról: Ugyanaz a véleményem róla nagyjából,mint Ter Stegenről. Jó, de nem hoz stabil jó teljesítményt ahhoz,hogy kezdő legyen. Emellett Mathieu magabiztosabbnak,határozottabbnak tünik, mikor berakják akár 10percre, Maschról meg ne is beszéljek, aki egész ősszel tanár volt, a kora tavaszi megingása óta megint magára talált. Értem én,hogy Bartrának játszani kellene, csak azt nem értem az egészben,hogy miért raknátok ki valakit a csapatból, csak azért,mert valaki katalán, meg "fiatal" (a maga 24 évével)? Szvsz nem jobb se Maschnál, se Mathieunál sem, csak annyi,hogy saját nevelés. Ahhoz képest nem annyit játszik,mint Douglas, kap bőven esélyt a bizonyításra, de valahogy 3 jó meccsre mindig jut egy rossz (rossz=nem magabiztos, minden pillanatban attól félek,hogy elcsúszik, alászalad, kiesik, elbénázza,stb.). Ezt már százszor átbeszéltük Matyival,és palesszel, de ez most ismét kikívánkozott belőlem :mrgreen:
Leon
Director del Fútbol

2015.05.21. 12:20:18

Voltak jó igazolásaik viszont L.E. formált belőlük igazán működő csapatot.
Az viszont nem elhanyagolható tény,hogy csak jó kis adócsalások közepette és a club nevének lejáratása mellett sikerült 100akárhány millióért elhozni Neymart 13ban meg hogy Döglásszal megoldották a jobbhátvéd kérdést meg Veramelen személyében hoztak egy klasszis középhátvédet...
Bartárt meg 2 doboz kóláért elengedik.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Grácies Messi!
noname
Llegenda del Barça

2015.05.21. 11:53:41

Leon írta:Nagy szégyen,hogy így elpazarolnak egy ilyen tehetséget. Pláne,hogy fillérekért. De a Barcánál már megszokhattuk hogy világ idiótái ülnek a vezetőségben ha az igazolásokról van szó... =D>
Remélem nyáron eltakarodik az egész vezetőség egy esetleges triplázástól függetlenül is! :evil:
#-o Tombol az ész.

Jobban igazoltunk most nyáron, mint Rijkaard első éve óta bármikor és panaszkodsz???
Suarez a világ legjobb csatárává nőtte ki magát, Mathieu bőven bevált, Rakitic a legjobb középpályásunk, Ter Stegen és Bravo a világ legjobbjai között vannak és a kettőnek volt annyi hibája a szezonban, mint Valdesnek egy átlag meccsén. Vermaelen és Douglas pedig aprópénzbe került a többiekhez képest.
Ha olyanok ülnének a Barca vezetőségében, mint te, akkor most full katalán csapattal küzdenénka Bibaloval az utolsó EL-helyért a ligában.
A Fifa egy szégyen
Leon
Director del Fútbol

2015.05.21. 11:23:48

Nagy szégyen,hogy így elpazarolnak egy ilyen tehetséget. Pláne,hogy fillérekért. De a Barcánál már megszokhattuk hogy világ idiótái ülnek a vezetőségben ha az igazolásokról van szó... =D>

L4wandowski

Grácies Messi!
nzxtpo
Capitá del Barça

2015.05.21. 07:19:42

mahitoo írta:
Még össze-vissza egy pár: Piqué semmivel sem volt jobb 21 éves korában, mint Bartra, de bedobták a mélyvízbe, és kijött a tehetsége. De ide vehetném Puyolt és Xavit is, ha nem nézzük a posztot. Másik: védőink: új nem jöhet, B-ből meg esélytelen. Vermaelen-el ki tudja mi lesz, Matyinak már volt komoly sérülése, Piqué és Masch sem terminátorok. 1-2 sérülés, és megint Adriano meg Busi lesz a középhátvéd. Viszont ha rábírják a kölyköt a maradásra, akkor meg is kell neki hálálni, természetesen csak addig, amíg hozza azt a szintet, amire sokunk szerint képes.
Bartra idén töltötte be a 24-et, szerencsétlenségére ő nem lett bedobva annak idején, ennyi idősen csak nálunk Mo-n fiatal tehetség még valaki. :D Sajnos előbb utóbb dobbantani fog, mert most már szezonok telnek el úgy, hogy nem jön az az igazi áttörés, míg egy középcsapatban kezdő lehetne. Amire a legjobb korba ér, addigra jót tenne neki pár szezon rutin a legnagyobb meccsekről is. Amúgy én is támogatom a beépítését, remélem maradni fog.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
palesz77

2015.05.20. 23:42:49

Bartra's buyout fee would still drop to 12M because game only counts when 60+ minutes played. Won't reach 50. [rac1]

Csak hogy ne nyugodjon le az ügy.. :D
mahitoo írta:...
Én sem tudtam volna szebben leírni.. :mrgreen: Amúgy tényleg egyetértek szinte 100%-ban a mondandóddal.
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.05.20. 19:40:51

Ugyanazokat a köröket futjuk róla egyfolytában. Amit én kiemelnék:

1: rettenetesen tehetséges játékos, ha valaki sosem focizott, nem fogja megérteni miért. A statisztikák, meg a fejesek, meg stb., nem ezek számítanak. Vezére lehetne a védelemnek, nem csak egy a 4 közül.

2: nem vagyunk arab, orosz csapat, vagy Real Madrid. Ha komoly védőket akarunk majd hozni a kiöregedők helyére, az fejenként 60-ba fog kerülni, és megtehetjük, de akkor a többi poszton ifisták fognak rohangálni. Sajnos a B-ben sem látok most olyat, aki felléphetne 1-2 éven belül.

3: mondogatjátok itt, hogy mehet amerre lát. Már 2 éve mehetett volna, de neki is mindene a Barca, rettentően hűséges, sosem fenyegetőzött ő vagy az ügynöke úgy, mint Thiago apja, vagy anno Dos Santos. Az ilyen játékost meg kell becsülni, manapság már alig van ilyen, még nálunk sem nagyon.

4: amiket nem látunk, edzések, stb. Voltak ilyen problémák másokkal, mind ki is derült, nem megfelelő munka, balhézás, hisztizés, összeveszés az edzővel, vagy egyszerűen az, hogy kevés ide. Na róla soha sem szólt ilyen cikk, pedig aztán idén Douglas-en kívül kb mindenkit megtalált a média. Inkább a sorozatos edzőváltás lehet a probléma, mint már előttem is írták, mindenkin azonnal eredménykényszer volt, és a tutihoz nyúltak, illetve LE nem tehette meg, hogy 20 milláért Matyit jegelje (jól is játszott, hozzáteszem).

Még össze-vissza egy pár: Piqué semmivel sem volt jobb 21 éves korában, mint Bartra, de bedobták a mélyvízbe, és kijött a tehetsége. De ide vehetném Puyolt és Xavit is, ha nem nézzük a posztot. Másik: védőink: új nem jöhet, B-ből meg esélytelen. Vermaelen-el ki tudja mi lesz, Matyinak már volt komoly sérülése, Piqué és Masch sem terminátorok. 1-2 sérülés, és megint Adriano meg Busi lesz a középhátvéd. Viszont ha rábírják a kölyköt a maradásra, akkor meg is kell neki hálálni, természetesen csak addig, amíg hozza azt a szintet, amire sokunk szerint képes.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
visca el barca
Presidente del Barça

2015.05.20. 19:17:06

Capon írta:aztán szépen 1-2 év alatt bekerül a kezdőbe is.
3 éve ezt hajtjuk. majd martino bátran hozzányúl, majd LE bízik benne mert edzette stb stb.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Erxy
Entrenador del Barça

2015.05.20. 18:55:29

MD cafolja a Sportot, 25millio a kivasarlasia, 12 lett volna ha nem jatszik ket szezon alatt 50 meccset legalabb, de ez megtortent, szval maradt a 25.
Kép
Capon
Llegenda del Barça

2015.05.20. 18:54:31

visca el barca írta:én nem tudom. nem látom mit csinálnak az edzésen, mi van a háttérben, de azért vmit csak jelent, hogy már a 3. edző zsinórban aki nem meri többet játszatni. vagy ők a hülyék, vagy mi. gyanítom az utóbbi :lol:
Éppen ennek az áldozata, hogy minden évben új edző volt :!:
Az új edző nem fogja berakni a fiatal védőt akiről keveset tud, egyértelmű, hogy a tapasztaltabb, rutinosabb játékosokat játszatja helyette.
Ha nem lett volna ilyen edzőkeringő az utóbbi években, akkor már sokkal előrébb tartana szerintem.
Remélem LE maradásával jövőre már több szerepet kap, legalább annyit mint Matyő, aztán szépen 1-2 év alatt bekerül a kezdőbe is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Capon 2015.05.20. 19:13:22-kor.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
visca el barca
Presidente del Barça

2015.05.20. 18:45:31

palesz77 írta:de Bartránál nem volt jobb annyival, hogy több mint 1000 perccel többet játsszon a bajnokságban
én nem tudom. nem látom mit csinálnak az edzésen, mi van a háttérben, de azért vmit csak jelent, hogy már a 3. edző zsinórban aki nem meri többet játszatni. vagy ők a hülyék, vagy mi. gyanítom az utóbbi :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
whitecule
Barça B
Kapcsolat:

2015.05.20. 18:37:39

Bartra kivásárlási árának csökkenése ugyebár akkor nem állt volna be, hogyha játszott volna a meccsek 60 százalékán.
Na most abból kiindulva, hogy van egy átlag szezonban kb. 56-58 meccs, ez azt jelenti, hogy Bartrának minimum pályára kellett volna lépnie abból körülbelül 35 találkozón (ehelyett 24-en szerepelt). Ez azt jelenti, hogy a záradék értelmében majdhogynem végig kellett volna játszania a teljes La Liga sorozatot, ami 38 meccsből áll, ha nem vesszük ide a többi kiírást. Véleményem szerint a 24 meccs bőven elég, a 35 sok is egy Bartrához hasonló, beérőben lévő, negyedik számú, fiatal középhátvéd számára. Ezt szerintem ő is tudja, éppen ezért nem fog elmenni. Ez az egész hajcihő csupán egy idióta, felelőtlen záradék miatt van, amit nem gondoltak át kellőképpen.
Belőle nem lesz Thiago, ebben biztos vagyok.
palesz77

2015.05.20. 18:21:17

noname írta:Azért Elche szintű csapatok ellen nemegyszer Bartra állt ki. :wink:
Akkor mondom úgy, hogy legalább annyiszor kezdjen Pique és Masch pihentetése esetén, mint Mathieu. Ennél egyértelműbben nem tudom már leírni, hogy mit szeretnék vele kapcsolatban jövőre.. :D
noname írta:Láthatjuk Thiagonak is mennyire bejött a váltás. :lol:
Mondjuk arról pont nem tehet, hogy 1 évig sérült volt.. :roll:
noname
Llegenda del Barça

2015.05.20. 18:05:01

palesz77 írta:hogy egy Elche szintű csapat ellen viszont nem feltétlen kéne velük kiállni - pihentetés céljából is -, és Bartra többször kaphatna ilyenkor szerepet.
Azért Elche szintű csapatok ellen nemegyszer Bartra állt ki. :wink: Ha Bartrának van esze, akkor vár még egy évet, ha nincs lelép. Ha úgy dönt, hogy lelép, akkor mehet, ahova lát. Láthatjuk Thiagonak is mennyire bejött a váltás. :lol:
A Fifa egy szégyen
barca0000
Jugador del Barça

2015.05.20. 17:44:07

Bartra nagyon jó játékos és lehetne is rá építeni a kora miatt, de a mai labdarúgás ezt nem teszi lehetővel. Ma ha egy sztár csapat zsinórba kétszer nem nyer a szurkolók már lengetik is a zsepit a vezetőedzőnek, ezért az mindig is arra fog építeni hogy a legjobb játékosok legyenek a pályán és nem biztos hogy van lehetősége beépíteni a fiatalokat. Most ha LE úgy gondolja hogy Maty jobb és stabilabb teljesítményt tud nyújtani mint Bartra,akkor egyértelmű hogy Maty fog többet játszani még ha ezzel egy fiatal játékos fejlődését hátráltatja is. Nem kell másik példáért mesze menni,ott van Alves lehet hogy megy lehet hogy marad ,de ha megy akkor a Douglas+Montolya párossal kell lehozni a kövi szezont .De mivel Alves jelenleg itt van a csapatba,és még gyengébb napjain is jobb mint az előbb említett páros ezért ő játszik és nem a jövő nagy ígéretei.
Lezárt