Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nagyon nehéz meccs lesz és aki azt mondja nem az nem kicsit nem veszi komolyan az ellenfelet. A Juve 12 éve nem nyert nemzetközi szinten semmit. Egy második hely nekik sem eredmény. A legjobb vesztes. Ráadásul keretből Buffon, Chiellini, Balzagi, Prilo, Marchisio, Lichsteiner, Evra, Tevez és LIorente is 30 körüli, vagy bőven azon túl van. Ezeknek a játékosoknak valószínűleg utolsó esélye, hogy BL-t nyerjenek, mert nem valószínű, hogy csak úgy egyből nagy csapatba szerződnek és az sem, hogy megint idáig mennek. Végelgyengülésig fognak, küzdeni, törni előre, harcolni, ütközni, rakkolni ameddig csak vért nem p*nak. Ide látom mindent egyből el fognak lőni, a kapu előtt, minden kontrába úgy fognak kapaszkodni mint az életükbe és minnél tovább fel tudják tartani a támadóinkat minnél tovább nem kapnak gólt annál nagyobb esélyük lesz.Kovbal88 írta:Persze, majd a Juventus vár újabb 12 évet, hogy döntőt játszon. A legjobb négy között már bármelyik csapat esélyes lehet a végső győzelemre a mai modern labdarúgásban. Nem számít a szép játék nyerni kell. A Juventusnak is vannak, olyan játékosai akik eldönthetik a meccset.Samper írta:A Barcanak kudarc lenne a vereség, a Juvenak nem. Ez adhat többlet motívációt mind a csapatnak, mind az összes játékosnak. És a Barcaban nincs fiatal játékos a kapuson kívül, aki úgy gondolhatná, hogy még ráér. A kapusnak meg végképp létkérdés, hogy győzzön a csapat.Koko1998 írta:Nehéz lesz nézni a hétvégi BL döntőt.Amióta ismerem és nézem a focit azóta ennek a két csapatnak szurkolók és mindig reménykedtem hogy nem jön össze ez a párosítás, de most már elkerülhetetlen volt.
És mind2 csapat a triplázásért hajt szóval kemény menet lesz, nekik is és nekem is
Szóval bármi megtörténhet. Nem fogadnék Barca győzelemre, de ellene se.
Persze, majd a Juventus vár újabb 12 évet, hogy döntőt játszon. A legjobb négy között már bármelyik csapat esélyes lehet a végső győzelemre a mai modern labdarúgásban. Nem számít a szép játék nyerni kell. A Juventusnak is vannak, olyan játékosai akik eldönthetik a meccset.Samper írta:A Barcanak kudarc lenne a vereség, a Juvenak nem. Ez adhat többlet motívációt mind a csapatnak, mind az összes játékosnak. És a Barcaban nincs fiatal játékos a kapuson kívül, aki úgy gondolhatná, hogy még ráér. A kapusnak meg végképp létkérdés, hogy győzzön a csapat.Koko1998 írta:Nehéz lesz nézni a hétvégi BL döntőt.Amióta ismerem és nézem a focit azóta ennek a két csapatnak szurkolók és mindig reménykedtem hogy nem jön össze ez a párosítás, de most már elkerülhetetlen volt.
És mind2 csapat a triplázásért hajt szóval kemény menet lesz, nekik is és nekem is
ezt az rne nem tudom mi es mennyire megbizhato, de md szerint meg mindig ketseges a jateka.palesz77 írta:Iniesta, who was subbed off with discomfort on Saturday, had medical tests this morning. He will be availalbe for the CL final. [rne]
Remélem tényleg így van, jó lenne ha játszhatna.
A Barcanak kudarc lenne a vereség, a Juvenak nem. Ez adhat többlet motívációt mind a csapatnak, mind az összes játékosnak. És a Barcaban nincs fiatal játékos a kapuson kívül, aki úgy gondolhatná, hogy még ráér. A kapusnak meg végképp létkérdés, hogy győzzön a csapat.Koko1998 írta:Nehéz lesz nézni a hétvégi BL döntőt.Amióta ismerem és nézem a focit azóta ennek a két csapatnak szurkolók és mindig reménykedtem hogy nem jön össze ez a párosítás, de most már elkerülhetetlen volt.
Azon röhögök azóta is, 10 ember ellen jó Chelseas szokáshoz méltóan beálltak bekkelni, és ki voltak akadva, hogy kiestek. Persze biztos idegesítő volt a 11-es gyanús esetek miatt, de ha mondjuk emberelőnyben megpróbálták volna lezárni a meccset ahelyett, hogy lepörgetik az órát.. Na mindegy, én örülök, hogy így alakult, azóta se éltem át akkora eufóriát egy gól után, de az a meccs nem csak a bírón múlt.csababarca írta:Abidal vak kiállítása, első meccsen legalább 2 tizigyanús eset volt, amit nem fújtak meg nekünk.
Azért az a 96-os Ajax már közel sem volt az az olajozott gépezet, mint 1 évvel korábban. A Juve pedig bombaformában volt, tele igazi klasszisokkal és - az Ajax-szal ellentétben - borzasztóan sikeréhesen. Engem azon a meccsen a legjobban az lepett meg, hogy a Juve nem intézte el 90 perc alatt a kérdést. Itt most a sikeréhség kérdése nem téma, láthatóan 1000 fokon ég az egész csapat. Ami inkább befolyásolhatja az eredményt, az már a csapattól független dolog. Az egyik a szerencse (lásd: 2012 Chelsea elleni elődöntő), a másik pedig a spori, akinek ha épp olyan napja van, simán tönkrevághat bármilyen stratégiát.Bob_Marley írta:BL-ben mindig is a forma dönt. Lehet mondani, hogy milyen ágon jutottak be, de 6 meccsen 9-3 a gólarányuk. Nekem erről a párosításról akarva akaratlanul az Ajax-Juventus döntő jut eszembe, amit sajnos pl Davids kihagyott büntetője miatt is elvesztettek a hollandok (Racanelli meg 0 szögből berúgta, Litmanen szabadból egyenlített, de büntetők döntöttek). Remélem most változni fog a helyzet, arra a döntőre tisztán emlékszem, nagy fájdalom volt.
Közhelyes, de tényleg bármi lehet. Az utolsó esély faktort én is írtam múltkor ez is benne lehet náluk, viszont nálunk meg szintén éhes a csapat és jó formában van. Én sem féltem a fiúkat, mert meglehet csinálni, de a Juve pont a legjobbkor kapta össze magát és elég stabilnak tűnik. Én azért úgy gondolom megvannak a sebezhető pontok náluk és megnyerjük.
régi téma, de érdemes visszanézni a párharcot,nem biztos,hogy kevesebb sérelem ért minket összességében.Chino írta:
Mondjuk a 2009-es elődöntőt nem csak a madridisták vagy a Chelsae szurkolók emlegetik.
Mondjuk a 2009-es elődöntőt nem csak a madridisták vagy a Chelsae szurkolók emlegetik.Samper írta:
Az, hogy a BL győztes megérdemelte-e a győzelmet, azt mindenki a döntő alapján ítéli meg. Ha az Inter a Barcat bírói segédlettel a döntőben veri meg, akkor ez máig téma lenne. így csak a Barca szurkolók emlékeznek rá.
Az, hogy a BL győztes megérdemelte-e a győzelmet, azt mindenki a döntő alapján ítéli meg. Ha az Inter a Barcat bírói segédlettel a döntőben veri meg, akkor ez máig téma lenne. így csak a Barca szurkolók emlékeznek rá.Bob_Marley írta:BL-ben mindig is a forma dönt. Lehet mondani, hogy milyen ágon jutottak be, de 6 meccsen 9-3 a gólarányuk. Nekem erről a párosításról akarva akaratlanul az Ajax-Juventus döntő jut eszembe, amit sajnos pl Davids kihagyott büntetője miatt is elvesztettek a hollandok (Racanelli meg 0 szögből berúgta, Litmanen szabadból egyenlített, de büntetők döntöttek). Remélem most változni fog a helyzet, arra a döntőre tisztán emlékszem, nagy fájdalom volt.
Közhelyes, de tényleg bármi lehet. Az utolsó esély faktort én is írtam múltkor ez is benne lehet náluk, viszont nálunk meg szintén éhes a csapat és jó formában van. Én sem féltem a fiúkat, mert meglehet csinálni, de a Juve pont a legjobbkor kapta össze magát és elég stabilnak tűnik. Én azért úgy gondolom megvannak a sebezhető pontok náluk és megnyerjük.
Ezzel csak az a baj, hogy az hogy hogy, és kiken keresztül jutott el a Juve a döntőig, már történelem. Ha a döntőben egy jó napot fognak ki, és tegyük fel nyernek, senkit nem fog érdekelni az út döntőig. Max itt egy kettőnket. A Chelsea a 2012-es győzelmét hogy szerezte meg? Már a Nápolytól ki kellett volna simán esniük a 8 között, rólunk már nem is beszélve a 4ben, ha a meccsek képét nézzük. De nem, ők mind2 párharcot behúzták(de hogyan?LG írta:A Juventusnak egy komoly ellenfele volt a döntőig vezető úton, a Real. De szerencséjükre olyan időszakban találkoztak velük, amikor több sebből véreztek, így ejthették ki őket. Az olaszoknak a Monaco ellen is már igencsak rezgett a léc, és ugye a büntető sem volt jogos, amelyből a továbbjutást érő találatot megszerezték. Nem tartóm jó csapatnak őket, nem félek tőlük. A menetelésük a 2012-es Chelsea-re emlékeztet. Akkor a londoniak legyőztek minket az elődömtőben, de az egy pocsék formában lévő Barca volt, most meg csúcsformában vagyunk. Bár van az a közhely, hogy egy meccsen bármi előfordulhat. Ez így is van, viszont a csapatunk annyira erősnek tűnik fejben, hogy nem lesz itt semmi meglepetés, 2-3 góllal simán verjük őket, és a helyükre kerülnek a dolgok. Számomra rendkiívül antipatikus csapat voltak a zebrák mindig is, jó érzés lesz megcsapni őket.
Lehet, hogy az olaszok nem nagyon villognak, de ez inkább a gyenge támadójátéknak köszönhető. Nincs egy normális, vérbeli támadójuk, a középpálya motorja, akire az egész csapatrész épült nagyon benne van a korban. A Juventus ezeket is többnyire légiósokkal töltötte fel. Középen Vidal-Pogba, elől Tevez, hátul viszont iszonyatosan stabilak. Az a Chiellini-Bonucci páros nagyon kemény, és Evra is hiába öreg védekezésben még mindig jó. Az lehet nagy előny, hogy a szélső védőink bátrabban futhatnak fel a támadásokkal. Akire talán a legjobban kell figyelni az Vidal. Előrejátékban is oda tudja tenni magát, védekezésben pedig magabiztosan be tud segíteni, legyen az bármelyik oldal. Plusz van egy Buffonjuk, aki még mindig ott van a szeren.LG írta: Ez is egyre kevésbé igaz már rájuk. Az elmúlt években az olasz futball két komoly eredményt tudott felmutatni: a 2010-es Inter BL győzelmet, és a 2012-es EB döntőt.
Az idő viszont inkább azt igazolta, hogy ezek inkább kifutott, pont összejött sikerek voltak, mint tudatos építkezés eredményei. Az Inter azóta a gyenge gyenge olasz bajnokságban is középcsattá süllyedt, az olaszok meg az előző, és az azt követő VB-n is hatalmasdat égtek.
A Juventus döntőbe jutását most ugyanilyen jól sikerült, kifutott eredménynek tartom. Előjele nem volt, az elmúlt években sehol sem voltak, és szerintem nem is nagyon lesznek az elkövetkező években.
Ez is egyre kevésbé igaz már rájuk. Az elmúlt években az olasz futball két komoly eredményt tudott felmutatni: a 2010-es Inter BL győzelmet, és a 2012-es EB döntőt.+1 az olaszok a kieséses rendszer doktorai. A vérükben van,hogy lehet kicigánykodni,hogy ők jöjjenek ki belőle jól.
Azért ez egy nüansznyi túlzásnoname írta:Másképp: jelenleg ha a Barca a legrosszabb meccsét hozza le a szezonban, a Juve meg a legjobbat, még akkor is 50-50 a meccs.