santhera írta:Nem tudom mire ez a nagy sírás-rívás. Ha a kedvenc csapatomat, amelyiknek a meccseire kijártam kizárnák a bajnokságból, biztos én sem lennék boldog, de megáll ott az élet, vagy a labdarúgás pár osztállyal lejjebb, vagy bezárják a stadiont, hogy ne lehessen többet kimenni? Eltemetni se kéne rögtön az egészet, ráadásul szó szerint.
Más szemszögből: Az utóbbi években mit adtak a magyar labdarugdosásnak a most kizárt csapatok? Erre kéretik először válaszolni.
Ha most azonnal megszüntetnék a profi labdarúgást és kivennék belőle a pénzüket az illetékesek, engem az se érdekelne. Itt már rég nincs labdarúgás, hogy négy aljaszínvonal csapat miatt kéne könnyesre sírnom a párnám. Csak botrány legyen, mert az ugye mindig kell. Ha van sapka, ha nincs... Mennyien támogatták ugye egy-két évvel ezelőtt, hogy legyen 12 csapatos mb1! De ahogy Feczesin mondta, a magyar szurkoló ilyen. Ha azt mondod, hogy jobbra mész, rögtön azt mondja, hogy balra kéne menni. Nem tartom sokra azt a palit, de ebben igaza volt.
Na figyelj csak barátom... Én nyiregyi vagyok, imádom a focit, mégse váltottam ki a klubkártyát, szóval nem lehet azzal vádolni, hogy elvakult szparista lennék, vagy sajnálnám, hogy nem tudok kimenni jövőre NB1-es meccsre, mert mióta van ez a kártya, azóta nem járok, és nem azért, mint az ultrák, hogy ütközik az elveimmel, hanem egyszerűen csak nem volt kedvem.
DE!!!!
Itt nem arról van szó, hogy a Nyíregyháza nem teljesítette a licensz feltételeket, mert mindennek tökéletesen megfelelt a klub. Révész Bálint személyében van egy olyan tulajdonosa a klubnak, amilyen azóta nem volt, mióta az eszemet tudom. Maximális odaadással, lelkesedéssel és hittel vezeti a Szparit, és teljesen a szívügye a foci. A Szparinak:
-nincs tartozása se játékos, se beszállító, se senki felé, tehát teljes mértékben adósságmentes a klub
-Bálintnak köszönhetően teljesen biztosított az anyagi háttér a jövőre nézve is
-infrastrukturális háttere az egyik legjobb az országban
-akadémiáján több, mint 400 gyerek pallérozódik
-nézőszáma magyar viszonylatban az első harmadban található, annak ellenére, hogy a csapat a tabellán az utolsó harmadban végzett
Ma megérkezett a hivatalos indoklás, hogy miért utasították el a fellebbezést, és ebben az állt, hogy továbbra is a Balbinot-val kapcsolatos (már nem létező) tartozás az oka. Révész ezt is kifizette időre, a hiányzó dokumentumokat megküldték a szövetségnek, ami igazolja, hogy az égvilágon SEMMIFÉLE tartozása NINCS a klubnak se jelenlegi, se volt játékos felé.
Ahogy a Bob által belinkelt táblázat is tökéletesen mutatja, itt nem szakmai, hanem színtisztán politikai döntés született. Ez ellen pedig fel kell szólalni, fel kell háborodni, mert ha egy ilyen, nyilvánvalóan mocskos, aljas, galád csalást szó nélkül hagyunk, akkor az olyan, mintha kiállnék a tömeg elé, és ordítanám, hogy "velem bármit meg lehet csinálni..."
Ki nem ..... le, hogy ezek a klubok mit adtak a magyar focinak? Ember...ha egy ilyen aljas, mocskos döntést az alapján árazol be, hogy a károsultak mennyire voltak fontosak, akkor súlyos gondok vannak, és az ilyen emberek miatt tart itt az ország... Ez egy eszméletlen mocskos , jogtalan és pofátlan húzás volt az MLSZ részéről, és ezt nem szabad elengedni a fülünk mellett...
Alja csapatok? Akkor az angolt kivéve az összes nemzeti bajnokságban ki kéne zárni az EL-selejtező helytől lefele minden csapatot, mert nekik full semmi közük a bajnoksághoz, nem tényezők, a nagyoktól kikapnak 100-0-ra, minek ők oda? És akkor a spanyol bajnokság is lenne mondjuk 6 vagy 7 csapatos. Milyen jó lenne már nem? Ottani szinten egy Elche is olyan, mint itthon a Kecskemét, vagy a Levante olyan, mint itthon a Szpari.
A Kelet-Magyarországban tökéletesen leírta az egyik szerző egy jegyzetben, hogy ez olyan, mint amikor megállít a rendőr és mindenképpen meg akar büntetni. Tartalék izzó van? Van. A tartaléknak van tartalékja? Van. Na de amiért ilyen csomagolásban van, így ez egy 10-es lesz...
Komoly fejtörést okozott volna a szövetségnek, ha nincs ez a Balbinot-ügy, mert akkor tényleg semmiféle eszközük nem lett volna a kizárásra. Ugye valamelyik csapatot azért zárták ki, mert bár minden feltételnek megfeleltek, nem látták biztosítottnak, hogy a jövő szezont végig tudják csinálni. Természetesen ez is óriási bunda, mert ez alapján nem lehetne kizárni egy csapatot, de nálunk ezt is meg lehet csinálni. Na ugye ez az indok a Szparinál nem játszott volna, mert az ország 28. leggazdagabb embere áll mögötte.
Aki ezek után még azt meri a fejemhez vágni, hogy talán teljesíteni kellett volna a feltételeket, nem pedig utólag sírni, az ..... inkább nem írom le, mert ha már megírtam ezt a hosszú hsz-t, akkor nem akaromo, hogy politikai célzás miatt töröljék....