Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Kash
Entrenador del Barça

2015.07.08. 18:18:46

Most augusztusban -ha jól tudom- jelenik meg japánban az egyik legkedveltebb mangái közül egy filmes adaptáció, az Attack on titan. Nem tudom, hogy valaki hallot-e róla valamit, ezért leírom nagyon röviden, hogy miről szól a film spoilerben -akit érdekel! Akit nem, az inkább nézze meg a trailert-, bár ez nem számít feltétlenül annak.

845. évben járunk. Az emberiség már három 50 méter magas falat húzott fel, melyek védelmét már 100 éve élvezik. Ezen falak felhúzására az óriások, az emberevő titánok létezése miatt volt szükség. Az emberiség a 100 biztonságos év miatt teljesen elkényelmesedett, s senki sem tudná elképzelni, hogy a falak valaha is átengednének akár csak egy óriást is.
Egy nap azonban egy gigászi méretű példány jelent meg, mely egy hatalmas lyukat ütött a falba, ezzel utat engedve a többi óriásnak.
És íme a trailer is, érdemes megnézni. :wink:
https://www.youtube.com/watch?v=uu4lRiyUSzY" target="_blank

Szerk...: Mondjuk én bírom az animét is, DE TUDOM!!! Sokan hánytok tőle és nem is nagyon érdekel titeket a dolog, de pl a rajzfilmben -ami mellesleg durva grafikát kapott- rengeteg érzelmi töltet van, és az emberek elhatározottsága, magabiztossága másodpercenként változik, nem úgy mint az átlag animékben, hogy valaki felhúzza magát és szétcsap mindent...Azt én se nagyon bírom. A film is nagyon OP, viszont az nem tetszik, hogy japánok készítenek belőle filmet annak ellenére, hogy a japánok felelnek a mangáért, mivel köztudott, hogy a japcsik nem nagyon értenek a filmkészítéshez...Remélem ebben nem fogok csalódni.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2015.07.08. 14:26:11

Úgy lesz mindenképp :)
Kép
"And my heart will leave you never."
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2015.07.08. 13:27:56

messideco írta:Köszi a listát, java részét láttam már, egyelőre ezek a filmek vannak letöltve a gépre majd ha valamelyik nem fog bejönni, akkor töltök másakat helyettük :)
Ezek közül csak párat láttam, a többiről nem is hallottam. Ha találsz valami gyöngyszemet, dobd be ide... :)

13

Érdekes film volt, szerintem bőven jó legalább egyszeri megnézésre. Fura, hogy nem botlottam bele korábban. Maga a történet kiszámítható és túl sok újdonságot sem tartalmaz, viszont tetszett, hogy realisztikus.

ezt elsősorban a végére értettem
Amúgy is csipázom az ilyen témakörű filmeket. Ha nagyon pontoznom kellene, akkor 7-est adnék.
messideco
Presidente del Barça

2015.07.06. 19:25:46

Köszi a listát, java részét láttam már, egyelőre ezek a filmek vannak letöltve a gépre majd ha valamelyik nem fog bejönni, akkor töltök másakat helyettük :)
Kép
danianevem
Entrenador del Barça

2015.07.06. 15:52:29

messideco írta:Sziasztok! Ajánljatok jó filmet nekem. :) Annyi rosszat láttam mostanában, hogy valami jóra igazán szomjazom :D Előre is köszönöm!
Csemegézz. :D Az igazán jó filmek egyébként az Oscar idegen nyelvű filmes kategóriájában vannak, azokat érdemes végignézni. Ha jól tudom, akkor az ázsiai filmekkel nem vagy jóban, az nagy hiba...

Ezt orvosolandó, ülj neki az Okuribito-nak, majd Miyazaki műveknek (először inkább A vadon hercegnője és az utániaknak). Sajátságos az ázsiai filmek nyelvezete, de amint ráérez az ember, onnantól kezdve zseniálisak.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.07.06. 13:09:02

messideco írta:Nyomás alatt

Végre ismét egy jó vígjáték :) Korrekt mellékszereplők, és a görög, nehéz nevű csávó is bizonyította valamelyest, hogy ért a színészkedéshez. Egyedi megvalósítás, egy nehéz téma viszonylag könnyed ábrázolása, jól árnyalt főszereplővel, a mellékszereplőkről csak annyit tudunk, amennyit föltétlenül szükséges, nem nyújtsa el a forgatókönyv a cselekmény kárára (bár Noelle karakterének illett volna jobb bemutatás). A jellemkomikum határozza a filmet meglátásom szerint, és nem csinál viccet a fogyatékosságból sem, a még elfogadható szinten van.
És a főszereplő Keanu Reeves kiköpött mása. :D

Kivételesen ismerem ezt a filmet, pedig elég "újkori". Valóban egy könnyed jó film, igazi groteszk módon ábrázolja a fiatalok depressziós életét.

Ilyenekre példák, hogy a haver barátnője is beteg, s a szerelmet meg pont a kórházban találja meg.

Jó film, sok érdekes gondolatot rejt és mindenképpen tanulságos és elgondolkodtató a humor faktoron túl.
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2015.07.06. 12:52:04

Sziasztok! Ajánljatok jó filmet nekem. :) Annyi rosszat láttam mostanában, hogy valami jóra igazán szomjazom :D Előre is köszönöm!
Kép
Stalkyard
Director del Fútbol

2015.07.02. 23:21:16

Mad Max

Végre eljutottam én is, feliratosan, 2D-ben néztem, és annyit mondhatok, hogy überf...a a film, valamennyire talán a várakozásaim alá ment, de ez a hatalmas hype miatt nem is csoda. Ennek ellenére simán az utóbbi 10 év egyik legjobb akciófilmje, ha nem a legjobb. A zene büntet, az egész egy gigászi, mesterien megkomponált metál-opera. Aki hiányolja a történetet, az valószínűleg nem értette meg, mit akar elérni a film: egy valódi, szó szoros értelmében vett filmművészeti alkotás, amiben a zene, a képi világ, a mimika és sok más apró elem teljes mértékben összhangban van a történettel és a párbeszédekkel, mint kifejező eszközök, egyenlő mértékben tálalva.

Rendkívül ritka, egyedi filmélmény. Hardy zseniális. Igen, még úgy is, hogy javarészt csak hümmög, és forgatja szemeit.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
messideco
Presidente del Barça

2015.07.01. 14:34:04

Nyomás alatt

Végre ismét egy jó vígjáték :) Korrekt mellékszereplők, és a görög, nehéz nevű csávó is bizonyította valamelyest, hogy ért a színészkedéshez. Egyedi megvalósítás, egy nehéz téma viszonylag könnyed ábrázolása, jól árnyalt főszereplővel, a mellékszereplőkről csak annyit tudunk, amennyit föltétlenül szükséges, nem nyújtsa el a forgatókönyv a cselekmény kárára (bár Noelle karakterének illett volna jobb bemutatás). A jellemkomikum határozza a filmet meglátásom szerint, és nem csinál viccet a fogyatékosságból sem, a még elfogadható szinten van.
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.06.28. 01:00:30

Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.06.27. 14:55:54

zola8787 írta:
danianevem köszi tényleg így van, azért írtam ezeket az elborult vígjátékokat, mert ez az a stílus amit én századjára is képes vagyok megnézni. Egyszerűen nincs olyan szituáció, amikor ne nevetnék rajta. Hatalmas Di Caprio fan vagyok, kb csak az ő filmjeiből tudtam volna egy 10es listát írni, de akár mennyire is királyok ezek a filmek, nem tudnám megnézni őket mondjuk hetente egyszer. Ha meglátom Leslie Nielsen arcát, meg sem kell szólalnia már nevetek és nagy részben nekem ez fontosabb, mint beírni a sablonos filmeket.

Mondjuk írtad hajnesz, hogy kiszámíthatóak a filmek, hát pont a Keresztapa első részében lehet tudni 5 perc után mi lesz a vége.

Ja és kihagytam a listámról a Top secret-et :mrgreen:
Én ezt nem hoztam fel miket írtál, mert saját lista, még ha nálam totálisan nem egy kávéház az általad felssorolt filmek és mondjuk akár a Keresztapa akár egy Philadelphia, de fordítva is elvárná az ember, hogy tiszteletben tartsd más listáját. :D Ha a kedvenc filmek között az ember valóban az általa legjobbnak ítélt alkotásokat választja, akkor az miért lenne sablonos? Nem lesz se az én listám jobb se a te listád jobb.

Keresztapát meg láthatod pl hajnesznek is nagy kedvence és ő is hasonló dolgokat lát bele abba a filmbe mint én, szóval próbáld majd meg szerintem még egyszer, s csak a szereplők mozdulatára és arcára koncentrálj. Egy negyvenéves film még mindig tud apró újdonságot mutatni. Amúgy tipikus olyan film, hogy a történet kb huszadrangú, ha nem is lenne semmilyen történet csak különálló spotok lennének és 2 perces jelenetek csak mimikával akkor is mestermű lenne. Mert ennek a filmnek ez a lényege, nem is a történet, hanem ahogy a szereplők külön világa hozza össze a maffiáról alkotott képet.
Kép
Kép
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2015.06.27. 13:40:47

hajnesz írta:
Ha mindenki így gondolkozna, akkor a mai napig nem léptünk volna túl a Bud Spenceres filmeknél. 45perc "nyomozás", 15perc pofozkodás,.
Azért ez fájt :(. Én akárhányszor megnézek egy Bud Spenceres vagy Terence Hilles filmet mindig elvezni tudom és mindig megtud nevettetni. Nekem óriási eszmei értéke van az összes filmjüknek.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.06.27. 12:25:12

Jogos! A Keresztapa végülis tényleg kiszámítható volt,ha visszagondolok. Meg egyetértek a többi részével is nagyjából a hsznek, mert én se tudnám végignézni a hetente egyszer mondjuk az Eredetet :D Viszont azért évente egyszer csak újrázom.
zola8787
Director del Fútbol

2015.06.27. 10:44:42

danianevem írta:
hajnesz írta:...a top filmek közé beírsz 12 vígjátékot. Egyrészt össze sem hasonlítható a kettő, mert az egyik ad valami értéket(akkor ne a Keresztapa legyen, hanem mondjuk pl. a Remény rabjai), a film után még ülsz a képernyő előtt, és bámulsz ki a fejedből, míg a vígjátékot meg bekapcsolod akár századszorra is, mert lazítani akarsz, ha bealszol, úgy is jó...
messideco top 10 kedvenc filmet kért, nem a legjobbakat. Nekem ugyanaz, mert paradox módon az kapcsol ki, ami leköt. Zola szimplán a számára szórakoztató filmeket írta.
danianevem köszi tényleg így van, azért írtam ezeket az elborult vígjátékokat, mert ez az a stílus amit én századjára is képes vagyok megnézni. Egyszerűen nincs olyan szituáció, amikor ne nevetnék rajta. Hatalmas Di Caprio fan vagyok, kb csak az ő filmjeiből tudtam volna egy 10es listát írni, de akár mennyire is királyok ezek a filmek, nem tudnám megnézni őket mondjuk hetente egyszer. Ha meglátom Leslie Nielsen arcát, meg sem kell szólalnia már nevetek és nagy részben nekem ez fontosabb, mint beírni a sablonos filmeket.

Mondjuk írtad hajnesz, hogy kiszámíthatóak a filmek, hát pont a Keresztapa első részében lehet tudni 5 perc után mi lesz a vége.

Ja és kihagytam a listámról a Top secret-et :mrgreen:
danianevem
Entrenador del Barça

2015.06.27. 09:45:35

hajnesz írta:...a top filmek közé beírsz 12 vígjátékot. Egyrészt össze sem hasonlítható a kettő, mert az egyik ad valami értéket(akkor ne a Keresztapa legyen, hanem mondjuk pl. a Remény rabjai), a film után még ülsz a képernyő előtt, és bámulsz ki a fejedből, míg a vígjátékot meg bekapcsolod akár századszorra is, mert lazítani akarsz, ha bealszol, úgy is jó...
messideco top 10 kedvenc filmet kért, nem a legjobbakat. Nekem ugyanaz, mert paradox módon az kapcsol ki, ami leköt. Zola szimplán a számára szórakoztató filmeket írta.
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.06.27. 08:49:34

Csbal írta:
hajnesz írta: Nem szeretnék kötözködni , de ezen megakadt a szemem. Egyrészt leszólod a Keresztapát(amivel nem is lenne baj, nem szeretheti mindenki), de előtte meg a top filmek közé beírsz 12 vígjátékot. Egyrészt össze sem hasonlítható a kettő, mert az egyik ad valami értéket(akkor ne a Keresztapa legyen, hanem mondjuk pl. a Remény rabjai), a film után még ülsz a képernyő előtt, és bámulsz ki a fejedből, míg a vígjátékot meg bekapcsolod akár századszorra is, mert lazítani akarsz, ha bealszol, úgy is jó... Arról nem is beszélve, hogy a vígjátékok 99%-a simán kiszámítható, 0 történettel.
Ne érts félre, nincs semmi bajom a vígjátékokkal, csak épp nem nézem őket, mert nem tudok nevetni a századszorra is elsütött poénokon, amik újnak vannak beállítva.
Viszont az Eredetet például hatszor láttam már, és még mindig le tud nyűgözni, akár csak a Viharsziget,de sorolhatnám még... Itt is elsőre izgalmas csak a story, viszont a karakterek, 1-1 párbeszéd még 5. nézésre is egyfajta hangulatot ébreszt bennem.
Visszatérve a Keresztapára, lehet, hogy régi film, viszont a hangulata még mindig 1. osztályú. Akciófilmeket sem szoktam nézni, mert azok se kötik le a figyelmem, szóval nekem egyáltalán nem hiányzik az, hogy egy autós lövöldözés sokkal modernebb legyen. Nekem személy szerint ez is tetszik benne, hogy nincs összecsapva, lassan folydogálnak az események, s nincs összecsapva az egész. Minden párbeszédnek jelentősége van, s azonosulni tudsz egy bünözővel is, amit kevés film ad meg(ha nem számoljuk a BB sorozatot :mrgreen: ).

Az egyik haverom jegyezte meg épp a minap, hogy engem biztosan lánynak szántak, mert nem szeretem az akció,sci-fi,vígjáték filmeket, amit ugye a férfiak 95%-a szeret :lol: Erre azt mondtam, hogy én nem nézek tucatfilmeket... Szóval, megengedem, hogy nekem rossz az ízlésem, elüt az átlagtól. Pont valamelyik nap megakarta velem nézetni a barátnőm a Halálos Iramban legújabb részét. A film felénél kb. kikapcsolta, és megfogadta, hogy soha többet nem néz velem ilyen filmet, mert mindent előre megmondtam, hogy hogy fog történni, ki mit fog mondani, mikor vonultatják fel a csúcsverdákat a semmiért, stb.
akkor te nagyon jo vagy kisbaratom, ne is nezz filmeket, mert egy ilyen spilernek mint te, nem lehet ujat mutatni. Udv a csajodnak... Ja es igen, valszeg lanynak szantak...
Ha mindenki így gondolkozna, akkor a mai napig nem léptünk volna túl a Bud Spenceres filmeknél. 45perc "nyomozás", 15perc pofozkodás,.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.06.27. 06:22:01

Nekem nincs top10-em, inkább mufajonkent szoktam "besorolni". :D
Egyébként számotokra is vannak olyan filmek, amelyeket barhanyszor meg tudtok nézni? Őszintén bevallva én a Masnaposok trilogiaval vagyok így, valamiért nem tudom megunni, pedig nem egy klasszikusrol van szó. Ja és plusz a Marvel filmek.
Kép
hajnesz
Entrenador del Barça

2015.06.27. 02:20:27

zola8787 írta:Top 12 nem sorrendben:

Nagy durranás 1-2
Csupasz pisztoly 1-2-3
Sziki szökevény
Drágám add az életed
Horrorra akadva 3
Ace Ventura 1-2
Airplane 1-2

Ezek azok a filmek amik ha mondjuk mennek a tv-ben, nem kapcsolnám tovább, illetve évente egyszer tuti megnézném. Írhatnám a sablon Forrest Gumpot, Remény rabjait, Star Warsokat, de van egy tippem, hogy ezeket nem nézik újra a válaszolók 90 %-a, csak ugye jól hangzik.

Például láttam írták a Keresztapát. Ha nem lenne akkora hype-ja akkor is tetszene? Mert szerintem egy nagyon unalmas film, régen biztos jó volt, dw most már unalmas közepes szint.
Nem szeretnék kötözködni , de ezen megakadt a szemem. Egyrészt leszólod a Keresztapát(amivel nem is lenne baj, nem szeretheti mindenki), de előtte meg a top filmek közé beírsz 12 vígjátékot. Egyrészt össze sem hasonlítható a kettő, mert az egyik ad valami értéket(akkor ne a Keresztapa legyen, hanem mondjuk pl. a Remény rabjai), a film után még ülsz a képernyő előtt, és bámulsz ki a fejedből, míg a vígjátékot meg bekapcsolod akár századszorra is, mert lazítani akarsz, ha bealszol, úgy is jó... Arról nem is beszélve, hogy a vígjátékok 99%-a simán kiszámítható, 0 történettel.
Ne érts félre, nincs semmi bajom a vígjátékokkal, csak épp nem nézem őket, mert nem tudok nevetni a századszorra is elsütött poénokon, amik újnak vannak beállítva.
Viszont az Eredetet például hatszor láttam már, és még mindig le tud nyűgözni, akár csak a Viharsziget,de sorolhatnám még... Itt is elsőre izgalmas csak a story, viszont a karakterek, 1-1 párbeszéd még 5. nézésre is egyfajta hangulatot ébreszt bennem.
Visszatérve a Keresztapára, lehet, hogy régi film, viszont a hangulata még mindig 1. osztályú. Akciófilmeket sem szoktam nézni, mert azok se kötik le a figyelmem, szóval nekem egyáltalán nem hiányzik az, hogy egy autós lövöldözés sokkal modernebb legyen. Nekem személy szerint ez is tetszik benne, hogy nincs összecsapva, lassan folydogálnak az események, s nincs összecsapva az egész. Minden párbeszédnek jelentősége van, s azonosulni tudsz egy bünözővel is, amit kevés film ad meg(ha nem számoljuk a BB sorozatot :mrgreen: ).

Az egyik haverom jegyezte meg épp a minap, hogy engem biztosan lánynak szántak, mert nem szeretem az akció,sci-fi,vígjáték filmeket, amit ugye a férfiak 95%-a szeret :lol: Erre azt mondtam, hogy én nem nézek tucatfilmeket... Szóval, megengedem, hogy nekem rossz az ízlésem, elüt az átlagtól. Pont valamelyik nap megakarta velem nézetni a barátnőm a Halálos Iramban legújabb részét. A film felénél kb. kikapcsolta, és megfogadta, hogy soha többet nem néz velem ilyen filmet, mert mindent előre megmondtam, hogy hogy fog történni, ki mit fog mondani, mikor vonultatják fel a csúcsverdákat a semmiért, stb.
MatyiG
Adminisztrátor

2015.06.27. 02:16:43

1. Halálsoron
2. Forrest Gump
3. A remény rabjai
4. Hetedik
5. A bárányok hallgatnak
6. Csillagok között
7. Eredet
8. Harcosok klubja
9. Isten városa
10. Léon, a profi
Jack Napier
Jugador d'estrella

2015.06.27. 01:00:24

Kash írta:Top 10:

1. Sharknado
2. Sharknado 2
3. Gyilkos cápa vs óriáspolip
4. Gyilkos kígyó
5. Birdemic
6. Titanic 2
7. Tornado warning (Alien tornado)
8. Mocsári cápa
9. Megapiranha - Gyilkos a mélyből
10. Transmorphers - Robotinvázió

Tervezik a repülő cápákon lovagló gyilkos náci zombikat, eléggé várós, lehet betolakodik majd a top10-es listámba.
Aha ez valóban kiváló,nívós összeállítás,bár nem tudom láttad-e ,de én ezek mellé ajánlanám, kellemes, egész estés, családi kikapcsolódásnak a Kis Vukot.Hiszen a többi komoly hangvételű remekmű után jól eshet egy barátságos,de mégis művészi,elgondolkodtató kedves rajzfilm.
És jut eszembe ha tetszett az első része a Birdemicnek a második méltó folytatása a nagy elődnek.Merem ajánlani.
"8-szor nyertük meg a bajnokságot 11 év alatt! Nem értékeljük ezt annyira, mint amennyire kellene de az évek során majd látni fogjuk mennyire nehéz is volt ezt elérni."- Lionel Messi 2019
Kash
Entrenador del Barça

2015.06.26. 23:38:52

Top 10:

1. Sharknado
2. Sharknado 2
3. Gyilkos cápa vs óriáspolip
4. Gyilkos kígyó
5. Birdemic
6. Titanic 2
7. Tornado warning (Alien tornado)
8. Mocsári cápa
9. Megapiranha - Gyilkos a mélyből
10. Transmorphers - Robotinvázió

Tervezik a repülő cápákon lovagló gyilkos náci zombikat, eléggé várós, lehet betolakodik majd a top10-es listámba.
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2015.06.26. 21:20:04

palesz77 írta:
Alfa írta:Sorrendet nem tudnék felállítani:

Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége
Gyűrűk Ura :A két torony
Gyűrűk Ura: A király visszatér
Hozzácsapom a Hobbit trilógiát - ezt a világot a végtelenségig tudnám nézni -, 300-at, Warriort, Tróját és a Macskafogót.

Egyik se olyan mély film, vagy hatalmas filmremek, de én akár hányszor látom, ugyanúgy élvezem őket.. :D
Nagyon jó a Hobbit trilógia is és én is imádom Tolkien világát ,de valahogy nekem nem jön be annyira a Hobbit mint a Gyűrűk Ura . Nem tudom megmagyarázni ,hogy miért de nálam a Lotr egy szinttel feljebb van mint a Hobbit.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.06.26. 20:31:39

Alfa írta:Sorrendet nem tudnék felállítani:

Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége
Gyűrűk Ura :A két torony
Gyűrűk Ura: A király visszatér
Hozzácsapom a Hobbit trilógiát - ezt a világot a végtelenségig tudnám nézni -, 300-at, Warriort, Tróját és a Macskafogót.

Egyik se olyan mély film, vagy hatalmas filmremek, de én akár hányszor látom, ugyanúgy élvezem őket.. :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.06.26. 20:01:32

zola8787 írta: Már bocsi, de amiket írtál ez annyira sablonos hülyeség, hogy csak na. Hol volt ebben olyan nagy monológ, vagy szúrós tekintet, amibe bele kellene borzongani? A boros írásod nagyon adja, mintha a Modern családból mondta volna Manny :D
Csak egy gyors összegzés, monológokra, hangulatváltozás beszéd közben, s ez Michael, öreg Donról még keményebb dolgokat összelehet rakni. Viselkedj férfi módjára Zola. :D
https://www.youtube.com/watch?v=W2qm_-0ceYg

Azt hogy eljárt felette az idő, nem hiszem, mert egy világot mtuat be és nem egy szimpla tucattörténet. Én nagyon szeretem a régi filmeket, pont amiatt hogy nem zöld háttér előtt ugrabugráltak a színészek, hanem a színészi játékkal, arccal gyakorolnak rád hatást.

Mad Maxről nem fogok tudni érdemben nyilatkozni, mert Game által lejjebb linkelt kritikát olvastam, plusz egy-két bejegyzést innen, hogy milyen egyszerű egy film. Megnézni nem fogom, nem az én stílusom, úgyhogy nem teljesen releváns a véleményem, külső hatásokból szűrtem le azt, amit az előbb írtam.
Kép
Kép
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2015.06.26. 19:37:06

Bob_Marley írta:
Tényleg sokszor kiveséztük a témát, Keresztapa egy remekmű. Pont azért zseniális, mert egy lassú lefolyású film, ahol a színészek 1-1 monológja, arcmimikája a lényeg. Ez adja vissza azt a kimért, "felsőbbrendű" maffia hangulatot, nem a piff-puff a lényeg, meg hogy robbanjon fel 40 kocsi.....Az max látványra lehet hú de nagy, csak nincs benne színészi érték, elgondolkodás faktor. Alapból szeretem a rossz fiús filmeket, a lélektan miatt (pl Gyilkos elmék is ezért fogott meg, vagy a sorozatgyilkosokkal kapcsolatban is a pszichológiai háttér érdekel a legjobban) és ebben a filmben ez nagyon benne van. Az emberek átalakulása egy "szervezet" hatására. A családhoz való viszony, férj-feleség viszony, ami felett áll a Cosa Nostra stb. Egyszerűen zseniális film. Megértem ha valakinek ez nem jön be, sokan másfajta filmekhez vannak hozzászokva, elszörnyülködve olvasom mikor Mad Max azért jó, mert látványos. :D Az nem baj, hogy s színészi játék nincs benne se történet se érték, de látványos.
A keresztapa nem egy látványos film, sőt egy vontatott film, de ez ennek a gyönyörűsége, hogy az agyadba csepegtetve jönnek az impulzusok és minden félmondatnak jelentősége van, egy szúrós tekintetbe beleborzong az ember, Sonny kaján gyermeki nevetése is rejt egy ördögi képet és bármikor lángra lobban benne a szenvedély. És a karakterek mind-mind egy külön világot élnek, s mégis kialakul belőlük egy egész. És a három rész egybe meg pláne micsoda korrajz és jellemrajz, Michael "fejlődése" és emberi változása. A keresztapa tényleg olyan mint egy jó bor, az idő jobbá teszi. Minél idősebb fejjel nézi meg az ember annál több érdekességet és szépséget talál meg benne. És a lassúság erre még rátesz egy lapáttal, mert nem egy tablettás bor, hanem lassan akarod a szádban érezni, ahogy minden egyes ízlelőbimbódat megérinti a bor. Na ez a film is ilyen, hogy minden idegszáladat próbálja bevonzani az elnyújtott képekkel, arcokkal, mimikákkal, párbeszédekkel. Nálam a Keresztapa egy olyan film, amit bármikor szívesen megnézek és mindig képes valami újat hozzátenni.

10; Ponyvaregény
Már bocsi, de amiket írtál ez annyira sablonos hülyeség, hogy csak na. Hol volt ebben olyan nagy monológ, vagy szúrós tekintet, amibe bele kellene borzongani? A boros írásod nagyon adja, mintha a Modern családból mondta volna Manny :D

Amúgy ne gyere ezzel, hogy annak biztos nem tetszik aki a dirr-durrt szereti. Én például nem láttam a MAd Maxat, egy Transformers filmet, nem nézek szuperhősöket, nem érdekelnek a nagy csata jelenetek. Ez a film nem szól semmiről. Teljesen igazad van, hogy vontatott, csak az a baj ezzel, hogy bealszok rajta míg "vontatódik". Komolyan mondom a paródiája jobb, mint az eredeti.

A Ponyvaregény meg a másik, már vártam :mrgreen: Arról szól, hogy aki vallásos nem hal meg, aki meg nem az igen (jó kis megfogalmazás). Ja igen tudom, hogy attól jó ez a film, mert van benne vagy 4 nagyon ütős mondat, meg, hogy folyamatosan káromkodnak. Nem véletlenül nem akar készíteni Szirmai Gergő sem erről a filmről videót, mert a sablonos maszlagot mondaná csak amiket te is írtál.

Eskü nem ellened szólt ez, csak még mindig várom azokat a kritikákat amik tényleg elmagyarázzák, hogy ezek a filmek miért jók. Annó azt kaptam, hogy majd ha idősebb leszek majd javul a film iránti érzékem vagy mi :lol: Nem vagyok tizenéves, már lassan jön a harmadik X, de gyűlölöm amikor valaki mellé beszél.

danianevem amúgy jól írta, eljárt felette az idő. Ha most adnák ezt ki, kapna kb egy 6ost imdb-n és Oscar-ra sem jelölnék. Az eljárt felette az idő kb olyan, mint például annó Maradona volt az isten fociban, most egy tartalék csapatban sem állná meg a helyét.
Válasz küldése