zola8787 írta:Top 12 nem sorrendben:
Nagy durranás 1-2
Csupasz pisztoly 1-2-3
Sziki szökevény
Drágám add az életed
Horrorra akadva 3
Ace Ventura 1-2
Airplane 1-2
Ezek azok a filmek amik ha mondjuk mennek a tv-ben, nem kapcsolnám tovább, illetve évente egyszer tuti megnézném. Írhatnám a sablon Forrest Gumpot, Remény rabjait, Star Warsokat, de van egy tippem, hogy ezeket nem nézik újra a válaszolók 90 %-a, csak ugye jól hangzik.
Például láttam írták a Keresztapát. Ha nem lenne akkora hype-ja akkor is tetszene? Mert szerintem egy nagyon unalmas film, régen biztos jó volt, dw most már unalmas közepes szint.
Nem szeretnék kötözködni , de ezen megakadt a szemem. Egyrészt leszólod a Keresztapát(amivel nem is lenne baj, nem szeretheti mindenki), de előtte meg a top filmek közé beírsz 12 vígjátékot. Egyrészt össze sem hasonlítható a kettő, mert az egyik ad valami értéket(akkor ne a Keresztapa legyen, hanem mondjuk pl. a Remény rabjai), a film után még ülsz a képernyő előtt, és bámulsz ki a fejedből, míg a vígjátékot meg bekapcsolod akár századszorra is, mert lazítani akarsz, ha bealszol, úgy is jó... Arról nem is beszélve, hogy a vígjátékok 99%-a simán kiszámítható, 0 történettel.
Ne érts félre, nincs semmi bajom a vígjátékokkal, csak épp nem nézem őket, mert nem tudok nevetni a századszorra is elsütött poénokon, amik újnak vannak beállítva.
Viszont az Eredetet például hatszor láttam már, és még mindig le tud nyűgözni, akár csak a Viharsziget,de sorolhatnám még... Itt is elsőre izgalmas csak a story, viszont a karakterek, 1-1 párbeszéd még 5. nézésre is egyfajta hangulatot ébreszt bennem.
Visszatérve a Keresztapára, lehet, hogy régi film, viszont a hangulata még mindig 1. osztályú. Akciófilmeket sem szoktam nézni, mert azok se kötik le a figyelmem, szóval nekem egyáltalán nem hiányzik az, hogy egy autós lövöldözés sokkal modernebb legyen. Nekem személy szerint ez is tetszik benne, hogy nincs összecsapva, lassan folydogálnak az események, s nincs összecsapva az egész. Minden párbeszédnek jelentősége van, s azonosulni tudsz egy bünözővel is, amit kevés film ad meg(ha nem számoljuk a BB sorozatot

).
Az egyik haverom jegyezte meg épp a minap, hogy engem biztosan lánynak szántak, mert nem szeretem az akció,sci-fi,vígjáték filmeket, amit ugye a férfiak 95%-a szeret

Erre azt mondtam, hogy én nem nézek tucatfilmeket... Szóval, megengedem, hogy nekem rossz az ízlésem, elüt az átlagtól. Pont valamelyik nap megakarta velem nézetni a barátnőm a Halálos Iramban legújabb részét. A film felénél kb. kikapcsolta, és megfogadta, hogy soha többet nem néz velem ilyen filmet, mert mindent előre megmondtam, hogy hogy fog történni, ki mit fog mondani, mikor vonultatják fel a csúcsverdákat a semmiért, stb.