Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
kanty
Llegenda del Barça

2015.07.21. 10:16:18

Uborkaszezon van úgyis, kicsit nosztalgiáztam.
MU ellen 2008:
https://www.youtube.com/watch?v=YbvSN921W1c" target="_blank

Chelsea ellen 2009:
https://www.youtube.com/watch?v=xjRjmJsi-EY" target="_blank
https://www.youtube.com/watch?v=lFYnWgnxaxw" target="_blank

Chelsea ellen 2012:
https://www.youtube.com/watch?v=UdXNdXeqJS8" target="_blank
https://www.youtube.com/watch?v=T6MbOikl_gk" target="_blank
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Erxy
Entrenador del Barça

2015.07.20. 19:10:07

egy napot volt ott..
egyebkent mar Barcelonaba van.
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2015.07.20. 18:38:41

Úgy látom Gabonban jótékonykodik. Ennyit a pihenésről.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Alfa
Entrenador del Barça

2015.07.17. 18:27:12

messideco írta:Barátaim
8)
Milyen kis SWAG lett. Neymar és Alves rossz hatással van rá :lol: .
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
messideco
Presidente del Barça

2015.07.17. 17:57:57

Kép
"And my heart will leave you never."
danianevem
Entrenador del Barça

2015.07.15. 21:54:33

Godín felszólalt a "Messinek miért nem megy úgy a válogatottban, mint a klubjában" - témában:
- Dél-Amerikában sokkal szorosabban fogják
- mélyebbről kell indulnia, ezáltal két "soron" kell átverekednie magát
- a pályák is másabbak

Az utolsóval nem értek egyet, pálya/időjárás valamennyi játékost ugyanúgy hátráltatja, nyilván a technikásabb megoldások sokkal nehezebben kivitelezhetők ilyen esetben, de ez nem csak Messit érinti. Egyébként jár a dicséret Godínnak, objektív figurának tűnik. Nem úgy, mint Maradona...
MatyiG
Adminisztrátor

2015.07.13. 15:55:45

messideco írta:"If we look at tennis, Ronaldo is like Nadal, and Messi is Federer." -Cassano

Igaza van 8)
Ne vesszünk össze, de ez nem igaz, mert Nadal rendre megverte Federert régebben. :P :mrgreen:
mess2009
Director del Fútbol

2015.07.13. 08:32:07

Alfa írta:http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... rt-2425393
Érdemes megnézni a cikkben lévő videót. Többet nem is fűznék hozzá....
nagyon jó és kétségtelenül találó, valamint figyelem felkeltő az összeállítás jó volt megnézni...de: azért mint minden összeválogatott részlet ez is tendenciózus - lássuk be. így is lehet sőt kell! látni Messi szerepét szerintem ez annak a képi alátámasztása, hogy Tata nem ott és úgy használta őt ahogy az a leghatékonyabb lehetett volna. arról pedig én is írtam már, hogy akik itt mellette játszanak azokból enyhén szólva hiányzik az a fajta alázat ami a Barcában mellette játszókban megvan és ez nem csak egy Messi iránti gesztus, hanem az a bizonyos csapat szellem.(azt részesítem előnyben ami a csapatnak a legjobb) különösen kirívó volt ez Di Maríánál....
messideco
Presidente del Barça

2015.07.13. 07:22:45

"If we look at tennis, Ronaldo is like Nadal, and Messi is Federer." -Cassano

Igaza van 8)
Kép
"And my heart will leave you never."
Normandia
Director del Fútbol

2015.07.12. 12:09:00

Samper írta:Európában mindenki, akinek van szeme a látáshoz, tudja, hogy ki Messi a fociban. Egy argentin szurkolónál viszont lejöhet az, hogy Messivel nem jutott aranyhoz a válogatottjuk. Nem csodálkoznék, ha Leo megváltoztatná a régi tervét és aktív pályafutás befejeztével mégse költözne haza.
Ott is nézik a barca meccseit. Nem a szurkolók ekézik, hanem a nagyonszakértő újságìrók egy része.
Pontosabban egy olyan, akinek soha nem adott interjút. Van egy érzésem, továbbra sem fog adni.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Samper
Director del Fútbol

2015.07.12. 11:47:54

Európában mindenki, akinek van szeme a látáshoz, tudja, hogy ki Messi a fociban. Egy argentin szurkolónál viszont lejöhet az, hogy Messivel nem jutott aranyhoz a válogatottjuk. Nem csodálkoznék, ha Leo megváltoztatná a régi tervét és aktív pályafutás befejeztével mégse költözne haza.
barlacy
Jugador del Barça

2015.07.12. 11:14:24

Igaztalanul bántják, a "margitosok" gyalázzák a labdarúgás csodáját a világ valaha élt legjobbját!!
Nem lehet társak nélkül csapatjátékot játszani!!
Ezzel az edzővel csoda, hogy a döntőig jutottak!!Sok jó játékos még nem csapat, ezt mindenki tudja.Állítom, hogy Biglia,Higuiain, de Aguiero is inkább a padon maradhattak volna, ahogyan Ever is... A balhátvédről pedig...

Talán a tizenegyespárbaj eredménytelensége is Messi hibája ....????

Nem érdemelték volna meg az aranyat, de Chile sem!!!!!

A játékvezetés: feltűnő volt, hogy mindenki összetévesztette a keménységet a durvasággal!A mérkőzések gyengék voltak, a játékvezetés szintben volt...a játékkal...
Alfa
Entrenador del Barça

2015.07.11. 12:50:13

http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... rt-2425393
Érdemes megnézni a cikkben lévő videót. Többet nem is fűznék hozzá....
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Kash
Entrenador del Barça

2015.07.09. 12:32:29

Bár minden igaz amit elmondott, nem fogja egy külsős sem komolyan venni, elvégre egy csapattársa mondta ezeket, szerintem Coentrao, Pepe, Ramos és Benzema is ugyanezt modta volna Cr-ről is. Én komolyan sajnálom Messit, hogy még mindig összehasonlítják ezzel a celebbel, pedig már mindenkinek rá kellett volna jönnie, hogy Ronaldo kanyarban sincs Messihez képest, szerintem a média is csak azért erölteti még mindig, mert ez vonza az olvasókat.
Kép
Messias2
Director del Fútbol

2015.07.09. 12:04:27

"Messi sokkal jobb futballista, mint Cristiano Ronaldo, mégpedig azért, mert befolyásolja a játékot. Cristiano gólokat szerez, részt vesz néhány támadásban, de mást nem csinál. Messi viszont nemcsak a góljaival hívja fel magára a figyelmet, hanem gólpasszokat is ad és játssza a futballt. Isteni tehetséggel van megáldva, míg Cristiano rengeteget edzett, hogy elérje ezt a szintet” – mondta Alves az ESPN televíziós csatorna Bola da Vez című műsorának adott nyilatkozatában.

Kb mindenben egyetértek vele.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
mess2009
Director del Fútbol

2015.07.08. 10:14:58

én megnéztem az Argentínok összes meccset(is) és már az első után azt láttam, hogy valami nem stimmel.....most is azt mondanám, de nem kell, az eredmény önmagáért beszél. de azért ez az eredmény is megér egy mondatot: egy eldöntetlen meccsen csak egy kényszerű, szerencsejátékban maradtak alul! azért ennyit talán megérdemel a dolog.
Messi: én jószerével miatta és a többi barcás miatt néztem őket és ezért nagyon sajnálom is a srácokat, viszont az a megjegyzés, miszerint nem csapatkapitánynak való és hogy leszegett fejjel sétálgat a pályán - sajnos - nem minden alap nélküli.
a meccs után is megírtam: csak sejtésem van miért de egyszerűen nem volt képes mindent bele adni, és azt is, hogy láttunk már hasonló blokkos viselkedést sajna Barca meccseken is. ezek az általam tapasztalt tények. mi a mentsége? - rengeteg. az első, hogy itt nem titkoltan, sőt módszeresen arra bazíroztak , hogy Messit ha labdához jut felrúgni!! ha egynek nem megy ketten, hárman. én gyanítom, hogy ezt egyszerűen meg lehet érezni a meccsen sőt ! meccseken és erre a srácnak sajnos az a beidegzett reakciója, hogy le áll, kivár, passzolgat, de nem megy nekik! v.színű egyébként , hogy ez a jól felfogott érdeke, hiszen itt már a testi épségéről van szó. az még azért a chileiek mentségére hozzátenném, hogy az a csapat tele van közel azonos súlypontú , alacsony és bivalyerős ( gyors, kemény , fordulékony) játékosokkal ahol egy az egyben is igencsak sanszos a félszívvel, meggyőződés és főleg lassú cselezgetés eredménye!
ami pedig a csapatkapitányságot illeti, szerintem Messi alkatilag, mentalitásában, egyszerűen nem való erre a pozícióra. (csakúgy mint ahogy némileg más okokból Neymar sem!)
még annyit, hogy ha engem ennyit piszkálnának én is beintenék!
persze nem eszi azért ezt ilyen forrón....
mvik
Jugador d'estrella

2015.07.08. 09:37:33

üdv. teljes mértékig megértem h elege van abból h állandóan őt találják hibásnak azért mert nem nyertek az argentinok, lejátszik a szezon során vagy 70 meccset a barcában és utána még szívesen megy a válogatottba játszani, osztogatja a társainak a jobbnál jobb labdákat, de az semmi ezeknek a nyomorékoknak, könyörgöm ha 3-4 védő van egyből a nyakán akkor h a viharba tudna jól teljesíteni szerencsétlen, megnézném a drága Maradonájuk mihez kezdett volna az ilyen szituációba mert szerintem semmit, de a többi játékosokat nem cseszteti az a f.sz argentin média csak őt, azt a nyomorék Higuaint aki két döntőben is meccslabdákat cseszett el azt nem veszik elő, vagy Agüerot nem csesztetik akinek szintén momentuma se volt a meccsen. én tuti nem mennék vagy egy évig a válogatottba és akkor majd sírhatna a sok f.sz h jöjjön vissza mert szükség van rá.
mvik
Capon
Llegenda del Barça

2015.07.07. 20:22:11

http://index.hu/sport/futball/2015/07/0 ... na_szunet/" target="_blank
"Messi rövid időre kiszállhat a válogatottból"

Én örülnék neki.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Normandia
Director del Fútbol

2015.07.06. 17:43:39

Sokan vannak úgy, hogy nem nyernek VB-t és mégis korszakuk legjobbjai. Lásd Puskást.
Gyerekek egy VB döntő és egy Copa America döntő nem semmi teljesìtmény. Nem gondolom, hogy szégyelnie kellene bármit is.
Léfe
Entrenador del Barça

2015.07.06. 17:04:08

Sajnos a vb. cim aligha jön össze , bár ki tudja még. De az biztos, hogy a válogatottban nem állnak olyan klasszisok mögötte mint a Barcában. Messi és az Argentin válogatott nem kompatibilis. Argentina csapatában nincsenek extra középpályások. De hogy valakit a válogatott vigye a világ tetejére az tulzás. Sok kitünő játékos mögött gyenge válogatott áll - lásd CR-t.
De azért bármennyire fájó lehet két döntő elvesztése, sajnos a németek jobbak voltak és Chile
régen nem rendelkezett ilyen jó csapattal. De azért két döntő egymás után nem semmi... Persze Messi esetében másképpen néz ki az ábra, de egy csapatt 11 főböl áll, és a többi 10 gyengébb mint kellene.
Alfa
Entrenador del Barça

2015.07.06. 15:53:05

Bob_Marley írta: Én nem láttam az összes meccsüket, így elfogadom, hogy neked van igazad, de 1 gólt rúgott a tornán és azt is tizenegyesből. Ez persze nem dönthet, mert a mezőnyjáték a fontos, de Chile 3 meccsét is láttam és azokon Vidal a mezőnyben is jó volt és mellette csak összekalapált 3 gólt a tornán. Pedig abszolút nem is ez a feladata.

Én azt látom, hogy Messinek egyszerűen nem fekszik az argentin stílus és játék. Ő nem tudja kellően felkarolni őket és nincs meg a kellő segítség sem hátulról. Lehet itt dobálózni a nevekkel, de nevek nem jelentenek semmit. Nincs koncepció, felépített játék (de ez megy jó régóta), ő meg egyedül kevés és a fontos szitukban meg el is tűnik. Ettől nem lesz rosszabb játékos, csupán nem passzol össze ő és Argentína. És akárhogy nézzük így viszont a legeslegmagasabb szinteken meg nem tud úgy teljesíteni. Mert mindenek a csúcsa a válogatott futball, amiben eddig nem sok babér termett. Van ilyen, de ez szerencsére az itteni pályafutását nem befolyásolja. :D
Én nem jelentem ki biztosan , hogy Messi érdemelte meg a legjobban ezt a díjat- mert nem láttam a Copa összes meccsét- de azt kimerem jelenteni ,hogy megérdemelte.

Az kétségtelen , hogy Vidal is rászolgált az elismerésre . Viszont az a 3 gól szerintem nem nagy dolog mivel kettő tizenegyesből született .

Ha csak a legfontosabb statisztikákra hagyatkozunk akkor látszik , hogy Messinek nem volt egy kiemelkedő tornája , lőtt 1 gólt és adott 3 gólpasszt ( a gólpasszok száma nem 100% ) . Ez a viszonylagosan gyenge stat annak köszönhető , hogy sokkal inkább játszott középpályást mint támadót. Állítom , hogy ha ő nem lett volna akkor az argentinok nem jutnak el a döntőig . Elég ha megnézzük a döntőt. Az kétségtelen , hogy Messit nagyon jól kikapcsolták folyton 3-4 ember lépett ki rá ezzel csírájában fojtották el az argentinok támadásait ami elsősorban a társakat minősíti. A Barcában is volt olyan meccs amikor a támadásokból teljesen kikapcsolták de itt volt egy Neymar és egy Suárez akik tudtak élni azzal a lehetőséggel , hogy Messi lefoglal 2-3 embert. Messi nélkül majdnem , hogy helyzetet sem tudtak kialakítani az argentinok amikor pedig Leo kiszabadult a védői szorításából egyedül akkor voltak értelmes támadásai az argentinoknak.

Egy kis emlékeztető: Ha jól emlékszem 2012-es Eb-n Iniesta úgy lett a torna legjobb játékosa , hogy egy pontot sem szerzet a kanadai táblázaton.
Wolfy11 írta:Én valami olyasmit hallottam, hogy nem engedték neki hogy a Spanyol válogatottba játsszon, ha jól tudom pont hogy a hazájába akarták tartani. :?
Az argentin korosztályos válogatottakba egy ideig nem hívták meg ezért a spanyolok megpróbálták magukhoz csábítani de ő nemet mondott. Az argentinoknak ebbe nem volt beleszólásuk Messi megtehette volna , hogy a spanyolokat választja.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Wolfy11
Jugador del Barça

2015.07.06. 15:43:31

Én valami olyasmit hallottam, hogy nem engedték neki hogy a Spanyol válogatottba játsszon, ha jól tudom pont hogy a hazájába akarták tartani. :?
Jack Napier
Jugador d'estrella

2015.07.06. 15:30:09

Sokat gondolkozom Messi válogatottbeli kálváriáján, és persze meg van a magyarázat.
De én valahogy úgy érzem,hogy a Barcában elért példátlan sikereinek ez az ára... nyilván ez csak egy elméleti hülyeség, nem tudom...

Egyébként amikor Argentínával "leszerepel" akkor azért nem tudom "sajnálni" vagy "haragudni" rá, hanem inkább becsülöm,mert ugye anno ha elfogadja a spanyol válogatottságot akkor már valószínűleg senki nem kérdőjelezné meg,hogy ő a legnagyobb.Szép dolog,hogy a hazáját választotta,a sikerek helyett =D> (bár akkor még valószínűleg nem tudhatta...)
"8-szor nyertük meg a bajnokságot 11 év alatt! Nem értékeljük ezt annyira, mint amennyire kellene de az évek során majd látni fogjuk mennyire nehéz is volt ezt elérni."- Lionel Messi 2019
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.07.06. 15:21:33

Ezen nem veszünk össze, szerintem a VB a futball abszolút csúcsa és annak megnyerése. Ehhez kapcsolódóan pedig a válogatott foci nálam magasabb szinten van. Itt nincs arra lehetőség, hogy megveszünk xy játékost meg kiegészítjük a csapatot olyannal, aki odaillik. Persze van merítési lehetőség, de ez nem ugyanaz. Ráadásul egy VB-n baromi sűrűn vannak a meccsek (akklimatizálódás, egyéb tényezők pluszban)és a válogatott az igazi derby, amikor nagyot kell futni.
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2015.07.06. 14:36:55

Bob_Marley írta: És akárhogy nézzük így viszont a legeslegmagasabb szinteken meg nem tud úgy teljesíteni. Mert mindenek a csúcsa a válogatott futball, amiben eddig nem sok babér termett. Van ilyen, de ez szerencsére az itteni pályafutását nem befolyásolja. :D
Ezzel nem értek egyet, a válogatott futball semmivel sincs magasabb szinten mint a klubfutball, sőt. A többit adom: valamiért tényleg nem jön össze neki a siker, és ebben azért ő is ludas.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Válasz küldése