Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
barca0000
Jugador del Barça

2015.07.20. 18:29:16

palesz77 írta:Everton are interested in Barcelona midfielder Sergi Roberto (23). Everton coach Martinez asked his club to sound out Barcelona. [via sport]

SR oda, Samper első csapatba, palesz boldog. :D
Ez a legjobb ami történhet a csapattal és Robertóval is .
SR 1-2 éven belül akár az everton húzó embere is lehet ,míg Samper 1-2 múlva simán kiszoríthatja
Busquetst. 8)
messideco
Presidente del Barça

2015.07.20. 17:48:27

Pedro, Adriano és Roberto is a távozás szélén. Helyetteseiket szerintem a csapatban megoldhatják.
Kép
"And my heart will leave you never."
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.07.20. 16:53:48

Everton are interested in Barcelona midfielder Sergi Roberto (23). Everton coach Martinez asked his club to sound out Barcelona. [via sport]

SR oda, Samper első csapatba, palesz boldog. :D
noname
Llegenda del Barça

2015.07.20. 15:36:09

Azért idén nagyobb az esély arra h többet lássuk a fiatalokat. Tavaly LE első éve volt + ugye elnökválasztás is, így mindenki számára nagyon komoly volt az eredménykényszer. Idén talán valamivel kisebb ez a kényszer, így nem lepne meg, ha a saját nevelések/fiatalok többet szerepelnének. Továbbá most már nem kell keresgélni h mi a legjobb csapat, hiszen azt már tudjuk. Kísérletezésre nincs szükség, csak pihentetésre. Úgy gondolom h ez akár előny is lehet a fiatalok számára. Hülyén hangozhat, de tavaly pl Montoya kapott esélyt h bizonyítson pár meccs erejéig, de amikor nem tartotta elég jónak LE, akkor teljesen eltűnt a kezdő közeléből, hiszen Alvessel kellett finomhangolni a csapatot. Idén sok finomhangolásra nincs szükség, nyugodtan lehet pihentetni a legjobbakat és játszatni a fiatalokat.

Visszatérve Adrianohoz: ha a Roma csak két évet ajánl neki, akkor nem éri meg. 2 év múlva 32 évesen egy nagyobb csapatnak se fog már kelleni.

Szerk: Vihetik SR-t nyugodtan. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára noname 2015.07.20. 17:07:12-kor.
A Fifa egy szégyen
palesz77

2015.07.20. 15:31:34

noname írta:Visszatérve Adrianohoz: ha a Roma csak két évet ajánl neki, akkor nem éri meg. 2 év múlva 32 évesen egy nagyobb csapatnak se fog már kelleni.
Neki inkább megéri ott 2 évig kezdőként játszani, mint itt 2 év alatt 2000 percet..
visca el barca írta:mondjuk nagyon ne reménykedj h feljön grimaldo, sokkal sanszosabb h ez esetben matyi lesz a csere balos...
Tudom, nem is azért engedném el Adrianot, ha ő menni akar. Grimaldo az előszezont nem is az 'A' kerettel kezdte meg, szóval még csak halvány esélye sincs felkerülni most. Mai hírek szerint amúgy kölcsön akarjuk adni, hogy fejlődjön, mert itt nem kapna elég percet. A Porto vagy a Benfica lehet a célállomás.

De Adrianot szemétség lenne csak azért itt tartani, hogy majd talán ha úgy van, ugorjon be. 30 elmúlt már, játszani akar, ezért elmenne, ezt tiszteletben kéne tartani szerintem - még ha kiegészítőnek elég jó is. Úgy vagyok vele, mint Sánchezzel tavaly, örülnék ha maradna, de enki ez nem érdeke. Alba elég jól bírja hál istennek, a kicsik ellen meg a francia is elég kell, hogy legyen - plusz így Bartra is többet játszhatna.. :mrgreen:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2015.07.20. 15:41:09-kor.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.07.20. 15:15:14

palesz77 írta:
noname írta:Tartok tőle h Adriano menni akar majd. Teljesen logikus lépés lenne a részéről. Az olaszoknál kb a legjobb hátvéd lehetne a bajnokságban. :?
Barcelona full back Adriano (30) has a personal deal with Italian club Roma, who will this week meet with Barcelona to close a deal. [sky]
mondjuk nagyon ne reménykedj h feljön grimaldo, sokkal sanszosabb h ez esetben matyi lesz a csere balos...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77

2015.07.20. 15:02:19

noname írta:Tartok tőle h Adriano menni akar majd. Teljesen logikus lépés lenne a részéről. Az olaszoknál kb a legjobb hátvéd lehetne a bajnokságban. :?
Barcelona full back Adriano (30) has a personal deal with Italian club Roma, who will this week meet with Barcelona to close a deal. [sky]
noname
Llegenda del Barça

2015.07.20. 13:47:52

Tartok tőle h Adriano menni akar majd. Teljesen logikus lépés lenne a részéről. Az olaszoknál kb a legjobb hátvéd lehetne a bajnokságban. :?
A Fifa egy szégyen
palesz77

2015.07.20. 12:13:12

noname írta:Adrianot én nem engedném el. Amikor játszik, jól játszik. Nem fog meccseket eldönteni, de meccs se fog rajta elmenni. Örülnék, ha még maradna.
Csak ő már tavaly is menni akart, hogy többet játsszon, idén meg 1000 perce se volt a bajnokságban. Engem se zavarna, ha maradna, de ha jelezné, hogy menne, akkor nem gördítenék akadályokat elé.
noname
Llegenda del Barça

2015.07.20. 12:05:11

Adrianot én nem engedném el. Amikor játszik, jól játszik. Nem fog meccseket eldönteni, de meccs se fog rajta elmenni. Örülnék, ha még maradna. Douglast is kölcsön kéne adni, bár lehet itt tartják cserének, amíg Vidal is játszhat majd.
A Fifa egy szégyen
Samper
Director del Fútbol

2015.07.20. 11:58:11

Feast4 írta:
Ennek alapján kimondom, hogy én szűkiteném a keretünket. Sergi Robertot simán kölcsönadnám. Kövezzetek meg, de én abba a srácba vkp.-ként látnék fantáziát, csak itt nem fog beférni így pedig fejlődni nem lehet. Pedrot könnyek nélkül elengedném. Egyrészt a fiatalabb csatároknak lenne több lehetőség, másrészt Turan is tudna játszani a helyén. Harmadrészt a padhot tényleg túl jó. Az 5 belső védő szerintem luxus. Ha Adriano megy Matyi csereként jöhetne a helyére és már egyből kevesebben vannak belül. Vagy Bartrat kellene egy évre kölcsön adni, jövőre egy belső védőnk kifutó széris lesz és folyamatos játékkal több esélye lenne visszatérni vagy a kezdő közelébe kerülni. Douglassal is valamit csinálni kéne, mert az egyértelmű, hogy nálunk nem fog szerepet kapni, de akkor minek ültessük. Szerintem legalább 4 emberünk létszám fölöttivé fog válni télre.
Egyetértek - ők négyen ősszel is nélkülözhetőek. Bartrat tartalék jobbhátvédnek tekinteném. A balon azért nem hiszem, hogy Grimaldora számítanak, mert nem vitték el a túrára.
Feast4
Director del Fútbol

2015.07.20. 11:20:32

palesz77 írta:Roma sports director Sabatini was in Barcelona this weekend trying to sign Adriano (30). Offered player 2-year deal. Barcelona want 6M. [it]

Szerintem idén menni fog, legalábbis nagy szemétségnek tartanám, ha 30 évesen itt tartanánk még 1 évet a padon, "mi van ha" alapon.. Meg tudjuk oldani a hiányát, a B-ből is akár, ha nagyon ég a ház - Grimaldo.. -, és ő is tett már annyit a klubért, hogy most elengedjük.

English club Man United will this week make a first formal bid of 25-29M for Barcelona winger Pedro (27). [marca]

Van Gaal nemrég mondta, hogy még fognak igazolni, szóval akár lehet alapja.. Bár lehet a Marca is csak ezért kombinálta össze. Mindenesetre meglepne, ha már nyáron távozna, max Január, még mindig azt mondom.

Ennek alapján kimondom, hogy én szűkiteném a keretünket. Sergi Robertot simán kölcsönadnám. Kövezzetek meg, de én abba a srácba vkp.-ként látnék fantáziát, csak itt nem fog beférni így pedig fejlődni nem lehet. Pedrot könnyek nélkül elengedném. Egyrészt a fiatalabb csatároknak lenne több lehetőség, másrészt Turan is tudna játszani a helyén. Harmadrészt a padhot tényleg túl jó. Az 5 belső védő szerintem luxus. Ha Adriano megy Matyi csereként jöhetne a helyére és már egyből kevesebben vannak belül. Vagy Bartrat kellene egy évre kölcsön adni, jövőre egy belső védőnk kifutó széris lesz és folyamatos játékkal több esélye lenne visszatérni vagy a kezdő közelébe kerülni. Douglassal is valamit csinálni kéne, mert az egyértelmű, hogy nálunk nem fog szerepet kapni, de akkor minek ültessük. Szerintem legalább 4 emberünk létszám fölöttivé fog válni télre.
Kép
palesz77

2015.07.20. 11:04:27

Roma sports director Sabatini was in Barcelona this weekend trying to sign Adriano (30). Offered player 2-year deal. Barcelona want 6M. [it]

Szerintem idén menni fog, legalábbis nagy szemétségnek tartanám, ha 30 évesen itt tartanánk még 1 évet a padon, "mi van ha" alapon.. Meg tudjuk oldani a hiányát, a B-ből is akár, ha nagyon ég a ház - Grimaldo.. -, és ő is tett már annyit a klubért, hogy most elengedjük.

English club Man United will this week make a first formal bid of 25-29M for Barcelona winger Pedro (27). [marca]

Van Gaal nemrég mondta, hogy még fognak igazolni, szóval akár lehet alapja.. Bár lehet a Marca is csak ezért kombinálta össze. Mindenesetre meglepne, ha már nyáron távozna, max Január, még mindig azt mondom.
Samper
Director del Fútbol

2015.07.20. 06:48:28

noname írta:Kifejteném bővebben a véleményemet. Induljunk ki a szezon végéből, amikor úgymond tökéletesítve volt a taktika.
Alves szinte szélső-támadót játszott, Neymar és Alba együtt játszották be a balszélt, Messi pedig vagy klasszikus irányító vagy osztogató kp poszton töltötte az idejét(megosztva). Ez a tökéletesített taktika magával vonta azt h a kp-ra, ahova Messi jött vissza, kevesebb mezőnymunka jutott, ami miatt Iniesta rengeteg mezőnymunkát kellett végezzen, Rakitic pedig kb a fél pályát játszotta be: mindent a jobb-védő és támadó kp között.
Egy olyan felállásnál Iniesta és Rakitic keze is meg volt kötve, a kreatív szikra pedig Messi volt, aki Suarez védelmét élvezte támadásban, a kp-n pedig Iniesta és Rakitic pótolták a hiányosságokat mezőnymunkában.

Amennyiben sérülések lennének:
1. lesérül Messi. Ebben az esetben jöhet a helyére Pedro vagy Arda, akik nem kreatívak annyira, de a sok mezőnymunka miatt Rakitic és Iniesta tehermentesítve lenne annyira, hogy irányítsanak békében. Tovább javítható a kp irányító potenciálja, ha Alves defenzívebb, Pedro némileg visszavontabb, Rakitic így szabadon adhat kulcspasszokat, amihez azért nem kicsit ért is. Úgy gondolom h rövid távon elég jól meg lehetne oldani Messi hiányát, hiszen vannak kreatív embereink bőven, csak az ideális taktika mellett nem a kreativitásuk az, amin a hangsúly van

2. lesérül Neymar. Talán itt lenne a legkisebb probléma: Pedro be helyette, Pedro pedig besegít annyit a mezőnymunkában h Iniesta többet támadjon. Minden más marad a régiben-7

3. lesérül Suarez. Na itt lennének gondok. Ha LE töketlen, akkor Messi megy be fals-9-be, ami magával vonja majd a mélyrepülését, mert bedarálják meccsről meccsre. Ha LE tökös(eddig az volt), akkor a fizikailag erős középcsatárt egy fizikailag erős középcsatárral pótolja: SANDRO, a végeredmény az h Messi nem esik vissza, de a 16-osban gyengébbek lennénk jóval. Szerintem Suarez sérülése hordozza a legnagyobb veszélyt magában.

Úgy gondolom h elég sok lehetőség van sérülések esetén olyan minimális taktikai módosításokra, melyek betömik a gyengeségeket. Arda és Vidal érkezésével ráadásul jelentősen nőtt a lehetőségek száma.
Ugyan Alves nem szélső támadót játszott, a kulcs valóban a Messi - Suarez játék volt. Ősszel bármelyikük kiesése súlyos probléma és szinte teljes átszervezést igényelne. Nem tudjuk az edzők helyett kitalálni, hogy milyet. De minthogy az előszezon gyakorlatilag Messi nélkül fut, ő
k nyilván mindent kipróbálnak.
noname
Llegenda del Barça

2015.07.19. 18:26:10

Vidalt azért nem írtam, mert, főleg eleinte nehezen fog menni a gyors-passzos játék, így ha támadóként játszatjuk, tartok tőle h elől a kombinációk nagyon visszaesnek. Pedro ellenben ideális játszótárs a háromszögelésekhez. Vidal szerintem jövőre lehet több poszton igazán hasznos. Az se lepne meg ha jövőre elengednénk Pedrot és Vidal átvenné a helyét támadásban, miközben jönne még egy jobb-védő. :arrow: Douglas rulez! :lol:

Persze tény h ha a világ 3 legjobb támadójából egyet elveszít egy csapat, akkor törvényszerű némi visszaesés, de sztem jelenleg kimondottan jól állunk. Lásd: Real. Ott ha Modric kiesik, esély sincs pótolni, márpedig Modric sérülékenyebb, mint bárki a csapatban.

Hát Halilovic kemény dió. Őt tartom a legnagyobb tehetségnek jelenleg. Játszania kell, de a váltogatás az első és 2. csapat között nem szokott túl jól beválni, mert a végén sehol se fog játszani. A kölcsön lenne a legjobb opció. LE elbeszélgethetne a Celtásokkal kicsit. 8)
A Fifa egy szégyen
palesz77

2015.07.19. 18:15:15

Although initial plan is for Alen Halilovic (19) to switch between first team and B-team this year, Barcelona don't rule out a loan. [sport]
noname írta:...
Javarészt egyetértek - leginkább a Sandros résszel -, viszont 1-2 dolog. Az egyik, ami a legkevésbé fontos, hogy Lucho Vidalt is tervezi jobbszélsőként játszatni, szóval ha Leo nincs, akkor ő is játszhat a helyén. A Messishez még annyi, hogy attól még, hogy Leo nincs, és Pedro van, Ini mezőnymunkája nem csökken, csak Rakiticé valamennyit. Viszont ő már bizonyította a komolyabb meccseken, hogy nagyon könnyű zavarba hozni letámadással - talán őt a legkönnyebb az első részlegből -, egy komoly csapat ellen meg lennénk lőve, ha rá kéne bízni az irányítást. Neymar kiesése esetén meg nagyon hiányozna valaki, aki folyamatosan kaput támad és megpróbálja megbontani a védelmeket, Ini a terhek csökkenése miatt tényleg javulhatna, de ebben gyengülnénk szintén.

Persze az is igaz, hogy olyan taktika nincs, amivel ez a 3-as észrevétel nélkül pótolható..
noname
Llegenda del Barça

2015.07.19. 17:56:47

Kifejteném bővebben a véleményemet. Induljunk ki a szezon végéből, amikor úgymond tökéletesítve volt a taktika.
Alves szinte szélső-támadót játszott, Neymar és Alba együtt játszották be a balszélt, Messi pedig vagy klasszikus irányító vagy osztogató kp poszton töltötte az idejét(megosztva). Ez a tökéletesített taktika magával vonta azt h a kp-ra, ahova Messi jött vissza, kevesebb mezőnymunka jutott, ami miatt Iniesta rengeteg mezőnymunkát kellett végezzen, Rakitic pedig kb a fél pályát játszotta be: mindent a jobb-védő és támadó kp között.
Egy olyan felállásnál Iniesta és Rakitic keze is meg volt kötve, a kreatív szikra pedig Messi volt, aki Suarez védelmét élvezte támadásban, a kp-n pedig Iniesta és Rakitic pótolták a hiányosságokat mezőnymunkában.

Amennyiben sérülések lennének:
1. lesérül Messi. Ebben az esetben jöhet a helyére Pedro vagy Arda, akik nem kreatívak annyira, de a sok mezőnymunka miatt Rakitic és Iniesta tehermentesítve lenne annyira, hogy irányítsanak békében. Tovább javítható a kp irányító potenciálja, ha Alves defenzívebb, Pedro némileg visszavontabb, Rakitic így szabadon adhat kulcspasszokat, amihez azért nem kicsit ért is. Úgy gondolom h rövid távon elég jól meg lehetne oldani Messi hiányát, hiszen vannak kreatív embereink bőven, csak az ideális taktika mellett nem a kreativitásuk az, amin a hangsúly van

2. lesérül Neymar. Talán itt lenne a legkisebb probléma: Pedro be helyette, Pedro pedig besegít annyit a mezőnymunkában h Iniesta többet támadjon. Minden más marad a régiben-7

3. lesérül Suarez. Na itt lennének gondok. Ha LE töketlen, akkor Messi megy be fals-9-be, ami magával vonja majd a mélyrepülését, mert bedarálják meccsről meccsre. Ha LE tökös(eddig az volt), akkor a fizikailag erős középcsatárt egy fizikailag erős középcsatárral pótolja: SANDRO, a végeredmény az h Messi nem esik vissza, de a 16-osban gyengébbek lennénk jóval. Szerintem Suarez sérülése hordozza a legnagyobb veszélyt magában.

Úgy gondolom h elég sok lehetőség van sérülések esetén olyan minimális taktikai módosításokra, melyek betömik a gyengeségeket. Arda és Vidal érkezésével ráadásul jelentősen nőtt a lehetőségek száma.
A Fifa egy szégyen
palesz77

2015.07.19. 15:57:59

roby122 írta:...
Én már azzal is elégedett lennék, ha a pálya köépső harmadában nem csak Messin múlna a kreativitásunk.. Ini sem azért játszik rosszabbul, mert ennyivel rosszabb focista lett a kora miatt. A Spanyolország-Ukrajna meccset ajánlom mindenki figyelmébe, a folyamatos gyenge játéka után rittyentett egy olyan meccset, mint itt egész évben 2-szer se, ez nem véletlen szerintem.. Persze nem jött be minden megmozdulása, de mennyivel támadóbban és felszabadultabban tolta. Nálunk jelenleg erre nincs lehetősége általában, csak ha épp úgy adódik egy meccsszitu, de ez ritka.

Amúgy te írtad is roby, hogy ha az MSN-ből kihullik valaki, akkor gáz lesz. Ezt megspékelem azzal, hogy ha Messi hullik ki, vagy ne adj isten a tripla miatt visszatér a 13/14-es hozzáállása, akkor mekkora gáz lesz. Mert amikor Leonak nem volt sok kedve, akkor idén is katasztrofálisan játszottunk - csak javarészt behúztuk valahogy hál istennek -, de sanszos, hogy jövőre Modric nem épp sérülésből jön majd vissza, és nem fárad ki 60 perc után, vagy a München legjobbjai nem dőlnek ki a meccseinkre, akkor pedig meg tudnak emiatt a Messifüggőség miatt fojtani minket középen. Hál istennek így is villanhatunk egy kontrából például, ahogy azt tettük sokszor idén, de ha hagyjuk, hogy fölénk nőjenek, az veszélyes játék.. Nekem nagyon kellene egy B terv Messi kiiktatása esetére, szerdán már körvonalazódni fog, hogy Lucho is próbál-e finomítani, vagy sem.
westerngom írta: Xavi után nincs karmesterünk, illetve játékmesterünk, be is dobtam gyorsan egy ideális nevet:
Isco! :wink:
Isco nem egy kifejezett karmester, kreatív, jó meglátásai vannak, de ő nem tud mozgatni egy csapatot. Ini helyett lenne több mint tökéletes majd, de sajna erre szinte semmi esély. Pedig amit ő tud, azt jelenleg nagyon kevesen tudják.. Rajta kívül én Thiagot és Coutinhot tudom most elképzelni, mint lehetséges Andrés utód - házon kívülről -, de azt is csak egy másik Barcelonában. A mostani középpályára nem kell ilyen ember, mert csak szenvedne. Na FM off..
westerngom
Entrenador del Barça

2015.07.19. 15:06:10

roby122 írta:
westerngom írta: Egyébként a középpályán, két "jó munkás emberrel" pl. (Rakéta és Masc) meg lehetne teremteni vele az egyensúlyt akár most is. Jelen pillanat is azért lép vissza jellemzően Leo mert nincs kreatív/ irányítónk a csapatban. A gond csak az, hogy ilyen esetekben elölről hiányzik Leo és kicsit vérszegényebbek is vagyunk.
Ezért is mondtam , meg talán palesz is, hogy egy Xavi típusú játékost kellene igazolni (pl.Gündogan), és akkor Messinek nem kellene folyamatosan visszajárnia.
Engem ez mind nem zavar, mert tökéletesen működika gépezet, viszont, ha kihullik valaki az MSN-ből akkor az szívás lesz. Láthattuk , mi volt amikor nem játszott Suárez. Elöl Pedro szerencsétlenkedett , -neymar meg kevés volt egyedül. Messi meg hol? - A kezdőkörben...

Én jobban örülnék a KP-s dominanciának , majd ha Messi nem tudja már elöl annyira ellátni a feladatait - gondolok itt arra ha majd 30 fölött lesz - akkor bőven ráérne szervezni. Jó most nyilván nélkülözhetetlen , mert más nincs aki ilyen szinten képes lenne elvégezni a feladatot.
Én ezért is örültem volna jobban egy kreatív Kp-snak.
Én egyet értek Veletek!! #-o
Szerintem, az előző hsz-eimben fejtegettem pont ezt a problémát egyébként, hogy Xavi után nincs karmesterünk, illetve játékmesterünk, be is dobtam gyorsan egy ideális nevet:
Isco! :wink:
Már olyan sokszor mondtam/ írtam a nevét, hogy lassan Barto-ék is elgondolkozhatnának rajta..... :mrgreen:
roby122
Entrenador del Barça

2015.07.19. 13:43:13

westerngom írta: Egyébként a középpályán, két "jó munkás emberrel" pl. (Rakéta és Masc) meg lehetne teremteni vele az egyensúlyt akár most is. Jelen pillanat is azért lép vissza jellemzően Leo mert nincs kreatív/ irányítónk a csapatban. A gond csak az, hogy ilyen esetekben elölről hiányzik Leo és kicsit vérszegényebbek is vagyunk.
Ezért is mondtam , meg talán palesz is, hogy egy Xavi típusú játékost kellene igazolni (pl.Gündogan), és akkor Messinek nem kellene folyamatosan visszajárnia.
Engem ez mind nem zavar, mert tökéletesen működika gépezet, viszont, ha kihullik valaki az MSN-ből akkor az szívás lesz. Láthattuk , mi volt amikor nem játszott Suárez. Elöl Pedro szerencsétlenkedett , -neymar meg kevés volt egyedül. Messi meg hol? - A kezdőkörben...

Én jobban örülnék a KP-s dominanciának , majd ha Messi nem tudja már elöl annyira ellátni a feladatait - gondolok itt arra ha majd 30 fölött lesz - akkor bőven ráérne szervezni. Jó most nyilván nélkülözhetetlen , mert más nincs aki ilyen szinten képes lenne elvégezni a feladatot.
Én ezért is örültem volna jobban egy kreatív Kp-snak.
Chino
Llegenda del Barça

2015.07.19. 13:29:49

barca0000 írta:Götze jó játékos csak nincs nagyon helye a bayernbe. Szerintem ugyan abba a helyzetbe van,mint nálunk Rafinha. Mind a ketten a csatár mögött szeretnek játszani,és ott is hozzák ki magukból a legtöbbet, csak ugye az a szerepkőr ahol ez előző csapatukba játszottak, az a bayern és a barca játékrendszerébe se található meg.
Rafinha-nak a posztja nem a csatár mögött van. Amire te gondolsz az inkább Halilovic-é. A brazil nem igazi tkp, távolabb játszik a kaputól, ezért sem fekszik neki a szélső szerepkör, amit kezdetben LE játszatott vele. Sokat mozog visszafelé, több munkát végez elsősorban a középpálya jobb-közép oldalán, de játszott Ini posztján is. Egyáltalán nem oltják ki egymást Messivel, a kis horvát sajna ezért nem boldogulna olyan jól a jelenlegi rendszerben. Denis az aki inkább támadó szellemű, ő szinte ugyanazt játssza mint korábban Ini vagy éppen Götze. De láttuk, hogy Ini mennyivel visszafogottabb LE rendszerében. A német szerintem még gyengébb lenne.
Forca Barca!!!!
westerngom
Entrenador del Barça

2015.07.19. 12:41:36

Személy szerint én jobban örülök ennek a visszavontabb (irányító) szerepkörnek amit esetenként Leo játszik, mert felsejlik bennem, hogy simán Xavi kaliberű játékmesterré fog válni pár év múlva (30+) a csapatban.
palesz77 írta: Csak ahhoz manapság brutális mezőnymunka is kéne mellé, az meg nála sosem lesz meg.. Én tartok tőle, hogy sok év múlva ez ilyen "kényszer" lesz, hogy ott játszassuk Messit, de a csapatvédekezés meg fogja szívni vele, mint pár éve Xavival.
álmodozni már csak szabad! :mrgreen:

Leo másod virágzását éli, pedig nem is olyan régen, már temették is páran, talán még többen el is akarták adni, én bízom benne, hogy 30+ is hasznos tagja lesz a csapatnak "ha akar" :lol:

Egyébként a középpályán, két "jó munkás emberrel" pl. (Rakéta és Masc) meg lehetne teremteni vele az egyensúlyt akár most is. Jelen pillanat is azért lép vissza jellemzően Leo mert nincs kreatív/ irányítónk a csapatban. A gond csak az, hogy ilyen esetekben elölről hiányzik Leo és kicsit vérszegényebbek is vagyunk.
palesz77

2015.07.19. 12:20:04

barca0000 írta:Götze jó játékos csak nincs nagyon helye a bayernbe. Szerintem ugyan abba a helyzetbe van,mint nálunk Rafinha. Mind a ketten a csatár mögött szeretnek játszani,és ott is hozzák ki magukból a legtöbbet,
Kövezzetek meg, de tudtommal Rafinha nemigen játszott a Celtában közvetlenül a csatárok mögött, pedig elég jól kente ott..

Nem azzal van itt baja a kreatívabb középpályásainknak, hogy nem a posztukon játszanak, hanem hogy más a szerepkör. Ha egy olyan játékostól, akinek a kapu támadása, és a 16-os környékén levő húzogatás az erőssége, elsősorban azt kérik, hogy védekezzen a felfutó szélső mögött, akkor ne csodálkozzunk, ha nem megy nekik olyan szinten a játék..
westerngom írta:Személy szerint én jobban örülök ennek a visszavontabb (irányító) szerepkörnek amit esetenként Leo játszik, mert felsejlik bennem, hogy simán Xavi kaliberű játékmesterré fog válni pár év múlva (30+) a csapatban.
Csak ahhoz manapság brutális mezőnymunka is kéne mellé, az meg nála sosem lesz meg.. Én tartok tőle, hogy sok év múlva ez ilyen "kényszer" lesz, hogy ott játszassuk Messit, de a csapatvédekezés meg fogja szívni vele, mint pár éve Xavival.
westerngom
Entrenador del Barça

2015.07.19. 11:44:46

barca0000 írta:Götze jó játékos csak nincs nagyon helye a bayernbe. Szerintem ugyan abba a helyzetbe van,mint nálunk Rafinha. Mind a ketten a csatár mögött szeretnek játszani,és ott is hozzák ki magukból a legtöbbet, csak ugye az a szerepkőr ahol ez előző csapatukba játszottak, az a bayern és a barca játékrendszerébe se található meg.
meg van az a szerepkör jellemzően, csak azt (is) Messi látja el. Gyakran játszott egy sorral hátrébb Leo a meccsek folyamán több okból is:
- szórta a forintos lasztikat, Suareznek & Neynek, nem is lett gól király.....
- volt így helye és sebessége felgyorsulni a kapu elé, talán néha túl mélyről is indul....
- nem ő volt a "darálóban", anno Ibrát is e-célból kérte Pep, csak nem tudta kezelni....

Személy szerint én jobban örülök ennek a visszavontabb (irányító) szerepkörnek amit esetenként Leo játszik, mert felsejlik bennem, hogy simán Xavi kaliberű játékmesterré fog válni pár év múlva (30+) a csapatban. Arról nem is beszélve, hogy a jobbról középre törve a kapura, nálam még mindig a Best of Leo-tól.

DE!, hogy ne Offoljam szét a hsz-t, Götze menjen nyugodtan a Juvéba, ott nagyobb szükség van rá! :wink:
barca0000
Jugador del Barça

2015.07.19. 11:10:19

Götze jó játékos csak nincs nagyon helye a bayernbe. Szerintem ugyan abba a helyzetbe van,mint nálunk Rafinha. Mind a ketten a csatár mögött szeretnek játszani,és ott is hozzák ki magukból a legtöbbet, csak ugye az a szerepkőr ahol ez előző csapatukba játszottak, az a bayern és a barca játékrendszerébe se található meg.
Válasz küldése