Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ez a legjobb ami történhet a csapattal és Robertóval is .palesz77 írta:Everton are interested in Barcelona midfielder Sergi Roberto (23). Everton coach Martinez asked his club to sound out Barcelona. [via sport]
SR oda, Samper első csapatba, palesz boldog.
Neki inkább megéri ott 2 évig kezdőként játszani, mint itt 2 év alatt 2000 percet..noname írta:Visszatérve Adrianohoz: ha a Roma csak két évet ajánl neki, akkor nem éri meg. 2 év múlva 32 évesen egy nagyobb csapatnak se fog már kelleni.
Tudom, nem is azért engedném el Adrianot, ha ő menni akar. Grimaldo az előszezont nem is az 'A' kerettel kezdte meg, szóval még csak halvány esélye sincs felkerülni most. Mai hírek szerint amúgy kölcsön akarjuk adni, hogy fejlődjön, mert itt nem kapna elég percet. A Porto vagy a Benfica lehet a célállomás.visca el barca írta:mondjuk nagyon ne reménykedj h feljön grimaldo, sokkal sanszosabb h ez esetben matyi lesz a csere balos...
mondjuk nagyon ne reménykedj h feljön grimaldo, sokkal sanszosabb h ez esetben matyi lesz a csere balos...palesz77 írta:Barcelona full back Adriano (30) has a personal deal with Italian club Roma, who will this week meet with Barcelona to close a deal. [sky]noname írta:Tartok tőle h Adriano menni akar majd. Teljesen logikus lépés lenne a részéről. Az olaszoknál kb a legjobb hátvéd lehetne a bajnokságban.
Barcelona full back Adriano (30) has a personal deal with Italian club Roma, who will this week meet with Barcelona to close a deal. [sky]noname írta:Tartok tőle h Adriano menni akar majd. Teljesen logikus lépés lenne a részéről. Az olaszoknál kb a legjobb hátvéd lehetne a bajnokságban.
Csak ő már tavaly is menni akart, hogy többet játsszon, idén meg 1000 perce se volt a bajnokságban. Engem se zavarna, ha maradna, de ha jelezné, hogy menne, akkor nem gördítenék akadályokat elé.noname írta:Adrianot én nem engedném el. Amikor játszik, jól játszik. Nem fog meccseket eldönteni, de meccs se fog rajta elmenni. Örülnék, ha még maradna.
Egyetértek - ők négyen ősszel is nélkülözhetőek. Bartrat tartalék jobbhátvédnek tekinteném. A balon azért nem hiszem, hogy Grimaldora számítanak, mert nem vitték el a túrára.Feast4 írta:
Ennek alapján kimondom, hogy én szűkiteném a keretünket. Sergi Robertot simán kölcsönadnám. Kövezzetek meg, de én abba a srácba vkp.-ként látnék fantáziát, csak itt nem fog beférni így pedig fejlődni nem lehet. Pedrot könnyek nélkül elengedném. Egyrészt a fiatalabb csatároknak lenne több lehetőség, másrészt Turan is tudna játszani a helyén. Harmadrészt a padhot tényleg túl jó. Az 5 belső védő szerintem luxus. Ha Adriano megy Matyi csereként jöhetne a helyére és már egyből kevesebben vannak belül. Vagy Bartrat kellene egy évre kölcsön adni, jövőre egy belső védőnk kifutó széris lesz és folyamatos játékkal több esélye lenne visszatérni vagy a kezdő közelébe kerülni. Douglassal is valamit csinálni kéne, mert az egyértelmű, hogy nálunk nem fog szerepet kapni, de akkor minek ültessük. Szerintem legalább 4 emberünk létszám fölöttivé fog válni télre.
palesz77 írta:Roma sports director Sabatini was in Barcelona this weekend trying to sign Adriano (30). Offered player 2-year deal. Barcelona want 6M. [it]
Szerintem idén menni fog, legalábbis nagy szemétségnek tartanám, ha 30 évesen itt tartanánk még 1 évet a padon, "mi van ha" alapon.. Meg tudjuk oldani a hiányát, a B-ből is akár, ha nagyon ég a ház - Grimaldo.. -, és ő is tett már annyit a klubért, hogy most elengedjük.
English club Man United will this week make a first formal bid of 25-29M for Barcelona winger Pedro (27). [marca]
Van Gaal nemrég mondta, hogy még fognak igazolni, szóval akár lehet alapja.. Bár lehet a Marca is csak ezért kombinálta össze. Mindenesetre meglepne, ha már nyáron távozna, max Január, még mindig azt mondom.
Ugyan Alves nem szélső támadót játszott, a kulcs valóban a Messi - Suarez játék volt. Ősszel bármelyikük kiesése súlyos probléma és szinte teljes átszervezést igényelne. Nem tudjuk az edzők helyett kitalálni, hogy milyet. De minthogy az előszezon gyakorlatilag Messi nélkül fut, őnoname írta:Kifejteném bővebben a véleményemet. Induljunk ki a szezon végéből, amikor úgymond tökéletesítve volt a taktika.
Alves szinte szélső-támadót játszott, Neymar és Alba együtt játszották be a balszélt, Messi pedig vagy klasszikus irányító vagy osztogató kp poszton töltötte az idejét(megosztva). Ez a tökéletesített taktika magával vonta azt h a kp-ra, ahova Messi jött vissza, kevesebb mezőnymunka jutott, ami miatt Iniesta rengeteg mezőnymunkát kellett végezzen, Rakitic pedig kb a fél pályát játszotta be: mindent a jobb-védő és támadó kp között.
Egy olyan felállásnál Iniesta és Rakitic keze is meg volt kötve, a kreatív szikra pedig Messi volt, aki Suarez védelmét élvezte támadásban, a kp-n pedig Iniesta és Rakitic pótolták a hiányosságokat mezőnymunkában.
Amennyiben sérülések lennének:
1. lesérül Messi. Ebben az esetben jöhet a helyére Pedro vagy Arda, akik nem kreatívak annyira, de a sok mezőnymunka miatt Rakitic és Iniesta tehermentesítve lenne annyira, hogy irányítsanak békében. Tovább javítható a kp irányító potenciálja, ha Alves defenzívebb, Pedro némileg visszavontabb, Rakitic így szabadon adhat kulcspasszokat, amihez azért nem kicsit ért is. Úgy gondolom h rövid távon elég jól meg lehetne oldani Messi hiányát, hiszen vannak kreatív embereink bőven, csak az ideális taktika mellett nem a kreativitásuk az, amin a hangsúly van
2. lesérül Neymar. Talán itt lenne a legkisebb probléma: Pedro be helyette, Pedro pedig besegít annyit a mezőnymunkában h Iniesta többet támadjon. Minden más marad a régiben-7
3. lesérül Suarez. Na itt lennének gondok. Ha LE töketlen, akkor Messi megy be fals-9-be, ami magával vonja majd a mélyrepülését, mert bedarálják meccsről meccsre. Ha LE tökös(eddig az volt), akkor a fizikailag erős középcsatárt egy fizikailag erős középcsatárral pótolja: SANDRO, a végeredmény az h Messi nem esik vissza, de a 16-osban gyengébbek lennénk jóval. Szerintem Suarez sérülése hordozza a legnagyobb veszélyt magában.
Úgy gondolom h elég sok lehetőség van sérülések esetén olyan minimális taktikai módosításokra, melyek betömik a gyengeségeket. Arda és Vidal érkezésével ráadásul jelentősen nőtt a lehetőségek száma.
Javarészt egyetértek - leginkább a Sandros résszel -, viszont 1-2 dolog. Az egyik, ami a legkevésbé fontos, hogy Lucho Vidalt is tervezi jobbszélsőként játszatni, szóval ha Leo nincs, akkor ő is játszhat a helyén. A Messishez még annyi, hogy attól még, hogy Leo nincs, és Pedro van, Ini mezőnymunkája nem csökken, csak Rakiticé valamennyit. Viszont ő már bizonyította a komolyabb meccseken, hogy nagyon könnyű zavarba hozni letámadással - talán őt a legkönnyebb az első részlegből -, egy komoly csapat ellen meg lennénk lőve, ha rá kéne bízni az irányítást. Neymar kiesése esetén meg nagyon hiányozna valaki, aki folyamatosan kaput támad és megpróbálja megbontani a védelmeket, Ini a terhek csökkenése miatt tényleg javulhatna, de ebben gyengülnénk szintén.noname írta:...
Én már azzal is elégedett lennék, ha a pálya köépső harmadában nem csak Messin múlna a kreativitásunk.. Ini sem azért játszik rosszabbul, mert ennyivel rosszabb focista lett a kora miatt. A Spanyolország-Ukrajna meccset ajánlom mindenki figyelmébe, a folyamatos gyenge játéka után rittyentett egy olyan meccset, mint itt egész évben 2-szer se, ez nem véletlen szerintem.. Persze nem jött be minden megmozdulása, de mennyivel támadóbban és felszabadultabban tolta. Nálunk jelenleg erre nincs lehetősége általában, csak ha épp úgy adódik egy meccsszitu, de ez ritka.roby122 írta:...
Isco nem egy kifejezett karmester, kreatív, jó meglátásai vannak, de ő nem tud mozgatni egy csapatot. Ini helyett lenne több mint tökéletes majd, de sajna erre szinte semmi esély. Pedig amit ő tud, azt jelenleg nagyon kevesen tudják.. Rajta kívül én Thiagot és Coutinhot tudom most elképzelni, mint lehetséges Andrés utód - házon kívülről -, de azt is csak egy másik Barcelonában. A mostani középpályára nem kell ilyen ember, mert csak szenvedne. Na FM off..westerngom írta: Xavi után nincs karmesterünk, illetve játékmesterünk, be is dobtam gyorsan egy ideális nevet:
Isco!![]()
Én egyet értek Veletek!!roby122 írta:Ezért is mondtam , meg talán palesz is, hogy egy Xavi típusú játékost kellene igazolni (pl.Gündogan), és akkor Messinek nem kellene folyamatosan visszajárnia.westerngom írta: Egyébként a középpályán, két "jó munkás emberrel" pl. (Rakéta és Masc) meg lehetne teremteni vele az egyensúlyt akár most is. Jelen pillanat is azért lép vissza jellemzően Leo mert nincs kreatív/ irányítónk a csapatban. A gond csak az, hogy ilyen esetekben elölről hiányzik Leo és kicsit vérszegényebbek is vagyunk.
Engem ez mind nem zavar, mert tökéletesen működika gépezet, viszont, ha kihullik valaki az MSN-ből akkor az szívás lesz. Láthattuk , mi volt amikor nem játszott Suárez. Elöl Pedro szerencsétlenkedett , -neymar meg kevés volt egyedül. Messi meg hol? - A kezdőkörben...
Én jobban örülnék a KP-s dominanciának , majd ha Messi nem tudja már elöl annyira ellátni a feladatait - gondolok itt arra ha majd 30 fölött lesz - akkor bőven ráérne szervezni. Jó most nyilván nélkülözhetetlen , mert más nincs aki ilyen szinten képes lenne elvégezni a feladatot.
Én ezért is örültem volna jobban egy kreatív Kp-snak.
Ezért is mondtam , meg talán palesz is, hogy egy Xavi típusú játékost kellene igazolni (pl.Gündogan), és akkor Messinek nem kellene folyamatosan visszajárnia.westerngom írta: Egyébként a középpályán, két "jó munkás emberrel" pl. (Rakéta és Masc) meg lehetne teremteni vele az egyensúlyt akár most is. Jelen pillanat is azért lép vissza jellemzően Leo mert nincs kreatív/ irányítónk a csapatban. A gond csak az, hogy ilyen esetekben elölről hiányzik Leo és kicsit vérszegényebbek is vagyunk.
Rafinha-nak a posztja nem a csatár mögött van. Amire te gondolsz az inkább Halilovic-é. A brazil nem igazi tkp, távolabb játszik a kaputól, ezért sem fekszik neki a szélső szerepkör, amit kezdetben LE játszatott vele. Sokat mozog visszafelé, több munkát végez elsősorban a középpálya jobb-közép oldalán, de játszott Ini posztján is. Egyáltalán nem oltják ki egymást Messivel, a kis horvát sajna ezért nem boldogulna olyan jól a jelenlegi rendszerben. Denis az aki inkább támadó szellemű, ő szinte ugyanazt játssza mint korábban Ini vagy éppen Götze. De láttuk, hogy Ini mennyivel visszafogottabb LE rendszerében. A német szerintem még gyengébb lenne.barca0000 írta:Götze jó játékos csak nincs nagyon helye a bayernbe. Szerintem ugyan abba a helyzetbe van,mint nálunk Rafinha. Mind a ketten a csatár mögött szeretnek játszani,és ott is hozzák ki magukból a legtöbbet, csak ugye az a szerepkőr ahol ez előző csapatukba játszottak, az a bayern és a barca játékrendszerébe se található meg.
álmodozni már csak szabad!palesz77 írta: Csak ahhoz manapság brutális mezőnymunka is kéne mellé, az meg nála sosem lesz meg.. Én tartok tőle, hogy sok év múlva ez ilyen "kényszer" lesz, hogy ott játszassuk Messit, de a csapatvédekezés meg fogja szívni vele, mint pár éve Xavival.
Kövezzetek meg, de tudtommal Rafinha nemigen játszott a Celtában közvetlenül a csatárok mögött, pedig elég jól kente ott..barca0000 írta:Götze jó játékos csak nincs nagyon helye a bayernbe. Szerintem ugyan abba a helyzetbe van,mint nálunk Rafinha. Mind a ketten a csatár mögött szeretnek játszani,és ott is hozzák ki magukból a legtöbbet,
Csak ahhoz manapság brutális mezőnymunka is kéne mellé, az meg nála sosem lesz meg.. Én tartok tőle, hogy sok év múlva ez ilyen "kényszer" lesz, hogy ott játszassuk Messit, de a csapatvédekezés meg fogja szívni vele, mint pár éve Xavival.westerngom írta:Személy szerint én jobban örülök ennek a visszavontabb (irányító) szerepkörnek amit esetenként Leo játszik, mert felsejlik bennem, hogy simán Xavi kaliberű játékmesterré fog válni pár év múlva (30+) a csapatban.
meg van az a szerepkör jellemzően, csak azt (is) Messi látja el. Gyakran játszott egy sorral hátrébb Leo a meccsek folyamán több okból is:barca0000 írta:Götze jó játékos csak nincs nagyon helye a bayernbe. Szerintem ugyan abba a helyzetbe van,mint nálunk Rafinha. Mind a ketten a csatár mögött szeretnek játszani,és ott is hozzák ki magukból a legtöbbet, csak ugye az a szerepkőr ahol ez előző csapatukba játszottak, az a bayern és a barca játékrendszerébe se található meg.