2015.07.27. 14:18:45
Azt mondjuk én nem értem miért akkora katasztrófa, hogy a harmadosztályban kell vitézkedni. Ha megüti a szintet egy-egy játékos szinte mindegy. Sokan kerültek fel az A-csapatba a harmadosztályból. Nyilván jobb lenne, jobban fel lehetne venni a játék ritmusát, amivel készülhetnének az első ligába, de én nem könnyezem meg a kiesést. Talán így nehezebb lesz a meccseket megnézni, de valahogy túlélem, ha egy kicsit nehezebb lesz stream-eket találni.
Max. nem lesz annyi kölcsönadási lehetőség, de a fejlődésnek nem szab akkora gátat. Jövőre pedig jöhetnek vissza.
Az meg a másik, hogy sokan lemondanának azokról akik most nem lesznek kerettagok az A-ban. Munir, Adama, Samper, Grimaldo stb. Mind 19 éves játékosok (na jó, Samper nemrég betöltötte a 20-at) Arról nem is beszélve, hogy az előbbi kettőnek gyakorlatilag a tavalyi szezonja volt az első a B csapatban. Halilovic is 17 évesen került ide. El kell fogadni, hogy nincsenek minden évben Messik. Amellett LE-nek gyorsan eredményeket kellett elérnie, nem fiatalokat beépíteni. Az olyan kivételes kivételes tehetségek is mint mondjuk Ini vagy Xavi se úgy ragadt meg a felnőtteknél, hogy simán kiszorította az előtte lévőt. Jó adag szerencse kellett (az ő szempontjukból) egy sokkal gyengébb csapatban, jóval gyengébb konkurenciával. Sőt, Xavi megítélése majdnem olyan volt mint most Sergi Roberto-é. A szurkolók is üldözték volna el, nem sok híja volt, hogy máshol kössön ki. (azt hiszem a Milan tett komoly ajánlatot) Nem lehet persze kijelenteni, de ha egy Rafinha szintű játékos lett volna akkor hasonló helyzetben valószínűleg könnyebben a csapatba kerülhetett volna. Persze ezzel a gondolattal csak játszani lehet, de közel sem kizárt.
De például Sampernek sem egy Busival, vagy Mascheranoval kellene felvennie a versenyt, hanem mondjuk van Bommel-el. (vagy Montoya-nak Oleguer-el) De mondhatjuk Munirt vagy Adamat, akik előtt nem Giuly van, hanem a világ legerősebb támadótriója.
Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy sokan kritizálják a jelenlegi utánpótlást, hogy bezzeg korábban felkerült Iniesta, Xavi, Messi, most meg nincs senki, meg kiestek a másodosztályból. Azért említsük meg, hogy előtte lévő szezonban, meg harmadikok lettünk, szinte ugyanezzel a csapattal vagy még gyengébbel, Halilovic (félig Adama és Munir) nélkül. Jó, ott volt Denis, viszont a húzóemberek is fiatalabbak voltak.
De az első szezonjában például Piquét vagy Busquets-et is üldözték volna el, Pedro-ról nem is beszélve, akinek azért néhány jó éve.
Ha most például Rafinha-t vesszük, lehet mondani, hogy egy 35 éves Xavit játszattak inkább, de most jobb szezont futott mint 33-34 évesen, plusz egy igazi ikon és biztos pont volt. Szerintem teljesen érthető, hogy többet játszott, mint egy 21 éves tacskó, akármilyen évet is hozott a Celtaban.
Forca Barca!!!!