2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Értem, erről szívesen meghallgatnám a tapasztalataidat.Amiről még tudok írni az az LCA plasztika utáni rehab nekem milyen volt meg utána milyen volt újra sportolni.
Nekem azt se mutatta ki, amikor ripityára szakadt a keresztszalagom és még behajlítani se tudtam. Már az első eset után ortopéd szakorvohoz kellett volna menned, mert a röntgen ilyen esetben nem ér semmit. Legalább egy ultrahang kellett volna.A röntgen nem mutatott sérülést a szalagokon
Ha izmosodni akar és gyorsan,akkor igen.hank1ee írta:Egyébként attól függetlenül, hogy nem egy utolsó dolog a saját testsúlyos, még mindig a termet javaslom.
Szerintem ha nem is ezt akarod csinálni, de legalább olvasd el előbb - vagy bármi ilyen témájú írást -, nem rosszindulatból, de laikusként nem biztos, hogy jó edzéstervet össze tudsz dobni magadnak, és lehet kihagysz olyanokat, amiket nem lenne szabad - pl láb vagy mélyhát/derék/nem tudom mi a hivatalos neve, hogy a leggyakoribbakat említsem.Alfa írta:Majd meglátom lehet, hogy ezt majd csak akkor kezdem el ha már egy ideig menni fog az általam kitalált "edzés program".
Ez meg teljes mértékben igaz. Kaja nélkül semmire nem mész, még ha úgy is érzed, hogy jó genetikád van, hamar megállsz a fejlődésben enélkül. Ez ilyen sport sajnos, vagy jól csinálja az ember, vagy nem fog menni úgy, ahogy szeretné, köztes út nem nagyon van..visca el barca írta:inkább a kajával foglalkozz 1000000x fontosabb mint az, hogy épp melyik bestseller könyvből mozogsz.
Néztem róla egy videót elég kemény de az biztos , hogy rendesen megdolgoztat viszont ehhez kell majd húzódzkodó-tolódzkodó rúd . Majd meglátom lehet, hogy ezt majd csak akkor kezdem el ha már egy ideig menni fog az általam kitalált "edzés program".palesz77 írta: Gondolom nem 9-kor fekszel, szóval ezt nem ajánlom - mondjuk akkor se ajánlanám. Így izmosodni nem fogsz, csak szálkásodni - meg szerintem közben izmot is veszteni. Olvasd el a cikket amiket linkeltek, nem hosszúak, de tiszta lesz a kép.
Saját testsúlyos edzéshez meg a Fegynecedzést ajánlanám. Baromi jó az edzésprogramja, elég jól fel van építve, annyi baj van vele, hogy marketing célok érdekében sok hülyeséget ir a kondis edzésről. Ezeket ha ignorálod, akkor hasznos könyv lehet neked, nem kell azon agyalnod legalább, hogy mit hogy kezdj el, és csinálj..
Gondolom nem 9-kor fekszel, szóval ezt nem ajánlom - mondjuk akkor se ajánlanám. Így izmosodni nem fogsz, csak szálkásodni - meg szerintem közben izmot is veszteni. Olvasd el a cikket amiket linkeltek, nem hosszúak, de tiszta lesz a kép.Alfa írta: Ami még régebben bevált , hogy egész nap kb ugyanúgy ettem mint általában viszont 5 után semmit.
Itt a rendesen csinálással lesz problémahank1ee írta:Szerintem jó lesz. Ha rendesen csinálod, lesz eredménye.
Az nekem is van. A 4kg-s súly az két 4kg-os kézi súlyzó csak rosszul fogalmaztam meg a lentebbi hsz-bendavi10 írta:Alfa!
Inkább ruházz be egy húzódzkodó-tolódzkodó rúdra, vagy a közeli parkba biztos tudsz saját testsúllyal edzeni. 17 évesen inkább úgy eddz szerintem, én is úgy csináltam. Igaz volt itthon még 2db egykezes súlyzóm, de szerintem a saját testsúlyos edzés fontosabb.
Nagyon jól tudom , hogy egy kigyúrt izmos testben nem 5 óra kondi van hanem hónapok ,évek. A két 4kg-os kézi súlyzó meg a saját testsúllyal való edzések elsőre szerintem jó lesz. Hálistennek könnyen feljön rám az izom ( igaz nagyon gyorsan le is megy ha egy időre szüneteltetem az edzést ) . A futás az 6km lenne a hasizom pedig ez a gyakorlatsor http://www.ilyennincs.com/kockahas-egy- ... s-bevallt/ és ugye a már említett súlyzózás és saját testtömeggel való gyakorlatok. Ez így szerintetek jó vagy van amiben változtatnom kéne?hank1ee írta:
Kevés lesz, már csak az életkorodra tekintettel is. Nem biztos, de ha könnyűnek érzed, az nem megfelelő, nem fogsz tőle izmot magadra szedni. A hű de gyúrás nem úgy működik, hogy valaki nagy súllyal edz, és nem sokára már + 10 kiló izommal lesz kipattintva. Rendes súllyal kell edzeni, olyannal, amin érzed, hogy nehéz, hogy feszülnek az izmok, dolgozik a tested. Persze eleinte a kis súlyos gyakorlatok is működnek magasabb ismétlésszámmal, de az csak kezdőként, utána nagyobb súly, kevesebb ismétlés szériánként, és garantált lesz a fejlődés, ha lelkiismeretesen csinálod. Akár megvan a genetikád, akár nem, fogsz tőle izmosodni, de ezt a kondi dolgot ne úgy képzeld el, hogy bemész 1 hónapra a terembe vékonyan, és kijössz, mint Schwarzenegger. Nem. Meg kell dolgozni érte keményen, havonta max 1-2 kiló fejlődés lesz vagy még annyi sem, ha rendesen csinálod.
Illetve nem csak karra kéne, arányosan kell edzeni minden izomcsoportra. Valamelyik több edzést igényel, mert nagyobb. A kar egyáltalán nem nagy.
Plusz még ami bökkenő, a futás. Azzal égetsz, akár azt is, amit súlyzós edzéssel magadra szedtél, vagy szedhetnél, így ezt a kettőt megfelelően össze kell hangolni.
Szerintem nem,csak más. Egyébként én is azt javaslom. Ennyi idősen még nem (biztos,hogy) tudod mit szeretnél. A 4 kilós súlyokkal amúgy sem tudsz csinálni semmit,nekem a 46 kilós húgom nagyobbakat használ. A saját súlyos edzéshez is remek tervek,programok vannak és szépen lehet vele erősödni. Értelem szerűen az izmosodás sokkalta lassabb és korlátoltabb,de jót fog tennidavi10 írta:Alfa!
Inkább ruházz be egy húzódzkodó-tolódzkodó rúdra, vagy a közeli parkba biztos tudsz saját testsúllyal edzeni. 17 évesen inkább úgy eddz szerintem, én is úgy csináltam. Igaz volt itthon még 2db egykezes súlyzóm, de szerintem a saját testsúlyos edzés fontosabb.
Kevés lesz, már csak az életkorodra tekintettel is. Nem biztos, de ha könnyűnek érzed, az nem megfelelő, nem fogsz tőle izmot magadra szedni. A hű de gyúrás nem úgy működik, hogy valaki nagy súllyal edz, és nem sokára már + 10 kiló izommal lesz kipattintva. Rendes súllyal kell edzeni, olyannal, amin érzed, hogy nehéz, hogy feszülnek az izmok, dolgozik a tested. Persze eleinte a kis súlyos gyakorlatok is működnek magasabb ismétlésszámmal, de az csak kezdőként, utána nagyobb súly, kevesebb ismétlés szériánként, és garantált lesz a fejlődés, ha lelkiismeretesen csinálod. Akár megvan a genetikád, akár nem, fogsz tőle izmosodni, de ezt a kondi dolgot ne úgy képzeld el, hogy bemész 1 hónapra a terembe vékonyan, és kijössz, mint Schwarzenegger. Nem. Meg kell dolgozni érte keményen, havonta max 1-2 kiló fejlődés lesz vagy még annyi sem, ha rendesen csinálod.Alfa írta:4 kg-s súllyal13l4cks!d3 írta:Izmosodásra nem diéta kell, hanem megfelelő étrend.
Elsősorban a fehérje beviteledre, a szénhidrát mennyiségére és minőségére kellene odafigyelned.
Itt körülnézhetsz!
Edit: azt azért el kell döntened, hogy izmosodás alatt mit értesz, szálkásítást vagy tömegnövelést.
(mindegyikhez találsz útmutatót az oldalon)
Köszi.13l4cks!d3 írta:Izmosodásra nem diéta kell, hanem megfelelő étrend.
Elsősorban a fehérje beviteledre, a szénhidrát mennyiségére és minőségére kellene odafigyelned.
Itt körülnézhetsz!
Edit: azt azért el kell döntened, hogy izmosodás alatt mit értesz, szálkásítást vagy tömegnövelést.
(mindegyikhez találsz útmutatót az oldalon)