Luis Enrique

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Kit választanál LE utódjának?

Sampaoli
53
56%
Unzue
5
5%
Koeman
10
11%
Blanc
0
0 szavazat
Allegri
9
9%
Tuchel
2
2%
Sarri
1
1%
Eusebio
0
0 szavazat
Óscar Garcia
1
1%
Más
14
15%

Szavazatok száma: 95
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.08.21. 16:01:20

ZBarca írta:Áthozom ide, mert a Bajnoki topikban már eléggé off lenne.
defender3 írta:Nekem nagyon olyan érzésem van, hogy idén ki fog pukkanni az LE lufi.
Szinte törvényszerű a visszaesés, kb 2% esélyünk van arra, hogy idén is triplázzunk. De ez természetes egy olyan idény után, amelyben mindent megnyertünk. Pep 2. idényében is "csak" egy bajnoki címet nyertünk. A 2010-11-es szezonban pedig mindenki tudja, hogy mi történt. :twisted:
Egyszóval lehet, hogy a következő szezon gyengébb lesz az előzőnél, de ez természetes, az lenne a furcsa, ha újra 3 kupát nyernénk. Persze én is szeretném, hogy így legyen, de ezt megvalósítani idén még nehezebb lesz.
Csak nem mindegy, hogy mekkorát durran az a lufi. Pep második szezonjában is ott voltunk a szűk elitben, ahogy te is írtad, sikerült a bajnoki címvédés, a BL-ben elődöntőn játszottunk, ahol kevésen múlott, hogy alulmaradtunk. Ha idén is hasonló szezont hoznánk le, mint akkor, elégedett lennék.

De a Pep team azért kiegyensúlyozottabb volt, négy gólost vereséget soha nem szenvedett senkitől. Szerintem ez a mostani csapat hajlamosabb komolyabb mélyrepülésre is, főleg, ha egy-két kulcsember kidől hosszabb időre.

Persze tarolhatunk idén is, de ehhez tartani kéne a tavszi formát, a sérüléseknek megint el kéne kerülnie a csapatot, Alvesnek is a tavaszi formáját kéne hoznia, + még sok egyéb tényezőnek össze kéne jönnie, amire azért nincs túl sok esély.

Nem beszélve az ellenfeleinkről, akik könnyen lehet, hogy tanultak a tavalyi hibáikból, idén komolyabb feladat lehet a legyőzésük.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.08.21. 15:38:45

Áthozom ide, mert a Bajnoki topikban már eléggé off lenne.
defender3 írta:Nekem nagyon olyan érzésem van, hogy idén ki fog pukkanni az LE lufi.
Szinte törvényszerű a visszaesés, kb 2% esélyünk van arra, hogy idén is triplázzunk. De ez természetes egy olyan idény után, amelyben mindent megnyertünk. Pep 2. idényében is "csak" egy bajnoki címet nyertünk. A 2010-11-es szezonban pedig mindenki tudja, hogy mi történt. :twisted:
Egyszóval lehet, hogy a következő szezon gyengébb lesz az előzőnél, de ez természetes, az lenne a furcsa, ha újra 3 kupát nyernénk. Persze én is szeretném, hogy így legyen, de ezt megvalósítani idén még nehezebb lesz.
Kép
Yokozuna
Entrenador del Barça

2015.08.15. 19:03:55

Nagy edzői baklövés volt az egész. Miért nem a kapust pihentette, jobban jártunk volna. Bartra ekkora hibák után mit keresett a kezdőben? Pedro milyen megfontolásból került a be, az előző napokban tett nyilatkozatai után? Olyan csapatot rakott össze, amin már javítani sem lehetett cserékkel, vagy taktikai húzással. Legalább is LE nem tudott javítani rajta!
A visszavágón sem fog ezek után megszakadni ez a társaság, nagy valószínűséggel döntetlen lesz.
Sokkal fontosabb, hogy a bajnoki nyitányt el ne baltázzák!
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2015.08.15. 18:47:52

Balinho írta:...S. Roberto nem adhatott mást, csak mi lényege...
ezen hangosan felröhögtem :D ilyen szépen még nem láttam/hallottam megfogalmazni, hogy valaki trágya teljesítményt nyújtott.
crixus
Entrenador del Barça

2015.08.15. 17:28:44

A tegnapi meccs egyértelműen főként Lucho-n ment el. A Bilbao elleni idegenbeli meccsek a legnehezebbek között vannak. Nem lehet egy Barca B-vel kiàllni egy ilyen meccsen. Persze lehet mondani, hogy a kezdőink beàlltak később, stb... de nem ugyanaz, ha valaki beàll fél óràra vesztes àllàsnàl vagy az elejétől a pàlyàn van. Màr csak lélektanilag sem. A védelmünkben pedig úgy néz ki, hogy Piqué az új Puyol. Nélküle szétesünk hàtul. Tehàt egy olyan nehéz meccsen mint a tegnapi öngyilkossàggal ért fel ez a kezdő.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.15. 16:27:03

Chino írta:aCsak tényleg kérdem, hogy jó edzői döntés lett volna egy oda-visszavágós párharcban az egyik legfontosabb játékosunkat nem egy világverő, de annál favágóbb csapat ellen kisebb sérüléssel kezdetni?
én egy szót nem olvastam róla hogy sérült lett volna. válaszolva a kérdésedre, így, hogy mellette másik 5 stabil kezdő nem volt a pályán, igen, kellett volna legalább ő. max ha nem megy neki, szünetben lejön
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2015.08.15. 16:25:17

Chino,

A védelmet vezér nélkül küldte fel.(Középhátvédekre értem)
Középpályán két zöldfülűt rakott be "szervezőnek".
Ennél már az is jobb lett volna, ha Mascherano khv, és Busquets-Rafinha-Robi tolja kp-n.
Sanama
Llegenda del Barça

2015.08.15. 15:57:46

Chino írta:
Andris írta:Én mondjuk biztos voltam benne már fél órával meccs előtt, mikor megláttam a kezdőt, hogy hátrányban leszünk, és hozni kell majd Iniestát és Rakiticet 60 perc után. Persze azt nem gondoltam hogy ennyire semmit sem ér majd ez az összeállítás.

Rakitic-el és Inivel sem változott semmit a játékunk, nem mellesleg miután ők beálltak kaptunk 3 gólt, és a támadójátékunk sem nagyon javult. Pedig Ini fent volt 40 percet és Rakitic is több, mint fél órát.
Hát ez az. Remélem hétfőn is Roberto kezd!
Andris
Adminisztrátor

2015.08.15. 15:56:01

Chino írta:
Andris írta:Én mondjuk biztos voltam benne már fél órával meccs előtt, mikor megláttam a kezdőt, hogy hátrányban leszünk, és hozni kell majd Iniestát és Rakiticet 60 perc után. Persze azt nem gondoltam hogy ennyire semmit sem ér majd ez az összeállítás.

Rakitic-el és Inivel sem változott semmit a játékunk, nem mellesleg miután ők beálltak kaptunk 3 gólt, és a támadójátékunk sem nagyon javult. Pedig Ini fent volt 40 percet és Rakitic is több, mint fél órát.
:D igen.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Chino
Llegenda del Barça

2015.08.15. 15:54:01

Forca Barca!!!!
visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.15. 14:53:42

Chino írta:Tegye fel a kezét, aki sejetette, hogy kapunk Alvesről 2-3 gólt
volt már rá példa a barca történelmében. nem is 1x :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Andris
Adminisztrátor

2015.08.15. 14:43:45

Én mondjuk biztos voltam benne már fél órával meccs előtt, mikor megláttam a kezdőt, hogy hátrányban leszünk, és hozni kell majd Iniestát és Rakiticet 60 perc után. Persze azt nem gondoltam hogy ennyire semmit sem ér majd ez az összeállítás.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Chino
Llegenda del Barça

2015.08.15. 14:36:26

Andris írta:Nyilván sose lehet egy személy nyakába varrni semmit, de sztem még sose éreztem úgy, hogy valakit ennyire egészen egyértelműen tudok egy komplett vereségért és játékképért hibáztatni.

Ha valakinek, neki tisztában kell lenni vele, hogy nem lehet kicserélni egy csapat 70-80%át egyszerre. Hogy nem lehet egy teljes középpályát lecserélni. HOgy nem lehet egy védelmet anélkül felküldeni, hogy lenne egy irányítója az alakulatnak. Hogy Pedronak vagy Adrianonak annyi esze sincs a játékhoz, mint a portásnak. Hogy nem lehet felküldeni három olyan középpályást, hogy szervezzék meg a szuperkupa döntőn a csapat játékát, akik közül egy csak a romboláshoz ért, a másik kettő meg épp hogy csak elérte a "serdülőkort".
A kezdőben gyakorlatilag egyet hibázott. A Rakitic-SR csere. A két szélsőhátvéd adott volt. Ha Adriano helyett Matyi játszik itt forradalom lett volna. Vagy Alves helyett SR? Vicc ami itt folyik. A középhátvédeink nem működtek rosszul, őket lehet legkevésbé hibáztatni. Volt nem egy olyan szerelésük, amik könnyen gólhoz vezethettek volna. Ki gondolta előre, hogy ter Stegen elköveti Barca-s karrierje legnagyobb hibáját és San José meg élete gólját lövi. Vagy hogy Alves 6 méterre a labdától hülyeséget csinál. Megjegyzem az Ini-Rakitic kp sem változtatott meg semmit, nem sok különbség volt az eredetihez képest.
Ini sérüléssel küszködött, Rakitic már a Sevilla ellen is kipukkant a végére, ennek ellenére SR helyett játszhatott volna, itt esetleg lehet hibáztatni. A támadósorból kit hagyjon ki? Messit? Suarezt? Pedro is logikus megoldás volt.
Amúgy meg egy oda-visszavágós kupa, így ha nem is érünk el túl jó eredményt, otthon pihentebb játékosokkal, bőven gálázhatunk. Amellett egy ilyen kezdővel is verni kellett volna a Bilbaot. Azért egy hét alatt 3 tétmeccs, komoly utazással ok a rotálásra, és újra csak mondani tudom, hogy egy 2:1-es vereség sem lett volna még katasztrófa, ami már meglepetésnek számít.

Tegye fel a kezét, aki sejetette, hogy kapunk Alvesről 2-3 gólt, MAtS meg ekkorát potyázik. És ez két alapkezdő játékos. Vagy, hogy Messi ennyire maga alatt teljesít, Suarez főleg.

Ezért a vereségért LE-t kb annyira lehet okolni, mint mondjuk Messit.
Forca Barca!!!!
Samper
Director del Fútbol

2015.08.15. 13:01:41

LE-nek nagyon észnél kell lennie, mert a triplázós bizalmat nagyon hamar éeamortizálhatja és megint ott van, ahol tavaly télen. Akkor is kompromisszumot kötött és támaszkodott a segítőire. Most is az kell, mert ha hatalmi szóval akarja elintézni a dolgot, akkor bukik. És már nincs ott Xavi, akire támaszkodhatna.
Andris
Adminisztrátor

2015.08.15. 00:56:52

Nyilván sose lehet egy személy nyakába varrni semmit, de sztem még sose éreztem úgy, hogy valakit ennyire egészen egyértelműen tudok egy komplett vereségért és játékképért hibáztatni.

Ha valakinek, neki tisztában kell lenni vele, hogy nem lehet kicserélni egy csapat 70-80%át egyszerre. Hogy nem lehet egy teljes középpályát lecserélni. HOgy nem lehet egy védelmet anélkül felküldeni, hogy lenne egy irányítója az alakulatnak. Hogy Pedronak vagy Adrianonak annyi esze sincs a játékhoz, mint a portásnak. Hogy nem lehet felküldeni három olyan középpályást, hogy szervezzék meg a szuperkupa döntőn a csapat játékát, akik közül egy csak a romboláshoz ért, a másik kettő meg épp hogy csak elérte a "serdülőkort".
- József Attila
Balinho
Entrenador del Barça

2015.08.15. 00:45:23

Andris írta:Ugye senki számára nem kell külön leírnom, hogy ez a 4-0 miért csak és kizárólag az ő sara, ugye? :?
Csak és kizárólag az övé? Ugyanmár. Eleve nem volt kedvező, hogy a Sevilla elleni 120 perc után szinte egyből kellett játszani, aztán ott vannak a sérülések (Alba, Neymar és Ini se bírt 90-et), ott van a transzfertilalom, így semelyik új játékos nem volt bevethető, aztán ott van MAtS meccsképet döntően befolyásoló hibája, ott van a Copa, amiről épp beesett a csapat húzóembereinek nagy része, ott van a tengerentúli bohóckodás.

És igen ott van egy rosszul felrakott kezdő, tehát LE-nek is megvan a szelete a tortából.

Hozzáteszem lehet próbálkozni azzal, hogy minden meccsre felküldjük a gálakezdőt, de akkor könnyen a tavaly kipukkadt Real sorsára juthatunk. Ettől függetlenül LE a tavalyi legrosszabb pillanatait idézően tolta túl a rotációt, de a középpályán Rafinha lepkefing volt a SEV meccs után, S. Roberto nem adhatott mást, csak mi lényege, Alvesnek nincs alternatívája, viszont van szép új szerződése, ami az álmoskönyvek szerint nem jelent túl jót, illetve ott van még a támadósorunk, ahol a lehető legerősebb felállást választotta... A mai teljesítménye alapján meg se Adrianonál se Pedronál nem érzem, hogy megszakadnának a Barca-mezért!

Sajnos kulcsmomentum volt MAtS hibája, utána vissza tudtak állni, és kontrázni belőle, de azokhoz a gólokhoz is olyan brutális egyéni hibák voltak szükségesek, hogy a fejem fogtam tőle...
Andris
Adminisztrátor

2015.08.15. 00:20:29

Én nem aggódnék (egyelőre) a védelem miatt sem.

Ma ugye közelében sem volt az általában kezdő védelemnek a hátsó négyes, a Sevilla ellen meg egészen jól muzsikáltak, amíg mindenki el nem hitte hogy megnyertük. Mindegyik játékos flegmává vált, mért pont ők lettek volna a kivétel?

A másik meg az, hogy két olyan csapattal játszottunk akik európa topcsapatai közé tartoznak, ezt évről évre bizonyítják a bajnokságban és a nemzetközi meccseken is.

Más kérdés hogy tavaly annyi gólt kaptunk összesen, mint most két meccsen, de attól még egy Bravo - Alves, Piqué, Masch, Alba - Busquets Rakitic hátsó részt szerintem továbbra sem túl könnyű kikezdeni.
- József Attila
visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.15. 00:14:48

persze ő is hibás, de számomra az az aggasztó, hogy a vezetők tudták a menetrendet és mégis tele pakolták a két kupa előtti meccset értelmetlen hakni túrákkal. az más kérdés, hogy igazából a szövetséget sem értem, hogy mire volt jó ez a péntek-hétfő, mikor nyugodtan lehetett volna egy szombat-szerdai meccs. hétfőn uo. hulla lesz az összes játékos

de a védelemmel valamit csinálni kell, mert vicc, hogy egy mu-cselzi-sevilla-bilbao kvartett ellen benyaltunk 13 gólt.
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2015.08.15. 00:10:16

Nem tudom mit vártatok, a kezdőt nem néztétek meg? (Oké, én sem vártam 4 kapott gólt, de ilyen csapattal túl sok mindent sem.)
Vermaelen-Adriano-Robi-Rafinha

Adriano továbbra is borzasztó buta játékos, a 3ik gólt róla kaptuk, hogy elrúgott a labda fölött.
Robiről talán a másodikat, amikor egy Robis visszapasszt rontott el, és bevágták.
Rafinha megnyerte a bújócskaversenyt, amikor meg véletlen hozzákerült a labda, eladta.
Vermaelen még nagyot nem is hibázott, vagy nem emlékszem rá, de bolyongott rendesen. Igazi "korház passzokat" tolt végig.

Ebből a 4 játékosból már az is sok, ha kettő egyszerre a pályán van, nem hogy négy.

Támadójátékban továbbra sincs semmi elképzelés amúgy, ma Messi nem oldotta meg, nem is ment a bugi.
Andris
Adminisztrátor

2015.08.15. 00:09:49

gg86 írta:
Andris írta:Nyilvan nem kell semmiféle messziremenő következtetéseket levonni az egész meccsből, de :

Ugye senki számára nem kell külön leírnom, hogy ez a 4-0 miért csak és kizárólag az ő sara, ugye? :?
Én nem értek annyira a dolgokhoz, nekem leírhatnád!
Na: nyilván össze lehet szedni, hogy egyenként mik nem stimmeltek, csere és kulcsjátékosok teljesítményétől kezdve a szerencsefaktoron keresztül a nehéz idegen terepig vagy a 3 napja játszott hosszabbításos tortúráig, lehet hogy majd meg is teszem, de egy másik topikban.

Viszont, szerintem azt mindenkinek tisztán kell látnia, hogy (különösen egy Bilbao ellen) nem lehet felküldeni egy szinte teljesen B csapatot. Nem egy vagy két embert cserélt ki, nem minden pályarészen egyet, hanem levette a komplett középpályát, berakta helyére a tartalékokat, a védelembe egy eddig talán soha nem használt formációt, úgy hogy még csak egy vezéroszlop se volt ott.

Ezek a játékosok mind olyan tudattal játszanak, hogy nincs esélyük egy komoly meccsen kezdőbe kerülni. Sőt van sokkal rosszabb: legtöbbjük olyan tudattal játszik, hogy már réges rég nem lenne a keret tagja, ha nem ülnénk az UEFA szamárpadján másfél-két éve.

És akkor kiállít egy csupa ilyen emberből álló, teljesen összeszokatlan kezdőt.

Még egyszer mondom: nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni se a csapat jövőjét, se LE képességeit illetően, és szerintem a szuperkupa sorsa sem eldöntött, egyáltalán nem, ettől függetlenül egy ilyen, de még egy fele ennyire tartalékos csapatot se nagyon szabad felküldeni tétmeccsre, pláne nem ilyenre.

Én ritkán fogalmazok anélkül, hogy hozzátenném, hogy csak szerintem van így, vagy ez csak az én véleményem.
DE MOST szerintem egytől egyik mindenkinek látnia kell, hogy ez a meccs már a kezdő sípszó előtt eldőlt, méghozzá a kezdőcsapatunk miatt. Egyszerűen el sem tudom képzelni, hogy bárki más ezt másképp látná.

ZBarca, egy kicsit kapd elő a lényeglátásod, és gondold újra a dolgot szerintem. :) Csak egy picivel próbálj nagyobb egészben gondolkodni, mint hogy némelyik pillanatban épp hogy pattant a labda, és rögtön látod majd miről beszélek.
- József Attila
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.08.14. 23:59:17

LE max annyiban hibás, hogy nem jó kezdőt küldött fel. Tehetett arról, hogy Stegen rossz helyre adta a labdát? Vagy hogy SR eladta? Gondolta volna, hogy Alves miatt ítélnek majd tizit a Bilbao javára? Nem, nem tudhatta előre. Ezen a meccsen az egyéni hibák döntöttek a végeredményről.
Kép
gg86
Jugador d'estrella

2015.08.14. 23:58:02

Andris írta:Nyilvan nem kell semmiféle messziremenő következtetéseket levonni az egész meccsből, de :

Ugye senki számára nem kell külön leírnom, hogy ez a 4-0 miért csak és kizárólag az ő sara, ugye? :?
Én nem értek annyira a dolgokhoz, nekem leírhatnád!
Andris
Adminisztrátor

2015.08.14. 23:50:40

Nyilvan nem kell semmiféle messziremenő következtetéseket levonni az egész meccsből, de :

- József Attila
visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.12. 10:40:21

remélem a következő edzésre egy laza 20 km-es kocogást fog előírni a lányoknak és nem valami tessék-lássék pénzbüntit szab ki...
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.08.11. 23:24:16

Lucho fiam, a védelmet villámgyorsan helyre kén tenni, mert kb 50 szintet estünk vissza pontrúgások levédekezésében, most is volt, hogy Bartra és Matyi azt se tudták épp mi van, de egész előszezonban kaptuk ilyen szitukból a gólokat. Amúgy sem olyan ütős a védelem, bár az egyéni hibákról nem ő tehet ugye, de eddig nagyon nem működik olyan szintén a hátsó alakzat, mint tavaly..
Lezárt