Ivan Rakitic

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Erxy
Entrenador del Barça

2015.09.13. 00:02:10

palesz77 írta:Ez most egy nagyon népszerűtlen hsz lesz, de szerintem eszméletlen kevés amit ad a csapatnak előre játékban. Én nem tudom, hogy fejben kevés-e, vagy ennyire elfárad a védekezésben - Ininél se tudom eldönteni, hogy mitől ilyen hullámzó -, de nekem "fáj" ezt látni, hogy a Barca kezdő egyik alappillére ilyen szinten nem nyújt semmit támadásban - passzokról beszélek. Vagyis de, nyújt, amikor épp olyan napja van.. Pedig az előszezont nagyon megnyomta, kezdtem reménykedni, hogy idén szintet lép, de marad ugyanaz a felállás úgy tűnik, mint tavaly, pár jobb meccs, amúgy "csak" hátra dolgozik sokat. Tudom, hogy kell a meló az MSN mögé, nem kell lefutni ezeket a köröket újra, de nekem ez kevés egy Barca kezdőtől, közben azért szerintem kéne előre is villantani valamit.. Remélem összekapja magát, és megint a saját God Modejában fogja tolni, mert amikor formában van, és bátran játszik, akkor baromi jó játékos, de túl sokszor nem vállal semmit sajnos. :?
ezek utan biztos nem rad szavazok az ev forumozoja szavazason :cry:
Kép
Feast4
Director del Fútbol

2015.09.12. 23:58:42

palesz77 írta:Ez most egy nagyon népszerűtlen hsz lesz, de szerintem eszméletlen kevés amit ad a csapatnak előre játékban. Én nem tudom, hogy fejben kevés-e, vagy ennyire elfárad a védekezésben - Ininél se tudom eldönteni, hogy mitől ilyen hullámzó -, de nekem "fáj" ezt látni, hogy a Barca kezdő egyik alappillére ilyen szinten nem nyújt semmit támadásban - passzokról beszélek. Vagyis de, nyújt, amikor épp olyan napja van.. Pedig az előszezont nagyon megnyomta, kezdtem reménykedni, hogy idén szintet lép, de marad ugyanaz a felállás úgy tűnik, mint tavaly, pár jobb meccs, amúgy "csak" hátra dolgozik sokat. Tudom, hogy kell a meló az MSN mögé, nem kell lefutni ezeket a köröket újra, de nekem ez kevés egy Barca kezdőtől, közben azért szerintem kéne előre is villantani valamit.. Remélem összekapja magát, és megint a saját God Modejában fogja tolni, mert amikor formában van, és bátran játszik, akkor baromi jó játékos, de túl sokszor nem vállal semmit sajnos. :?

Arda érkezése után leszek kíváncsi a játékára. Hasonlóan nagy munnkabírású agilis játékos mint ő. Megoszlana a teher.
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2015.09.12. 23:46:35

palesz77 írta:Ez most egy nagyon népszerűtlen hsz lesz, de szerintem eszméletlen kevés amit ad a csapatnak előre játékban. Én nem tudom, hogy fejben kevés-e, vagy ennyire elfárad a védekezésben - Ininél se tudom eldönteni, hogy mitől ilyen hullámzó -, de nekem "fáj" ezt látni, hogy a Barca kezdő egyik alappillére ilyen szinten nem nyújt semmit támadásban - passzokról beszélek. Vagyis de, nyújt, amikor épp olyan napja van.. Pedig az előszezont nagyon megnyomta, kezdtem reménykedni, hogy idén szintet lép, de marad ugyan az a felállás úgytűnik, mint tavaly, pár jobb meccs, amúgy "csak" hátra dolgozik sokat. Tudom, hogy kell a meló az MSN mögé, nem kell lefutni ezeket a köröket újra, de nekem ez kevés egy Barca kezdőtől, közben azért szerintem kéne előre is villantani valamit.. Remélem összekapja magát, és megint a saját God Modejában fogja tolni, mert amikor formában van, és bátran játszik, akkor baromi jó játékos, de túl sokszor nem vállal semmit sajnos. :?
Nem lettél népszerűtlen, legalább is nálam nem.:-D
Szerintem azért lehet hullámzóbb az előrejátéka, mert nem mind1 ki ellen játszunk és milyen felállásban. Ma is eszméletlen mennyiséget robotolt és valóban a védekezésben volt jó, az előrejátéka haloványabb volt. Ettől függetlenűl nagyon hasznos a srác. Az eszet nem neki kell osztani, de ha teszi az sem baj.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.09.12. 23:35:06

Ez most egy nagyon népszerűtlen hsz lesz, de szerintem eszméletlen kevés amit ad a csapatnak előre játékban. Én nem tudom, hogy fejben kevés-e, vagy ennyire elfárad a védekezésben - Ininél se tudom eldönteni, hogy mitől ilyen hullámzó -, de nekem "fáj" ezt látni, hogy a Barca kezdő egyik alappillére ilyen szinten nem nyújt semmit támadásban - passzokról beszélek. Vagyis de, nyújt, amikor épp olyan napja van.. Pedig az előszezont nagyon megnyomta, kezdtem reménykedni, hogy idén szintet lép, de marad ugyanaz a felállás úgy tűnik, mint tavaly, pár jobb meccs, amúgy "csak" hátra dolgozik sokat. Tudom, hogy kell a meló az MSN mögé, nem kell lefutni ezeket a köröket újra, de nekem ez kevés egy Barca kezdőtől, közben azért szerintem kéne előre is villantani valamit.. Remélem összekapja magát, és megint a saját God Modejában fogja tolni, mert amikor formában van, és bátran játszik, akkor baromi jó játékos, de túl sokszor nem vállal semmit sajnos. :?
Messias2
Director del Fútbol

2015.08.29. 22:44:01

Tényleg pihentetni kellett volna, mert gyengén tolta. Nem volt sok jó megoldása. Örültem, h lehozták, Rafinha többet segített a támadásoknál.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
palesz77

2015.08.29. 18:11:40

Rakitic played 8 games against Malaga: 0 goals scored, 0 wins !

Asszem ma pihentetni kéne.. :mrgreen:
palesz77

2015.08.23. 21:30:53

Erről van szó, ezt hiányoltam tavaly.. :D Ma is elég halovány volt amúgy, ezen kívül nem emlékszem komoly passzára, de láthatjuk, hogy az ilyeneken meccsek múlnak. Nyilván kellett hozzá Alba és Suárez is, de ezért mondom én, hogy kellenek a középpályáról is a lasztik, a Bilbao olyan szinten megkavarodott a hirtelen szituációtól, hogy Suárez még piknikezni is tudott volna, annyi helye volt.

Ivánnak meg ennek ellenére üzenem, hogy pörögjön fel, mert ennél több kell még mindig előre játékban, az előszezonos énjét elővadászhatná, azt élmény volt nézni.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.18. 20:29:02

palesz77 írta:Ivan Rakitic ● The New Boss Of Barcelona ● 15/16

Na, még egy Barcás videót csináltam az előszezonról, meg a 3 kupameccsről. Még ha kevésbé is játszik olyan bátran, mint Messi visszatérte előtt, de azért elég komoly előszezont tolt le. Csak tartok tőle, hogy visszatér a "néha villan" formájához Leo mellett, pedig tudna ő, ha akarna..
dicséretes munka, csak így tovább :D

amugy elég izzadságszagúnak érzem, egy ilyen videó alapján biztos nem igazolnám le. :D külön figyelemre méltó az elején az a pár szöglet, tegnap lőtt kb 40-et, egy sem jutott be normálisan a 16osra. a legnagyobb halálom azok a laposan belőtt verziók, amik az első védőkben elakadnak. soha nem értettem, hogy egy olyan játékos, aki keres havi 120.000.000 millió forintot, hogy nem képes belőni egy labdát normálisan (alves beadásai dettó). ez kb olyan, mintha egy építész 10 házából 9 mindig összedőlne, vagy egy pék 10 zsömléjéből 9 ehetetlen lenne.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
CsocseX
Jugador del Barça

2015.08.18. 20:25:02

Dr.Dre írta:Rakitity :)
Minden szerb/horvát játékosnál így van, mindegyik ty-re végződik, de a kommentátorok cs-vel ejtik. (Ivanovic,Modric,Matic stb). Helyesen persze ty a vége, de ennyi baj legyen. (ć-ty, č-cs)
Egyébként szia Zoli. :mrgreen:
Nocsak, egy vajdasági kolléga? :)

Igen, szerintem ezt főleg az angol kommentátorok kezdték el, és onnan lett átvéve a magyarmagyarba is. :) Ők szigorúan minden szláv vezetéknevet csével ejtik, bár lehet, hogy Magyarországon is így volt mindig is, a fene tudja.
Força Barça!
palesz77

2015.08.18. 19:27:04

Ivan Rakitic ● The New Boss Of Barcelona ● 15/16

Na, még egy Barcás videót csináltam az előszezonról, meg a 3 kupameccsről. Még ha kevésbé is játszik olyan bátran, mint Messi visszatérte előtt, de azért elég komoly előszezont tolt le. Csak tartok tőle, hogy visszatér a "néha villan" formájához Leo mellett, pedig tudna ő, ha akarna..
MR. TROMORT777

2015.08.12. 11:35:45

Köszi Srácok!
Dr.Dre írta: Egyébként szia Zoli. :mrgreen:
Lebuktam. :D
Feast4
Director del Fútbol

2015.08.12. 11:34:17

visca el barca írta:tegnap nála volt a leglátványosabb a kipukkanás. szerintem a 60. perc után a nevét sem hallottam.

Itt látom Turanban a logikát. Nem neki kellene mindenkit ledurrantani középen, hanem lenne plusz ütköző ember. Tehermentesítené valamennyire.
Kép
Dr.Dre
Capitá del Barça

2015.08.12. 11:18:52

MR. TROMORT777 írta: Egyébként, hogy kell kiejteni a nevét? :D
Barátnőm vajdasági és Ő Rakitity-nek ejti. Valóban úgy kellene, vagy cs-vel a végén használja?
Nemzetközi közvetítésekben símán cs-vel ejtik.
Rakitity :)
Minden szerb/horvát játékosnál így van, mindegyik ty-re végződik, de a kommentátorok cs-vel ejtik. (Ivanovic,Modric,Matic stb). Helyesen persze ty a vége, de ennyi baj legyen. (ć-ty, č-cs)
Egyébként szia Zoli. :mrgreen:
Kép

Titi - The Legend!
BFC
Jugador d'estrella

2015.08.12. 11:17:30

MR. TROMORT777 írta:
visca el barca írta:tegnap nála volt a leglátványosabb a kipukkanás. szerintem a 60. perc után a nevét sem hallottam.
Igen, de sajnos ez alapjáraton igaz rá. Nem véletlenül cserélik le az elsők között. Akkora munkabírása van, hogy rendszerint elfárad, de amíg fent van addig legalább kihatja a belét.

Egyébként, hogy kell kiejteni a nevét? :D
Barátnőm vajdasági és Ő Rakitity-nek ejti. Valóban úgy kellene, vagy cs-vel a végén használja?
Utánanéztem, Wikipédia power :D ez a ć betű elméletileg a ty és cs közötti hang a horvát nyelvben. A rendes cs betűnek pedig ez a č a megfelelője. Bár a wikipédia is tévedhet.
MR. TROMORT777

2015.08.12. 11:07:36

Igen, de sajnos ez alapjáraton igaz rá. Nem véletlenül cserélik le az elsők között. Akkora munkabírása van, hogy rendszerint elfárad, de amíg fent van addig legalább kihatja a belét.

Egyébként, hogy kell kiejteni a nevét? :D
visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.12. 10:34:09

tegnap nála volt a leglátványosabb a kipukkanás. szerintem a 60. perc után a nevét sem hallottam.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.08.11. 09:30:36

http://www.theguardian.com/football/201 ... -super-cup" target="_blank
Érdekes dolgokról beszél Ivan, Sid Lowe pedig nagyon ért ahhoz, amit csinál. Érdemes elolvasni a cikket. :)
Waleba10
Jugador d'estrella

2015.08.07. 18:46:40

még szerencse hogy a háló nem szakadt szét :DKép
Sergi 94:38 Roberto
messideco
Presidente del Barça

2015.08.06. 20:33:41

Pontosan oda!

Kép
Kép
"And my heart will leave you never."
Chino
Llegenda del Barça

2015.08.06. 15:15:14

Csodálkozom, hogy ide még nem írt senki. Nem csak a teljesítménye volt pazar, az egész előszezont véve a legjobbunk volt szerintem Az egyik legjobb játékosunk hosszú ideje, aki nem "sztárként" érkezett. Nem akarok elkiabálni semmit, mivel még csak egy éve van itt, de már nem csak ár/érték arányban tartom kiváló igazolásnak.
Mondjuk ehhez hozzátartozhat, hogy LE kicsit más szisztémát alkalmaz a kp-n, de eddig tökéletes láncszem.

Gratula a MOM-ért is neki! =D>
Forca Barca!!!!
Leon
Director del Fútbol

2015.07.09. 13:54:17

Amilyen szakértő a vezetőség eladások terén,jó ha 10 millióért sikerülne értékesíteni! :mrgreen:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Alfa
Entrenador del Barça

2015.07.09. 12:53:20

Leon írta:Rakitic azon kívül,hogy rendkívül hasznos igazolás volt, a Barcánál töltött 1év alatt megduplázta a piaci értékét: 20-->40millió Euró. 8)

http://www.transfermarkt.de/ivan-rakiti ... eler/32467" target="_blank
Helyes ! Most drágábban eltudjuk adni és így mégtöbb pénz marad pogbara . Mindig is mondtam , hogy az a 100 milla kevés lesz...
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Leon
Director del Fútbol

2015.07.09. 09:38:27

Rakitic azon kívül,hogy rendkívül hasznos igazolás volt, a Barcánál töltött 1év alatt megduplázta a piaci értékét: 20-->40millió Euró. 8)

http://www.transfermarkt.de/ivan-rakiti ... eler/32467" target="_blank
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
visca el barca
Presidente del Barça

2015.06.21. 14:42:34

akárcsak pedro, rakéta is a 7végén házasodott

Kép
Kép
crixus
Entrenador del Barça

2015.06.13. 20:11:17

Őszintén szólva nem örültem túlzottan neki először, mert sokkal kreatívabb focistát (Kroos) képzeltem el Xavi utódjaként. A teljesítményét visszanézve viszont nem lehet panaszom, mert bár előrejátékban kevésnek érzem Rakétát, de amit a védekezéshez hozzátett azzal sokat nyert a csapat. A triplázó Barcelona egyik legfontosabb eleme volt. A kp-ok közül szerintem idén a legjobb.
A Lucho által bevezetett taktikához pedig sokkal jobban illik Rakitic, mint ahogyan Fabregás illett volna. Cesc mellé kell egy pitbull a pályára, mert védekezésben gyenge a katalán. A Chelsea-ben megkapta maga mellé Matic-ot, aki takarít. Nálunk viszont Busquets ezt a szerepkört képtelen lett volna ellátni. Busquets viszont nem egy "szokványos" vkp., játékban olyan, mint amilyen Pep volt. A labdaszerzést nem első sorban ütközésekkel valósítja meg, hanem a passzsávok lezárásával, a játék olvasásával és közvetlen "interception"-ökkel. A mai futballban viszont már nem lehet úgy meccset nyerni, hogy a középpálya nem alkalmas a leütközésre, ez a Bayern ellen 2013-ban szépen ki is jött. Így tehát adódik a probléma, hogy Busquets mellé még szükséges egy védekező szellemű játékos, mert ennek hiányában átrohannak a középpályánkon. Ha Touré a csapatban lenne akkor el lehetne gondolkodni, hogy Rakitic helyett egy vérbeli szervezőt tegyünk a csapatba, ameddig viszont Busi kezdő, addig rakitic-nek is kezdeni kell. Komolyabb meccseken mindenképp.
Összességében emelem kalapom a horvát előtt, mert példaértékű az a munkamennyiség, amit idén meccsről meccsre hozott. Jövőre remélem többször próbálkozik majd távolról, mert idén is voltak elég jó lövései, kár, hogy tavasszal kevesebb.
Válasz küldése