Érdekes dolog amit írsz Bob, szerintem sem normális, ami ott történik.
Egy pár száz fős tömeget simán lehetne oszlatni és kezelni Feltéve, ha van rá egyértelmű szándék, nem pedig az a cél, hogy káosz legyen.
Szlovákiában a 90-es években, ettől nagyobb tömeget lerendeztek a szlovák rendőrök. Többek között a pozsonyi fradi meccsen is, ami nem volt túl törvényes, de számos példa van azóta is, ha etnikai jellegű lázongás van, gyorsan rendbe rakják. Igaz ott nemigen figyelnek az úgynevezett "emberi jogokra" és ajánlást sem kérnek az ombudsmantól. Rend legyen és kész.
A csütörtök esti román verés is inkább a szégyen kategória. Egy több száz fős tömeg bátran levadászott 3 db román emberkét. Na, ezt nevezem én "nagy dicsőségnek".
Én is jártam B középbe anno (mondjuk ilyen ökrök kevesebben voltak akkor) nekem lesülne a bőr a képemről, ha ilyen létszámfölényt kellene kihasználni. Jellemtelen, gyáva, arc nélküli emberek a tömegben.
Volt ismerősöm Bukarestben, ráadásul magánúton, nem a csordával, magyar zászlóval, mezben, ahogy illik. Normális rendőri biztosítás volt, hozzájuk sem tudtak volna érni, sem előtte, sem utána. Ráadásul nem kísérgették a fotók tanulsága szerint 25-en őket mindenhová.
Nem vagyok budapesti, lehet tévedek is, de nekem úgy tűnik van egy állandó, pár száz fős, bármikor mozgósítható tulok, aki mindenre kapható, legyen az bármilyen rendezvény.
Viszont, ne csak őket húzzam le, remek példa a tegnap esti meccs előzménye, a felvétel önmagáért beszél.
https://www.youtube.com/watch?v=ATW1--XDHL4" target="_blank