Bob_Marley írta:
Tényleg máshogy látjuk, ha egy játékos a klub fölé nő az régen rossz. Nem is nagyon akartál meggyőzni.

Egész egyszerűen nincs olyan szituáció, amikor egy játékosnak nagyobb szava lenne mint egy edzőnek vagy egy elnöknek. Láttunk már ezer példát, mikor valaki eligazolt és megkérte a klubbot. Lehet ezt normális kereteken belül rendezni, de ha valaki hisztizik pénz, szerepkör, igazolás miatt azt sehol nem szeretik, ez az életben ugyanígy működik egy munkahelyen is. És egy fociklub ugyanúgy egy vállalat, ahol az edző elmondja mit szeretne te meg vagy megcsinálod vagy pedig ücsörögsz a padon.
Ahogy lehet azt is normális keretek között intézni, hogy egy játékos elakar menni, és nem kivárni az utolsó pillanatig, aztán ilyen nevetséges helyzetbe kerülni. Még egyszer: én nem a spanyolt védem, nekem egyszerűen a United módszere nem jött be. Mert ahelyett, hogy a végén elstikizték a dolgot mondhatták volna azt, hogy hahó nem engedünk el - persze akkor meg DDD nem hosszabbított volna, hanem lelépett volna ingyen. Így viszont kicsikarták azt, hogy hosszabbítson. Tehát nekem ez nem fair az egészben.
Amúgy meg most kicsit utánakerestem, hogy De Gea hol is nyilatkozott olyan hisztisen. De nem igazán találok egyetlen cikket sem, azt mondta, hogy menni akar, aztán ezt elmondta LVG-nek is, aki azt válaszolta, hogy nem engedi. De, ha találsz olyan cikket, amiben hisztizik a spanyol, akkor elfogadom, mert lehet, hogy simán csak átsiklottam felette.
Tehát összességében: nem akarom De Geát szenttehénként feltüntetni és az egész onnan indult, hogy véleményem szerint a United húzása inkább volt aljas, mint korrekt, de zseniálisnak semmiképp sem nevezném, akármennyire is elérték végül a céljukat.
Amit leírsz az edző és a játékos kapcsolatáról az nagyon szép és helyes...elméletben. De azért - ha nem is sok - akadnak példák a fordítottjára is. De ezt anno Ronaldo és Messi ügyben is letárgyaltuk.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.