Bob_Marley írta:Akkor ezek szerint a konklúzió, hogy ráhagyjuk és majd gyakorol. Ez nálam félmegoldás, egy időre mindenképp mással rúgatnám. És itt igenis az edzőnek belelehet szólnia. Majd kiderül, egy a lényeg hogy a labdák a kapuba menjenek be, az hogy ezt Messi teszi meg vagy a fűnyíró bácsi az nálam lényegtelen, de olyat nem engedhetünk meg, hogy elrugdossuk a büntetőket.
Lesz benne néhány ha, de leírom.
Ha Messitől elveszik, és ettől a lelki nyugalma felbolydul, és ha ettől kevesebb gólt lő, ez pedig a csapatot hátráltatja, akkor is el kell venni tőle? Nem mondom, hogy ez teljesen biztos, de szerintem egy ilyen döntésnél benne lenne a pakliban, és ez egyszerűen szerintem túl nagy kockázat.
Elméletben működik amit írsz: az rúgja, aki a legbiztosabban tudja értékesíteni, ebből következik, hogy nem marad ki ennyi büntető. Csak azt is figyelembe kell venni, hogy ez nem fifa, - közhely de - ezek élő játékosok, és a hasonló döntés pl. Messi későbbi teljesítményére negatív hatással lenne. (Chemistry)
Itt jön képbe, amit nagyon sokszor leírsz: a csapat mindenek felett van. Ez igaz, csak hosszútávon a csapatnak egy csúcsformában játszó Messire inkább van szűksége, (ha kihagy néhány tizenegyest is) mint egy olyanra, aki nem tudja kihozni magából a maxot.
Összességében: teljesen jó megoldás nincs szerintem, de az túlságosan leegyszerűsített verzió lenne, ha csak simán más lőné. Nyilvánvalóan ezt az edzői stáb is átgondolta, és ha nem Messiről lenne szó, akkor lehetséges, hogy már másé lenne a tizenegyes.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.