A 4.-nél abszolút nem éreztem, hogy az ő gólja lett volna, az egy bivalyerős strike volt, csak hasonló zseniális reflexmozdulattal lehetett volna védeni, mint ahogy Lewandowski lövését védte tavasszal, de... Véletlen sem belekötni akarok, vagy ilyesmi, viszont úgy érzem, hogy benne volt a 2. és a 3. gólban is. Ugye a kapusnak két okból kell kijönni egy labdát egy az egyben a kapura vezető támadóra:Leon írta:Az 1. valóban az övé volt, de a 2-3. nem. a 4. talán nem.
1.: Hogy lezárja a szöget, a területet a labda előtt, illetve a kapu mögött.
2.: Hogy mentálisan nyomás elé helyezze a csatárt, akinek a kijövetel következtében az adódó helyzethez igazodóan kell döntést hoznia, hogyan akarja kapuba juttatni a labdát.
A szöget lezárta, megtette, ami egy képzett hálóőr kötelessége. Viszont úgy érzem, nem elég határozottan rontott rá Aspasra. Rendben van, ő maximálisan elszántan robogott a kapu felé kétszer is, tényleg, mint a gyorsvonat, aminek hűlt helye lett az utána futók számára. De lehetett volna ezt nagyobb elszántsággal Ter Stegen részéről is, egyszerűen nem érezhetted rajta, hogy meg akarja enni a támadót labdástól, márpedig ilyenkor egy kapusnak ez a feladata. Meg volt torpanva, erről a testbeszéd is kiválóan árulkodik, Aspas rendkívül fölényesen nyerte minden tekintetben ezeket a párharcokat. Tudom, ez számokkal nem mérhető, elvontabb dolog, de azért ott van ez is attól függetlenül. Víctor Valdés, aki lábbal egy csapnivaló kapus volt, rendelkezett ezzel a beast mentalitással a rárontó támadókkal szemben, hogy keresztbe le akarta nyelni mindegyiket. Rengeteg párharcot meg is nyert, a világ egyik legjobbja volt ebben, sőt szerintem a mai napig az, de vannak nála komplettebb kapusok.
Lényeg a lényeg, a német bizonytalan. Bizonytalan helyezkedésben, és abban is, amit leírtam, az előző BL-szezonban is érződött ez többször, azt megmentette az óriási bravúrjaival, és le a kalappal előtte. De most több alázat kell. Több annál, amit eddig mutat idén.