Nero. írta:Nekem néha az az érzésem, hogy sokan nem is a csapatnak szurkolnak elsősorban, hanem hogy minél több saját nevelésü nagyon fiatal játékos legyen a nagycsapatban. Csak azt nem értem hogy miért. Egyszer valóban nyertünk a lottón a Xavi Iniesta Messi hármassal, de ez többet nem fog megtörténni. Még így is messze mi foglalkoztatjuk a legtöbb saját kölykünkeinket a nagycsapatok közül. Arról nem beszélve, hog, egy első évében triplázázó edző lehet jobban tudja ki alkalmas arra, hogy az első csapat tagja legyen, mint mi akik egy-egy youtube összeállítást látunk néha ezekről a srácokról.
Szerintem sok ember nem csak youtube videokat látott Samperről meg Grimaldo-ról és nem véletlenül egyeznek a vélemények.
És olyan hűdesok saját nevelést már nem is foglalkoztatunk. Ott van Messi, Busi, Ini, akik alapjátékosok, mellettük viszont már rezeg a léc, hogy a csapat igazi tagjai-e vagy sem. Talán Rafinhara lehet mondani, hogy ott van a tűzközelben. Amint Messi visszatér, Munir és Sandro megy a lecsóba, hovatovább megeshet, hogy igazolunk télen a helyükre.
Ellenben ott van Alex, aki ismeri a klubot, túl is lépte a B-csapatot, fejben is ott van, amit bizonyít, hogy már tavaly is második számú csk volt 19 évesen. Adriano megy nyáron aztán majd hozunk valakit a helyére egy vagyonért plusz dupla gázsiért, mikor Grimaldo egy iszonyatosan tehetséges, fiatal, több poszton bevethető játékos. Mát 17 évesen kezdőjátékos volt a másodosztályban (kivéve a sérülése idején), ami szintén beszédes.
Ez főleg annak a függvényében gáz, hogy nincs a balosra egy értelmes cserénk. És Alba sem tud Ini helyén játszani, mert akkor max egy Matyink ván mögé.
És attól, hogy 1-2 igazán tehetséges játékost jó lenne fent látni ugyanúgy a csapatnak szurkolunk, sőt jó eséllyel ettől erősödne a csapat.