Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
lui1698
Llegenda del Barça

2015.10.18. 12:03:51

visca el barca írta: ellenben viszont a szlovénekkel, dánokkal, írekkel, nekik nincs egy klasszisuk sem.
Mer' Ődegáár az mi? :mrgreen:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.10.18. 11:52:18

Bob_Marley írta:Erősek, jól fejelnek, biztos van gyors emberük is
ellenben viszont a szlovénekkel, dánokkal, írekkel, nekik nincs egy klasszisuk sem.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.18. 11:48:01

Svédország–Dánia
Ukrajna–Szlovénia
Bosznia–Írország
Norvégia–Magyarország

Hát....sajnos továbbra s azt mondom hogy bármelyik ujjunkba haraphattunk volna, de a norvégoktól nagyon tartok. Erősek, jól fejelnek, biztos van gyors emberük is (kiindulva, hogy a Rosenborg is helyenként milyen gyorsan tolta a DVSC ellen), pokoli nehéz lesz. Első meccs Oslo-ban, egy stabil fegyelmezett, nagyon szervezett csapat kell és elérni egy iskz közeli eredményt. Hajrá FIÚK.
Kép
Kép
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2015.10.14. 23:40:53

Az ìrek azt játszák, mint az északìrek. Szerintem lenne esélyünk. Nem nagy spillerek, amit tudnak azt nagyon tudják, de azt a játékot el lehet rontani.
A dánok meg elég gyengén nyomják mostanában. Nem tudom melyik lenne jó nekünk. Az egyértelmű, hogy mi vagyunk a leggyengébbek, talán ezért jutunk tovább.:-D
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.14. 18:42:27

visca el barca írta:Bob,
sztem meg a dánok uo. nehezek mint a írek. krohn deli, wass, láthattuk mit tudnak a sevilla-celta kettősben, agger, eriksen, szóval tele vannak jó spílerekkel. én a csoportmeccsekből amúgy sem nem vonnék le túl sok tanulságot egy visszavágós párharcban sokkal jobban ki fog jönni h egyszerűen képzettebbek. az írek szinte teljes kezdője PL játékos, ott még ennyi esélyünk sem lesz. én talán a szlovénokat is elkerülném, ugye van két bomba kapusuk, aztán ha jól rémlik van nekik játékosuk a fio-kusen párosból is, vagy pl birsa aki tavaly (?) a milannál is volt. egyedül a norvégokat érzem foghatónak, ott talán nincs akkora különbség a két játékosállomány között.
Mindenhol vannak nemzetközi helyeken játszó focisták, csak sajnos nálunk nem.....Igazából az hogy mindenki mást szeretne is mutatja, hogy amúgy reménykedik az ember, de tényleg kevés az esély sajnos, s nem tudjuk melyik ujjunkba harapjunk...Én a dánoknál azt érzem, hogy ők nem sokkal jobbak mint mi. Nemrég tolták a románokkal és kikaptak nagyon simán. Szerintem a dán-szlovén csapat ellen lehet valamit keresni, mert egy szervezett nagyon fegyelmezett játékkal őket meglehet talán fogni.
Kép
Kép
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2015.10.14. 14:51:02

Az indexes cikkben ki van elemezve, hogy kinek hány topligás játékosa van.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
visca el barca
Presidente del Barça

2015.10.14. 13:09:18

Bob,
sztem meg a dánok uo. nehezek mint a írek. krohn deli, wass, láthattuk mit tudnak a sevilla-celta kettősben, agger, eriksen, szóval tele vannak jó spílerekkel. én a csoportmeccsekből amúgy sem nem vonnék le túl sok tanulságot egy visszavágós párharcban sokkal jobban ki fog jönni h egyszerűen képzettebbek. az írek szinte teljes kezdője PL játékos, ott még ennyi esélyünk sem lesz. én talán a szlovénokat is elkerülném, ugye van két bomba kapusuk, aztán ha jól rémlik van nekik játékosuk a fio-kusen párosból is, vagy pl birsa aki tavaly (?) a milannál is volt. egyedül a norvégokat érzem foghatónak, ott talán nincs akkora különbség a két játékosállomány között.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2015.10.14. 13:04:16

A dánok szerintem viszonylag jó csapat, azért Agger, Kjaer, Eriksen, Kahlenberg, Bendtner ( :mrgreen: ) elég jó nevek. A szlovénok ellen lehet sansz reálisan. Most azért kell fohászkodni, hogy megkapjuk őket, plusz a 2. meccs legyen itthon, ha ez megvan és így se lesz meg a kijutás, akkor már nem lesz amivel mosdatni magunkat.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
MatyiG
Adminisztrátor

2015.10.14. 12:53:52

Visszavágón nyomjuk itthon.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.14. 12:51:01

Milyen fura, mindenki máshogy ítéli meg. :D Én pont az íreket feltétlenül elkerülném. Alapból egyik taktikánk, hogy a pontrúgásokban bízhatunk Balázs balosában. Na már most az ír legényeket nem igen fogjuk lefejelni. Norvégokat nem ismerem, ellenük tényleg valahogy mindig borzasztó rosszul sikerül, őket is el kéne kerülni (gondolom ott se törpék játszanak kiindulva Flo féle játékból). A dán-szlovén nem mondom, hogy verhető, de ott azért látok sanszot. Nem hiszem, hogy ők pl erősebbek lennének a románoknál és hasonló játékot kell hozni. Egy szervezett, nagyot harcoló csapat kell és meglehetnek a lehetőségek a kapu előtt is. Ez nem hurráoptimizmus, de úgy gondolom a dán-szlovén csapat nem esélytelen számunkra. Az ír-norvég ellen minimális esélyt látok. Két meccsen, egymás után ráadásul...nagyon nehéz lesz. Főleg ha megkapjuk a zárt kaput is, plusz ha ne adj Isten első meccsnek kapjuk meg. Bár tök mindegy, hogy első meccs és úgy toljuk nézők nélkül, vagy második és a továbbjutást kéne kiharcolni nézők nélkül.
visca el barca írta:a lettek a vb csoportunkban vannak, lehet rajtuk bosszút állni :mrgreen:
És tényleg. :D Lett ez még így se. :D
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.10.14. 12:50:25

a lettek a vb csoportunkban vannak, lehet rajtuk bosszút állni :mrgreen:
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2015.10.14. 12:38:07

Nero. írta:Mind a 4 csapat erősebb mint a miénk, ez nem is lehet kérdés. Szerencsével juthatunk csak tovább, de kétlem hogy sikerülne. Amúgy sajnálom a fiúkat, ez a tegnapi este igazi magyarosra sikerült. A desszert majd az lesz amikor a 94. percben bekapott bohócgóllal bukjuk végleg a kijutást.
http://index.hu/sport/futball/2015/10/1 ... b_kiemelt/" target="_blank
A remény hal meg utoljára. Mindegyik erősebb, de talán a dánok és vagy az ìrek azok, akiken valami kissebb csoda folytán túljuthatunk. A másik kettőhöz nagyobb csoda kellene.:-D
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Nero.
Llegenda del Barça

2015.10.14. 12:12:00

Mind a 4 csapat erősebb mint a miénk, ez nem is lehet kérdés. Szerencsével juthatunk csak tovább, de kétlem hogy sikerülne. Amúgy sajnálom a fiúkat, ez a tegnapi este igazi magyarosra sikerült. A desszert majd az lesz amikor a 94. percben bekapott bohócgóllal bukjuk végleg a kijutást.
http://index.hu/sport/futball/2015/10/1 ... b_kiemelt/" target="_blank
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.14. 11:31:03

Első minicsatát megnyertük a kiemeléssel. :D Valahogy be kéne varázsolni a szlovéneket.
mess2009 írta:más dolog szurkolni és reménykedni , más dolog a történtek és a realitás alapján értékelni a csapatot.
ami engem illet azt látom, hogy a mai válogatottunk nem képes,... pontosabban nincs meg a képessége túljutni a selejtezőkön. én így látom de remélek, és szurkolok ezerrel.
Én azért látok arra némi esélyt, hogy képes a csapat továbbjutni, de a realitás valóban az, hogy pl egy ír csapat adott esetben oda-vissza ver minket. Szurkolás és reménykedés meg szerintem a velejárója sajnos a focinknak jó ideje....és kézen fogva történik a kettő.
Kép
Kép
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2015.10.14. 11:09:07

Akkor ez eldőlt, kiemeltek lettünk. Lehetséges ellenfél:Írország, Dánia, Szlovénia,Norvégia.

Nem lesz túl alacsony szorzójú a magyar továbbjutás.
Samper
Director del Fútbol

2015.10.14. 10:51:44

A magyar válogatott pont ott van, ahol az utóbbi évtizedekben volt. A különbség annyi, hogy egy ideig a modern idők legjobb szövetségi kapitánya, Dárdai volt a csapattal. De ő is csak a védőmunkát tudta megvarázsolni, amit nálunk nem becsülnek eléggé.
mess2009
Director del Fútbol

2015.10.14. 08:27:26

más dolog szurkolni és reménykedni , más dolog a történtek és a realitás alapján értékelni a csapatot.
ami engem illet azt látom, hogy a mai válogatottunk nem képes,... pontosabban nincs meg a képessége túljutni a selejtezőkön. én így látom de remélek, és szurkolok ezerrel.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.14. 08:12:41

Bravúrokhoz meg még annyit, hogy pl előzőleg is majdnem megvoltak itthon a románok, vertük a törököket, oda-vissza vertük azt a Finnországot, akit senki nem tudott oda-vissza verni....(tudom, hogy ezek fel is lettek sorolva)Szóval voltak itt igen is szép eredmények. és ha már a törökök lettek a legjobb harmadikok, ott most gondolom nem azon morfondíroznak, hogy amúgy a lettek ellen 2 pontot szereztek.....És csak arra akarok kilyukadni, hogy mi meg egy lehetőség kapujában is azon töprengünk, hogy amúgy ez nem is jó, meg hogy nem is eredmény. Törököknek hány meccsnek kellett úgy alakulnia, hogy ők menjenek ki? Nem kevésnek és mi meg elkezdjük azt írni, hogy másokra vagyunk utalva. Ráadásul itt a végén írtuk ezt, miközben a törökök pár fordulóval ezelőtt totál elszálltnak tűntek (le a kalappal, hogy visszamásztak). Legjobb harmadik lényege, hogy folyamatosan a többi csoportot is figyelni kell. Ha mindenkit vertünk volna akkor meg nem a harmadikok között versengenénk. Kétszer kaptunk ki 10 meccsen, erre se sűrűn volt példa, de tovább kell lépni és valahogy megpróbálni akkor a pótselejtezőn. És esetleg ha megcsípnénk a kiemelést, akkor már egy picit nagyobb a sansz. Szóval ezerrel kell bízni ma és reménykedni tovább.
Kép
Kép
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2015.10.14. 07:44:11

http://m.nemzetisport.hu/foci_eb_2016/e ... ol-2443789" target="_blank

Itt jelenleg kiemeltek vagyunk, de mimt ìrja, számolhat másképpen az UEFA.
gg86
Jugador d'estrella

2015.10.13. 23:43:07

jelwaz írta: Csak nem őrülök meg a kieséstől, sőt remélem, hogy pozitív hatása lesz. Pozitívabb, mint a kijutásnak.
86 óta minden selejtezőn kiestünk, egyiknek sem lett pozitív hatása, ugyanott tartunk. Lehet mégsem a kiesés a legjobb recept a fejlődésre, nem lenne rossz kipróbálni a másik utat is. :)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.13. 23:35:56

Normandia írta:
Bob_Marley írta:Magyarország nem lesz kiemelt várhatóan a pótselejtezőn, a mostani számítások szerint Ukrajna, Bosznia-Hercegovina, Dánia vagy Svédország lehet ellenfél.
Ok, de a kiemelést mi alapján végzik? Mitől ukrajna kiemelt kevesebb szerzett ponttal stb?
A pótselejtezőket november 12–14. és 15–17. között bonyolítják le. A párosításokat vasárnap, október 18-án 11.20-kor sorsolják ki az UEFA nyoni központjában. A pótselejtezőn lesz kiemelés, az UEFA-koefficiens rangsorol. Ezt az európai szövetség szerdán teszi közzé.

Esély mennyi van? Kevés, de ahogy lejjebb is írták ki kell menni és meg kell próbálni.

@csababrca amit írtál az jogos, Belfastban ment el, ezt már akkor is tudtuk hogy nagyon kemény ára lehet. Itthon kikaptunk tőlük, de az az elején volt. A bukaresti 1:1 mindenképp bravúr, volt nálam. A finnek elleni oda-vissza 1:0 is nálam a több mint elvárható eredmény. Kicsit úgy érzem az alapján értékeled a bravúrt, hogy nem játszottunk top-top csapattal, de attól függetlenül én úgy gondolom nagyon szorgosan gyűjtöttük a pontokat és sajnos a belfasti utolsó perces sokba került. Egy bravúr kell mindig, hogy a csoportban lépéselőnybe juss, de nem elvárható. Nekem vannak akkor lejjebb az igényeim, én már annak is baromira tudok örülni, hogy otthoni vereség után már a selejtező csoport vége előtt bebiztosítottuk a harmadik helyünket, ami volt a cél. És megfordítanám a dolgot, mert összességében 10 meccsen kettőször kaptunk ki. Lehet nem voltak három pontok, de sok kicsivel léptünk előre, s máshogy nem is lehet.
crixus
Hasonlóan látom én is és erről írtam én is, hogy apró lépésekben hosszútávon lehet csak gondolkozni. 10-15 éves ütemterv, kizárólag külföldi szakemberekkel és megfelelő kiválasztás révén odalehet érni.
Kép
Kép
Kép
jelwaz
Entrenador del Barça

2015.10.13. 23:34:01

MessiNeymarSuarez írta:Szánalom amit sokan csinálnak...Nyilván nem ez a legjobb magyar vállogatott, nekem sem a legnagyobb kedvencem, de akkoris a "miénk"...Szóval szurkolni kell nekik, nem pedig ellenszurkolni...
Mellesleg a mostani vállogatotton lehet legalább látni azt, hogy valamilyen szinten hajt is, és küzd.
Sok "kis ország" szurkolói még 2-3 gólos hátrányban is nagyban támogatja a csapatát, és vígan énekelnek, itt meg a károgás megy sok helyen.

Ha a kijutás közelében sem vagyunk, akkor az a baj, ha meg nagyon közel vagyunk a kijutáshoz, és dupla esélyünk van (értsd legjobb csoportharmadik + pótselejtező), akkor meg az a baj...

Ha EB-t nyernénk akkor meg az lenne a baj hogy nem 6-0-ra vertünk egy Spanyolországot, hanem csak egy utolsó perces fejesgóllal? :mrgreen:

Mindegy, reméljük nem a legnehezebb ellenfelet kapjuk(pl ukránokat), és akkor mindent meg kell tenni azért, hogy tovább jussunk.
Gondolom nehéz elképzelni, hogy minden ellenérzés ellenére az ember szurkol a csapatának. Minek szurkolnék a magyar csapat kiesésének? Csak nem őrülök meg a kieséstől, sőt remélem, hogy pozitív hatása lesz. Pozitívabb, mint a kijutásnak. Ha meg kijutunk pótselejtezőn keresztül, akkor még jobb is, mint a legjobb csoport harmadikként. Te fanyalgónak hívsz, én meg unom, hogy mennyi szrt akarnak lenyomni a torkomon.Rossz kerettel, de jó csapattal egy szavam se lenne.
crixus
Entrenador del Barça

2015.10.13. 23:30:03

Bob_Marley írta: ...
A probléma ott van, hogy stadionokat építünk, nem futballpályákat. A legkisebb korosztálynál kellene kezdeni, profi, külföldi segítséggel újratervezni az utánpótlásunkat. Az a nagy baj a magyar futballal, hogy mindig egyből akarunk jó eredményt, alapok nélkül.

Azt pedig lássuk be, hogy a török válogatott jobb válogatott, mint a magyar, az eredményeik alapján jobban megérdemelték a legjobb harmadik helyet.
Játékban ez a magyar válogatott nem hogy előre, de inkább hátra lépett. Nézzük meg, hogy hány magyar játékos szerepel erős európai ligákban. Bogdán, Stieber, Szalai. Közülük Stieber aki rendszeresen játszik is, ha egészséges. Dzsudzsák még aki valamennyire tehetségesnek mondható játékosunk, aki erősebb bajnokságban is játszik, még ha nem is top ligában. Utóbbi kettő(Stieber, Dzsudzsák) az, akik a magyar válogatott keretéből érnek is valamit mint mezőnyjátékosok. Azok, akik meg Lengyelországban vagy az USA-ban vitézkednek semmivel sem jobbak mint a hazai "sztárjaink". Ha pedig már a magyar bajnokságnál tartunk, ahonnan a válogatottunk nagy része jön: évek óta nemhogy a BL-ben, de még az Európa Ligában sem érjük meg még az őszi csoportkört sem. Érdemes azt is megnézni, hogy a többi kijutó válogatott ilyen mércével milyen erőt képvisel. Például a sokat kritizált románok is jobb erőkből állnak mint mi.

Szinte egytől egyig gyenge színvonalú vagy sokad osztályú bajnokságokban szereplő, illetve padot koptató játékosokból SOHA sem lesz jó csapat. Ezért kellene ezt az egész sz...-t újra kezdeni, felépíteni. De erre az MLSZ és Orbán Viktor nem hajlandóak, mert ide egyből eredmény kell, mint a kommunizmus idején. Ha a párttitkár elvtárs azt mondja mi vagyunk az esélyesek akkor mi vagyunk az esélyesek és ki kellene jutnunk. A valóság az nem lényeges. :roll:

A pótselejtezőkön pedig ha nem Szlovéniát kapjuk akkor nem lesz érdemes a TV elé ülni. :roll:
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.10.13. 23:24:46

Mondjuk Bob még reagálva a lentebbiekre, én értékeltem minden győzelmet, értékeltem a románok elleni idegenbeli X-et, sőt még az itthonival se volt nagy bajom.
De a többin mit értékeljek?
Azt,hogy az északírek ellen mindkét meccsen nyert helyzetből 1 pont lett meg? Bocs ezt nem értékelem.
Azt,hogy a görögök ellen is szereztünk a két meccs alatt 1 pontot? Jó a második tétnélküli volt ( :lol: ), ezen mit értékeljek?
Románokról ejtettem szót, azt nem veszem elő.

Neharagudj de a papíron erősnek tartott ellenfelek ellen megszerezhető 18 pontból ha jól számolom 4et sikerült begyűjteni. Ezt tudjam értékelni? Ezt tudod mikor értékelném? Ha egy ténylegesen erős csoportban hozzuk ezt az erősebb csapatok ellen.
De itt 2 válogatott történelmi mélyponton van, Észak-Írek meg harapják a labdát. Mi is mélyponton vagyok az igaz...de egy győzelem ezen a 6 meccsen, bármelyiken, egy darab bravúr, ami a körülményeket nézve nem is az, egy darab győzelem kellett volna. Bocsánat, görögöket vegyük le, 4 meccsen 1 győzelem. Akkor már rég a kijutást ünepeltük volna.

Nekem ez hiányzott,és hajtogathatod,hogy nem reális elvárás...persze,hogy nem, de egy bravúr belefért volna, és elvárható.
Pl 2010-es VB-re Dániából hoztunk egy bravúrgyőzelmet. Vagy alig kaptunk ki a svédektől, portugáloktól itthon. Bravúrok.
Pl 2014-es VB-re itthon törökök elleni győzelem,idegenben X, bravúr.
2012es EB-ért levertük itthon a svédeket, ha jól emlékszem. Bravúr.

Bravúr sosem elvárás, csak megtörténik. Én ezt hiányoltam most, és ebben a csoportban még csak szó szerinti bravúrra se lett volna szükség. Csak egy hasonló erősségű válogatott elleni győzelemre.

Mindegy, késő bánat, sajnos ez történt, bízni kell, hogy hátha. Legyen itthon jó hangulat, akarjuk nyerni, mindegy-mindegy alapon.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Normandia
Director del Fútbol

2015.10.13. 23:23:50

MessiNeymarSuarez írta:
Normandia írta: Ok, de a kiemelést mi alapján végzik? Mitől ukrajna kiemelt kevesebb szerzett ponttal stb?
UEFA együttható vagy mi alapján.

Szerintetek egy Dánia, Bosznia ellen mennyi esélyünk lenne/lesz?
Mind a kettő verhető lenne, ha....:-D
Válasz küldése