Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Zaen
Jugador del Barça

2011.11.25. 23:55:59

Varatrix írta:Régóta nem sikerült értelmes filmet, vagy sorozatot találnom, de végre belefuottam és 3 nap alatt végig is néztem. The Pacific ajánlom mindenkinek akit érdekelnek a világháborús sztorik, mert ez azok közül is ütős. Ma elkezdem az elődjét az Elit Alakulatot. Sokak szerint az jobb, meglátom. Szóval itt a hétvége, és hajrá a film, és sorozat mániásoknak, de azért moduljatok is valami hasznosabb tevékenység irányába is.
Mindkettő eszméletlenül jó, de én is osztom azok véleményét, akik szerint az Elit alakulat jobb. :wink: Kicsit változatosabbak a helyszínek, és talán jobbak a karakterek is.
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.11.25. 23:46:58

csababarca írta:Én nem értem,hogy lehet egy Gyűrűk urát utálni.
Felfoghatatlan számomra, mert az,hogy nem tetszik,még elfogadom,de utálni.
Még az Alkonyatot megértem,mert azt divat utálni, ahogy a HP-t is...de egy olyan monumentális trilógiát,mint a Gyűrűk ura...hm :roll:
Majd gyere talira,és elmagyarázom.

Amúgy meg még amit én nem értek.

Az ilyen vámpíros marhaságok, ATYA VILÁG. Egyszerűen röhögök. Bocsi az itteni fanoktól,mert tudom,h nálam idősebb,és általam is nagyra becsült tag/ok is oda vannak pár ilyen sorozatért,filmért, de ez a véleményem.

Vmi okádék :D bárkivel bármiben fogadnék,hogy soha de soha nem fogom szeretni az ilyen filmeket,sorozatokat,meséket. (omg)

Ejnye,kollega! :lol: ;) m.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Deus
Boixos Nois

2011.11.25. 22:54:38

Ha már itt tartunk...

Gyűrűk Ura nálam ETALON! Mestermű, top1 -es fantázia filmem. Kívülről fújom az összes forgatókönyv szöveget :D Könyvet is olvastam már vagy 20szor.

Star Wars is jó, de nem kap el a láza, megnézem azt csá. Néha újra, ha olyan hangulatban vagyok.

Harry Potter... Na ez az a film, amelyik kerülöm mérföldekkel. Rühelem :D

Twilight :D NO COMMENT :D
KépKép
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.11.25. 22:17:09

Én meg nem tudom, hogy mit lehet utálni a HP-ben, a Star Wars-ban. Nem vagyok filmszakértő de én mind a 2 filmsorozatot imádom és képes voltam egyhuzamban megnézni az összes SW részt. Volt differencia az tény, de hogy bármelyikre azt mondani, hogy rossz.. Én ilyen vagyok.
Van olyan film amitől tényleg hányingerem volt/van, de azoknak a címe nem nagyon akar beugrani most.
Eazzy
Entrenador del Barça

2011.11.25. 21:51:11

csababarca írta:Én nem értem,hogy lehet egy Gyűrűk urát utálni.
Még az Alkonyatot megértem,mert azt divat utálni, ahogy a HP-t is...de egy olyan monumentális trilógiát,mint a Gyűrűk ura...hm :roll:
A Gyűrűk Urát én is bírom, de pl a Star Wars, Alkonyat, Harry Kókler sorozatoktól okádni tudok.
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.11.25. 20:55:22

Végre valahára fent van teljesen full jó minőségben a HP utolsó része... Biztos vagyok benne hogy ez bluray mivel 42 gigát foglal :shock: :lol:
Nem 5 perc lesz míg lejön az biztos :D
messideco
Presidente del Barça

2011.11.25. 19:55:13

Hát azt pontosan én írtam/mondtam és fenn is tartom ezt a kijelentésemet :D
Szerintem jónak ígérkezik a két új film is :wink:
Kép
"And my heart will leave you never."
kanty
Llegenda del Barça

2011.11.25. 19:31:35

Following

Ahogy olvastam nem igazán jött be a társaságnak ez a film. Éppen ezért nem is vártam sokat, de pozitívan csalódtam. :) Már az elejétől kezdve lekötött, a hangulata már az első perctől kezdve nagyon jó. Nagyon jó ötlet volt fekete-fehérben leforgatni a filmet, így sokkal hatásosabb. Rgyáltalán nem érzem műnek.Ha nem tudtam volna, h egy '98-as filmről van szó, akkor azt hittem volna, h valamikor a '60-as években forgatták.
A történet is jó, bár ott azért van egy-két hiányosság, de el kell ismerni nagyon jól fel van építve. Engem mindig is érdekeltek az ilyen elvont, fura figurák. A három fő karakter mindegyike nagyon érdekes jellem. A végén pedig ugye ott van a csavar, amire lehetett számítani. Mondtam, h van egy-két hiányosság, ezt arra értettem, h kb. a közepén az egész egy kicsit veszít a kezdeti lendületből, de a vége ismét jó. Nem hosszú a film, de a közepe fele volt pár perc amikor nem kötött le annyira.
Nolant eddig is bírtam, ez most se változott és nem is érzem úgy, h ez a film kilog negatív irányba a többi közül. Persze nem a legjobb filmje. DE pl. valaki mondta, h ilyen film nagyon sok van, csak Nolan miatt lett viszonylag ismert. Ezzel vitatkoznék, ha a végén nem lehetne Nolan nevét olvasni, akkor is egy érdekes, jó film lenne. Nem a név viszi előre az egészet, hanem a film.
7,5/10

:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Varatrix
Director del Fútbol

2011.11.25. 16:29:32

Régóta nem sikerült értelmes filmet, vagy sorozatot találnom, de végre belefuottam és 3 nap alatt végig is néztem. The Pacific ajánlom mindenkinek akit érdekelnek a világháborús sztorik, mert ez azok közül is ütős. Ma elkezdem az elődjét az Elit Alakulatot. Sokak szerint az jobb, meglátom. Szóval itt a hétvége, és hajrá a film, és sorozat mániásoknak, de azért moduljatok is valami hasznosabb tevékenység irányába is.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.11.25. 15:13:12

sjd írta: A Gyűrűk Ura csak egyetlen okból nem tetszhet, és az az, hogy a könyvet előbb olvastad és úgy láttad
(ha pedig nem olvastad a könyvet, akkor "pokolra vagy annál rosszabb helyre" küldelek :P :wink: )

bennem még mindig él az a pillanat, amikor 7 éve a középsulis felvételin a mostani töritanárom és ofőm megkérdezte h mi a kedvenc könyvem, én a Gyűrűk Urát válaszoltam, majd megbeszéltük, hogy a film egyikünknek sem tetszett annyira
Én először a filmeket láttam, akkor még viszonylag kisebb voltam és olyankor az emberek nem nagyon szeretnek akkori mértékkel hosszú könyveket olvasni.
Persze azóta már elolvastam és kedvenc könyveim lettek [off: (Stephen King: Tortúra a másik)].
De én olyan vagyok, hogy mind a könyv, mind a film No.1!
Filmben a zene, helyszínek valami elképesztőek. Igazából a 2. rész az, ami nagyon eltér a könyvtől, többi ennyire nem. Persze ott is vannak: most például Bombadil Toma meg után a sírbuckák jutnak eszembe, amit kihagytak.
De én így is imádom a filmeket! :)
kurdt
Megmentő :)

2011.11.25. 14:19:13

d írta:Ne hagyjuk meg, ez nem feltétlenül sznob szokás, randa dolog ez alapján skatulyázni. Nekem is a legtöbb angol nyelvű film címe angolul is jut eszembe, mivel azon a nyelven nézem és olvasok róla. Ezek után sokszor rááll a kezem/szám is, hogy ezen a néven emlegessem.

Ezzel ellentétesen gyermekkorom filmjeivel pont fordítva vagyok, angolul nem is tudtam annyira és hozzájutni se lehetett a filmekhez, hogy erre rászokhatott volna. A lent emlegetett Star Wars álmomból felébresztve nekem még mindig Csillagok Háborúja első körben. :) Legalábbis az első trilógia. De mondhatnék más dolgot, nem Alient néztünk, hanem Nyolcadik utas: a halált, nem Die Hardot, hanem Drágán add az életedet, etc. Megszokás kérdése, ÖNMAGÁBAN nem sznobéria.
Ezzel nagyjából egyetértek. Nálam legtöbbször az teszi a különbséget, hogy magyarul/régebben láttam-e az adott filmet, vagy nem. Illetve hogy angol-e az eredeti cím vagy sem (valszeg magyarul soha nem mondanám azt, hogy Ladri di Biciclette, Mou gaan dou, vagy Postriziny; hanem Biciklitolvajok, Szigorúan piszkos ügyek, ill. Sörgyári capriccio). Ellenben ha angol a film, akkor több dologtól függ. A fentivel ellentmond pl, hogy Star Warst mondok Csillagok háborúja helyett, egyszerűen azért, mert egyszerűbb kimondani. Alien dettó.

Ugyanakkor nekem az is nagyon sokat számít, hogy mi is a film címe magyarul. Itt van néháy magyar cím, amit most hallotok tőlem először és utoljára magyarul: Erőszakik, Felforgatókönyv, Feláldozhatók, Hollywoodi lidércnyomás, Egy komoly ember... értitek mire gondolok.
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.11.25. 13:43:53

Én nem értem,hogy lehet egy Gyűrűk urát utálni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
PCsabi
aka Game90

2011.11.25. 13:01:39

FtcSikiHun írta:Sokszor kérdezitek, hogy kinek melyik film a kedvence. Na de ki melyik filmet utálja a legjobban?
Gyűrűk ura, Avatar, Alkonyat, Harry Potter.

Gyűrűk ura vs. Star Wars-hoz :lol: :
http://www.youtube.com/watch?v=-5BxrjOpxXM
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
d
Entrenador del Barça

2011.11.25. 12:45:38

messideco írta:De egyébként én sem szeretem azokat az embereket, akik csak az angol címet használják. Az már tényleg sznob szokás, hagyjuk meg...
Ne hagyjuk meg, ez nem feltétlenül sznob szokás, randa dolog ez alapján skatulyázni. Nekem is a legtöbb angol nyelvű film címe angolul is jut eszembe, mivel azon a nyelven nézem és olvasok róla. Ezek után sokszor rááll a kezem/szám is, hogy ezen a néven emlegessem.

Ezzel ellentétesen gyermekkorom filmjeivel pont fordítva vagyok, angolul nem is tudtam annyira és hozzájutni se lehetett a filmekhez, hogy erre rászokhatott volna. A lent emlegetett Star Wars álmomból felébresztve nekem még mindig Csillagok Háborúja első körben. :) Legalábbis az első trilógia. De mondhatnék más dolgot, nem Alient néztünk, hanem Nyolcadik utas: a halált, nem Die Hardot, hanem Drágán add az életedet, etc. Megszokás kérdése, ÖNMAGÁBAN nem sznobéria.
messideco
Presidente del Barça

2011.11.25. 12:17:33

Akkor szerintem én is tévesen írtam a Following-ot művészfilmnek. Nekem amelyik film elvont, és nem tetszik, az művészfilm... Jah és igen, angolul írtam ennek a címét, magyarul A csapda.
De egyébként én sem szeretem azokat az embereket, akik csak az angol címet használják. Az már tényleg sznob szokás, hagyjuk meg...
Kép
jelwaz
Entrenador del Barça

2011.11.25. 12:03:54

Bob_Marley írta:Művszfilmek is hasonlóak, áltaában ezek nehezebben foghatók, de ha az ember megtalálja a mögöttes tartalmat, akko zseniális!
Bocs, hogy ennyit kiragadok a mondandódból, de csak erre reagálnék. Van itt 1-2 tag, aki néz művészfilmeket, s ezeket itt fel meg is említi, elemzi. Azonban ezek általában csak laikus felvetések. A rendezői filmek elég nehéz kategória. Hogy egy példával éljek: a középkori festészetben sem azt imádtuk, hogy úúú, a kép mondanivalója mennyire új és merész. A 200 millió Madonna a kis Jézussal képek között általában az ábrázolási bravúrok voltak jelentősek, s ez a filmeknél is megvan. Lehet művész b.ziságnak tűnik, hogy így mozog a kamera, meg úgy svenkel ki, meg az ilyen plánok, hosszú beállítás, gyors vágás stb., de ezek jelentősen meghatározzák a hangulati elemeket (tényleg görcsben van a gyomrod, felszabadult vagy te is, mint a karakter a vásznon stb.). Nem mondom, hogy a téma, a történet, a hátsó mondanivaló nincs ott, de attól még nem lesz "művészfilm". És ha valakivel művészfilmről beszélsz, akkor vigyázz vele (ha te nem ástad bele magad a témába). Sokan csak egy imidzsnek szánják a "művészfilm" nézést, amúgy lövésük sincs róla (művészmozik Pesten kiakasztóak ilyen szempontból). A sok sznobkodás velejárója (pl. a filmeknek mindig az eredeti címét mondják). De ha már egy kicsit utánaolvasol (középiskolás média tankönyvekből vannak egészen jók), egész más szemmel is tudod nézni.
lui1698
Llegenda del Barça

2011.11.25. 12:02:36

Egyébként filmklubosok akik már befejezték a kötelezők nézését, azoknak itt van az a film amit végül kivettem socio lelki üdvéért ( :D ):
http://www.imdb.com/title/tt0386064/

De tudom ajánlani mindenkinek nem csak klubtagoknak. :D
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
kurdt

2011.11.25. 12:01:34

messideco írta:Te már ilyen korán részeg vagy? :lol:
Nem, csak három napja alig alszom mert népművészeti cserépedény esszét kellett írnom a rabszolgaságról.
De hogy ne legyen teljesen off, köszi, hétvégén pótlok, hétfőn írok és értékelek!
Kép
messideco
Presidente del Barça

2011.11.25. 11:57:32

Te már ilyen korán részeg vagy? :lol: Megfelel, persze :wink:
És igen, december 6-ig szünet, hogy mindenki be tudja pótólni a lemaradásait.
Remélem Mezner2 sem haragszik meg ezért :)
Kép
kurdt

2011.11.25. 11:49:33

FtcSikiHun írta:Sokszor kérdezitek, hogy kinek melyik film a kedvence. Na de ki melyik filmet utálja a legjobban?

Filmklub ügyben elnézést kell kérnem, még mindig nem néztem meg a 13 Assassinst. Ha az megvan, akkor írok egy hosszút mind a négy filmről (a másik hármat már láttam régebben, mindhárom elég jó), ha ez így megfelel...

Ha nem felel meg, azt jelezd, akkor dobok egy gyors értékelést a háromról, amit láttam.
De miért ne felelne meg? Elvégre most szünte lesz, vagy mi... :lol:
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2011.11.25. 09:54:50

Én viszont imádom az első SW trilógiát és a Gyűrűk Urát is. :D
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
visca el barca
Presidente del Barça

2011.11.25. 01:02:31

messideco írta:Visca el Barca, a nemzet térdre borul nagyságod előtt. Most december 6-ig unatkozhatsz, bár szerintem nem fogsz. Ha érdekel a madridista filmklubban az Easy ridert és a Changelinget nézzük most :)
a szelid motorosokat nem láttam még (kb 10 éve huzom, de nem birom magam ravenni), a jolis film viszont egy nagyon jo (és szomorú) dráma!
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2011.11.25. 00:53:42

Visca el Barca, a nemzet térdre borul nagyságod előtt. Most december 6-ig unatkozhatsz, bár szerintem nem fogsz. Ha érdekel a madridista filmklubban az Easy ridert és a Changelinget nézzük most :)

Számomra is a Gyűrűk ura sokkal realisztikusabb, valószínűbb... Igaz nem egy tál tészta, az egyik főleg mitológiát dolgoz fel, a másik sci-fi kalandfilm. De akkor bejöhetnek a képe az olyan nagy franchisek, mint Potter,Twillight,Underworld, stb, amelyeket mindenki másképp értékel.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára messideco 2011.11.25. 01:06:12-kor.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2011.11.25. 00:47:46

Dr. Halál

fúú.

mik meg nem történnek ezen a világon... nem is tudtam erről a paliról...

al pacino meg ugy kisujjból "kijátszotta" élete szerepét (nem, nem túlzok). annyira ráírták ezt a karaktert, hogy talán senki mással nem ütött volna ekkorát a film... (talán dustin hoffmann is kiváló választás lett volna).

tipikusan olyan film, amit a téma nagyon visz magával, minden más csak mellékes dolog. én itt nem akarok véleményt kifejteni az eutanáziáról, ez nem az a fórum, maradjunk a filmnél.

ami rettentoen jo volt. nem egy könnyed, szombat esti film, amit a haverokkal megnéz az ember... műfajában abszolút kiváló, sőt

9,5/10

tartozom a scanner darklyval, aludtam rám egyet (kettőt). igazából az az egyetlen bajom a filmmel, hogy kb. a feléig, két harmadáig megy egy közepesnél jobb drogos film (fogaskerek és barátai), utána viszont jön vmi scifi, thriller, krimi egyveleg. és ez így nem jó. alapbol egy 7 pontot kapna, de a technika miatt legyen.

8/10

ozsi!

ez meg olyan hülye érvelés hogy törpék, meg gnómok fúj. miért? az evokok, meg a yoda-félék hitelesebbek? :D

akár hülye érvelés,akár nem, az ilyen gyűrűk ura, harry péter féle filmektől kiráz a hideg, meghagyom másoknak ezt a boldogságot,amelyet ezek nézése okozhat :D Ozsi
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2011.11.25. 00:56:57-kor.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.11.25. 00:27:16

Olvastam múltkor a vitát, s teljesen érthető valakinek ez jön be valakinek az!Én mondjuk víjáékokban is az angol ironikus huort kedvelem leginkább, de egy Blue Mountain State-t is végignézek!Scifi is ilyen valakit leköt, mert érdekli akár maga az UFO téma stb!Művszfilmek is hasonlóak, áltaában ezek nehezebben foghatók, de ha az ember megtalálja a mögöttes tartalmat, akko zseniális!De ehhez persze nem lehet leülni, hogy akkor van 2 órám megnézek xy filmet!Olvasgattam a Stalkerről is a véleményeket, meg elég magasra értékelik, lehet megnézem vasárnap ebéd után nyugodt körülmények között, s próbálom értelmezni!
A filmklubbot ami itt megy abszolút jó ötletnek tartok, mert még ha valami nagyon is eltér az ember filozófiájától értékrendjétől, akkor is ezek a filmek amiket ajánlotok mind plusz mondanivalókat tartalmaznak, s ha nagyon nem is jön be valami, de pici plusszt még tudatalatt is kap az ember!
Én sajnos biztosan tudom magamról nem tudnék időt szakítani heti 2 film megnézéséhez, s mint írtam ezek olyan filmek, amiket azért meg kell emészteni, s nem csak leülök s kész!De sok sikert, s hajrá nyomassátok, mert én is mindig elolvasom ki miket írogat, s van amit már én is meglestem!És az ötlet meg jó, hogy kicsit nagyobb látóköre legyen a tagoknak, s ne csak a tucatfilmek mozogjanak!
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése