Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Mindkettő eszméletlenül jó, de én is osztom azok véleményét, akik szerint az Elit alakulat jobb.Varatrix írta:Régóta nem sikerült értelmes filmet, vagy sorozatot találnom, de végre belefuottam és 3 nap alatt végig is néztem. The Pacific ajánlom mindenkinek akit érdekelnek a világháborús sztorik, mert ez azok közül is ütős. Ma elkezdem az elődjét az Elit Alakulatot. Sokak szerint az jobb, meglátom. Szóval itt a hétvége, és hajrá a film, és sorozat mániásoknak, de azért moduljatok is valami hasznosabb tevékenység irányába is.
Majd gyere talira,és elmagyarázom.csababarca írta:Én nem értem,hogy lehet egy Gyűrűk urát utálni.
Felfoghatatlan számomra, mert az,hogy nem tetszik,még elfogadom,de utálni.
Még az Alkonyatot megértem,mert azt divat utálni, ahogy a HP-t is...de egy olyan monumentális trilógiát,mint a Gyűrűk ura...hm
A Gyűrűk Urát én is bírom, de pl a Star Wars, Alkonyat, Harry Kókler sorozatoktól okádni tudok.csababarca írta:Én nem értem,hogy lehet egy Gyűrűk urát utálni.
Felfoghatatlan számomra, mert az,hogy nem tetszik,még elfogadom,de utálni.
Még az Alkonyatot megértem,mert azt divat utálni, ahogy a HP-t is...de egy olyan monumentális trilógiát,mint a Gyűrűk ura...hm
Én először a filmeket láttam, akkor még viszonylag kisebb voltam és olyankor az emberek nem nagyon szeretnek akkori mértékkel hosszú könyveket olvasni.sjd írta: A Gyűrűk Ura csak egyetlen okból nem tetszhet, és az az, hogy a könyvet előbb olvastad és úgy láttad
(ha pedig nem olvastad a könyvet, akkor "pokolra vagy annál rosszabb helyre" küldelek![]()
)
bennem még mindig él az a pillanat, amikor 7 éve a középsulis felvételin a mostani töritanárom és ofőm megkérdezte h mi a kedvenc könyvem, én a Gyűrűk Urát válaszoltam, majd megbeszéltük, hogy a film egyikünknek sem tetszett annyira
Ezzel nagyjából egyetértek. Nálam legtöbbször az teszi a különbséget, hogy magyarul/régebben láttam-e az adott filmet, vagy nem. Illetve hogy angol-e az eredeti cím vagy sem (valszeg magyarul soha nem mondanám azt, hogy Ladri di Biciclette, Mou gaan dou, vagy Postriziny; hanem Biciklitolvajok, Szigorúan piszkos ügyek, ill. Sörgyári capriccio). Ellenben ha angol a film, akkor több dologtól függ. A fentivel ellentmond pl, hogy Star Warst mondok Csillagok háborúja helyett, egyszerűen azért, mert egyszerűbb kimondani. Alien dettó.d írta:Ne hagyjuk meg, ez nem feltétlenül sznob szokás, randa dolog ez alapján skatulyázni. Nekem is a legtöbb angol nyelvű film címe angolul is jut eszembe, mivel azon a nyelven nézem és olvasok róla. Ezek után sokszor rááll a kezem/szám is, hogy ezen a néven emlegessem.
Ezzel ellentétesen gyermekkorom filmjeivel pont fordítva vagyok, angolul nem is tudtam annyira és hozzájutni se lehetett a filmekhez, hogy erre rászokhatott volna. A lent emlegetett Star Wars álmomból felébresztve nekem még mindig Csillagok Háborúja első körben.Legalábbis az első trilógia. De mondhatnék más dolgot, nem Alient néztünk, hanem Nyolcadik utas: a halált, nem Die Hardot, hanem Drágán add az életedet, etc. Megszokás kérdése, ÖNMAGÁBAN nem sznobéria.
Gyűrűk ura, Avatar, Alkonyat, Harry Potter.FtcSikiHun írta:Sokszor kérdezitek, hogy kinek melyik film a kedvence. Na de ki melyik filmet utálja a legjobban?
Ne hagyjuk meg, ez nem feltétlenül sznob szokás, randa dolog ez alapján skatulyázni. Nekem is a legtöbb angol nyelvű film címe angolul is jut eszembe, mivel azon a nyelven nézem és olvasok róla. Ezek után sokszor rááll a kezem/szám is, hogy ezen a néven emlegessem.messideco írta:De egyébként én sem szeretem azokat az embereket, akik csak az angol címet használják. Az már tényleg sznob szokás, hagyjuk meg...
Bocs, hogy ennyit kiragadok a mondandódból, de csak erre reagálnék. Van itt 1-2 tag, aki néz művészfilmeket, s ezeket itt fel meg is említi, elemzi. Azonban ezek általában csak laikus felvetések. A rendezői filmek elég nehéz kategória. Hogy egy példával éljek: a középkori festészetben sem azt imádtuk, hogy úúú, a kép mondanivalója mennyire új és merész. A 200 millió Madonna a kis Jézussal képek között általában az ábrázolási bravúrok voltak jelentősek, s ez a filmeknél is megvan. Lehet művész b.ziságnak tűnik, hogy így mozog a kamera, meg úgy svenkel ki, meg az ilyen plánok, hosszú beállítás, gyors vágás stb., de ezek jelentősen meghatározzák a hangulati elemeket (tényleg görcsben van a gyomrod, felszabadult vagy te is, mint a karakter a vásznon stb.). Nem mondom, hogy a téma, a történet, a hátsó mondanivaló nincs ott, de attól még nem lesz "művészfilm". És ha valakivel művészfilmről beszélsz, akkor vigyázz vele (ha te nem ástad bele magad a témába). Sokan csak egy imidzsnek szánják a "művészfilm" nézést, amúgy lövésük sincs róla (művészmozik Pesten kiakasztóak ilyen szempontból). A sok sznobkodás velejárója (pl. a filmeknek mindig az eredeti címét mondják). De ha már egy kicsit utánaolvasol (középiskolás média tankönyvekből vannak egészen jók), egész más szemmel is tudod nézni.Bob_Marley írta:Művszfilmek is hasonlóak, áltaában ezek nehezebben foghatók, de ha az ember megtalálja a mögöttes tartalmat, akko zseniális!
Nem, csak három napja alig alszom mert népművészeti cserépedény esszét kellett írnom a rabszolgaságról.messideco írta:Te már ilyen korán részeg vagy?![]()
Avatar.FtcSikiHun írta:Sokszor kérdezitek, hogy kinek melyik film a kedvence. Na de ki melyik filmet utálja a legjobban?
a szelid motorosokat nem láttam még (kb 10 éve huzom, de nem birom magam ravenni), a jolis film viszont egy nagyon jo (és szomorú) dráma!messideco írta:Visca el Barca, a nemzet térdre borul nagyságod előtt. Most december 6-ig unatkozhatsz, bár szerintem nem fogsz. Ha érdekel a madridista filmklubban az Easy ridert és a Changelinget nézzük most