daffy írta:kényelem. minden könnyen,gyorsan,ingyen intézhető,meg sem kell mozdulnod.
ennek ára,hogy lényegében mindent tudni lehet rólad,bár a facebook nem rögzít mindent,ellenben másokkal,de sok olyat igen,amit nem szeretnél. törölni pedig nem lehet magad soha.
a fiatalok nagy része a monitor előtt éli a tizenéves korát. ez bizonyítottan rossz,ennek ellenére ha valami kényelmes,könnyű és jó,az csábít
Na ilyenekre írom hogy emberek gondolkozását változtatja meg és véleményem szerint rossz irányba.
Amit leírtál pont azt érzem elveszőnek, hogy affinitás, hogy küzdj valamiért, hogy nincs előtted, hanem tegyél érte.
Jelen esetben mondjuk járj be órára mert akkor fogod tudni, s nem azért mert épp Kis Pista fent van, vagy nincs s megkérdezed őt.
Ez visz előre szvsz emberileg előre, hogy "megtanulsz" harcolni.
Ezek lehet filozofikus gondolatok, de ezer százalékban biztos vagyok hogy pl amit leírtál hogy kényelmi szempont az nálam nem érv, az rossz.
S ami a legrosszabb hogy felnőtt embereknél is látok ilyet, én amitől idegbajt kapok, s volt hogy nem egyszer ott is hagytam a búsba az illetőt, akár kollégát akár nőt akár bárkit, mikor mondjuk ebédszünetben belünk egy kávéra a közeli kávézóba, s miközben beszélünk nyomkodja a telefont, én ha beszélek valakivel alap hogy megtisztelem, hogy 1 rá figyelek 2 a szemébe nézek.
Nem lefelé és nyomkodom a nyomorék telefonom.
Olyan apróságok amik kezdenek kiveszni, s előtérbe kerül a fent említett példa, sőt már nem is "megvetendő".
A példa kicsit másabb is volt, de kapcsolódik a Facebookhoz mert volt olyan eset is, hogy xy nyomkodta aztán szólt másik xy ezt és ezt írta ki Facebookra, szuper 5 perc és találkozol vele ember az irodában....Ha meg annyira érdekel a karaktere hívd ide kávézni....Ne távolról meg telefonról mondogasd hogy hú de jó.
Na az ilyenek totál elszomorítanak, s emberek nem látják ez mennyire rossz tendencia pl, s mennyire rossz irányba viszi a kommunikációt, ami az egyik legfontosabb.
szerk: én nem internet "ellenes" vagyok, hanem mondjuk azt Facebook.
Távoli kapcsolatteremtés, kommunikáció fent tartása fontos, s meg is süvegelendő aki ilyenekre figyel, hogy ne vesszen el egy jó kapcsolat még ha x ezer kilométerre is van a másik, én azt a folyamatot tartom rossznak, mikor az ember egy géphez, programhoz "kötődik" s megváltoztatja az életét.
Az igaz ami előkerül, hogy nem biztos a program rossz hanem a felhasználó, ez benne van, de attól még elkorcsult világunkban ez plusz rátesz egy lapáttal.