Barca vs. Real

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
ke.andy
Jugador del Barça

2008.08.05. 18:24:53

még néhány szó erejéig visszatérnék az ellentétre. A több mint egy klub a XXI. században is megmutatja miért is van így.

Ne felejtsük el az UNICEF logót a mezünkön.
Egy sötét Milán-os gyerek azt mondta, hogy bennünket az UNICEF támogat... :evil:
Mikor elmondtam, hogy mekkorát téved azt mondta, "ez igen! Nincs még egy ilyen csapat, aki a támogatottat teszi a mezére és nem azért mert neki fizetnek!"

A madridnál erre esélyt sem látok!
Ez az igazi nagy különbség, és ez az, amiért a Barca drukkerek igen is büszkébbek lehetnek!

Mert nem szlogen csapat vagyunk, hanem inkább egy nagy család!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2008.08.05. 18:24:43

Van der Vaart nekem sem nagy durranás. Aki azt hiszi, hogy ezt csak azok után gondolom, hogy a madrid megvette, annak ajánlom figyelmébe az eb alatt íródott véleményeimet, ahol azt láttam, hogy közel sem akkora formátumú irányító, amekkorának kikiáltják. Nem tudta igazán összefogni a holland válogatottat, sőt, még a karmesteri pálca sem volt egyértelműen az övé. Persze azért remek futballistáról van szó, aki még be is vállhat.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Sacchi
Jugador d'estrella

2008.08.05. 18:17:54

Igen megvették mert megsérül Sneider.
Nem éppen ezért. Már az Emirates-kupa előtt tudni lehetett, hogy kedden bemutatják VdVt (oké, még nem volt hivatalos), szóval Sneijder sérülésének nem sok köze volt a leigazolásához.
danko94
Entrenador del Barça

2008.08.05. 18:05:05

LG írta:a mut rühellem, a realt rühellem, cét rühellem, ugyhogy nem érdekel.
Ezzel énis így vok. Bár sztem nekünk mind a 2 megoldás jó lenne,
mert ha a Realba megy:Tönkrevágja a csapategységet és szétesik a csapat és a mienk a bajnokság.
Ha marad a MU ba: Akkor ott vágja szét a csapategységet és egyel kevesebb ellenfél a BL-ben :wink: :wink: :wink:
LG
Az Év fórumozója 2016

2008.08.05. 17:36:28

Sztem még messze nincs vége a szapanoperának, amig tart az átigazolási szezon, addig lesznek még mindenféle hirek, aztán majd szeptemberbe meglátjuk, hol fog játszani...de nekem mind1, a mut rühellem, a realt rühellem, cét rühellem, ugyhogy nem érdekel.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.08.05. 17:26:35

Kép
kilibarca
Capitá del Barça

2008.08.05. 15:59:53

Kép
Mez száma még nincs. Nem tudom én nem vagyok olyan nagy híve mint itt egyesek. Majd elválik mit tud egy nagy csapatban most bizonyíthat egyből Sneijder sérülése miatt.
Szokásos duma világ legjobb csapata ](*,) #-o :^o

mr. : pontozós dolgot szerintem felejtsd el
szajko
Director del Fútbol

2008.08.05. 15:47:32

Van Der Vaart azt nyilatkozta a világ legjobb csapatához igazolt 2 hónapja még ugyanezt a Barcára mondta na mind1 :lol:
skadi
Capitá del Barça

2008.08.05. 14:40:24

miihii írta:
khtomka írta:A Fiam barátnője Barca szurkoló, mit csináljak vele...?
Vetesd el a fiaddal,h legyen egy vki a családban,aki ért a focihoz :twisted: :wink:
:lol: :lol: :lol:
DUGO_11
Barça B

2008.08.05. 14:39:35

Sziasztok!!!

Bocs , hogy ide írom...de "Enrique-féle autokorrektor: a muszáJ pontos J :)"...:)

Fabricio Coloccini :arrow: Newcastle :arrow: 11 500 000!!! Jo vétel!!!
Fejo
Jugador del Barça

2008.08.05. 14:39:34

skadi írta:oké,ellenség nincs,de van olyan ellenfél,aki egy két játékost csak azért tart,hogy a többieket szanaszét rúgassa vele...
saját példa:már megnyertük a bajnokságot,de még volt hátra pár meccs...
az egyik csapat hozott két olyan gyereket,akik még életükben nem léptek pályára az adott csapat színeiben,és csak arra mentek,hogy sérülést okozzanak...
két boka és egy térd el is szállt...
ezekután nyilván nem csak sima ellenfélnek fogom nézni azt a primitív [auto_cenzúra],és ha lehetöségem adódik,lerugom majd mint a taknyot...
ennyi
Ez esetben én is ezt tenném. :wink:
Kép
Deus
Boixos Nois

2008.08.05. 14:33:43

ZS10 írta:Két csapatnak szurkoltam életemben. Az egyik a Barcelona, a másik aki a reál ellen játszik!

José Carreras

ez tetszik nagyon!! :)
KépKép
MessiFan
Llegenda del Barça

2008.08.05. 14:33:37

danko94 írta:
T.Henry írta:én csak most tudtam meg hogy a Real megvette Van Der Vaart-ot :roll:
Igen megvették mert megsérül Sneider. 13 milliót adtak érte és már be is mutatták madridban.
Mezszám?
ZS10
Jugador d'estrella

2008.08.05. 14:31:22

Két csapatnak szurkoltam életemben. Az egyik a Barcelona, a másik aki a reál ellen játszik!

José Carreras
danko94
Entrenador del Barça

2008.08.05. 14:24:02

T.Henry írta:én csak most tudtam meg hogy a Real megvette Van Der Vaart-ot :roll:
Igen megvették mert megsérül Sneider. 13 milliót adtak érte és már be is mutatták madridban.
T.Henry
Barça C

2008.08.05. 14:01:04

én csak most tudtam meg hogy a Real megvette Van Der Vaart-ot :roll:
barca0417
Entrenador del Barça

2008.08.05. 13:57:01

én speciel a realra úgy gondolok mint a legnagyobb ellenfélre, amit mindig, minden körülmény között le kell győzni. De mint aki a focit szereti, nem vak gyűlöletet érzek irántuk. sőt valamennyire tisztelem is őket, és elismerem. sokkal jobban, mint pl a chelsea-t. az a focimodell amit a kékek követnek az számomra undorító. minden csak a pénzről szól, egy orosz millárdos maffiózó élet-halál ura, a játékosok nem azért mennek mert hú micsoda érzés ott játszani, hanem mert sok a pénz, sok a sztár. Na az ilyen dolgok miatt a Real-t sokkal többre becsülöm, mint az ilyen csapatokat. de a Barca amit képvisel az páratlan, és vitathatalanul a legszebb dolog a futballban. Ezért vagyok Barcás.
Kép
van Bommel
Capitá del Barça

2008.08.05. 13:54:47

Azt hiszem egy katalán újságíró írta ezt: Ha nem lenne a Real Madrid, valakinek sürgősen ki kéne találnia. Finoman fogalmazva sem vagyok odáig értük, de azt hiszem, ahogy mi Barcások, ők madridiak is kevesebbek lennének. Nem lenne el Classico, nem lehetne kit ennyire kifütyülni, nem élcelődni ennyire egy-egy eredményem. Személy szerint én egy-egy ilyen derbibe úgy beleélem magam, hogy az első el Classico amit a volt bnőmnek megengedtem(több, mint 1 év után) az a madridi 3-0-nk volt. Egy sima meccs, én mégis úgy ugrándoztam és üvöltöztem, mint egy másik meccsen sem. És mikor mondja, hogy ez miért kell, mondom ne szóljál bele olyan dolgokba amihez nem értesz! Természetesen sértődés, de győzelem nem volt még ilyen finom. Tehát mondandóm lényege: egyik csapat se rajong a másikért, de mindkettő szegényebb lenne, ha a másik nem lenne.
Láb a lábé, kar a karé, láb a karé, KARALÁBÉ
Hajrá CSABACSÜD!!!
Adamik-Varga,Kis,Gombár,Viszkok-Virág,Szilágyi,Steigler,Borgulya-Gulyás,Gazsó
www.csabacsudse.gportal.hu
khtomka
Jugador d'estrella

2008.08.05. 13:41:23

miihii írta:
Vetesd el a fiaddal,h legyen egy vki a családban,aki ért a focihoz :twisted: :wink:
:P Ez jó duma ! Mentek a szabadtérire, kölcsön akartam adni neki a Madrid sálamat, elég csúnyán nézett rám. Egyébként napjaink labdarúgásában mennyivel jobbak az amerikai,izraeli ,orosz milliárdosokkal megerősített angol csapatok. 4-500 millió font tartozással ott vannak a BL legjobbjai között.
A Madrid és a Barca önállóan gazdálkodik ki így-ki úgy. Mindenesetre én azt mondom, hogy napjainkban a két klub között nem rossz a kapcsolat, csak sokan túldramatizálják.
"Egy az Isten, egy a Nemzet"
"A Madrid két évig szerencsével nyerte a bajnokságot.2007/08-ban szerencsés 18 ponttal."
2009-hez grat
miihii
KHAL

2008.08.05. 13:34:58

There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
khtomka
Jugador d'estrella

2008.08.05. 13:21:55

jelwaz írta:Huhh, na erre reagáljak egyszerre! :)

Poreko, Nasty!
Azt a részét hagyjuk, hogy nem vagyok katalán, attól még atérezhetem a helyzetet, sőt, mint írtam személyes benyomásom is van. mint már azt is írtam, nem lehet a történelem mellett elmenni, mert a Barca ebből táplálkozik. Innen jön a ,,Mes que un club!" fliozófia, ami tökéletesen leírja, hogy mit jelent nekem a Barca. Pont ezért ez nekem nem csak foci. ,,A foci nem háború! Annál sokkal több." (plusz pontért-->Ki mondta ezt?
A pontos idézet így hangzik. "A futball nem élet, vagy halál kérdése. Annál sokkal több…" Bill Shankly a kedvenc angol csapatom menedzsere ( Liverpool) mondta.

A többiről már leírtam a véleményem, nem ismételném magam.
"A Madrid két évig szerencsével nyerte a bajnokságot.2007/08-ban szerencsés 18 ponttal."
2009-hez grat
jelwaz
Entrenador del Barça

2008.08.05. 13:14:02

Huhh, na erre reagáljak egyszerre! :)

Poreko, Nasty!
Azt a részét hagyjuk, hogy nem vagyok katalán, attól még atérezhetem a helyzetet, sőt, mint írtam személyes benyomásom is van. mint már azt is írtam, nem lehet a történelem mellett elmenni, mert a Barca ebből táplálkozik. Innen jön a ,,Mes que un club!" fliozófia, ami tökéletesen leírja, hogy mit jelent nekem a Barca. Pont ezért ez nekem nem csak foci. ,,A foci nem háború! Annál sokkal több." (plusz pontért-->Ki mondta ezt?)

Khtomka, Real_Funghi!
A spanyol polgárháború alatt volt foci. A Barcát 1899-ben, a Real Madridot 1902-ben alapították. A polgárháború idején már elmérgesedett a helyzet. Gyűlölködés? nekem a saját csapatom iránti szeretetemből fakad a Real utálat. És szerintem ez a kettő kéz a kézben, együtt jár, csak más-más fokozatú az egyes embereknél. De ki ne szeretné, ha az El Classicon úgy jönne le a csapata a mecss végén, hogy 6-0-ra lemosta a csapata az ellenfelet? Szerintem senkinek nem lenne ellenére, pedig ez már több, mint a győzeleméhség, ez már a másik megalázásának vágya is. Ezért gondolom, hogy ez álszentség. Mint azt is írtam, én sem úgy választottam a Barcát, hogy történelmet olvastam. De ez tette nekem olyan fontossá, ez volt, ami nálam nem csak a foci kategóriájába sorolja a Barca meccseit, sikereit, kudarcait, létezését.

És úgy cakkum-pakk mindenki!
Nem várom azt, hogy ne legyenek Real szurkolók. Nem várom, hogy aki megszereti a Realt dobja el ezért. De ku.vára idegesítő a sok sötét paraszt, aki veri nekem a nyálát, hogy na és a Barca hány BL-t nyert? Hány bajnokságot? stb. És még a normális Real drukkerek is dobálóznak azzal, hogy a XX. század legjobb csapata (madridistán is kint van, de én úgy tudom, hogy ott normálisabb arcok vannak, nem pedig a sötét parasztok). Nem tudom, hogy ezen személyek tisztában vannak-e vele, hogy milyen körülmények között érték el azt, ami őket a "XX. század legjobb csapatává tette"? És ha igen, akkor erre büszkék?

lluisllach89!
A legutóbbi hozzászólásoddal egyetértek. Én nem sértegetni akarok, de nekem ne mondja senki, hogy mit élem bele magam ennyire úgy, hogy nem vagyok katalán, meg nem éltem akkor...
lluisllach89
Director del Fútbol

2008.08.05. 13:06:22

vale írta:
lluisllach89 írta: Azért utáljuk BAZDMEG!! Mert [auto_cenzúra] csapat lenne 1 diktátor nélkül aki megtiltja a Katalán nyelv használatát, madridot támogatja, kivégeztet 1 Barca elnököt-------> 20. század "legjobb csapata" LÉGY RÁ NAGYON BÜSZKE!!!!!
Az lehet hogy a real-t ezért utálod , de a barcát nem ezért szereted.
Ez így jogos , de nem ezért szeretted meg a barcat... gondolom.
Így van ahogy mondod. A szép játékba, a Camp Nou varázsába, és azért h 1 ilyen elnyomott helyzetből 1általán 1enrangú(sőőt) ellenféllé nőtte ki magát, a Barcába mint eszmébe, ahol marketing szempontból nem vesznek játékost, az ellenfél legjobbját nem csábítják el, és súlyos euro milliós haszon helyett más világméretű problémával is megküzdenek, nagysága jóval túlmutat a labdarúgáson és nem csak a Laporta érában lett Mes Que un Club, hanem már jóval régebb óta ( történelem...) Ahogy Bobby Robson mondta: Katalónia hadserege az Fc Barcelona. 1 madridistát se szeretnék megsérteni, és szerintem hagyjuk az egészet, ti zrikáljátok 1mást, rendben, sokan(köztük én) jóval nehezebben éljük ezt meg annak ellenére h nem éltünk a rezsim alatt, nem vagyunk Katalánok, 1szerűen 100%ig azonosultunk a Barcával, a magyarázat egyszerű és eszembe juttat szinte mindent amit érzek: Több mint 1 klub.
khtomka
Jugador d'estrella

2008.08.05. 12:52:31

LG írta:
real_funghi írta:Jelwaz! Én majdnem ugyanezt érzem Ferencváros szurkolóként az Újpesttel szemben! Ha lehet, még durvábban. De ember! Itt az a kérdés, hogy mitől álszent az a magyar ember, aki nem akarja vagy nem tudja beleélni magát a spanyol-katalán ellentétbe? Erre pedig nem nagyon akaródzik válaszolni senkinek...
Viszont az meg ne legyen bunkó, aki bele tudja magát élni. Én utálom a madridot, nem a régmúlt miatt, hanem a galaktikus korszak végett, az a csapat gusztustalan volt, meg, h a csapból is mindig a madrid folyott, meg Carlosék nagyképű nyilatkozatai, ááá de jó, h már vége.
Itt egy értelmes magyarázat. Nekem se a kedvenc Real korszakom a galaktikus, érthető amit írsz. Viszont nem hiszem,hogy csak az az igazi szurkoló aki a riválist nem szereti. Én Puskás miatt lettem Madridi, de Kocsis,Czibor,Kubala, a Barca Dream Team miatt nem tudom gyűlölni a Barcelonát. A Barca ellen csak akkor drukkolok ha az én csapatomnak hasznot hoz.
2009-hez grat
vale
Capitá del Barça

2008.08.05. 12:43:20

lluisllach89 írta:
jelwaz írta: én azt várom el, hogy legyen az a harc olyan, mint amilyennek a történelem megköveteli. Legyen benne tűz, a "zsarnok" elleni győzelem vágya, és egy nép több generációjának minden sérelme, legyen agresszív (de nem durva) és egy pillanatra se álljanak le, csak menjenek előre, nehogy már egymást tutujgassák.

........ Mivel a Barcát a történelme ennyire felértékeli a szememben, pont ezért a Realt meg le. Nem értem, hogy az a madridista, aki tisztában van a Real történelmével, az hogy szeretheti azt, s aki meg nem az mit veri a mellét
De jelwaz azt nem várhatod el senkitől hogy azért szurkoljon egyki vagy másik csapatnak mert ilyen meg olyan történelmi előzményei vannak , itt az én példám: 4 éves koromban barca mecs volt a TV-ben és azért kezdtem el akkor a barcanak szurkolni mert a piros és a kék volt a kedvenc szinem , meg különben is az volt az 1. csapat amiről hallotam kb.
Na most ezt csak azért írtam le mert 4 évesen az ember azt sem tudja mi az hogy történelem , na most az unokatesóm is 4 éves kora óta szurkol , csak ő a realnak... nem lehet a szemére vetni hogy miért kezdtél el a realnak szurkolni. :roll: . És ha egyszer elkezdtél szurkolni valameiknek akkor normális esetben hozzád nő és már nem kezdesz el a riválisnak szurkolni semmien okból sem. Jah... real-barca mecs volt ezt apámtól tudom... szóval tényleg csak a színeken múlt , az első döntések egész meghökkentő dolgokon múlnak.
De így van legyen benne már valami tűz... a spanyol bajnokságban a szurkolk már nem olyanok mint régen , amikor úgy szurkoltak mint pl az olaszok , csendben ülnek és nyomják az idegesítő gázdudáikat... ahejett hogy néha gyújtanának görögtüzeket meg elcsattanna 1-2 pofon.
Kép
Lezárt