Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ez egy nagyon érdekes téma, és itt a közvélemény szerintem vakvágányon járt az elmúlt években. Sokszor előjött az, hogy Messi irányítja a háttérből az egész klubot, mint valami marionett-bábut, ő irányít mindent, az öltözőt, a döntéseket, mindent; miközben a nyilatkozataiból és a nyári távozási szándékából nekem pont nem az tűnt ki, hogy itt ő irányítaná a szálakat, éppen ellenkezőleg. Szerintem Messi szerepe a csapatban inkább szakrális, informális. Ahogy írtad is, a zsugákat szerintem sem ő osztja. Nekem a nyilatkozataiból egyáltalán nem úgy tűnik, hogy ő osztaná itt a lapokat, éppen ellenkezőleg, pont hogy fasírtban volt a vezetőséggel, és aki egy klubot marionett-bábuként mozgat, az nem akar így távozni.Peter írta: ↑2020.11.30. 22:22:29Érdekelne a véleményed.....sosem titkoltam, hogy szerintem Piqué a legnagyobb zsugás, ő és a katalán mag Bartóval egyetemben volt a megújulás akadálya - évek óta - (többször több helyen kifejtettem, de most nem ez a lényag).....ugyanakkor Leo nyilvánosan és folyamatosan kritizálta a klub szakmai koncepcióját....olyan nincs, hogy Leo ne tudná, honnan hová, mikortól és miért süllyed a hajó.....milyen és miért olyan a mögötte lévő csapat....miközben tuti nagy cimborák ők így együtt (Leo, Piqué, Busi, SR, Alba).....nyilván más a barátság, más az "üzlet"....de ez akkor is kicsit ellentmondásos nekem.....
Umtiti.....Umtiti.....egy jó Umtiti, mint egy falat kenyér az éhező pocaknak, úgy kellene....neki is ugyanúgy mint Gríznek el kell kezdenie törleszteni a klub felé.....nagy adós mindkettő
Érdekelne a véleményed.....sosem titkoltam, hogy szerintem Piqué a legnagyobb zsugás, ő és a katalán mag Bartóval egyetemben volt a megújulás akadálya - évek óta - (többször több helyen kifejtettem, de most nem ez a lényag).....ugyanakkor Leo nyilvánosan és folyamatosan kritizálta a klub szakmai koncepcióját....olyan nincs, hogy Leo ne tudná, honnan hová, mikortól és miért süllyed a hajó.....milyen és miért olyan a mögötte lévő csapat....miközben tuti nagy cimborák ők így együtt (Leo, Piqué, Busi, SR, Alba).....nyilván más a barátság, más az "üzlet"....de ez akkor is kicsit ellentmondásos nekem.....
Ez teljesen így van. Ahogy elől is sokkal több kockázatot lehet vállalni, ha a játékosok tudják, hogy egy-egy labdavesztés nem fogja nagy valószínűséggel a vesztünket okozni a gyors ellentámadások miatt.Peter írta: ↑2020.11.30. 21:33:43Egyébként a sors igazságtalansága a védőkre nézve - elismerem annak ellenére, hogy a védelem teljes megújítása mellett vagyok -, hogy egy hiba is végzetes lehet.....míg a gólvágók kimaradt ziccerei felett hajamosak vagyunk túllépni.....
Persze teljesen más egy tartósan instabil védelem, amikor a gyomrod is összeugrik, ha az ellenfél csak átlép a térfelünkre.....
Ez papíron jól nézhetne ki, de azért nem így működik a valóságban.zsoltfree írta: ↑2020.11.30. 19:57:30Ezt értem, és egyébként én nagyon támogatom, hogy fiatalokat építsünk be, főleg ha az saját nevelés. Viszont ez úgy buli, ha van egy poszt, amire van egy jó kezdőjátékosunk, és ennek akár egy gyengébb cseréje, akivel versenyezhet ez a fiatal, vagy ez a fiatal lenne maga a csere. (pl fel nem fogom, hogy Cuccurellat miért adtuk el, miközben vettünk egy fogalmatlan Firpot, akiről látszik, hogy sem múltja, sem jövője). Csatárposzt ugyanez. Azért egy Alcacert inkább elnéznék most itt, ha már egyszer megvettük.... vagy még lehetne sorolni. Viszont ez úgy jó, ha előtte van jobb, mert ha nem válik be a fiatal, akkor nincs semmi baj. Most viszont, ha nem válik be, akkor elég nagy baj van. Szóval a helyzet egyáltalán nem ideális sajnos. De az eredeti kiakadásom a sérülések miatti örülés volt...
Szerintem adódik úgy, hogy ez az átmenet, ez a versenyeztetés kimaradhat, és valakit be lehet dobni a mélyvízbe, azaz a kezdőbe. Ez van, amikor nyilvánvaló, van, amikor kevésbé. Dest esetében kb. első ránézésre lehetett szerintem látni, hogy jobb lesz, mint Roberto. Mivel Lenglet hamar visszatér, a kérdés az, hogy Koeman visszarakja-e a kezdőbe. Alcacerrel kapcsolatban teljesen egyetértek, sajnáltam, hogy távozott.zsoltfree írta: ↑2020.11.30. 19:57:30Ezt értem, és egyébként én nagyon támogatom, hogy fiatalokat építsünk be, főleg ha az saját nevelés. Viszont ez úgy buli, ha van egy poszt, amire van egy jó kezdőjátékosunk, és ennek akár egy gyengébb cseréje, akivel versenyezhet ez a fiatal, vagy ez a fiatal lenne maga a csere. (pl fel nem fogom, hogy Cuccurellat miért adtuk el, miközben vettünk egy fogalmatlan Firpot, akiről látszik, hogy sem múltja, sem jövője). Csatárposzt ugyanez. Azért egy Alcacert inkább elnéznék most itt, ha már egyszer megvettük....
Ezt értem, és egyébként én nagyon támogatom, hogy fiatalokat építsünk be, főleg ha az saját nevelés. Viszont ez úgy buli, ha van egy poszt, amire van egy jó kezdőjátékosunk, és ennek akár egy gyengébb cseréje, akivel versenyezhet ez a fiatal, vagy ez a fiatal lenne maga a csere. (pl fel nem fogom, hogy Cuccurellat miért adtuk el, miközben vettünk egy fogalmatlan Firpot, akiről látszik, hogy sem múltja, sem jövője). Csatárposzt ugyanez. Azért egy Alcacert inkább elnéznék most itt, ha már egyszer megvettük.... vagy még lehetne sorolni. Viszont ez úgy jó, ha előtte van jobb, mert ha nem válik be a fiatal, akkor nincs semmi baj. Most viszont, ha nem válik be, akkor elég nagy baj van. Szóval a helyzet egyáltalán nem ideális sajnos. De az eredeti kiakadásom a sérülések miatti örülés volt...
Az itteni fooldali cikk alapjan Mingueza-t szidta le, persze a ketto nem zarja ki egymast, bar nekem gyanus, hogy az angol cikkbol kifelejtettek, hogy az mar esetleg Minguezara vonatkozik. Mingueza hibaja, amibol a kapufat lottek eleg latvanyos volt, szoval az nem lenne meglepo, ha amellett nem ment el szo nelkul Koeman.(amugy nincs jelentosege az egesznek)gránit írta: ↑2020.11.30. 14:19:58Lenglet sérülése egyébként nem tűnik súlyosnak. Koeman viszont megszidta két súlyos labdavesztéséért. Mivel, ahogy ki is fejtetted, nincs sok emberünk hátul, térjen vissza minél hamarabb, de szigorúan a padra.
https://fcbarcelonalatestnews.com/koema ... ry-156406/
Olyannyira nem tűnik súlyosnak, hogy a Cadíz ellen már akár vissza is térhet, Araujo pedig már a társakkal edz és Umtiti is lassan játékengedélyt kap (bár ez már egy ideje így van). Legalábbis a Mundo szerint.gránit írta: ↑2020.11.30. 14:19:58
Lenglet sérülése egyébként nem tűnik súlyosnak. Koeman viszont megszidta két súlyos labdavesztéséért. Mivel, ahogy ki is fejtetted, nincs sok emberünk hátul, térjen vissza minél hamarabb, de szigorúan a padra.
https://fcbarcelonalatestnews.com/koema ... ry-156406/
"Ki mondta, hogy jó "módszer", ha a tapasztalt játékosaink kiesnek? Az lett volna jó, ha ezek a tapasztalt játékosok a padra kerültek volna, és átadják a stafétabotot a fiataloknak." - igen, ezt írtam én is, hogy ez ideális esetben jó lenne, de nincsenek fiatalok. Persze végül is van, de azért, mert van egy utánpótlás csapat és ott játszik több is. Csak nem véletlenül játszik ott, és még ilyen védők nélküli időszakban sem volt szó róla év elején, hogy felkerül az első csapatba akár csak edzésre. Araujo ő itt van ugyan, de őt sem olyan embernek szántuk, aki minden meccsen kezdő lesz 90 percig. Most pedig x ideig kb ez vár rá. Annyiban mondjuk nem stresszelek, hogy a kapusunk egy állat és néha azt hiszem, hogy előtte még én is játszhatnék, de azért ez 1-1 meccsre oké, és ha beválik, akkor többre, de itt pár lépcső kimaradt a védők utánpótlásánál.
Ki mondta, hogy jó "módszer", ha a tapasztalt játékosaink kiesnek? Az lett volna jó, ha ezek a tapasztalt játékosok a padra kerültek volna, és átadják a stafétabotot a fiataloknak.
Kicsit máshonnan nézem. Senki nem kívánta, hogy Pique dőljön ki hónapokra és veszélyben legyen a maradék karrierje.zsoltfree írta: ↑2020.11.29. 22:17:55Azért eléggé a legalja ez a fórum, eltekintve pár kivételtől. Annak örülni, hogy kiestek játékosok sérülés miatt, ráadásul úgy, hogy amúgy sem vagyunk túl sokan hátul.... Gratulálok ehhez a mentalitáshoz. A rendszeres károgókat már megszoktam, akiknek kb mindig minden **r, de ez a sérülésnek örülünk dolog egy szint lépés. Főleg, hogy kb ilyen Piquének nem kevés dolgot köszönhetünk, és e lehet a pályafutása végét jelenti, de van olyan gyökér aki ennek örül. Jár a taps. Most örülhettek, mert nincs egy egészséges tapasztalt középső védőnk sem. És persze, ti minden évben az aktuális B-ből feljövő cserét mindig kikiáltjátok az új Puyolnak, aztán sírtok, miért nem játszik, és idióta ezért az edző. Majd elmegy máshova, és kb akkor hallottunk a paliról utoljára, mert az utóbbi 10-15 évben volt jópár ilyen, és most mind jobb esetben egy középcsapatban jobb esetben kezdő, de inkább süllyesztő. Kíváncsi leszek, ha "esetleg" nem jön be ez a két B csapatos gyerek középső védőnek, akkor utána mi lesz a sirás tárgya.
Barto melletti kampány fordítása?.....elsőre így a hétfő reggeli kávé mellett.....de Barto nem indul....nem, ez biztosan valami tévedés....! Tudom, akinek nem inge.....de ez egy fórum...persze tovább lehet görgetni, de az alábbiak miatt tollat ragadtam....:zsoltfree írta: ↑2020.11.29. 22:17:55Azért eléggé a legalja ez a fórum, eltekintve pár kivételtől. Annak örülni, hogy kiestek játékosok sérülés miatt, ráadásul úgy, hogy amúgy sem vagyunk túl sokan hátul.... Gratulálok ehhez a mentalitáshoz. A rendszeres károgókat már megszoktam, akiknek kb mindig minden **r, de ez a sérülésnek örülünk dolog egy szint lépés. Főleg, hogy kb ilyen Piquének nem kevés dolgot köszönhetünk, és e lehet a pályafutása végét jelenti, de van olyan gyökér aki ennek örül. Jár a taps. Most örülhettek, mert nincs egy egészséges tapasztalt középső védőnk sem. És persze, ti minden évben az aktuális B-ből feljövő cserét mindig kikiáltjátok az új Puyolnak, aztán sírtok, miért nem játszik, és idióta ezért az edző. Majd elmegy máshova, és kb akkor hallottunk a paliról utoljára, mert az utóbbi 10-15 évben volt jópár ilyen, és most mind jobb esetben egy középcsapatban jobb esetben kezdő, de inkább süllyesztő. Kíváncsi leszek, ha "esetleg" nem jön be ez a két B csapatos gyerek középső védőnek, akkor utána mi lesz a sirás tárgya.
Egyetértek azzal, amit írtál, hiszen a jóérzésű ember nem kíván sérülést még az ellenfélnek sem, nemhogy a saját játékosainak. Viszont az " eltekintve pár kivételtől" sorral nem értek egyet! Szerintem a kivételek vannak többségben, csak az olyan jellegű hozzászólásokra nem érzik szükségét, hogy reagáljanak.grgly50 írta: ↑2020.11.29. 23:30:44zsoltfree írta: ↑2020.11.29. 22:17:55Azért eléggé a legalja ez a fórum, eltekintve pár kivételtől. Annak örülni, hogy kiestek játékosok sérülés miatt, ráadásul úgy, hogy amúgy sem vagyunk túl sokan hátul.... Gratulálok ehhez a mentalitáshoz. A rendszeres károgókat már megszoktam, akiknek kb mindig minden **r, de ez a sérülésnek örülünk dolog egy szint lépés. Főleg, hogy kb ilyen Piquének nem kevés dolgot köszönhetünk, és e lehet a pályafutása végét jelenti, de van olyan gyökér aki ennek örül. Jár a taps. Most örülhettek, mert nincs egy egészséges tapasztalt középső védőnk sem. És persze, ti minden évben az aktuális B-ből feljövő cserét mindig kikiáltjátok az új Puyolnak, aztán sírtok, miért nem játszik, és idióta ezért az edző. Majd elmegy máshova, és kb akkor hallottunk a paliról utoljára, mert az utóbbi 10-15 évben volt jópár ilyen, és most mind jobb esetben egy középcsapatban jobb esetben kezdő, de inkább süllyesztő. Kíváncsi leszek, ha "esetleg" nem jön be ez a két B csapatos gyerek középső védőnek, akkor utána mi lesz a sirás tárgya.![]()
![]()
Maximálisan egyetértek!!! Talán még hozzátenném, hogy az"...ezt kéne megvenni, azt kéne idehozni" okoskodás is ugyanolyan lutri.
Sőt! Akik Xaviban látják a megváltót, csak hangemberek, okostojások. Számtalan eset bizonyítja, hogy nagynevű edzők új helyen kudarcot vallottak. Megjegyzem Xavinak edzői tapasztalata csak az arab világban van. Hogy európában, a Barcánál mit tudna elérni? Na, ez is talány.
zsoltfree írta: ↑2020.11.29. 22:17:55Azért eléggé a legalja ez a fórum, eltekintve pár kivételtől. Annak örülni, hogy kiestek játékosok sérülés miatt, ráadásul úgy, hogy amúgy sem vagyunk túl sokan hátul.... Gratulálok ehhez a mentalitáshoz. A rendszeres károgókat már megszoktam, akiknek kb mindig minden **r, de ez a sérülésnek örülünk dolog egy szint lépés. Főleg, hogy kb ilyen Piquének nem kevés dolgot köszönhetünk, és e lehet a pályafutása végét jelenti, de van olyan gyökér aki ennek örül. Jár a taps. Most örülhettek, mert nincs egy egészséges tapasztalt középső védőnk sem. És persze, ti minden évben az aktuális B-ből feljövő cserét mindig kikiáltjátok az új Puyolnak, aztán sírtok, miért nem játszik, és idióta ezért az edző. Majd elmegy máshova, és kb akkor hallottunk a paliról utoljára, mert az utóbbi 10-15 évben volt jópár ilyen, és most mind jobb esetben egy középcsapatban jobb esetben kezdő, de inkább süllyesztő. Kíváncsi leszek, ha "esetleg" nem jön be ez a két B csapatos gyerek középső védőnek, akkor utána mi lesz a sirás tárgya.
A "károgók" pont arra mutatnak rá már több mint egy éve, hogy vannak posztok, ahol szűken vagyunk, és egy sérüléshullám komolyan bekavarhat. Ezt még Busquets is hangsúlyozta, pedig ő haszonélvezője volt a szűk keretnek. Piqué-nek valóban sokat köszönhetünk, én egy időre vissza is vonultatnám a 3-as mezt, ez egy klubnál három BL-t nyerő játékosnak jár. De időben félre kellett volna állnia, ahogy azt ígérte.