Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
az USA-ban meg azt gondolják, hogy Európa egy ország és Párizs a fővárosa. És akkor mi van?messideco írta:Igazad van, Dani, de azért sok nyugati ország balkniként tekint a magyarokra, sőt egészen Csehországig Balkánnak tekintik az egészet
Ez mondjuk nem véletlen, talán maguk a készítők is lenyilatkozták, hogy a lázadó, nemzeti Koppány és az idegen érdekeket kiszolgáló uralkodó harca egy elég egyértelmű politikai üzenetet hordozott abban az időszakban (asszem 1984). Mondjuk így nem mondanám, hogy pozitív oldalra állítja, de mindenesetre akkoriban a Koppány szövegeként megírt retorika már önmagában is rendszerellenes volt. Azonban szerintem a fentiekhez a történelemnek (mármint az 1000 évvel ezelőttinek) vajmi kevés köze van.messideco írta:Maga Eperjes Károly mondta egyik előadásán, hogy az István, a király c. rockopera, egy az egyben Koppányt állítja a pozitív oldalra
Éppen elcsíptem.lui1698 írta:2. vh leginkább (pl. most szemezek egy Himmler életével foglalkozó könyvvel). Illetve főleg 20. századi történelem.
(rájöttem ugyan is, hogy egyrészt rám fér az olvasás, másrészt pedig a sulis ismeretem borzalmasan megkoptak, és amúgy is a töri mindig érdekelt.)
2. vh leginkább (pl. most szemezek egy Himmler életével foglalkozó könyvvel). Illetve főleg 20. századi történelem.Gareth Tello írta:A történelmiben elképzelhető, hogy tudnék segíteni, de így kicsit tág ez a fogalom, ha leszűkíted, talán ajánlok majd párat. (Bár holnap és holnapután nem leszek itthon, illetve gépnél sem.)
A történelmiben elképzelhető, hogy tudnék segíteni, de így kicsit tág ez a fogalom, ha leszűkíted, talán ajánlok majd párat. (Bár holnap és holnapután nem leszek itthon, illetve gépnél sem.)lui1698 írta:Más:
Írjatok már olyan könyveket amik ismeretterjesztő/történelmi/valós eseményeket mesélnek el.
A Kárpát-medence minden szempontból remek hely volt a letelepedésre.messideco írta:Tökéletesen megértem![]()
Abba is belegondoltam, hogy ha nem közép-Európában, a Kárpát-medencében lesz a végleges letelepedés, akkor másképp alakulhatott volna az ország sorsa, tegyük fel pl. a Kaukázus hegységben?
Köszi, de egyelőre a Bhagavad-Gíta lefoglal, úgyhogy jöhet más.császárelőd írta:Lacikám: A Biblia Mr. Green
Egy darabig lehet. de minél tovább tart az eszmefuttatás,minél több résztvevővel,előbb utóbb úgyis lesz valaki,aki ellentmond,nem ért egyet,és onnantól kezdve átmegy érzelmi alapúvá a vita.messideco írta:Szerintetek lehet a történelemről beszélni politikai ideológiák nélkül és egymás lezsidózása, cigányozása nélkül? Ha igen, feltennék egy kérdést.
Szerintem dobd be a témát, aztán majd eldől, hogy lehet-e róla értelmesen beszélgetni.messideco írta:Szerintetek lehet a történelemről beszélni politikai ideológiák nélkül és egymás lezsidózása, cigányozása nélkül? Ha igen, feltennék egy kérdést.
Nem.messideco írta:Szerintetek lehet a történelemről beszélni politikai ideológiák nélkül és egymás lezsidózása, cigányozása nélkül?
Volt már itt ha jól emlékszem elég hosszú történelmi vita, amibe nem szóltak bele a modik -mármint úgy értve, hogy nem figyelmeztettek senkit- mégis jó hosszú terjedelmű volt. Úgyhogy szerintem ez témától függ. Szerintem tedd fel a kérdést, és majd elválik, hogy lehet-e róla beszélni. A modik úgyis nézik a topicot, és ha valami van, akkor szólnakmessideco írta:Szerintetek lehet a történelemről beszélni politikai ideológiák nélkül és egymás lezsidózása, cigányozása nélkül? Ha igen, feltennék egy kérdést.
Még jó.S.Agüero írta:Ja, tényleg, jó tudni.Gareth Tello írta:Szerintem kicsi vagy még ehhez.![]()
![]()
Te biztos jobban tudod.
Inkább ezt: http://www.youtube.com/watch?v=mAMD1zbvDb8. (Amúgy nagy kedvencem volt.)S.Agüero írta:Most komolyan, 15 évesen Micimackót nézzek vagy mi?
Szerintem kicsi vagy még ehhez.
Hogy is mondjam... A szerelembe esés "megvolt", csak utána nem mertem kezdeményezni, félvén a csalódástól és a viszonzatlan szerelemtől, ahogy mondod.messideco írta:Voltatok már úgy, hogy féltetek szerelembe esni, félvén a csalódástól és a viszonzatlan szerelemtől? Elég elvont kérdés de, na...
PM-os Wolfie-nál láttam először, de aztán láttam, hogy te is belájkoltadkanty írta:Ez tőlem van faceről?Game90 írta:Témaindítónak:
http://orokseg.wordpress.com/2011/11/30 ... nz-nelkul/
Ki vállalná be? Mármint ezt az életmódot, nem pedig a nőt.![]()
Pedig a fb-os csoportban is kb. ugyanaz folyik, mint itt. És nem is muszáj ismerősnek lennünkbence-barca írta: off:
Amúgy nem vagyok benneDe őszintén szólva nem tervezem. Van egy olyan "elvem"? miszerint olyanokat akiket nem ismerek személyesen v jobban, nem tartom ismerősnek. Facebookot amúgy is csak arra tartom, h beszélgessek, többre nem is kell.
Ez tőlem van faceről?Game90 írta:Témaindítónak:
http://orokseg.wordpress.com/2011/11/30 ... nz-nelkul/
Ki vállalná be? Mármint ezt az életmódot, nem pedig a nőt.