Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Ez így van, és akkor, hogy ne az legyen, hogy valaki "megpróbálja megmagyarázni", válaszold meg te, légyszi.
Nem akaron lelombozni a légváraidat, de szerinted mi az edző feladata?
A történelmünk szempontjából az egyik legfontosabb korszak volt. Hihetetlen fordulat volt az a szezon, hosszú távon is. A Barcelona akkor kezdett igazán branddé válni. Ne feledjük, Figo pár évvel korábban azért igazolt Madridba, mert össze sem lehetett hasonlítani a két klub presztizsét. Rijkaarddal viszont tényleg olyan játékot játszottunk, amin az egész világ ámult és bámult.Nagybarcelona írta: ↑2023.12.14. 13:21:53A fejlődès nálam
2003/04 Rijkaard átvette a csapatot, Laporta a csőd szèlèn a klubot.
A tabella második felèről a 2. helyre a szezon során.
Következő èvben bajnokok 6 èv után, lecserèlődtek a nagy nevek, Luis Enrique is távozott
Következő èvben BL győzelem.
Nem várok ilyen mèrtèkű fejlődèst, de az akkori játèkunk a mostanitól olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől.
Hasonlítgathatjuk az elköltött pènzeket, játèkstílust, játèkosok beválását.
Én amúgy szoktam olyat néha, amit írsz. Mármint amikor nagyon nagy butaságnak tartok valamit, és már sokadszor ismétlődik, akkor gúnyolódok rajta. Nem vagyok rá büszke, de ezt tartom jobbnak, nem pedig azt, hogy nyílegyenest leírom valamiről, hogy orbitális marhaságnak tartom, mert azt könnyen magukra veszik az emberek. Pedig csak 1-1 gondolatról vagy konkrét véleményről volna szó, nem az emberről magáról. Valamit meg időnként muszáj, ez ilyen. Azért szerintem ritka.
A fejlődès nálamgránit írta: ↑2023.12.14. 13:05:08
Olyannyira, hogy minőség nélkül ez teljesen céltalan. A Girona ellen láthattuk, hogy ők felvállalták a párharcokat, megverték egy az egyben a mieinket, így be tudtak törni a sorok közé, mögé. Mi csak passzokkal próbálkozunk. Elpasszoljuk az ellenfél mellett, de nem kerülünk mögé. Senki nem volt, aki betört volna.
A számból vetted ki a szót azzal kapcsolatban is, hogy én sem látok olyan hű de sok helyzetet. Lewandowski "fejese" (ami inkább váll volt) nagy helyzet volt, de olyan nagyon sok ziccerünk nem volt. Ezzel szemben a Girona négyszer gyalogolt be a kapunkba. Itt meg is bukik az xG módszertana. Hogy jöhetett ki 2,4-re a Girona xG-je, amikor volt négy ajtó-ablak helyzetük? Teljesen rossz. Lehet, hogy minden semmiséget beírnak nekünk a statisztkák közé, de tíz darab 10%-os helyzet (amiből jó eséllyel egy sem megy be) nem kompenzál egy 100%-os helyzetet.
Én azt látom, hogy a könnyebb helyzteket mi adjuk az ellenfélnek, újfent a túlzottan feltolt védelmünk miatt. A helyzetek kihasználásával kapcsolatban meg vagy vissza kell térni az alapokhoz az edzéseken, vagy nézzünk szembe vele, új emberekre van szükségünk. Roque jön, de ha belőle is szélsőt csinál, akkor menthetetlen a helyzet.
Olyannyira, hogy minőség nélkül ez teljesen céltalan. A Girona ellen láthattuk, hogy ők felvállalták a párharcokat, megverték egy az egyben a mieinket, így be tudtak törni a sorok közé, mögé. Mi csak passzokkal próbálkozunk. Elpasszoljuk az ellenfél mellett, de nem kerülünk mögé. Senki nem volt, aki betört volna.Nagybarcelona írta: ↑2023.12.14. 12:56:21Általában egyetèrtünk. Èn azèrt kèrdőjelezem meg nevezzük tiki-takának vagy bárminek, stílusunkat, mert szerintem kódolva van benne a körülmènyes játèk ès nagy pofonok, minősèg (Messi, Ronaldinho, Neymar) nèlkül pedig hosszabb távon a nyögvenyelős eredmènyek is.
Nem ismètelgetem magam, összefoglalva
Szűk helyek a támadásainkra, kèzilabda meccs, óriási szabadon hagyott területek az ellenfèlnek.
Valamièrt Xavi ezen nem akar változtatni, csak megy előre. Előre?
Általában egyetèrtünk. Èn azèrt kèrdőjelezem meg nevezzük tiki-takának vagy bárminek, stílusunkat, mert szerintem kódolva van benne a körülmènyes játèk ès nagy pofonok, minősèg (Messi, Ronaldinho, Neymar) nèlkül pedig hosszabb távon a nyögvenyelős eredmènyek is.gránit írta: ↑2023.12.14. 12:39:55
Mivel ez tendencia, és állandó probléma, így nem lehet "csoda", hanem komoly hiányosságok következménye.
Az pedig nagyon is edzői feladat, hogy a befejezésekben javuljunk. A finomhangolás is edzői feladat. Vannak fontosabb dolgok, mint a szabdrúgáslövés, de ez nem zárja ki, hogy a szabadrúgásokat is gyakoroljuk.
Teljesen a többiekkel értek egyet a befejezések terén. Az kőkeményen edzői felelősség. Nem gyakorlásbanm, élességben, magabiztosságban. Lewy esete tökéletes, hogy a jó fenében lenne ő jelen körülmények közt éles 35 évesen, ha még a brahimeccsen is kezdő teljesítménytől függetlenül? Ez is edzői felelősség, Xavi rakja be minden meccsen 90 percig meghalni, nem ő maga. Remélem. Pedig szerintem neki még magabiztossági gondjai sincsenek. Hosszú szakaszokban Raphinhának, Felixnek vannak önbizalommal gondjai. Torresnek is, bár már jóval kevesebb. Gündögan 4 hónap alatt megszámlálhatatlan ziccert hagyott ki, amiből a Citynél vagy 6-7 gólnál járna már. Ez kőkeményen edzői felelősség, és Xavinak ebben hatalmasat kell javulnia.Andris írta: ↑2023.12.14. 12:32:13Persze még a fűnyírás is edzői feladat, nem?
Értem amit mondasz, van is benne részigazság, de:
1. Nehogy már egy edzőnek kelljen a BARCELONÁNÁL játszó profi labdarúgókkal azt gyakoroltatni külön, hogyan kell 2-6 méterről üres kapura belőni, befejelni, stb... vagy csak úgy általában hogy hogyan kell eltalálni lövéssel a kaput A külön szót azért emeltem ki, mert amúgy a kapuralövéseket rendszeresen gyakorolják edzésen. Kapásból, lekészítésből, labdavezetésből, labdakezelésből... stbstb. Ezekről minden héten van feltöltve video. Sztem ennél többet egy edző nem tehet, ez már az egyéneken múlik.
2. Annál sokkal komolyabb feladatok és problémák voltak-vannak jelenleg, mintsem hogy pl a szabadrúgás lövések gyakoroltatásával legyünk elfoglalva. Az szerintem már a finomhangolás része egy csapatnál (ha úgy tekintünk rá, mint edzői feladatra), és messze nem járunk ott. Nem is járhatunk.
Bónusz: a helyzetek kijátszásával semmi gondunk nincsen, csak be kéne lőni őket...
Peter számára meg valaki más számára is megcsináltam már idén 1-1 meccsel, ahol tételesen kigyűjtöttem a nagy gólszerzési lehetőségeket. Ezeken persze csak 5-7 ilyen volt, de akkoriban nem az volt a mondás a fórumon, hogy nem is volt 30 helyzetünk, hanem hogy "egy se volt".Nagybarcelona írta: ↑2023.12.14. 12:35:34Most tènyleg nem szemèlyeskedèsből, de mutassátok már meg, vagy mondjátok már el, hol vannak ezek a "nagy helyzetek". Megpróbáltam ki fejteni a Girona meccset, xG alapján is. Pl. Raphinha helyzete 67% esèly, levegőből lőve, kb. 1 m-re a kapustól, kitakarva a kaput. Szerintem ebből vannak a legnagyobb viták, egyesek szerint van sok helyzetünk, jó úton járunk, mások szerint a szakadèk szèlèn állunk, nincsenek minősègi helyzeteink, ès nyeljük a gólokat.Andris írta: ↑2023.12.14. 12:19:07
Sztem speciel az a csoda, hogy nincs 3szor ennyi gólunk az összesítésben. Amennyi helyzetet kihagyunk egész évben, az teljesen példátlan. Nagyságrendileg is példátlan szerintem. Kb olyan, mint a tavalyi kapott góljaink száma, ennyi helyzetet soha senki nem hagy ki.
Èn nem csodálkozom, ha a klubnál nézeteltérések adódtak, a fórumon is ez megy.
Próbáljunk már (kollektíven)èrvelni a szubjektív vèlemènyeink mellett, hátha zöld ágra tudunk vergődni
Mivel ez tendencia, és állandó probléma, így nem lehet "csoda", hanem komoly hiányosságok következménye.
Nekem 2 kérdésem van továbbra is.
Most tènyleg nem szemèlyeskedèsből, de mutassátok már meg, vagy mondjátok már el, hol vannak ezek a "nagy helyzetek". Megpróbáltam kifejteni a Girona meccset, xG alapján is. Pl. Raphinha helyzete 67% esèly, levegőből lőve, kb. 1 m-re a kapustól, kitakarva a kaput. Szerintem ebből vannak a legnagyobb viták, egyesek szerint van sok helyzetünk, jó úton járunk, mások szerint a szakadèk szèlèn állunk, nincsenek minősègi helyzeteink, ès nyeljük a gólokat.Andris írta: ↑2023.12.14. 12:19:07
Sztem speciel az a csoda, hogy nincs 3szor ennyi gólunk az összesítésben. Amennyi helyzetet kihagyunk egész évben, az teljesen példátlan. Nagyságrendileg is példátlan szerintem. Kb olyan, mint a tavalyi kapott góljaink száma, ennyi helyzetet soha senki nem hagy ki.
Persze még a fűnyírás is edzői feladat, nem?Feast4 írta: ↑2023.12.14. 12:28:54Na most, a kapuralövések gyakorlása, a helyzetek kijátszásának begyakorlása, rögzített helyzetben a figurák begyakorlása, szabadrugások gyakorlása -Mikor volt útóljára szabadrúgásból gólunk?- az mind-mind ezdzői feladat. Tehát, ha passzolgatunk középpályán, 2-5 méterre akkor ezzel nem leszünk bentebb.Andris írta: ↑2023.12.14. 12:19:07Sztem speciel az a csoda, hogy nincs 3szor ennyi gólunk az összesítésben. Amennyi helyzetet kihagyunk egész évben, az teljesen példátlan. Nagyságrendileg is példátlan szerintem. Kb olyan, mint a tavalyi kapott góljaink száma, ennyi helyzetet soha senki nem hagy ki.
Na most, a kapuralövések gyakorlása, a helyzetek kijátszásának begyakorlása, rögzített helyzetben a figurák begyakorlása, szabadrugások gyakorlása -Mikor volt útóljára szabadrúgásból gólunk?- az mind-mind ezdzői feladat. Tehát, ha passzolgatunk középpályán, 2-5 méterre akkor ezzel nem leszünk bentebb.Andris írta: ↑2023.12.14. 12:19:07Sztem speciel az a csoda, hogy nincs 3szor ennyi gólunk az összesítésben. Amennyi helyzetet kihagyunk egész évben, az teljesen példátlan. Nagyságrendileg is példátlan szerintem. Kb olyan, mint a tavalyi kapott góljaink száma, ennyi helyzetet soha senki nem hagy ki.
Rosszul venné ki magát, és ezért szóltam szerintem rendkívül jófej módon most törlés helyett, de nem lenne méltatlan. Minden moderátorunk mindenkit egyenlően kezel, többnyire nem figyelmeztetéssel, hanem csuklóból törléssel, mivel ez a fórum egyik gyakran előbukkanó alapszabálya.drobika írta: ↑2023.12.14. 12:02:58Rosszul venné ki magát, és méltatlan is lenne.
Egyébként a piramisok rendszeresek. Ha szabálytalanok is, akkor is. Nem csak nálam voltak, kérlek nézd vissza, nem tudom, másnak is írtál e így nyilvánosan, de nem láttam.
Egyébként én nem vitatkozom, beszélgetünk eddig a pillanatig úgy gondoltam.
De ha a másik véleményét így lehet kitiltani, akkor csak rajta. Nem tudom, hogy mit követtem el szabálytalanságot, de most már kezdem érteni.
Ha visszanézek látok piramisokat olyan hozzászólóknál, akik másként látják a dolgokat, többet is...
Egyébként a szabályokat be kell tartani. Ebben egyetértünk.
A Reál utáni meccsekkel egyetértek, de ott tényleg nagyon súlyos sérüléshullám volt. De ha nem akarom felmenteni, akkor csak azt mondom, hogy gyenge meccsek voltak, oké. Ezt el is ismertem az előző hsz-emben
Nem vagyok modi, de remélem nem gáz, hogy reagálok. Piramis alatt 3 idézést ért a szabályzat. Ilyet nem fogsz látni, vagy ha igen, nem sokáig, mert törölve lesz. Nem tudnál ilyet mutatni, mert nincs. Mindenkinél törlés, nem hinném, hogy bárki rádszállt volna.drobika írta: ↑2023.12.14. 12:02:58De ha a másik véleményét így lehet kitiltani, akkor csak rajta. Nem tudom, hogy mit követtem el szabálytalanságot, de most már kezdem érteni.
Ha visszanézek látok piramisokat olyan hozzászólóknál, akik másként látják a dolgokat, többet is...
Egyébként a szabályokat be kell tartani. Ebben egyetértünk.
A probléma mindig akkor van elemzői oldalról, ha a statisztikákból nem tanulságot akarnak levonni, hanem megmagyarázgatni a megmagyarázhatatlant.Feast4 írta: ↑2023.12.14. 11:48:54Miről is van szó akkor? Birtokoljuk a labdát majdnem mindig. Najon jó. Viszont magas labdabirtoklás mellett se tudunk két gólnál többet lőni, még egy Alavesnek se. Cserébe 7 meccsből 1 meccsen nem kaptunk gólt.
Gyerek ez borzalom, nem statisztka. Se a védekezés, se a támadás nincs rendben, a középpálya is cak akkor működik ha nincs olyan csapat aki a körülményes körbepasszt zavarja. Ne mondjátok már nekem hogy ez rendben van.
Én nem vagyok Xavi ellen, de két hónapja olyan fonalat vesztett ő is meg a csapat is, hogy hihetetlen. Ezt most nem tudom, hogy Xavi nem látja, vagy látja de nem tud vele mihez kezdeni, de itt óriási a baj!
Én nem akarom figyelmen kívül hagyni. De ti erre kértetek tavaly. (Persze pont te lehet hogy nem.) Az Inter és a Bayern jelenléte nem lehet kifogás, "azok ellenére is tovább kellett volna jutni".drobika írta: ↑2023.12.14. 11:41:18Andris egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy milyen csoportot nyertünk. Ne vicceljünk már. Ne mond, hogy nem emlékszel a sorsoláskor itt rengetegen 15+ pontot mondtak, meg klub bezárást, ha innen se jutunk tovább.
Ha ezt a kört behúzzuk, akkor majd beszélhetünk eredményről. Szerintem.
A bajnoki helyezésünkre meg rá kell csak nézni...
Még semmit sem értünk el, igaz semmit sem vesztettünk el. Sokkal jobb eredményekről beszélni, nehari én ezt nem látom. Ahogy az általatok látott jó csapatjátékot sem.
A Real meccsel kezdeném: 15 lövés nekünk, 52 %-os labdabirtoklás 546 passz, 86%-os paszpontosság. Ez rendben van. Real Madrid kikaptunk.
A csapat mentális állapotából indultam ki, Portugáliában 1-0-ról nem fordítjuk meg és ennek fényében ez egy komoly bírói segítség volt ami meghatározta a csoport későbbi alakulását.