gránit írta: ↑2020.12.10. 10:34:02
Ahogy írtam, a Barcelona és a Real Madrid is 100%-ban a sociók közösségi tulajdonában van, magántulajdon nem is létezik ezekben a klubokban. Te politizálni akarsz ebben a témában, és még azt is rosszul. Miközben itt csak egy ember jogos felháborodásáról volt szó.
Csak az általad emlegetett 0:0 kapcsán hoztam fel a dolgot, mert amikor egy erőszakos, drogos bűnözőből mártírt csinálnak, aranykoporsóban temetik, és rasszizmust vizionálnak bele egy dologba csak azért, mert fekete bőrű emberrel történt, majd erre hivatkozva polgárháborút rendeznek a fél USA-ban, gyilkolnak és fosztogatnak, akkor nem lehet semmilyen 0:0-ra játszani. Ezeknek az eseményeknek a hátterében pedig kőkeményen jelen van a neomarxizmus és a fehérgyűlölet is. Még egyszer mondom, ezt a 0:0 kapcsán hoztam fel, de te már az első perctől kezdve félremagyarázod a Real Madrid és a Barcelona pártolói tagságával, de hogy az hogy jön ide, azt szerintem te magad sem tudod. A mérkőzésen történt események természetesen nem állnak közvetlen kapcsolatban a BLM-mel, de tökéletesen ugyanabból a szélsőliberális & kultúrbalos agendából fakadnak. A felháborodás szerinted jogos, szerintem nem, maradjunk ennyiben. Azt meg légyszíves ne akard már bemesélni, hogy pont Franciaországban, ahol évszázadok óta tömegével vannak jelen feketék és muszlimok, pont ott fog bárki is "szenvedni egy életen át" ezek miatt a "stigmák" miatt. Én inkább azt tartom jogos felháborodásnak és rasszizmusnak, hogy pl. Londonban a rendőrségi állománynak legalább 40%-ban feketékből és arabokból kell állnia, kvóta alapján, érdemtül függetlenül. Forrás:
https://www.theguardian.com/uk-news/202 ... ackgrounds Akkor ők itt nem a bőrszínnel vannak azonosítva? Az nem rasszizmus, hogy a bőrszín alapján elvehetik a helyet egy jobb eredményeket elérő fehértől?
Veidt_madridista írta: ↑2020.12.10. 10:25:07
Erről beszélt Demba Ba, hogy rád nem hivatkoznak úgy, hogy "fehér". Fordított esetben te is megsértődnél ezen, ha ezt egész életedben meg kellene élned.
Rám nem is, mivel Magyarországon nincsenek feketék. Azonban egy francia (vagy amerikai) társadalomban jelen vannak feketék és fehérek is, így nyilvánvaló, hogy előfordulhat olyan helyzet, hogy ez alapján különböztetnek meg valakit, teljesen értéksemlegesen (!) . Én egyébként nem sértődnék meg, mert nem lenne miért. Érdekes dolgok ezek.
csababarca írta: ↑2020.12.10. 10:39:20
a fehérhez nem társul mondjuk 200 éves elnyomás, kiszolgáltatottság, társadalmi meghurcolás, megkülönböztetés. (jobbágyság-nemesség szembenállása talán hasonlítható hozzá valamelyest)
Ebben igazad van, csak ezt sem értem, hogy jön az ügyhöz. Ennyi erővel én is megsérthetve érezném magam, mert ha minden fekete rinyál az elnyomottság miatt, azzal minden fehért elnyomóként azonosítanak. Egyébként Franciaországban (hisz Demba Ba ott született) mikor is volt pontosan rabszolgaság, társadalmi elnyomás a feketék ellen?
csababarca írta: ↑2020.12.10. 10:39:20
nekünk megvan a magunk baja, beszélhetünk hozzáértően a feketékről, meg a BLM-ről, antifáról, szerintem nekünk a cigányság nagyobb problémát okoz évtizedek óta.
jobban örülnék ha mind a baloldali, mind a jobboldali megmondóemberek és média erre hívná fel a figyelmet, erről kezdődne párbeszéd. (és a párbeszéd nem azt jelenti, hogy egyik másik oldal aki hatalmon van, megvásárolja a cigányságot magának)
Tökéletesen egyetértek, ugyanakkor véleményem szerint a feketék "kasztrendszeri" problémái pontosan ugyanabból a törzsi mentalitásból fakadnak, mint itthon a cigányságé. Nekem ne mondd már, hogy egy New York-i középosztálybeli feketét bármilyen hátrányos megkülönböztetés a bőrszíne miatt - vagy hogy egyáltalán kasztrendszerben gondolkodna. Akikre ez igaz, azok a Los Angeles-i gettók (vagy ahogy én szoktam mondani: Grove Street) antiszociális, bűnözés felé forduló, zárt közösségben élő feketéi. És ha belegondolsz, pont ugyanez igaz a cigányokra. És igen, a probléma rendszerszintű, mindkét oldalnak van felelőssége a dologban, de az emberekben nem véletlenül és nem ab ovo rasszizmusból fakadóan alakultak ki negatív előítéletek a cigánysággal kapcsolatban, emiatt "felülről" nem is lehet rájuk kényszeríteni, hogy holnaptól gondoljanak mást, vagy ne féljenek cigány alkalmazottat felvenni. Fontos az oktatás minőségének javítása és az értelmes integráció, de még fontosabb az, hogy a cigányok (különösen a fiatalok) változni, kitörni akarjanak. Őket kell a társadalomhoz szocializálni, nem fordítva. Csak az a baj, hogy ez megy évtizedek óta, és nem látom, hogy mi hozná meg az áttörést. Én radikális eszközökhöz nyúlnék, szükség esetén tömegével kiemelném a cigány fiatalokat az otthoni toxikus környezetből (persze ehhez hatalmas mértékű állami beruházás kellene az intézetekbe és egyéb szociális létesítményekbe, hisz jelenleg ott is ugyanúgy a bűnözést tanulják), és végső esetben szegregálnék is.