EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.13. 21:13:26

lui1698 írta:
bence-barca írta:Amúgy értelmes vt a kérdése. megfogalmazása? Most visszaolvasva elég hülyén hangzik. :-k
Hát én, úgy 3 pontot adnék rá. :mrgreen:
3as listán az nem is rossz :mrgreen:
Amúgy nem tudom, mi vt velem negyedórája, h sikerült ilyen mondatot összehoznom :-k
Na de elég az offból :D

Bobbal amúgy mivan? :-k
Nem is látom a fórumon, meg elmaradásai is vannak :o
lui1698
Llegenda del Barça

2012.09.13. 21:08:01

bence-barca írta:Amúgy értelmes vt a kérdése. megfogalmazása? Most visszaolvasva elég hülyén hangzik. :-k
Hát én, úgy 3 pontot adnék rá. :mrgreen:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.13. 21:06:06

kurdt írta:
bence-barca írta:Amúgy akkor abban lett maradva ugye, h nem lehet változtatni utólag a pontszámon? :-k
Abban. A következő fordulóra ezt tőlem megváltoztathatjuk, ha van rá igény.
Értem köszi!
Igazából nem fontos annyira, csak gondoltam egyiket lejjebb vinném, utólag belegondolva. De legközelebb akkor már figyelek.

Amúgy értelmes vt a kérdése. megfogalmazása? Most visszaolvasva elég hülyén hangzik. :-k
kurdt
Megmentő :)

2012.09.13. 20:59:24

bence-barca írta:Amúgy akkor abban lett maradva ugye, h nem lehet változtatni utólag a pontszámon? :-k
Abban. A következő fordulóra ezt tőlem megváltoztathatjuk, ha van rá igény.
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.13. 20:56:57

Amúgy akkor abban lett maradva ugye, h nem lehet változtatni utólag a pontszámon? :-k
kanty
Llegenda del Barça

2012.09.12. 12:51:16

Videodrome

Croneberg-től ez a második filmem volt. Nem is igazán tervezem, hogy a közeljövőben lenyomok az Ő munkásságának gyümölcséből egy maratont.

Az első 35 perc nekem unalmas és vontatott volt. Aztán kezdett érdekesebb lenni a sztori, de valahogy engem nem ragadott magával. Összesen 80 perc a film, de kb. minden ötödik percben azt néztem, hogy még mennyi van a végéig.
Végig az volt az érzésem, hogy ez egy zs kategóriás katyvasz. Van egy fél szekérnyi értelmetlen párbeszéd, a színészek is elég gyengék, egyedül James Woods-ra mondom azt, hogy elmegy.
A történet maga nem rossz, de talán a Gattaca-nál éreztem még hasonlót, vagyis, hogy a megvalósítás túl gyenge.
Az egész videodrome technikai hátterére lettem volna sokkal inkább kíváncsi. Mert elég mókás, hogy a főszernek egy nagy izét feltesznek a fejére, aztán hallucinál agyba-főbe. Nem ártott volna szerintem jobban elmagyarázni, hogy mi merre meddig.
A karamelles kéz, a kifolyó belek, a megnyílt has, ezek a maguk idejében biztosan ütöttek, de így 2012-ben számomra inkább voltak viccesek, mint rémisztőek, nem váltottak ki belőlem olyan érzéseket, amiket az ember egy scifi-től, misztikus filmtől elvárna.

Előre nem is néztem meg, hogy ki ajánlotta, aztán látom, hogy Faust volt. Mit mondjak kicsit meglepett, de igazán nem tudnám megmagyarázni, hogy miért. :D
A tizenháromnál és a WA filmnél egy hajszállal jobb, de ez most nekem nem igazán jött be.
3,5/10.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Forcabarca8
Capitá del Barça

2012.09.12. 03:54:35

Tyűha,bajok vannak.. Le vagyok maradva, mint Ramos Messiről :roll: :lol: Összeszedem magam és vasárnapig jövök az elmaradásommal. Nem volt fórum és el is felejtettem a filmeket megnézni :oops:
Kép
Faust
Madridista

2012.09.11. 13:54:49

Hiába tagadod, Előd. :mrgreen:
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.09.11. 12:42:56

off:

melyik volt az?

Amúgy ezt a filmet letagadhatná Woody Allen szerintem, a többi filmjéből kiindulva...
Az első W.A. filmem az Annie Hall volt. Na az igen, akkor fogott meg a pali, de nem a kedvenc rendezőm, nyugi.
Kép
"And my heart will leave you never."
visca el barca
Presidente del Barça

2012.09.11. 12:39:22

most néztem h a következő három ajánló remy, kurdt, meg bob :D

ez komoly? tényleg azt akarjátok h szenvedjek még 3 hétig? :D

pedig azt hittem már jönnek a jó filmek :( :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.09.11. 08:38:59

Reméltem, hogy felemás lesz a Kabaré megítélése. :) DE mégsem bántam meg az ajánlást. Szerettem volna valami teljesen újat ajánlani, ez sikerült. A műfaj tényleg elég kényes, nem mindenkinek szíve csücske, hozzáteszem, hogy én sem vagyok egy nagy musical rajongó, különösebb gondom nincs vele, de vannak műfajok, amelyek közelebb állnak hozzám. Plusz még nem is mai darab, ez is egy olyan tényező, ami sokakat kicsit taszít.
Na, de nem magyarázkodni akarok, :D amikor ajánlottam, akkor ezeket, mind számításba vettem, és azt is tudtam, hogy nem lesz annyira népszerű, mint a nyuszis film. Na, de azért remélem, hogy a Vúdi Elen filmet megelőzi. :mrgreen: Ja nemrég láttam egy másik W.A. filmet, hát utána sem lettem nagyobb fan, sőt.

Kurdt!
Két filmmel lógok, de a héten bepótolom őket. :)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.09.10. 23:57:58

bence-barca írta:Annyit a saját véleményemről, h aki túl tud látni azon a dolgon...
hát, nekem nem sikerült. egyszerűen ostoba, otromba és teljesen tolakodó lett a vége a film addigi folyásához képest, rettentően sokat rontott az amugy sem erős összhatáson.

az első 70-75 percben kaptunk egy szép lassan csordogáló, folyamatában felépített történetet, amely nagyszerűen mutatja be két, a társadalom perifériájára szorult, senki által meg nem értett ember egymásra találását. egy kis humor, egy kis dráma, mindezt kissé angolosan tálalva (én kajak azt hittem angol film, aztán látom hogy nem). aranyos kis történet volt, "át is jött", de sajnos nekem olyan 40-45 perc után durván kezdett unalomba fulladni az egész, egyszerűen nem kötött le annyira amennyire egy filmtől elvárnám. gondoltam, hogy adok rá jó szívvel egy olyan 7-et, de aztán jött a vége amiről leírtam már a véleményem.

két dolog:

- olvastam h megy színházban is, szívesen megnézném, biztos jo lehet, igazi színpadi darab.

- gyermekkorom kedvence volt (remelem más is olvasta/nézte) adrian mole titkos naplója :D egy 13-14 éves kamasz gyerek története volt, totál hasonló tálalásban. gondolom anno sok dolgot szedtek ebből a filmből.

pontszám

nem tudom, nem akarok nagyon gonosz lenni

6/10
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.10. 20:25:49

messideco írta:Hűha, Bence tesó, ez jó :D Sem a filmről sem a rendezőről nem hallottam, de ez az én szegénységemet bizonyítja...

Nemsokára frissítem a blogot is.

off: amúgy az FB-csoportban megtalálható vagy?
Örülök neki, h tudtam némelyikőtöknek eddig ismeretlen filmet ajánlani! :wink:
Annak is, h " A Főnök" kedvére tehettem :mrgreen:
Nyalni kell a vezetőnek, na... :mrgreen:

off:
Amúgy nem vagyok benne :P De őszintén szólva nem tervezem. Van egy olyan "elvem"? miszerint olyanokat akiket nem ismerek személyesen v jobban, nem tartom ismerősnek. Facebookot amúgy is csak arra tartom, h beszélgessek, többre nem is kell. :)
messideco
Presidente del Barça

2012.09.10. 20:00:25

Hűha, Bence tesó, ez jó :D Sem a filmről sem a rendezőről nem hallottam, de ez az én szegénységemet bizonyítja...

Nemsokára frissítem a blogot is.

off: amúgy az FB-csoportban megtalálható vagy?
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.09.10. 15:34:25

cabaret

4 pozitívum van amit fel tudok sorlolni.

- túl vagyok rajta
- liza minelli tényleg nagyot játszik
- sokkal kevesebb kornyikálás volt benne mint vártam.
- nincs happy end

és nagyjából ennyi. ha kivesszük a kb fél órányi töltelék énekelgetést, ami (számomra) semmiről nem szólt és marha idegesítő volt, kapunk egy sablon szerelmi történetet a 40-es évek köntösben, egy nővel, aki a feljebb jutás érdekében nem riad vissza egy kis ribanckodástól sem, meg egy férfival, aki nem tudja merre hány óra. ezen kívül volt még egy-két mellékszál, de azok csak ugy lógtak a semmiben, sok értelmüket nem láttam.

ez nem az én világom. nagyon nem.

4/10
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.09.10. 12:19:45

carlos636 írta: kurdtnak ezúton jelezném, hogy időhiány miatt sajnos a kör hátralévő részéből ki kell szállnom.
Vettem és respect, amiért így is behoztad a lemaradásod!
Most ugye napokig nem volt fórum. Az egy dolog, hogy az élet ettől nem áll meg és filmeket ugyanúgy lehet nézni, de ennek ellenére most egy darabig egy kicsit elnézőbb leszek (nem mintha eddig túl szigorú lettem volna, de majd az is eljön). Bár most jó állunk, én is most három filmet fogok értékelni egyszerre:

Yip Man
Rengetegszer hangoztattam már a fórumon, hogy nem vagyok nagy barátja a távol-keleti kosztümös filmeknek. Viszont mindegyik tiszta lappal indul nálam. És az a helyzet, hogy ez az említett körülményekhez képest eléggé tetszett. Marha jól nézett ki, a harcjelenetek szerintem el lettek találva és még a történet is érdekelt; tán azért, mert nem több száz évvel ez előtt játszódott, hanem egy történelmileg számomra megfoghatóbb korban.
Donnie Yen pedig nagy király! Szerencsére nem volt hosszú a film, számomra ez is jót tett neki.
6.5/10, nagyon ritkán adok jobb osztályzatot ilyen filmnek.

Kabaré
Alapvetően nincs bajom a mjúzikelekkel, sőt egy-kettőt még kimondottan szeretek is. Ellenben ez nem igazán tartozik közéjük, ha már Bob Fosse, akkor az All that Jazz szerintem jobb film.
Ezt a filmet is az menti meg, hogy a háttértörténet valamennyire fenntartja az érdeklődést. Kimondottan érdekes, hogy a dalok semmilyen hatással nem voltak rám, egyikre sem mondanám azt, hogy ezt kontextuson kívül is bármikor elővenném, pedig a jó musical egyik alapja számomra az, hogy legyenek benne ilyen dalok. Mindegy, az a baj, hogy Michael Yorke-ot eléggé bírom, tehát adok hat pontot a filmnek, a jövőre pedig azt tanácsolnám az ajánlóknak, hogy kétszer is gondolják meg, ha musicalt ajánlanak... :)
6/10

Harol és Maude

Ohhhh yeaaaaaaa! 8)

Ugyan most megint nincs egy hétig filmklubos filmem, de annyi baj legyen. Ez a film ugyanis minden szempontból a kedvenceim közé tartozik. Már a nyitójelenetnél tudom, hogy ez "nekem készült" (ennek még a többszöri "megismétlése" is megbocsátható, sőt szinte szükségszerű) és a továbbiakban is remekül bomlik ki a dolog. Ahogy bence-barca is írta, a zenék marha jók. De ebben mondjuk Hal Ashby ritkán lő mellé, ajánlom mindenkinek az Utolsó szolgálat című filmet, akár magyarul is (ha jól emlékszem, annak eléggé el lett találva a szinkronja).
Az a jelenet pedig, amikor egy pap is megosztja velünk a véleményét...priceless! Már háromszor láttam ezt a filmet, de lehet, hogy előveszem mégegyszer és akkor írok még valamit.
Röviden: remek film, egyúttal remek ajánlás, mert nem sokan látták ahhoz képest, hogy mennyire jó.
8.5/10
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.09.10. 11:53:43

hű, annak ellenére h 70-es évekbeli film van már megint, jónak tűnik az ajanlás. izgalommal várom :D

este szerintem meg is lesem :D
Kép
REMY
Madridista

2012.09.10. 06:32:58

Kabaré

Sokan féltek tőle mert musical. Én személy szerint bírom a jó musical filmeket. Pl. Hair, Grease, Sweeney Todd, de még a Mamma Mia-t is idesorolom, hisz mégis csak ABBA slágerek voltak benne.
De ez sajnos nem jött be. Se a történet nem fogott, meg se a zenékben nem éreztem az átütőerőt, ami kell egy jó musicalhez. Sajnos ezzel a filmmel is folytatódik az a versengés ami a 70-es évek és köztem van. Valahogy ez az évtized nem igazán jön be. Persze van pár kiemelkedő alkotás, de többségében nekem túl száraz.
Ami viszont pozitívum volt az Liza Minnelli alakítása. Nem csodálom, hogy megkapta a legjobb női főszereplőnek járó Oscar díjat.

Összességében a film egyáltalán nem fogott meg, ezáltal végig untam.
5/10

éééés ismét egy 70-es évekbeli film.... -.-" :D
carlos636
Barça B

2012.09.09. 22:46:36

Yip Man

Nem rossz volt rossz film, ebben a körben ez jött be a legjobban. A film első fele első fele annyira nem fogott meg és mindenki olyan bugyutának tűnt, de a megszállástól kezdve sokkal érdekesebbé válik a film. Ami nagyon tetszett a filmben az az, hogy a főszereplőt az egész film alatt senkinek sincs esélye rendes harcban legyőznie, nem kreáltak egy megagigaszuperharcost, akit csak hosszú harc után tud csak legyőzni. A zene az jól illett a filmhez és a képi világ kontrasztra is tetszett a megszállás előtti és utáni városról. Sajnos amit leszedtem verzió abban nem voltak lefordítva az írások, de az jött le nekem, hogy túlélte a lövést. Amikor a 10 karatést leveri az laza volt. :D

7,5/10

Videodrome

Hát nem is tudom mit írjak erről a filmről. Az elején féltem attól, hogy egy ken park szintű baromságot kapok, de aztán a film egy érdekesebb irányba kezdett haladni. Ami nem tetszett, hogy nehezen lehetett megkülönböztetni a képzelgést a valóságtól. Amire kíváncsi lennék, hogy amikor azt flashelli, hogy a hasába rakja fegyvert meg amikor kiveszik belőle, akkor a valóságban, hogy van ez? A sztori érdekes volt, de nekem egy kissé elvont volt az egész film.

6,5/10

kurdtnak ezúton jelezném, hogy időhiány miatt sajnos a kör hátralévő részéből ki kell szállnom.
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.09. 20:48:44

Akkor elérkezett a várva várt pillanat.
Bence-barca ajánlása nem más mint...

Harold and Maude

http://www.imdb.com/title/tt0067185/

http://www.port.hu/harold_es_maude_haro ... lm_id=8466

Annyit a saját véleményemről, h aki túl tud látni azon a dolgon (majd mindenki meglátja a film során mire gondolok) az cserébe kap egy igen jó filmet és egy értékes mondanivalóval. Legalábbis nekem értékes, remélem többeknek is az lesz :wink:
Aki meg fennakad azon a valami, azt meg sajnálom, h ezen leragad és nem látja v nem akarja meglátni, mit akar a film mondani. Vagy ha meg is látja, nem veszi különösebben figyelembe, vmi miatt.

VEB: neked annyiban megpróbálom befolyásolni az értékelésedet, h a Sírhant művekből ismertem meg a filmet :)

Jó szórakozást mindenkinek, remélem tetszeni fog!

szerk.: amit még elfejetettem:
1. aki tud angolul egy kicsit is, az figyelje nagyon a dalszövegeket is! Nagy pluszt ad hozzá!
2. ncoren szinkronos verzió van csak, én nem tudom milyen szinkronnal, sose néztem meg, de megszokásból inkább ajánlom eredeti nyelven felirattal! :)
soadroli
Llegenda del Barça

2012.09.09. 13:59:07

visca el barca írta:kabaréval tuti h megcsúszok, mert nagyon nehezen veszem rá magam h nekiálljak :D
Én is, meg a Videodrome-al is meg fogok szenvedni szerintem. Remélem nem nagy baj, hogy ennyit kések vele, próbálom minél hamarabb megnézni :)
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.09.09. 13:52:51

kabaréval tuti h megcsúszok, mert nagyon nehezen veszem rá magam h nekiálljak :D
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.09.09. 12:36:50

És most már jöhet az ajánlásod is :P :D

Jóvanna, kussolok :evil:
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.09. 11:54:36

Kénytelen vagyok duplázni.

Kabaré

Kanty, nem csalódtam benned. Sajnos 2 részletben tudtam megnzéni a filmet, mert a héten mikor elkezdtem nagyjából 1 óra körül félbe kellett szakítanom. Pedig nem szokásom ez, mert nem is szeretem, de itt sajnos közbejött vmi. Ma befejeztem, de nem vt probláma. Nekem tetszett az egész film és annak a hangulata. Kicsit tartotam a filmtől ,enm azért mert musical, azokkal nincs bajom, egyszerűen nem vt hozzá nagy kedvem, de csalódtam egyet kellemesen. A hölgyemény szerepe elbűvölő. Pontosabban nem a szerepe, hanem maga a személyisége. De aki még nagyon tetszett, az az "esték házigazdája' ? Nem tudom, minek hívjam igazűból, szerintem tudja mindenki kire gondolok.

7.5/10

szerk.: amúgy a "barátja idegesítő személyiség vt és a többi sem vt vmi szimpi, de az említett 2 nálam nagyot lendített pozitívan!
Most az utóbbi 2 kör ajánlása jót tett a filmklubbnak! :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence-barca 2012.09.09. 22:24:35-kor.
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.09. 10:00:12

messideco írta:bence-barca, mikor dobod be az ajánlásod? :)
Megnézem a nap folyamán a Kabarét, azután jön az ajánlásom. Lehet csak estefelé fog jönni, mert napközben programom van.
Addig is húzom az idegegeket :twisted:
De még ma jönni fog!
Válasz küldése