Érdemes végignézni az egyes országok újságróinak a szavazatait. Nem sok ország van, ahol a zsurnaliszták szerint nem Messi lett az első, kb két kezemen meg tudom számolni
Viszont ami még komolyabbá teszi az elismerést, az alighanem az, hogy a játékos/edző/médiamogul szerepet egyszerre betöltő Urbányi Pista is őt látta a legjobbnak.
Amúgy meg szerintem jobb volt a régi rendszer, hogy a saját országbelire nem lehetett szavazni, mert eléggé nevetséges, hogy portugál részről edző és cséká is egyetért abban, hogy Cristiano mögött Nani volt az év játékosa, Nuno Gomesnél pedig Messi a dobogóra sem fér fel. Persze értem én, hogy szép dolog, ha az ember kiáll a válogatottbeli csapattársai mellett, de egy ilyen egyértelmű helyzetnél ezzel inkább csak magát blamálja és a saját személyiségéről állít ki szegénységi bizonyítványt mind Bento, mind Nuno Gomes. (és ezt nem CR miatt mondom, mert az még okés, hogy odatesznek, elvégre az erős szubjektivitást feltételezve vállalható, de Nani - hiába jó kis játékos - a második helyen vicc kategória.)
furcsállom Casillasnál a CR-Özil-Messi sorrendet elvégre Özil második helye az ősz teljesítményének tekintetében szintén kérdéses. Elvégre ha már elfogultan szavaz (ne adj' Isten Messi kárára próbál minél több pontot hozni CR-nek), akkor aztán Xavira igazán nyomhatott volna. Meg ennek azért van is egy olyan vetülete, hogy "hűségesebb" a Madrid irányába, mint a válogatott felé, de hát ez már lehet hogy kissé erős spekuláció