Rakitic helyére nálam. Viszont a horvátot is megtartanám lehetőleg, aztán mehet a rotálás. A Realban, Bayernben működik, csak nálunk van ez minden játékossal, hogy senkit nem lehet a padra tenni egy meccsre sem. A védekezés nem minden elemében rosszabb amúgy Rakétánál. Persze gyengülnénk vele ezen a téren valamelyest, viszont jobban el tudnánk dugni a labdát. A horvát meg nagy kedvencem, játékosként és emberként is bírom. A mostani év szavazásán valamelyik kérdésnél kiemeltem külön őt (év középpályása vagy ilyesmi), mivel nem semmi, honnan jött vissza magas szintre (Luchonál egy időben belesüllyedt a Gomes-Rafinha-DS alkotta posványba, és nem volt kezdő). Tavasszal pedig szerintem a legjobb középpályásunk volt, mivel Busquets jelentősen visszaesett. Viszont továbbra is áll, hogy lassú, nyomás alatt nem tudja továbbtenni a labdát, az egyérintős játék sem az erőssége. Jó játékos, de a betonkezdő státusza nem indokolt.Cseri írta:Thiagot,kinek a helyére? Nekem nem hiányzik,lassú,védekezésben nem a legerőssebb,kiszorult a bőrtangások kezdőjéből is.Meccsenként van egy-két komoly elpasszolt labdája. Okkal ment el,a padot sem tűri.
A Bayernben Thiago alapember volt egészen Heynckes érkezéséig. Akkor lesérült 1-2 hónapra (igen, ez hátránya továbbra is), és az öregnek nélküle kellett összeraknia a csapatot. Utána meg nem akarta a már összeállt kezdőt vele megbontani. Ez nagy pech volt neki.
Ja és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a bikaerős spanyol középpályán is kezdő, a VB-n majd egész nyáron nézhetjük Iniesta, Busquets és Isco partnereként. Azért ez is más kontextusba helyezi a dolgot kissé.