La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Chino
Llegenda del Barça

2015.11.30. 15:02:42

Gareth Tello írta:
Ami miatt nem tudom teljes mértékben Gerardot hibáztatni, az a rúgott gólok hiánya, lévén a támadósorban rosszul állunk, mennyiségben és minőségben is. Rolón, Dongou és a frissen felhozott Aitor azok, akik valódi támadók (sajnos egyikük sincs azon a szinten, mint mondjuk tavaly Adama és Munir), rajtuk kívül még az a Cámara játszik néha elöl, aki alapból középpályás, illetve az a Campins, aki jobbhátvéd... Ide nagyon jól fog jönni januártól Dani Romera, valamint Lee.
Én is ebben látom a legnagyobb gondot. Tarínék hátul nagyon jól teljesítenek, Palencia és Grimaldo is minőségi játékosok.
Viszont az elöl lévő hármas katasztrófa. Aitorban van potenciál, de ő még frissen került fel, nem is alapember, nem tudja húzni a támadósort, főleg, hogy a bal szélen rendre Camára vagy Grimaldo játszik. Dongou netto emberhátrány, pedig neki kéne ott a húzóembernek lennie. Nagyon megsínylette a csapat, hogy mindhárom normális támadó elment. A Sandro/Munir párosból egyik maradhatott volna. Mindkét együttesnek jobb lett volna. A B-ben lenne egy normális csatár, aki folyamatosan játszhatna, fent pedig a másiknak több lehetősége lenne. Ezt tartottam már szezon elején is LE legnagyobb hibájának. Két fiatalt felhozni az MSN mögé nincs értelme. Én Lee-től egy kicsit félek, hogy nagyobb lesz a füstje, mint a lángja. Csodagyereknek van beállítva, az ilyenek szoktak bebukni. (mondjuk Dongounál csak jobb lehet) De ne legyen igazam.

Kissé ironikus, hogy tavaly védelemben és kp-n voltunk gyengék, a csatárok voltak minőségiek. Most távozott Patric, jött Kaptoum, Palencia (mondjuk ő most pont lesérült, úgyhogy jöhet Godswill) és Tarín, elől pedig megfőttünk. Valami nagyon nem klappol, egy 4-4-2 sokkal jobban működhetne, de a 4-3-3-ból biztos hogy nem engednek.
Középen lenne egy Samper-Gumbau-Kaptoum-Cámára/Babunski kvartett elől, Aitor Dongouval. Bár szíven szerint inkább Maxit játszatnám a kameruni helyett, bár ő sem egy túl nagy eresztés.

Kicsit úgy veszem észre, hogy Gerard sem tud egy csapatot/szisztémát/taktikát összerakni. Pedig ilyen játékosokra, mint Grimaldo, Tarín, Ortolá, Kaptoum, Samper lehet építeni gy csapatot. És akkor vannak amellett, nem kiemelkedő képességű, de megbízható játékosok, mint Palencia vagy Aitor. (bár utóbbiban elég ígeretes)
Legalábbis nem a harmadosztály kiesőzónájában kéne szerénykedni. Volt gyengébb játékosállományunk is, akikkel nem itt tartottunk.

Azon is elgondolkodtam már, hogy még mindig Eusebio utolsó évének hagyatékát nyögjük és Gerard egyelőre nem képes változtatni.
Forca Barca!!!!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.11.30. 10:47:31

nzxtpo írta:Nem inkább a 2016-17-esre gondoltál?
De igen, köszönöm a javítást. :)
Alfa írta:Fogalmam sincs , hogy milyenk az erőviszonyok a harmadosztályban ezért az lenne a kérdésem , hogy mennyi esély van a csapat esetleges kiesésére? Elég gázos lenne , hogy ha a világ legjobb akadémiájának csapata lecsúszna a negyedik vonalba.
Jelenleg ugyan éppen a kiesőzónában tartózkodik a csapat, de a kiesést azért szerintem el fogják tudni kerülni, ahogy egyre jobban alkalmazkodnak az új bajnoksághoz, a csapatok játékstílusához (ami a legtöbb esetben igencsak eltér a másodosztályban tapasztaltaktól), a sokszor borzasztó állapotban lévő futballpályákhoz. Illetve talán januárban sikerül majd kicsit megerősíteni a gárdát.

A feljutásról idén értelemszerűen nem érdemes beszélni, és jövőre sem lesz könnyű feladat ennek a közelébe kerülni, főleg, hogy a csapat Samper és Grimaldo személyében két talán legtehetségesebb, és egyben legtapasztaltabb játékosát is elveszítheti a nyáron.
nzxtpo
Capitá del Barça

2015.11.30. 00:32:49

Gareth Tello írta: A 2015-2016-os szezont szerintem még itt fogja végigjátszani, aztán utána jön majd a fordulópont: vagy felkerül a Barça B-be, vagy elhagyja a klubot.
Nem inkább a 2016-17-esre gondoltál?
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
Nero.
Llegenda del Barça

2015.11.30. 00:03:34

Alfa írta:
Gareth Tello írta:.....
Köszi szépen a tájékoztatást :).

Fogalmam sincs , hogy milyenk az erőviszonyok a harmadosztályban ezért az lenne a kérdésem , hogy mennyi esély van a csapat esetleges kiesésére? Elég gázos lenne , hogy ha a világ legjobb akadémiájának csapata lecsúszna a negyedik vonalba.
Guardiola-onnan vette át őket nem? De amúgy tényleg elég nagy szégyen lenne.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Alfa
Entrenador del Barça

2015.11.29. 23:42:56

Gareth Tello írta:.....
Köszi szépen a tájékoztatást :).

Fogalmam sincs , hogy milyenk az erőviszonyok a harmadosztályban ezért az lenne a kérdésem , hogy mennyi esély van a csapat esetleges kiesésére? Elég gázos lenne , hogy ha a világ legjobb akadémiájának csapata lecsúszna a negyedik vonalba.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.11.29. 21:38:57

Alfa írta:Most nézem , hogy csak a 18.-ok a kicsik. Ma is kikaptak hazai pályán. Mi ennek az oka? Rossz az edző vagy a játékosállomány gyenge ?
Igazából kicsit mindkettő. Egy ideig úgy tűnt, hogy Gerard Lópezék szépen összerakták a védekezést, volt egy időszak, amikor sorozatban 4-5 meccsen gólt sem kapott a csapat (bár Ortolá már itt is szépen hozzájárult ehhez), de azóta egyértelművé vált, hogy van még hová fejlődni ebben a tekintetben. A középpályán voltak biztató jelek, de a double pivottal való kísérletezgetés annyira nem jött be az együttesnek, és én még mindig úgy érzem, hogy nincs rendesen megszervezve az, hogy legyen normális csapatjáték, összehangolt mozgások, tudatos támadásépítés... Pedig tehetségben nincs hiány, Grimaldóra, Samperre, Kaptoumra nem lenne nehéz építeni ezen a téren, a Tarín-Quinti középhátvéd-párost pedig én nagyon szeretem, illetve Ortolá is fenomenális - de sokszor még ők sem elegek a kapott gólok elkerüléséhez, itt inkább a csapat szintjén kell keresni a problémákat.

Ami miatt nem tudom teljes mértékben Gerardot hibáztatni, az a rúgott gólok hiánya, lévén a támadósorban rosszul állunk, mennyiségben és minőségben is. Rolón, Dongou és a frissen felhozott Aitor azok, akik valódi támadók (sajnos egyikük sincs azon a szinten, mint mondjuk tavaly Adama és Munir), rajtuk kívül még az a Cámara játszik néha elöl, aki alapból középpályás, illetve az a Campins, aki jobbhátvéd... Ide nagyon jól fog jönni januártól Dani Romera, valamint Lee.
recrea írta:Jól tudom, h Tajti szintet (korosztályt) lépett a nyáron?! Játszik?
Így van, most a Juvenil A-ban játszik. Nincs könnyű dolga, mert igencsak tehetséges játékosokkal kell megküzdenie a kezdőtagságért, de amikor egészséges, akkor szerencsére kap bőven játéklehetőséget (az utóbbi hetekben sérüléssel küszködött, de most már újra bevethető).

A 2015-2016-os szezont szerintem még itt fogja végigjátszani, aztán utána jön majd a fordulópont: vagy felkerül a Barça B-be, vagy elhagyja a klubot.
recrea
Llegenda del Barça

2015.11.29. 20:55:08

Nem is értem, pár éve asszem bronzosok vagy negyedikek voltak a másodosztályban. Talán pont LE-vel, de nem vagyok benne biztos.

Jól tudom, h Tajti szintet (korosztályt) lépett a nyáron?! Játszik?
Alfa
Entrenador del Barça

2015.11.29. 20:06:54

Gareth Tello írta:Grimaldo szabadrúgásgólja a mai bajnokiról: http://twitter.com/barcabstuff/status/6 ... 5687812096" target="_blank
Most nézem , hogy csak a 18.-ok a kicsik. Ma is kikaptak hazai pályán. Mi ennek az oka? Rossz az edző vagy a játékosállomány gyenge ?
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.11.29. 19:56:30

Grimaldo szabadrúgásgólja a mai bajnokiról: http://twitter.com/barcabstuff/status/6 ... 5687812096" target="_blank
Chino
Llegenda del Barça

2015.11.25. 19:53:27

palesz77 írta:Samper vs Roma

A 2 hibája is benne van, szóval tényleg nem maradt ki semmi.. :D 16-os környéki forgolódásaiból látszik mennyire higgadt és magabiztos, tetszett nagyon. Amúgy 5 labdát szerzett tegnap, csak úgy mint Busi - és Alves 90perc alatt -, ezzel a csapat legjobbjai voltak.

Látszott, hogy nincs megszeppenve és próbálkozott merészebb dolgokkal, nem csak az "5 méterre leteszem a társnak" labdákkal és be is jöttek ezek. Tetszett a srác, remélem LE is hasonlóan vélekedik és többször látjuk még. Busira úgyis ráfér a pihenés. Kisebb csapatok ellen, vagy eldőlt mérkőzésen lehetne játszatni.
Forca Barca!!!!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.11.25. 14:17:24

Samper vs Roma

A 2 hibája is benne van, szóval tényleg nem maradt ki semmi.. :D 16-os környéki forgolódásaiból látszik mennyire higgadt és magabiztos, tetszett nagyon. Amúgy 5 labdát szerzett tegnap, csak úgy mint Busi - és Alves 90perc alatt -, ezzel a csapat legjobbjai voltak.
MatyiG
Adminisztrátor

2015.11.25. 14:02:37

palesz77 írta:Na, valami ilyesmit vártam volna Gumbautól is. Szép csendben lehozta a meccset, nehéz helyzetekben is szinte mindig higgadt és jó megoldást választott, érződött, hogy jó helyen van nála a labda, nem akadtak meg rajta a támadások, be lehetett nyugodtan vonni a játékba. Jó meccset hozott szerintem, a Leverkusen ellen remélem kezdő lesz. Fun fact, 45 perc alatt többet passzolt, mint a legtöbbet passzoló Roma játékos 90 alatt. (Keita volt az a valaki amúgy 29 passzal.)

Samper 45 minutes vs Roma: 34 touches, 31 passes (30 accurate), 96.8% pass accuracy, 3 long passes (100% accuracy), 1 chance created, 2 tackles.
De Gumbau magasabb. :mrgreen:
Samper
Director del Fútbol

2015.11.25. 07:11:14

palesz77 írta:Na, valami ilyesmit vártam volna Gumbautól is. Szép csendben lehozta a meccset, nehéz helyzetekben is szinte mindig higgadt és jó megoldást választott, érződött, hogy jó helyen van nála a labda, nem akadtak meg rajta a támadások, be lehetett nyugodtan vonni a játékba. Jó meccset hozott szerintem, a Leverkusen ellen remélem kezdő lesz. Fun fact, 45 perc alatt többet passzolt, mint a legtöbbet passzoló Roma játékos 90 alatt. (Keita volt az a valaki amúgy 29 passzal.)

Samper 45 minutes vs Roma: 34 touches, 31 passes (30 accurate), 96.8% pass accuracy, 3 long passes (100% accuracy), 1 chance created, 2 tackles.
Egyszerűen vétek a harmadosztályban tartani, amikor símán beilleszkedik az A-ba. Azon lehet vitatkozni, hogy nem létszámfölötti-e, de akkor higgadtan kell végiggondolni, hogy kit érdemes eladni.
TripleH
Entrenador del Barça

2015.11.24. 23:28:50

Gumbau-t még a La Masia közelébe sem szabadna visszaengedni.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.11.24. 23:15:10

Na, valami ilyesmit vártam volna Gumbautól is. Szép csendben lehozta a meccset, nehéz helyzetekben is szinte mindig higgadt és jó megoldást választott, érződött, hogy jó helyen van nála a labda, nem akadtak meg rajta a támadások, be lehetett nyugodtan vonni a játékba. Jó meccset hozott szerintem, a Leverkusen ellen remélem kezdő lesz. Fun fact, 45 perc alatt többet passzolt, mint a legtöbbet passzoló Roma játékos 90 alatt. (Keita volt az a valaki amúgy 29 passzal.)

barca0417
Entrenador del Barça

2015.11.24. 15:47:54

Samper írta:Samper mai benevezése és Sandro be nem nevezése biztosan jelez valamit. De hogy mit? Sandro esetében talán azt, hogy vele szemben Munir megnyerte a párosversenyt LE-nél.
Az a baj, hogy Munirt fejben kéne rendbe tenni, mert nem hogy előrelépés nincs nála, inkább visszalépés. Oké mostanában jobb mint szezon elején, de összességében tavaly jobb volt mint most. Sok neki ez az ugrás a B és az első csapat között. De megvan benn az X faktor, csak helyre kéne hozni. Sandroval nem tudom mi lett, hol veszett el út közben. Lehet hogy őt egy Nolito üzletbe vonással lehetne hasznosítani majd.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2015.11.24. 15:00:19

Gareth Tello írta:Aleñá második gólja a mai UEFA Youth League-meccsről: https://vine.co/v/izpbq6iX9nY" target="_blank =D>
Meglőztél. Amúgy tipikus Alena megmozdulás volt. Amihez persze társult egy jó befejezés is. :)
Tipikus, hogy az első félidő hosszabbításában, meg a 86. percben kapunk gólt.
Mondjuk az első hely valószínűleg meglesz, de jó lenne, ha nem kellene idegeskedni.

Aki esetleg kíváncsi a meccsre:
http://www.uefa.com/uefayouthleague/sea ... ch=2018359" target="_blank
Forca Barca!!!!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.11.24. 13:40:50

Aleñá második gólja a mai UEFA Youth League-meccsről: https://vine.co/v/izpbq6iX9nY" target="_blank =D>

A sorozatban így már öt gólnál jár a srác, ami nem rossz egy középpályástól. Jelenleg 3-2-re vezet a csapat, de Juanma kiállítása miatt 10 emberrel játszanak. Bő 10 perc van még hátra, kemény lesz.

Ha valaki bele akar nézni még: http://www.youtube.com/watch?v=c4oOaEQdxG8" target="_blank

szerk.: Itt egy jobb videó a gólról: https://www.facebook.com/uefachampionsl ... 611596333/" target="_blank
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gareth Tello 2015.11.24. 15:29:49-kor.
TripleH
Entrenador del Barça

2015.11.24. 13:35:15

Samper írta:Samper mai benevezése és Sandro be nem nevezése biztosan jelez valamit. De hogy mit? Sandro esetében talán azt, hogy vele szemben Munir megnyerte a párosversenyt LE-nél.
Vagy csak azt, hogy LE most próbálgathat 1-2 fiatal-t annak fényében, hogy nem egy bajnokságot/BL-t befolyásoló meccsre van kilátás, vagy épp Masch pótlására került fel. De persze azzal viszont totálisan egyetértek, hogy Munir a jobb választás a 2 közül. De persze az enyém is csak 1 teória. :D
Samper
Director del Fútbol

2015.11.24. 13:26:26

Samper mai benevezése és Sandro be nem nevezése biztosan jelez valamit. De hogy mit? Sandro esetében talán azt, hogy vele szemben Munir megnyerte a párosversenyt LE-nél.
Samper
Director del Fútbol

2015.11.18. 16:32:30

mahitoo írta:a mi stílusunkat tanulják 5-10 évig. Nekik nehezebb a dolguk máshol, főleg fiatalon, míg a Barcának nehéz olyan játékost találni, aki ezt a fajta játékot teljesen magáévá tudja tenni. LE persze változtatott nem is kicsit, de az edzők jönnek-mennek, míg a stílus maradni fog..
Ez óriási tévedés. Minden nagy múltbeli stílus uralkodott egy ideig,aztán jött más. Visszatérés soha sehol nem volt - legalábbis sikeresen nem.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2015.11.18. 10:01:13

Alen Halilović vs Spain U21 - Individual Highlights
http://www.youtube.com/watch?v=7TQWJXKbNC8" target="_blank
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.11.14. 23:13:59

A mostani vezetőségtől bármi kitelik. Ezzel a hozzáállással nincs értelme tehetségeket igazolni, de a La Masia értelme és jelentősége is kérdésessé válik. A jelenlegi tehetségek közül Dulifuli szerintem bukta a visszahozatalt, Halilovic is jó eséllyel (ezek szerint), Adama sem tűnik túl esélyesnek, Denis Suarezt gondolom elpasszoljuk 2 lasztiért, Grimaldo meg Samper meg majd megy ingyen.

A vezetőség láthatná, hogy a saját kölykeink itt akár világklasszissá is érhetnek, míg máshol általában elkallódnak. Halilovic és Suarez persze más tészta, de a többiek a mi stílusunkat tanulják 5-10 évig. Nekik nehezebb a dolguk máshol, főleg fiatalon, míg a Barcának nehéz olyan játékost találni, aki ezt a fajta játékot teljesen magáévá tudja tenni. LE persze változtatott nem is kicsit, de az edzők jönnek-mennek, míg a stílus maradni fog. Nem engedném, hogy esetleges minimális nézeteltérések, vagy unszimpátia miatt kukázzunk nagyon is tehetséges játékosokat. LE elmegy valamikor, a másik edző meg majd veheti vissza az adott játékost 50 millióért, vagy az adott játékos már 2 éve 0, az említett okok miatt.

Akiket meg az elmúlt kb 10 évben kölcsönadtunk, abból csak Rafinha tért vissza normálisan, de ő is csak azért, mert a jelenlegi edző keze alatt dolgozott akkor. Nem lehet minden ifistánkból Barca játékos, de remélem a vezetőség ésszel fog bánni a legjobbakkal.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
noname
Llegenda del Barça

2015.11.14. 22:44:52

Adjuk el a világ talán legtehetségesebb játékosát. Okos lenne! #-o
A Fifa egy szégyen
defender3
Entrenador del Barça

2015.11.14. 19:08:19

Halilovicot visszavásárlásival lehet eladja a vezetőség. És vagy egy olyan érzésem, hogy lesz kérő.
Válasz küldése