Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ezek közül csak párat láttam, a többiről nem is hallottam. Ha találsz valami gyöngyszemet, dobd be ide...messideco írta:Köszi a listát, java részét láttam már, egyelőre ezek a filmek vannak letöltve a gépre majd ha valamelyik nem fog bejönni, akkor töltök másakat helyettük
Csemegézz.messideco írta:Sziasztok! Ajánljatok jó filmet nekem.Annyi rosszat láttam mostanában, hogy valami jóra igazán szomjazom
Előre is köszönöm!
És a főszereplő Keanu Reeves kiköpött mása.messideco írta:Nyomás alatt
Végre ismét egy jó vígjátékKorrekt mellékszereplők, és a görög, nehéz nevű csávó is bizonyította valamelyest, hogy ért a színészkedéshez. Egyedi megvalósítás, egy nehéz téma viszonylag könnyed ábrázolása, jól árnyalt főszereplővel, a mellékszereplőkről csak annyit tudunk, amennyit föltétlenül szükséges, nem nyújtsa el a forgatókönyv a cselekmény kárára (bár Noelle karakterének illett volna jobb bemutatás). A jellemkomikum határozza a filmet meglátásom szerint, és nem csinál viccet a fogyatékosságból sem, a még elfogadható szinten van.
Én ezt nem hoztam fel miket írtál, mert saját lista, még ha nálam totálisan nem egy kávéház az általad felssorolt filmek és mondjuk akár a Keresztapa akár egy Philadelphia, de fordítva is elvárná az ember, hogy tiszteletben tartsd más listáját.zola8787 írta:
danianevem köszi tényleg így van, azért írtam ezeket az elborult vígjátékokat, mert ez az a stílus amit én századjára is képes vagyok megnézni. Egyszerűen nincs olyan szituáció, amikor ne nevetnék rajta. Hatalmas Di Caprio fan vagyok, kb csak az ő filmjeiből tudtam volna egy 10es listát írni, de akár mennyire is királyok ezek a filmek, nem tudnám megnézni őket mondjuk hetente egyszer. Ha meglátom Leslie Nielsen arcát, meg sem kell szólalnia már nevetek és nagy részben nekem ez fontosabb, mint beírni a sablonos filmeket.
Mondjuk írtad hajnesz, hogy kiszámíthatóak a filmek, hát pont a Keresztapa első részében lehet tudni 5 perc után mi lesz a vége.
Ja és kihagytam a listámról a Top secret-et
Azért ez fájthajnesz írta:
Ha mindenki így gondolkozna, akkor a mai napig nem léptünk volna túl a Bud Spenceres filmeknél. 45perc "nyomozás", 15perc pofozkodás,.
danianevem köszi tényleg így van, azért írtam ezeket az elborult vígjátékokat, mert ez az a stílus amit én századjára is képes vagyok megnézni. Egyszerűen nincs olyan szituáció, amikor ne nevetnék rajta. Hatalmas Di Caprio fan vagyok, kb csak az ő filmjeiből tudtam volna egy 10es listát írni, de akár mennyire is királyok ezek a filmek, nem tudnám megnézni őket mondjuk hetente egyszer. Ha meglátom Leslie Nielsen arcát, meg sem kell szólalnia már nevetek és nagy részben nekem ez fontosabb, mint beírni a sablonos filmeket.danianevem írta:messideco top 10 kedvenc filmet kért, nem a legjobbakat. Nekem ugyanaz, mert paradox módon az kapcsol ki, ami leköt. Zola szimplán a számára szórakoztató filmeket írta.hajnesz írta:...a top filmek közé beírsz 12 vígjátékot. Egyrészt össze sem hasonlítható a kettő, mert az egyik ad valami értéket(akkor ne a Keresztapa legyen, hanem mondjuk pl. a Remény rabjai), a film után még ülsz a képernyő előtt, és bámulsz ki a fejedből, míg a vígjátékot meg bekapcsolod akár századszorra is, mert lazítani akarsz, ha bealszol, úgy is jó...
messideco top 10 kedvenc filmet kért, nem a legjobbakat. Nekem ugyanaz, mert paradox módon az kapcsol ki, ami leköt. Zola szimplán a számára szórakoztató filmeket írta.hajnesz írta:...a top filmek közé beírsz 12 vígjátékot. Egyrészt össze sem hasonlítható a kettő, mert az egyik ad valami értéket(akkor ne a Keresztapa legyen, hanem mondjuk pl. a Remény rabjai), a film után még ülsz a képernyő előtt, és bámulsz ki a fejedből, míg a vígjátékot meg bekapcsolod akár századszorra is, mert lazítani akarsz, ha bealszol, úgy is jó...
Ha mindenki így gondolkozna, akkor a mai napig nem léptünk volna túl a Bud Spenceres filmeknél. 45perc "nyomozás", 15perc pofozkodás,.Csbal írta:akkor te nagyon jo vagy kisbaratom, ne is nezz filmeket, mert egy ilyen spilernek mint te, nem lehet ujat mutatni. Udv a csajodnak... Ja es igen, valszeg lanynak szantak...hajnesz írta: Nem szeretnék kötözködni , de ezen megakadt a szemem. Egyrészt leszólod a Keresztapát(amivel nem is lenne baj, nem szeretheti mindenki), de előtte meg a top filmek közé beírsz 12 vígjátékot. Egyrészt össze sem hasonlítható a kettő, mert az egyik ad valami értéket(akkor ne a Keresztapa legyen, hanem mondjuk pl. a Remény rabjai), a film után még ülsz a képernyő előtt, és bámulsz ki a fejedből, míg a vígjátékot meg bekapcsolod akár századszorra is, mert lazítani akarsz, ha bealszol, úgy is jó... Arról nem is beszélve, hogy a vígjátékok 99%-a simán kiszámítható, 0 történettel.
Ne érts félre, nincs semmi bajom a vígjátékokkal, csak épp nem nézem őket, mert nem tudok nevetni a századszorra is elsütött poénokon, amik újnak vannak beállítva.
Viszont az Eredetet például hatszor láttam már, és még mindig le tud nyűgözni, akár csak a Viharsziget,de sorolhatnám még... Itt is elsőre izgalmas csak a story, viszont a karakterek, 1-1 párbeszéd még 5. nézésre is egyfajta hangulatot ébreszt bennem.
Visszatérve a Keresztapára, lehet, hogy régi film, viszont a hangulata még mindig 1. osztályú. Akciófilmeket sem szoktam nézni, mert azok se kötik le a figyelmem, szóval nekem egyáltalán nem hiányzik az, hogy egy autós lövöldözés sokkal modernebb legyen. Nekem személy szerint ez is tetszik benne, hogy nincs összecsapva, lassan folydogálnak az események, s nincs összecsapva az egész. Minden párbeszédnek jelentősége van, s azonosulni tudsz egy bünözővel is, amit kevés film ad meg(ha nem számoljuk a BB sorozatot).
Az egyik haverom jegyezte meg épp a minap, hogy engem biztosan lánynak szántak, mert nem szeretem az akció,sci-fi,vígjáték filmeket, amit ugye a férfiak 95%-a szeretErre azt mondtam, hogy én nem nézek tucatfilmeket... Szóval, megengedem, hogy nekem rossz az ízlésem, elüt az átlagtól. Pont valamelyik nap megakarta velem nézetni a barátnőm a Halálos Iramban legújabb részét. A film felénél kb. kikapcsolta, és megfogadta, hogy soha többet nem néz velem ilyen filmet, mert mindent előre megmondtam, hogy hogy fog történni, ki mit fog mondani, mikor vonultatják fel a csúcsverdákat a semmiért, stb.
Nem szeretnék kötözködni , de ezen megakadt a szemem. Egyrészt leszólod a Keresztapát(amivel nem is lenne baj, nem szeretheti mindenki), de előtte meg a top filmek közé beírsz 12 vígjátékot. Egyrészt össze sem hasonlítható a kettő, mert az egyik ad valami értéket(akkor ne a Keresztapa legyen, hanem mondjuk pl. a Remény rabjai), a film után még ülsz a képernyő előtt, és bámulsz ki a fejedből, míg a vígjátékot meg bekapcsolod akár századszorra is, mert lazítani akarsz, ha bealszol, úgy is jó... Arról nem is beszélve, hogy a vígjátékok 99%-a simán kiszámítható, 0 történettel.zola8787 írta:Top 12 nem sorrendben:
Nagy durranás 1-2
Csupasz pisztoly 1-2-3
Sziki szökevény
Drágám add az életed
Horrorra akadva 3
Ace Ventura 1-2
Airplane 1-2
Ezek azok a filmek amik ha mondjuk mennek a tv-ben, nem kapcsolnám tovább, illetve évente egyszer tuti megnézném. Írhatnám a sablon Forrest Gumpot, Remény rabjait, Star Warsokat, de van egy tippem, hogy ezeket nem nézik újra a válaszolók 90 %-a, csak ugye jól hangzik.
Például láttam írták a Keresztapát. Ha nem lenne akkora hype-ja akkor is tetszene? Mert szerintem egy nagyon unalmas film, régen biztos jó volt, dw most már unalmas közepes szint.
Aha ez valóban kiváló,nívós összeállítás,bár nem tudom láttad-e ,de én ezek mellé ajánlanám, kellemes, egész estés, családi kikapcsolódásnak a Kis Vukot.Hiszen a többi komoly hangvételű remekmű után jól eshet egy barátságos,de mégis művészi,elgondolkodtató kedves rajzfilm.Kash írta:Top 10:
1. Sharknado
2. Sharknado 2
3. Gyilkos cápa vs óriáspolip
4. Gyilkos kígyó
5. Birdemic
6. Titanic 2
7. Tornado warning (Alien tornado)
8. Mocsári cápa
9. Megapiranha - Gyilkos a mélyből
10. Transmorphers - Robotinvázió
Tervezik a repülő cápákon lovagló gyilkos náci zombikat, eléggé várós, lehet betolakodik majd a top10-es listámba.
Nagyon jó a Hobbit trilógia is és én is imádom Tolkien világát ,de valahogy nekem nem jön be annyira a Hobbit mint a Gyűrűk Ura . Nem tudom megmagyarázni ,hogy miért de nálam a Lotr egy szinttel feljebb van mint a Hobbit.palesz77 írta:Hozzácsapom a Hobbit trilógiát - ezt a világot a végtelenségig tudnám nézni -, 300-at, Warriort, Tróját és a Macskafogót.Alfa írta:Sorrendet nem tudnék felállítani:
Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége
Gyűrűk Ura :A két torony
Gyűrűk Ura: A király visszatér
Egyik se olyan mély film, vagy hatalmas filmremek, de én akár hányszor látom, ugyanúgy élvezem őket..
Hozzácsapom a Hobbit trilógiát - ezt a világot a végtelenségig tudnám nézni -, 300-at, Warriort, Tróját és a Macskafogót.Alfa írta:Sorrendet nem tudnék felállítani:
Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége
Gyűrűk Ura :A két torony
Gyűrűk Ura: A király visszatér
Csak egy gyors összegzés, monológokra, hangulatváltozás beszéd közben, s ez Michael, öreg Donról még keményebb dolgokat összelehet rakni. Viselkedj férfi módjára Zola.zola8787 írta: Már bocsi, de amiket írtál ez annyira sablonos hülyeség, hogy csak na. Hol volt ebben olyan nagy monológ, vagy szúrós tekintet, amibe bele kellene borzongani? A boros írásod nagyon adja, mintha a Modern családból mondta volna Manny![]()
Már bocsi, de amiket írtál ez annyira sablonos hülyeség, hogy csak na. Hol volt ebben olyan nagy monológ, vagy szúrós tekintet, amibe bele kellene borzongani? A boros írásod nagyon adja, mintha a Modern családból mondta volna MannyBob_Marley írta:
Tényleg sokszor kiveséztük a témát, Keresztapa egy remekmű. Pont azért zseniális, mert egy lassú lefolyású film, ahol a színészek 1-1 monológja, arcmimikája a lényeg. Ez adja vissza azt a kimért, "felsőbbrendű" maffia hangulatot, nem a piff-puff a lényeg, meg hogy robbanjon fel 40 kocsi.....Az max látványra lehet hú de nagy, csak nincs benne színészi érték, elgondolkodás faktor. Alapból szeretem a rossz fiús filmeket, a lélektan miatt (pl Gyilkos elmék is ezért fogott meg, vagy a sorozatgyilkosokkal kapcsolatban is a pszichológiai háttér érdekel a legjobban) és ebben a filmben ez nagyon benne van. Az emberek átalakulása egy "szervezet" hatására. A családhoz való viszony, férj-feleség viszony, ami felett áll a Cosa Nostra stb. Egyszerűen zseniális film. Megértem ha valakinek ez nem jön be, sokan másfajta filmekhez vannak hozzászokva, elszörnyülködve olvasom mikor Mad Max azért jó, mert látványos.Az nem baj, hogy s színészi játék nincs benne se történet se érték, de látványos.
A keresztapa nem egy látványos film, sőt egy vontatott film, de ez ennek a gyönyörűsége, hogy az agyadba csepegtetve jönnek az impulzusok és minden félmondatnak jelentősége van, egy szúrós tekintetbe beleborzong az ember, Sonny kaján gyermeki nevetése is rejt egy ördögi képet és bármikor lángra lobban benne a szenvedély. És a karakterek mind-mind egy külön világot élnek, s mégis kialakul belőlük egy egész. És a három rész egybe meg pláne micsoda korrajz és jellemrajz, Michael "fejlődése" és emberi változása. A keresztapa tényleg olyan mint egy jó bor, az idő jobbá teszi. Minél idősebb fejjel nézi meg az ember annál több érdekességet és szépséget talál meg benne. És a lassúság erre még rátesz egy lapáttal, mert nem egy tablettás bor, hanem lassan akarod a szádban érezni, ahogy minden egyes ízlelőbimbódat megérinti a bor. Na ez a film is ilyen, hogy minden idegszáladat próbálja bevonzani az elnyújtott képekkel, arcokkal, mimikákkal, párbeszédekkel. Nálam a Keresztapa egy olyan film, amit bármikor szívesen megnézek és mindig képes valami újat hozzátenni.
10; Ponyvaregény