EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
recrea
Llegenda del Barça

2012.07.15. 17:15:41

De türelmetlenek vagytok...mindenki megnyugodhat, 8-így jövök az ajánlással, csak PC közelben kell lennem, még nem értem haza. :D
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.07.15. 16:57:56

kurdt írta: Más: nagy felháborodást váltana ki egy olyan új szabály (nem mostantól, hanem mondjuk jövő héttől), hogy aki nem rakja be időben (vasárnap éjfélig) az ajánlását vagy nem küldi el nekem előtte, vagy nem jelzi, hogy nem fog menni, egyszóval felszívódik, az repül?
Hát én azt mondanám, azért ezek után még egy hetet lehessen neki adni. Ki tudja mi jöhet közbe...

Mellesleg már én is nagyon várom az új filmet! Főleg azért, mert hnap van még lehetőságem megnézni, aztán elutazok a hétre és nem tudom mikor jövök haza. Legkésöbb jövő hétfőn, de lehet már 7végén is itt leszel. Szóval, ha nem tudnám megnézni holnap, akkor ezt most mondom, mert net közelben sem leszek!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.15. 15:58:56

Szerintem rendben van a dolog, s legyen egy ilyen kemény szabály :D

De jelen esetben még nem kell izgulni van idő éjfélig, recrea lehet még a tegnapi buliból próbál felébredni :D Vagy pl mint én elment a Margitszigetre kicsit kocogni vagy bárhova ma kifejezetten jó idő volt, nem az a 125fok árnyékban :D Tuti fog jelentkezni türelem, ha éjfélig van a szabály akkor nyugodtan 23:59kor belökheti :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2012.07.15. 22:33:00-kor.
Kép
Kép
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.07.15. 15:54:11

soadroli írta:Ha esetleg nem jelentkezne recrea, akkor előrejöhetek :P
Csak késő este pontozom majd Keringőt, akkor lesz időm megnézni :)
Ha éjfélig nem jön recrea, akkor te jössz! 8)

Más: nagy felháborodást váltana ki egy olyan új szabály (nem mostantól, hanem mondjuk jövő héttől), hogy aki nem rakja be időben (vasárnap éjfélig) az ajánlását vagy nem küldi el nekem előtte, vagy nem jelzi, hogy nem fog menni, egyszóval felszívódik, az repül?
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.07.15. 15:50:57

Ha esetleg nem jelentkezne recrea, akkor előrejöhetek :P
Csak késő este pontozom majd Keringőt, akkor lesz időm megnézni :)
Kép
REMY
Madridista

2012.07.15. 15:35:15

mikor rakjátok be a filmet? :D már nézném :D
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.15. 11:36:32

Libanoni keringő

Elég nagy bajba vagyok ezzel a filmmel. Úgy kb. 20 perce ülök, gondolkodok, hogy mi merre, hány pontot kéne adni rá, mit kéne írni róla.

Valahogy egész héten nem igazán volt kedvem megnézni, pedig a téma érdekelt és még nem is hosszú.

Szerintem remek húzás az animáció. Bob írta, hogy az animáció miatt nem lehetett annyira kivenni az emberek arcvonásait. Szerintem itt erre nem is volt szűkség erre. Pont az a néha semmitmondó arckifejezések tették számomra hitelessé az elbeszéléseket.
Ha egy sima film, akkor nem üt ekkorát az egész. A zene a képregényes animáció valahogy nagyon összeillet, s adott egy különleges hangulatot az egésznek.
Megvolt a hangulat, de valahogy mégsem volt rám akkora hatással. Egy ilyen témájú filmtől valahogy azt vártam, hogy jobban megérintsen, de ez valahogy kimaradt.
A vége bár tényleg kicsit hatásvadász, de azzal elérték nálam a céljukat. Ott volt néhány pillanat, amikor átvillant az agyamon, hogy hűű tényleg mi volt akkor ott.
A hulláknál, a lerombolt részeknél talán nem kellett volna az animáció, (máris "összevesztem" magammal).
6/10 De lehet, hogy ha újranézem majd, akkor teljesen más pontot adok rá.
Luinak jár a pacsi és a puszi, ismét jól választott.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.15. 10:53:49

visca el barca írta:eh bob, ugyanolyan pontszámot adtunk a filmre. ez már lassan egy különleges románc kezdetének tűnik. :D
szerintem meg igenis kellett az animáció (bár tudom h neked nehéz ezzel küzdened), mert különben az egész egy slampos dokumentumfilmnek hatott volna...
Ronaldinho végig olvastad mit írtam???? :D
Pont írtam is hogy tetszett a hallucináló, visszaemlékező motívum használataként az animáció s a végén a katarzis gyanánt a rideg valóság megjelenítése.

Azt is írtam már régebben nekem nem az animációkkal van gondom vagy bármi hasonló, hanem az ökörséggel!Kitalált lényekkel, beszélő állatok stb.

Az meg hogy ugyanannyi pontot adtunk rá nem bizonyít vagy cáfol semmit sem :D Én soha nem vagyok egy jó film ellen, nekem is tetszett jó volt ötletes, jó zenével, remek drámai végkifejlettel, szép felépítéssel, persze hogy jó pontot kap :D
Kép
Kép
Kép
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.07.15. 10:50:52

Én ha minden igaz ma este fogok értékelni, vonaton fogom tudni megnézni, ha lesz az IC-n konnektor....ha nem akkor egészen későn este fogok értékelni. Sorry.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.15. 10:40:35

eh bob, ugyanolyan pontszámot adtunk a filmre. ez már lassan egy különleges románc kezdetének tűnik. :D
szerintem meg igenis kellett az animáció (bár tudom h neked nehéz ezzel küzdened), mert különben az egész egy slampos dokumentumfilmnek hatott volna...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.15. 09:53:33

Libanoni keringő
Az elején a zene nagyon jó, illetve a színvilág. Visszaemlékezéseknél is jók a hatások, de megmondom őszintén a rajzolás miatt az egyik legfontosabb dolog hiányzik , az arc mimika, a színészi alakítások :? Hiába van megrajzolva, hogy pl. zihálva ül a fedezékben, egyszerűen nem tudom átérezni, pedig látom, hogy a mellkasa mozog le-fel, de nincs meg az arcon a félelemérzet, a kicsit lebiggyesztett száj részletesen vagy valami.
Tetszik ez riport-dokumentumfilm stílus, ahogy különböző élményekből mutatja be a háborút, mindenkinél egy kisebb tragédiát bemutatva. Nagyon jó ahogy a visszatérésről beszél Ari és képileg remekül megvan oldva, ahogy felgyorsítva van körülötte minden, ő meg slattyog, teljesen jó mintha kívülálló lenne jó képi motívum , tetszik :D
off
Vodka-Sprite húzóra szép főiskolás élmény nekem is :D

Repülőtéren a jelenet is jó a milyen a paradox módon elképzelt, de normális élet.
Majd a „megoldás” a dráma végén elég hatásos.
Nekem nagyon tetszett hogy amikor valójában kiderül mit csináltak a táborokban az animáció stílus valós képekre vált, így még jobban azt sugallva, hogy a főszereplő elméje „megvilágosodik” s az eddig animációval elért hallucinációs részletek, a visszaemlékezések után még jobban ki van hangsúlyozva a katarzis.
Nagyon jó kivitelezés a végére, nagyon tetszett!

Nálam 8/10 a film
Összegezve igaz az elején írtam, hogy talán az animáció miatt gesztusok, érzések,részletek elvesznek, de így vége miatt azt mondom jól fel volt ez így építve.S igazából nem is klasszikus filmnek mondanám, végig dokumentumfilm érzésem volt, de remek volt, köszönöm az ajánlást.
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.07.15. 06:39:37

Várjuk a mai filmet 8)
Kép
"And my heart will leave you never."
gergo9
Director del Fútbol

2012.07.14. 15:36:36

Én írtam régebben hogy igen :) Holnap terveztem megnézni , mivel ma még nem jó se délután sem este. A határidő holnap estig van nem ? :)
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.14. 15:21:38

Ma valamikor megnézem és értékelem is. :wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.07.14. 14:37:09

Én is holnap jövök a keringővel, majd 1 hét múlva az ajánlásommal 8)
Hát nem úgy néz ki, hogy Ozsiékra számítani kell ebben a kiírásban :)
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.07.14. 14:34:00

Libanoni keringő

Egész héten azon gondolkoztam, hogy megnézzem-e újra a filmet. Végül ez nem történt meg, ezért le is vonok (tkp. látatlanban) fél pontot a régi értékelésemből (8), mert ha tényleg nyolcas lenne nálam a film, akkor simán szakítottam volna rá időt. De lehet, hogy ez mind baromság.

Ugyanis ez egy kimondottan jó és nagyon szép film, annak ellenére, hogy a téma nem egyszerű. De nagyon érződik rajta, hogy a készítő szívét-lelkét beleadta abba, hogy hitelesen mutassa meg saját emlékei felkutatását.

A zene és az animáció kombinációja pedig külön történet: gyönyörű képek alatt olyan zenék találkoznak, mint Bach és Johnny Rotten és nekem igazából ez maradt meg legjobban az egészből: hogy mennyire jó volt nézni egy ilyen, nem túl vidám filmet...

7,5/10

-----------------

Srácok, holnap jön a következő ajánlás!
Recrea, készen állsz? :)

Bob már jelezte, hogy vasárnap érkezik az értékeléssel, de mi van a többiekkel, akik a google tanulsága szerint még nem értékeltek?
sjay, soadroli, Eazzy, kanty, Forcabarca8, jelezzetek!

És még egyszer megkérdezem (ha nem jeleznek rövidesen, akkor kapnak pü-t): Ozsi, gergo9, ti akkor most filmklubboztok velünk, vagy mi lesz? :)
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.13. 21:38:07

soadroli írta:
visca el barca írta:libanoni keringő

nem szeretem sem a háborús filmeket, sem a háború lélektani oldalával foglalkozó dokumentum filmeket. ami eredeti hivatásomat tekintve igen csak meglepő :D
:
Világosíts már föl légyszíves. Mondjuk PÜ-ben vagy Offban. :)
eredetileg történelem tanár vagyok.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.07.13. 20:29:54

visca el barca írta: kicsit látogathatod sűrűbben a filmek topicot, senki nem fog érte megharagudni.

Látogatom én, csak nem szoktam sűrűn írni mostanában.
Igazából leginkább Jóbarátokat nézek, arról majd a másik topicban tervezem, hogy írok kicsit, ha vége.
Mostanában inkább ilyen könnyebb filmeket néztem, amiket már mindenki látott (Borotvaélen, Védhetetlen).
A téma épp a Pókember, ami annyira nem érdekel, hogy el se tudom mondani (tiszta gyík a csávó, akvamen is szétszedné :D ).
A Breaking the Waves-ről majd írok pár sort, csak még összeszedem a gondolataimat. :)

Amúgy azért látom ismét elértem a célom az ajánlással, habár ez nem aratott osztatlan sikert az előzővel ellenben, de sebaj.

És most megosztom veletek, hogy szent küldetésbe kezdtem: tőlem míg filmklub a filmklub klasszik holivadi produkcijót nem fogtok kapni. (sajna :( )
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.07.13. 20:24:33

visca el barca írta:libanoni keringő

nem szeretem sem a háborús filmeket, sem a háború lélektani oldalával foglalkozó dokumentum filmeket. ami eredeti hivatásomat tekintve igen csak meglepő :D
:
Világosíts már föl légyszíves. Mondjuk PÜ-ben vagy Offban. :)
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.13. 20:19:39

libanoni keringő

a film nagyon jó volt. igazából semmibe nem tudok belekötni. nekem a felirattal sem volt semmi bajom, nem tudom tényleg mit rinyáltok azon h két szót félrefordítanak.

nagyon tetszett, hogy animációval csinálták az egészet, adott egy különleges hangulatot a filmnek. ez egy nagy piros pont. a zene is jó volt, ujabb piros pont. a történetet is jól építették fel, adott egy ember, aki sok mindenre nem emlékszik, aztán meglátogatja egykori katonatársait és apránként rakja össze a történetet.

a történelmi dolgokhoz nem szeretnék hozzászólni, sajnos nagyjabol 5893657239652 filmet lehetne készíteni csak a közel-keletről. valószíűleg nekem azért is tetszett amugy annyira, mert eléggé a dolgok mögé látok.

tegnap írtam h nagyon nem akartam megnézni, de nagyon nem bántam meg. az utolsó képsorok hatásvadászra sikerültek, illetve nem igazán illettek bele a filmbe, talán ez az egyetlen negatívum.

többet valószinűleg nem fogom megnézni, ennek ellenére jó pontot kap, mert nem sok kivetni valót találtam benne.

kösz lui, jo ajanlás volt.

előző körben is kitettél magadért, most sem volt ez máshogy, és remélem a harmadikban sem lesz. kicsit látogathatod sűrűbben a filmek topicot, senki nem fog érte megharagudni.

8/10

a googledokkal vmit csináljatok mert szörnyen néz ki, nekem mindent beszínez. teljesen jo volt az amit az első körben használtunk, nem kelle bele ez a sok link, meg ujítás. :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2012.07.13. 21:34:39-kor.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.13. 17:03:08

Én is hétvégén jövök az értékeléssel, a héten elég húzós volt sok minden, de vasárnapig megnézzük ezt a híres nevezetes Libanoni keringőt :D
Kép
Kép
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.13. 16:32:08

Hmm, hát akkor esetleg az alábbiból lehet szemezgetni, nem néztem bele, dea feliratok.info-n mindig profibb munkák vannak, mint az opensubtitles-ön.

http://www.feliratok.info/index.php?sea ... rchB=Mehet
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.07.13. 13:12:01

Hát ez a fordítás kumma gáz, még a szöveget sem sikerült lefordítani rendesen, nemhogy a szövegkörnyezetre figyelni....

Erről ez jut mindig eszembe:

angol:
- We've got company
- Roger that!

magyar:
- Van egy cégünk
- Az Rogeré.

Kb. ez a szint. Kösz h rámutattál, még nem néztem meg a filmet, de akkor angollal fogom.
vilkas
Barça C

2012.07.13. 12:42:31

sjd írta:Ez a felirat, amiről beszéltek, az volt, amit betettem a doc-ba?

Én simán kinézem magamból, hogy máshonnan szedtem le végül, de nekem semmi bajom nem volt vele. Pedig helyesírási hibákra, félrefordításokra (mondjuk utóbbit héber szövegnél nehéz volt észrevenni) nagyon érzékeny vagyok.
igen, ezt:
http://www.opensubtitles.org/hu/subtitl ... -bashir-hu

és akkor pár példa, beteszem sárgába.
magyar: A tank belsejéből azon töprengtem,
hogy honnét vették ezeket az embereket?

ugyanez angolul: From inside in the tank, did you wonder
where they were taking them?

magyar: A falangisták figyelték őket
és folyamatosan lőtték őket

angol: The Phalangists watched on,
constantly shouting at them

shooting-shouting... enyhén mást jelent.

magyar: Egy hónapja Ronnie Dayag
biztonságosan hazaúszott volna, de a hadsereg a parton elkapta
miközben menekült.

angol: One month after Ronnie Dayag
swam back home safely, the army took the beach
from which he had fled.

hát wtf?! nehezen tudom elképzelni, hogy ezek alapján ti értettétek. mármint a shouting még nem is akkora hiba, de ez az utolsó olyan, hogy a fordítónak fogalma sem volt róla, hogy miről van szó, ezért behalandzsázott valamit...

lehetne még sorolni bőven... csak ahhoz el kéne kezdeni nézni a filmet és figyelni, hogy hol értelmetlen a szöveg. azzal meg kiegészíteném, hogy valóban nem sok a helyesírási hiba így belenézve a feliratba jegyzettömbbel, nem tudom, tegnap miért írtam. valószínűleg csak idegességben, vagy a magyartalanság miatt maradt meg bennem, mármint a fordító helyenkénti magyartalansága miatt.
na, de elég a feliratból, mert mindjárt megkapom én is, hogy hülye vagyok, hogy ilyennel foglalkozom.
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.12. 17:09:32

Ez a felirat, amiről beszéltek, az volt, amit betettem a doc-ba?

Én simán kinézem magamból, hogy máshonnan szedtem le végül, de nekem semmi bajom nem volt vele. Pedig helyesírási hibákra, félrefordításokra (mondjuk utóbbit héber szövegnél nehéz volt észrevenni) nagyon érzékeny vagyok.
Válasz küldése