Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ez a "tartós" dolog milyen hosszú időtartam lenne? Ez nem egy klubcsapat, ahol összerakod a csapat magját, és az megmarad, válogatott tekintetében nem lehet így nézni, mert a generációk jönnek és mennek, játékosok tűnnek el a süllyesztőben vagy éppen felemelkednek. Elég csak megnézni az olaszokat vagy a franciák, hova jutottak 4 év alatt 2006-2010 között. Amikor majd pl. 2016ban azt mondod, hogy ez a csapat jó volt vagy rossz, teljesen más emberekről fogsz beszélni, mint akik 1 hónapja a svédek ellen játszottak. Szóval szvsz nincs értelme "tartós" jó eredményekre várni, a leghosszabb időtartam amit értékelni tudunk és lehet, az egy selejtezősorozatd írta: Ilyet is láttunk már. Az idei szép eredmény, de ez egyelőre nem valós előrelépés, inkább csak fluktuáció a teljesítményben. Ha majd tartósan elérjük azt, hogy hozzuk a kötelezőket és megspékeljük pár bravúrral akkor beszélhetünk fejlődésről.
A merítési lehetőségeink miatt, egyértelműen Stieberék kerüljenek be, nem is lehet összehasonlítani, nem is tettem.Barcaman1993 írta:
Kiktől kéne várni? Ne röhögtessük már ki magunkat. Inkább ilyen emberek kerüljenek be a válogatottba, mint egy Németh Krisztián, vagy egy Lázár Bence?
Pl. ez az általad felsorolt 2 ember eleget is tesz a kívánalmaitoknak. Magyar légiósok, akik játszanak is... Vagy kitől reméljünk felemelkedést, ha nem a hasonló emberektől?
Ilyet is láttunk már. Az idei szép eredmény, de ez egyelőre nem valós előrelépés, inkább csak fluktuáció a teljesítményben. Ha majd tartósan elérjük azt, hogy hozzuk a kötelezőket és megspékeljük pár bravúrral akkor beszélhetünk fejlődésről. Egyelőre semmi más nem történt, mint bemákoltunk pár győzelmet, ami ugyanúgy végződhetett volna másként is.Barcaman1993 írta:És az egy óriási nagy félreértés, hogy nem lépett előre ez a csapat. 1 dolog előrelépés és egy jó tanulság van a dologban. Az előrelépés, hogy végre annyira ott vagyunk fejben, hogy tudjuk hozni a meccseinket, ami korábban egyáltalán nem mutatkozott konstans szinten.
Ez a svéd csapat már közel nincs olyan magasan jegyzetten, mint pár éve. A hollandok ellen egyik meccsen szépen helyt álltunk, tény. Ezeket mi, szemét "pesszimisták" is látjuk, csak nem vonunk le belőle túlzott következtetést. Mert láttunk már a mostaniaknál SOKKAL tehetségesebb generációt felnőni és eltűnni, beszürkülni, láttunk már selejtezőkben jól teljesítő magyar válogatottat baromira lebőgni. A keret most se jobb, mint máskor, a szövetségi kapitány személye se különb, a fiatalok pedig még annyira sincsenek sehol, mint évekkel ezelőtt.A másik pedig az, hogy rájöttünk, hogy nem kell összecsinálni magukat svédektől, meg hollandoktól, mert ha nem állunk be farkunkat behúzva védekezni, akkor még ilyen csapatok ellen is van keresnivalónk. Nem emlékszem utoljára mikor voltunk partiban egy TÉT!meccsen egy holland, vagy egy svéd csapattal.
Annyiban kijavítanálak, hogy az Német Krisztián volt, hanem Priskin Tamás. Egyébként én Komant annyira nem bírom, mert egy hatalmas tehetségként robbant be, aztán megállt egy szinten, viszont ez a Rudolf Gergő ha csak a válogatottban is, de ott piszkosul jól játszik.ziipp írta: Ne húzd már le ennyire Komant és Rudolfot! Mindketten megmutatták már, hogy tehetséges és jó játékosok. Aztán ott van még Szalai is, aki remekül játszik a Mainzban, vagy épp Németh Krisztián, aki gólpasszt adott a svédek ellen.
Azért lenne fontos egy erősebb NB1, hogy a felkerülő ifi játékosok tovább tudjanak fejlődni. Jelenleg sokan úgy kallódnak el, hogy 19 éves korban nem találják a következő lépcsőfokot, amit megmászhatnának.lluisllach89 írta:Szerintem hülyeség ez az egész "hozzuk helyre az nb1-et". Minek? Meg minek jobb stadion, meg körülmények? Attól a MOSTANIAK nem lesznek jobbak.
Csak az utánpótlás. Abból meg ha normális emberek kikerülnének, nyilván nem itthon vitézkednének. Nem kell messzire mennünk, nézzük meg a szerbeket, vagy a horvátokat. Max egy hangyabokányival jobb a bajnokságuk, mégis sokkal erősebbek válogatott szinten.
Amíg Stieberektől, meg Tőzsérektől várunk majd csodát, addig mindegy.
Ne húzd már le ennyire Komant és Rudolfot! Mindketten megmutatták már, hogy tehetséges és jó játékosok. Aztán ott van még Szalai is, aki remekül játszik a Mainzban, vagy épp Priskin Tamás, aki gólpasszt adott a svédek ellen.visca el barca írta:ennyi.
minden szavaddal egyetértek. én sem tudom hova tenni ezt a nagy hypeolást, igazából ugyanolyan [auto_cenzúra] a válogatottunk mint 1-2-3-4-5 évvel ezelőtt. tele sehol sem játszó légiósokkal, akik (tisztelet a kvételnek) évente más klubnál (nem) játsznak.
van talán egy juhász-dzsudzák-hajnal tengely akire lehetne építeni, de ennyi. rudolf, koman és barátai meg arra alkalmatlanok hogy vhol találjanak maguknak stabil, állandó játéklehetőséget.
minden más csak a nagy rózsaszín szemüveg...
Kiktől kéne várni? Ne röhögtessük már ki magunkat. Inkább ilyen emberek kerüljenek be a válogatottba, mint egy Németh Krisztián, vagy egy Lázár Bence? Pl. ez az általad felsorolt 2 ember eleget is tesz a kívánalmaitoknak. Magyar légiósok, akik játszanak is... Vagy kitől reméljünk felemelkedést, ha nem a hasonló emberektől? Itt hypolják egész évben a Sport TV-n és mindenütt az akadémiákat. És onnan hány ember került ki, aki használható lenne? Tudtommal senki.lluisllach89 írta:Amíg Stieberektől, meg Tőzsérektől várunk majd csodát, addig mindegy.
ennyi.d írta:Jó eredmény lesz ez, ha megverjük a finneket, én viszont nemlátok semmi javulást. Most kicsit jobban szerepeltünk az átlagosnál, ilyen is volt már. Elhangzanak a szokásos szólamok, tehetséges fiatalok, akikre lehet építeni a jövő válogatottját, 20 éve ezt hallgatom. Persze bizakodni lehet, csak egyelőre nincs oka. Illetve van, akárcsak a BL-ben, egy szabályváltozásnak köszönhetően érhet minket siker, talán a 24-be már sikerülhet nagy nehezen beverekednie magát a válogatottnak. Más kérdés, hogy ez kicsit azért szomorú dolog is.
Hát én azért ebben annyira nem lennék biztos. Ha ezt a csapatot sikerül együtt tartani és még jön 1-2 ember, aki a mostani csapatnak pluszt tud adni (Bogdán, Stieber, Tőzsér...), akkor nagyon is lehet esélyünk. A hollandokat inkább hagyjuk, de a török csapat a selejtezőkön egyáltalán nem brillírozik és én a mostani svéd csapatot erősebbnek érzem. A románok pedig nagyjából ugyanazt az erőt képviselik, mint a finnek (az más kérdés, hogy a románok ellen szökő évente játszunk jó meccset). Ráadásul itt sztem mind mi, de mind a románok és a törökök egymástól pontot fognak rabolgatni és nem egy oda-vissza párharcon fog múlni az egész. Lehetne könnyebb csoportunk, de ha tudunk így játszani, akkor a 2. hely meg lehet.shutterisland írta:annak ellenére, hogy ugye volt itt korábban szó arról, ki mennyire fanatikus magyar válogatott drukker, igencsak kár érte, de várható volt.
nem azért, mert jók a svédek, hanem mert rutinosak, és mivel tőlünk is csak a 90. valahanyadik percben kaptak ki (ha az nincs, akkor a mai meccs már tét nélküli lett volna) így én éreztem, hogy a finnek ellen, ha bemakkolják úgy, hogy ibra orráról pattan be a 94. percben, akkor is nyerni fognak.
az a sz.pó az egészben, hogy ennél pedig erősebb lesz a vb csoportunk, hiszen a hollandok ugyanúgy ott lesznek, de a török-román-észt vonulat egy cseppet erősebb, mint svéd-finn-moldáv.
sőt, még andorra is erősebb san marinonál![]()
nem tudom, onnan ki fog kijutni, gondolom a csoportelső, és a 2. mehet selejtezni, de ott a csoport 3. hely óriási bravúr lenne, papírforma a 4.hely.....míg itt az EB selejtezőn a 3. hely volt a papírforma...
sajnos 95%-ig biztos vagyok benne, hogy 2016 előtt semmiképpen sem jutunk ki világrendezvényre...sőt, akkor már 24 csapatos lesz asszem az eb, akkor elég nagy sansz lesz.
pont, h fordítva.nem tudom, onnan ki fog kijutni, gondolom a csoportelső, és a 2. mehet selejtezni, de ott a csoport 3. hely óriási bravúr lenne, papírforma a 4.hely.....míg itt az EB selejtezőn a 3. hely volt a papírforma...
benéztem sorrylluisllach89 írta: Abban már hiába: Hollandia, Törökország, Magyarország, románia, Észtország, Andorra.
Abban már hiába: Hollandia, Törökország, Magyarország, románia, Észtország, Andorra.daffy írta:melyik végén?MQuC írta:SajnálatosDe továbbra is dolgozni kell, mert a célok megvannak, és a fény is újra megvillant az alagút végén
HAJRÁ MAGYAROK!!!
egyébként most akár bizakodni is lehet(nem akarom kiemelni a negatív dolgokat),de dzsudzsákékra lehet építeni,mert fiatalok és magyar viszonylatban tehetségesek. nem volt szerencsénk,a svédeknek pedig nem is egyszer. bízni kell egy gyenge vb selejtező csoportban és bármi lehet
melyik végén?MQuC írta:SajnálatosDe továbbra is dolgozni kell, mert a célok megvannak, és a fény is újra megvillant az alagút végén
HAJRÁ MAGYAROK!!!
Énfcbarca0827 írta:Sajnos elúszott az EB.Na sebaj, kedden csapjunk oda a finneknek és zárjunk 21 ponttal! (Hihetetlen, hogy ennyi nem elég a továbbjutáshoz...)
Asszem ideje, hogy töröljem az aláírásom.
Off: Ki akar fogadni, hogy a svédek sem lesznek ott?