Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
sjd
Llegenda del Barça

2011.10.08. 15:03:25

d írta: Ilyet is láttunk már. Az idei szép eredmény, de ez egyelőre nem valós előrelépés, inkább csak fluktuáció a teljesítményben. Ha majd tartósan elérjük azt, hogy hozzuk a kötelezőket és megspékeljük pár bravúrral akkor beszélhetünk fejlődésről.
Ez a "tartós" dolog milyen hosszú időtartam lenne? Ez nem egy klubcsapat, ahol összerakod a csapat magját, és az megmarad, válogatott tekintetében nem lehet így nézni, mert a generációk jönnek és mennek, játékosok tűnnek el a süllyesztőben vagy éppen felemelkednek. Elég csak megnézni az olaszokat vagy a franciák, hova jutottak 4 év alatt 2006-2010 között. Amikor majd pl. 2016ban azt mondod, hogy ez a csapat jó volt vagy rossz, teljesen más emberekről fogsz beszélni, mint akik 1 hónapja a svédek ellen játszottak. Szóval szvsz nincs értelme "tartós" jó eredményekre várni, a leghosszabb időtartam amit értékelni tudunk és lehet, az egy selejtezősorozat
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.10.08. 14:47:21

Barcaman1993 írta:
Kiktől kéne várni? Ne röhögtessük már ki magunkat. Inkább ilyen emberek kerüljenek be a válogatottba, mint egy Németh Krisztián, vagy egy Lázár Bence?
Pl. ez az általad felsorolt 2 ember eleget is tesz a kívánalmaitoknak. Magyar légiósok, akik játszanak is... Vagy kitől reméljünk felemelkedést, ha nem a hasonló emberektől?
A merítési lehetőségeink miatt, egyértelműen Stieberék kerüljenek be, nem is lehet összehasonlítani, nem is tettem.

Az egy dolog hogy játszanak. Nagyon jó dolog. Csak MAGYAR viszonylatban meghatározó játékosok, nem ők fogják megteremteni a különbséget, ami majd kijuttat minket.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
d
Entrenador del Barça

2011.10.08. 14:42:50

Barcaman1993 írta:És az egy óriási nagy félreértés, hogy nem lépett előre ez a csapat. 1 dolog előrelépés és egy jó tanulság van a dologban. Az előrelépés, hogy végre annyira ott vagyunk fejben, hogy tudjuk hozni a meccseinket, ami korábban egyáltalán nem mutatkozott konstans szinten.
Ilyet is láttunk már. Az idei szép eredmény, de ez egyelőre nem valós előrelépés, inkább csak fluktuáció a teljesítményben. Ha majd tartósan elérjük azt, hogy hozzuk a kötelezőket és megspékeljük pár bravúrral akkor beszélhetünk fejlődésről. Egyelőre semmi más nem történt, mint bemákoltunk pár győzelmet, ami ugyanúgy végződhetett volna másként is.
A másik pedig az, hogy rájöttünk, hogy nem kell összecsinálni magukat svédektől, meg hollandoktól, mert ha nem állunk be farkunkat behúzva védekezni, akkor még ilyen csapatok ellen is van keresnivalónk. Nem emlékszem utoljára mikor voltunk partiban egy TÉT!meccsen egy holland, vagy egy svéd csapattal.
Ez a svéd csapat már közel nincs olyan magasan jegyzetten, mint pár éve. A hollandok ellen egyik meccsen szépen helyt álltunk, tény. Ezeket mi, szemét "pesszimisták" is látjuk, csak nem vonunk le belőle túlzott következtetést. Mert láttunk már a mostaniaknál SOKKAL tehetségesebb generációt felnőni és eltűnni, beszürkülni, láttunk már selejtezőkben jól teljesítő magyar válogatottat baromira lebőgni. A keret most se jobb, mint máskor, a szövetségi kapitány személye se különb, a fiatalok pedig még annyira sincsenek sehol, mint évekkel ezelőtt.

Én örülök a sikereknek és remélem elkezdődik majd valami javulás a magyar fociban, csak ennek éppenséggel nem látom a jelét.
Megjegyzem nem is a válogatottnál kellene elkezdődnie bárminek is. Annak kellene a habnak lennie a tortán.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.10.08. 14:22:28

ziipp írta: Ne húzd már le ennyire Komant és Rudolfot! Mindketten megmutatták már, hogy tehetséges és jó játékosok. Aztán ott van még Szalai is, aki remekül játszik a Mainzban, vagy épp Németh Krisztián, aki gólpasszt adott a svédek ellen.
Annyiban kijavítanálak, hogy az Német Krisztián volt, hanem Priskin Tamás. Egyébként én Komant annyira nem bírom, mert egy hatalmas tehetségként robbant be, aztán megállt egy szinten, viszont ez a Rudolf Gergő ha csak a válogatottban is, de ott piszkosul jól játszik.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
ziipp
Capitá del Barça

2011.10.08. 14:19:30

lluisllach89 írta:Szerintem hülyeség ez az egész "hozzuk helyre az nb1-et". Minek? Meg minek jobb stadion, meg körülmények? Attól a MOSTANIAK nem lesznek jobbak.

Csak az utánpótlás. Abból meg ha normális emberek kikerülnének, nyilván nem itthon vitézkednének. Nem kell messzire mennünk, nézzük meg a szerbeket, vagy a horvátokat. Max egy hangyabokányival jobb a bajnokságuk, mégis sokkal erősebbek válogatott szinten.

Amíg Stieberektől, meg Tőzsérektől várunk majd csodát, addig mindegy.
Azért lenne fontos egy erősebb NB1, hogy a felkerülő ifi játékosok tovább tudjanak fejlődni. Jelenleg sokan úgy kallódnak el, hogy 19 éves korban nem találják a következő lépcsőfokot, amit megmászhatnának.
ziipp
Capitá del Barça

2011.10.08. 14:16:45

visca el barca írta:ennyi.

minden szavaddal egyetértek. én sem tudom hova tenni ezt a nagy hypeolást, igazából ugyanolyan [auto_cenzúra] a válogatottunk mint 1-2-3-4-5 évvel ezelőtt. tele sehol sem játszó légiósokkal, akik (tisztelet a kvételnek) évente más klubnál (nem) játsznak.

van talán egy juhász-dzsudzák-hajnal tengely akire lehetne építeni, de ennyi. rudolf, koman és barátai meg arra alkalmatlanok hogy vhol találjanak maguknak stabil, állandó játéklehetőséget.

minden más csak a nagy rózsaszín szemüveg...
Ne húzd már le ennyire Komant és Rudolfot! Mindketten megmutatták már, hogy tehetséges és jó játékosok. Aztán ott van még Szalai is, aki remekül játszik a Mainzban, vagy épp Priskin Tamás, aki gólpasszt adott a svédek ellen.

Szóval ha a képességeket nézem, szerintem a mostani keret igencsak jónak mondható. Egervári vezetésével pedig a megfelelő egység is megvan - legalábbis kívülről nekem így tűnik. Igazából nem értem, minek ez a nagy pesszimizmus? Már megmondták régen is: "Küzdj, és bízva bízzál!"
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ziipp 2011.10.08. 14:20:55-kor.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.10.08. 14:02:40

lluisllach89 írta:Amíg Stieberektől, meg Tőzsérektől várunk majd csodát, addig mindegy.
Kiktől kéne várni? Ne röhögtessük már ki magunkat. Inkább ilyen emberek kerüljenek be a válogatottba, mint egy Németh Krisztián, vagy egy Lázár Bence? Pl. ez az általad felsorolt 2 ember eleget is tesz a kívánalmaitoknak. Magyar légiósok, akik játszanak is... Vagy kitől reméljünk felemelkedést, ha nem a hasonló emberektől? Itt hypolják egész évben a Sport TV-n és mindenütt az akadémiákat. És onnan hány ember került ki, aki használható lenne? Tudtommal senki.

És az egy óriási nagy félreértés, hogy nem lépett előre ez a csapat. 1 dolog előrelépés és egy jó tanulság van a dologban. Az előrelépés, hogy végre annyira ott vagyunk fejben, hogy tudjuk hozni a meccseinket, ami korábban egyáltalán nem mutatkozott konstans szinten. A másik pedig az, hogy rájöttünk, hogy nem kell összecsinálni magukat svédektől, meg hollandoktól, mert ha nem állunk be farkunkat behúzva védekezni, akkor még ilyen csapatok ellen is van keresnivalónk. Nem emlékszem utoljára mikor voltunk partiban egy TÉT!meccsen egy holland, vagy egy svéd csapattal.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.10.08. 12:53:51

Szerintem hülyeség ez az egész "hozzuk helyre az nb1-et". Minek? Meg minek jobb stadion, meg körülmények? Attól a MOSTANIAK nem lesznek jobbak.

Csak az utánpótlás. Abból meg ha normális emberek kikerülnének, nyilván nem itthon vitézkednének. Nem kell messzire mennünk, nézzük meg a szerbeket, vagy a horvátokat. Max egy hangyabokányival jobb a bajnokságuk, mégis sokkal erősebbek válogatott szinten.

Amíg Stieberektől, meg Tőzsérektől várunk majd csodát, addig mindegy.
Kép
socio66

2011.10.08. 12:48:29

ezeket mindenki látja,de évről évre vannak csodák.
mindig bebizonyosodik hogy nincsenek leosztott lapok,bárki bármikor odakerülhet a tűz közelébe.
idén a bl-ben mennyi kis csapat van,például a plzen,vagy az otelul galati.
nem hiszem hogy sokkal több pénzből gazdálkodnak,mint a videoton.
legutóbbi vébén ott volt szlovákia és szlovénia,most például montenegró kvalifikálta magát,ezekben az országokban szintén nincs nagyobb foci mint nálunk.
teljesen igazatok van abban hogy ami nálunk folyik,az minden csak nem elit, több stadion kellene,jobb színvonalú bajnokság,folyamatosan játszó légiósok és igen,ha a papírformát nézzük nincs helyünk egy eb,vagy vb mezőnyben.
de arról az oldalról is megfoghatjuk a dolgokat,amit írtam,hogy szinte minden bl-szezonban,minden kontinensviadalon vannak olyan csapatok akik hozzánk hasonló körülmények között léteznek és mégis csodát tudnak tenni.
belőlük kellene erőt merítenünk.
visca el barca
Presidente del Barça

2011.10.08. 11:56:04

d írta:Jó eredmény lesz ez, ha megverjük a finneket, én viszont nemlátok semmi javulást. Most kicsit jobban szerepeltünk az átlagosnál, ilyen is volt már. Elhangzanak a szokásos szólamok, tehetséges fiatalok, akikre lehet építeni a jövő válogatottját, 20 éve ezt hallgatom. Persze bizakodni lehet, csak egyelőre nincs oka. Illetve van, akárcsak a BL-ben, egy szabályváltozásnak köszönhetően érhet minket siker, talán a 24-be már sikerülhet nagy nehezen beverekednie magát a válogatottnak. Más kérdés, hogy ez kicsit azért szomorú dolog is.
ennyi.

minden szavaddal egyetértek. én sem tudom hova tenni ezt a nagy hypeolást, igazából ugyanolyan [auto_cenzúra] a válogatottunk mint 1-2-3-4-5 évvel ezelőtt. tele sehol sem játszó légiósokkal, akik (tisztelet a kvételnek) évente más klubnál (nem) játsznak.

van talán egy juhász-dzsudzák-hajnal tengely akire lehetne építeni, de ennyi. rudolf, koman és barátai meg arra alkalmatlanok hogy vhol találjanak maguknak stabil, állandó játéklehetőséget.

minden más csak a nagy rózsaszín szemüveg...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
d
Entrenador del Barça

2011.10.08. 10:27:10

Jó eredmény lesz ez, ha megverjük a finneket, én viszont nemlátok semmi javulást. Most kicsit jobban szerepeltünk az átlagosnál, ilyen is volt már. Elhangzanak a szokásos szólamok, tehetséges fiatalok, akikre lehet építeni a jövő válogatottját, 20 éve ezt hallgatom. Persze bizakodni lehet, csak egyelőre nincs oka. Illetve van, akárcsak a BL-ben, egy szabályváltozásnak köszönhetően érhet minket siker, talán a 24-be már sikerülhet nagy nehezen beverekednie magát a válogatottnak. Más kérdés, hogy ez kicsit azért szomorú dolog is.
AndrésGerardHernandez
Jugador del Barça

2011.10.08. 10:22:40

Legalább mi ne áltassuk már egymást! Évtizedek óta ez megy, majd jön még ez a tehetség, meg az... pff! Jöhet ide még cristianoronaldo, vagy Messi is, még velük sem érnénk semmit, ha olyan emberek dirigálnak nekik, akik nem hajlandók észrevenni, hogy már a 21. században járunk és nem az ötvenes években. Szervezett munka a kulcs, amit a fejesek jó messzire elhajítottak. Majd ha megkeressük, aztán lehet álmodozni (szerintem).

Ennek ellenére véleményem szerint ez a csoport (VB-s) és úgy általánosságban ez a rendszer jó ötlet, rendkívüli esély a FEJLŐDÉSRE. Jó lenne már ilyet is látni. Nem megmondomafrankót akarok lenni, csak ha mindig felülünk a médiának és szerencse kérdését csinálunk a selejtezőkből, akkor folyamatosan csalódni fogtok a csapatban (tapasztalatból!), pedig tartom, hogy ez nem rajtuk múlik. Most is megmutatták, hogy képesek bravúros teljesítményre, -hurrá!- mégsem használják őket megfelelően.

RIA-RIA-HUNGÁRIA!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.10.08. 08:58:27

shutterisland írta:annak ellenére, hogy ugye volt itt korábban szó arról, ki mennyire fanatikus magyar válogatott drukker, igencsak kár érte, de várható volt.
nem azért, mert jók a svédek, hanem mert rutinosak, és mivel tőlünk is csak a 90. valahanyadik percben kaptak ki (ha az nincs, akkor a mai meccs már tét nélküli lett volna) így én éreztem, hogy a finnek ellen, ha bemakkolják úgy, hogy ibra orráról pattan be a 94. percben, akkor is nyerni fognak.

az a sz.pó az egészben, hogy ennél pedig erősebb lesz a vb csoportunk, hiszen a hollandok ugyanúgy ott lesznek, de a török-román-észt vonulat egy cseppet erősebb, mint svéd-finn-moldáv.
sőt, még andorra is erősebb san marinonál :lol:

nem tudom, onnan ki fog kijutni, gondolom a csoportelső, és a 2. mehet selejtezni, de ott a csoport 3. hely óriási bravúr lenne, papírforma a 4.hely.....míg itt az EB selejtezőn a 3. hely volt a papírforma...

sajnos 95%-ig biztos vagyok benne, hogy 2016 előtt semmiképpen sem jutunk ki világrendezvényre...sőt, akkor már 24 csapatos lesz asszem az eb, akkor elég nagy sansz lesz.
Hát én azért ebben annyira nem lennék biztos. Ha ezt a csapatot sikerül együtt tartani és még jön 1-2 ember, aki a mostani csapatnak pluszt tud adni (Bogdán, Stieber, Tőzsér...), akkor nagyon is lehet esélyünk. A hollandokat inkább hagyjuk, de a török csapat a selejtezőkön egyáltalán nem brillírozik és én a mostani svéd csapatot erősebbnek érzem. A románok pedig nagyjából ugyanazt az erőt képviselik, mint a finnek (az más kérdés, hogy a románok ellen szökő évente játszunk jó meccset). Ráadásul itt sztem mind mi, de mind a románok és a törökök egymástól pontot fognak rabolgatni és nem egy oda-vissza párharcon fog múlni az egész. Lehetne könnyebb csoportunk, de ha tudunk így játszani, akkor a 2. hely meg lehet.
MatyiG
Adminisztrátor

2011.10.08. 07:26:07

nem tudom, onnan ki fog kijutni, gondolom a csoportelső, és a 2. mehet selejtezni, de ott a csoport 3. hely óriási bravúr lenne, papírforma a 4.hely.....míg itt az EB selejtezőn a 3. hely volt a papírforma...
pont, h fordítva. :)
a VB selejtezőn a 3. kalapban voltunk, EB-n meg a 4.-ben. :wink:
shutterisland
Director del Fútbol

2011.10.08. 02:18:08

annak ellenére, hogy ugye volt itt korábban szó arról, ki mennyire fanatikus magyar válogatott drukker, igencsak kár érte, de várható volt.
nem azért, mert jók a svédek, hanem mert rutinosak, és mivel tőlünk is csak a 90. valahanyadik percben kaptak ki (ha az nincs, akkor a mai meccs már tét nélküli lett volna) így én éreztem, hogy a finnek ellen, ha bemakkolják úgy, hogy ibra orráról pattan be a 94. percben, akkor is nyerni fognak.

az a sz.pó az egészben, hogy ennél pedig erősebb lesz a vb csoportunk, hiszen a hollandok ugyanúgy ott lesznek, de a török-román-észt vonulat egy cseppet erősebb, mint svéd-finn-moldáv.
sőt, még andorra is erősebb san marinonál :lol:

sajnos 95%-ig biztos vagyok benne, hogy 2016 előtt semmiképpen sem jutunk ki világrendezvényre...sőt, akkor már 24 csapatos lesz asszem az eb, akkor elég nagy sansz lesz.
daffy
Madridista

2011.10.07. 21:50:10

lluisllach89 írta: Abban már hiába: Hollandia, Törökország, Magyarország, románia, Észtország, Andorra.
benéztem sorry
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.10.07. 21:47:42

daffy írta:
MQuC írta:Sajnálatos :( De továbbra is dolgozni kell, mert a célok megvannak, és a fény is újra megvillant az alagút végén :) HAJRÁ MAGYAROK!!!
melyik végén? :D

egyébként most akár bizakodni is lehet(nem akarom kiemelni a negatív dolgokat),de dzsudzsákékra lehet építeni,mert fiatalok és magyar viszonylatban tehetségesek. nem volt szerencsénk,a svédeknek pedig nem is egyszer. bízni kell egy gyenge vb selejtező csoportban és bármi lehet
Abban már hiába: Hollandia, Törökország, Magyarország, románia, Észtország, Andorra.
Kép
daffy
Madridista

2011.10.07. 21:41:19

MQuC írta:Sajnálatos :( De továbbra is dolgozni kell, mert a célok megvannak, és a fény is újra megvillant az alagút végén :) HAJRÁ MAGYAROK!!!
melyik végén? :D

egyébként most akár bizakodni is lehet(nem akarom kiemelni a negatív dolgokat),de dzsudzsákékra lehet építeni,mert fiatalok és magyar viszonylatban tehetségesek. nem volt szerencsénk,a svédeknek pedig nem is egyszer. bízni kell egy gyenge vb selejtező csoportban és bármi lehet
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2011.10.07. 21:29:39

Sajnálatos :( De továbbra is dolgozni kell, mert a célok megvannak, és a fény is újra megvillant az alagút végén :) HAJRÁ MAGYAROK!!!
Kép
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.10.07. 21:24:49

Sebaj! Ha nyerünk a finnek ellen, akkor egy Magyar válogatotthoz képest szép eredményt értek el. Fortuna nem volt a magyarokkal.
Én kezdem úgy érezni, hogy alakul a válogatott. Sajnos a játékosállomány nem a legjobb így hiába mondom hogy Juhász játékintelligenciája 0, ha nincs túl sok alternatívája.
Nekem ezen a selejtezőn Varga, Rudolf és Vadócz voltak a kedvenceim. Rudolfnak nagyon jó fizikuma van, Varga rengeteget fut és letámad és mivel alacsonyon van a súlypontja könnyen fordul a labdával. Szerintem majd kapni fog egy ajánlatot vagy olaszból vagy spanyolból mert egy elsőosztályú csapatnál rengeteget tanulhatna.

Hajrá magyarok!
sjay
Entrenador del Barça

2011.10.07. 20:22:52

fcbarca0827 írta:Sajnos elúszott az EB. :( Na sebaj, kedden csapjunk oda a finneknek és zárjunk 21 ponttal! (Hihetetlen, hogy ennyi nem elég a továbbjutáshoz...)

Asszem ideje, hogy töröljem az aláírásom. :P

Off: Ki akar fogadni, hogy a svédek sem lesznek ott? :mrgreen:
Én :lol: Mi lenne a tét? :twisted:
Egyébként szerintem semmiképpen jutnak be a svédek. Nagyon gyenge, és ötlettelen játékot nyújtottak végig, több szerencsés góljuk volt, mint kijátszott akció. Sajnálom a válogatottat, tényleg megérdemeltük volna végre, így meg maradnak az újabb ígéretek..
fcbarca0827
Director del Fútbol

2011.10.07. 20:09:02

Sajnos elúszott az EB. :( Na sebaj, kedden csapjunk oda a finneknek és zárjunk 21 ponttal! (Hihetetlen, hogy ennyi nem elég a továbbjutáshoz...)

Asszem ideje, hogy töröljem az aláírásom. :P

Off: Ki akar fogadni, hogy a svédek sem lesznek ott? :mrgreen:
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2011.10.07. 19:51:46

Valaki szurkol még a finneknek tiszta szívből ma este?

Sajnos 2-1 Svédországnak, még van negyed óra, de nagyon nyomnak most a finnek.

Döntetlen már jó eredmény.

Szerk.: Vége, nem leszünk ott az EB-n.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
G.Gabe
Capitá del Barça

2011.10.05. 10:06:49

Én nagyon örülök a 27. helynek. Remélem tartós marad, és tudunk még előrébb lépni is párat.
Jó lenne megcsípni 2. helyet, szurkolok a finneknek.
Akárhogy is vesszük, ilyen eredményes csoportkörben még sosem volt a válogatott. És még ez is lehet, hogy kevés lesz, még ha éppen hogy is.
Sikerült átlépni a saját árnyékukat végere a svédek legyőzésével.
Van bennük küzdés és akarat.

És akárhogy is vesszük:
én úgy vagyok vele, hogy bármilyen rosszul is játszanak, a mi válogatottunkban CSAK magyarok játszanak, nem pedig importált, honosított, meg bevándorlók gyerekei.
Akiket honosítottunk, azok mind a Történelmi Magyarország területéről jött magyar játékosok. Szóval magyarok.
A német válogatottban van egy afrikai játékos, akinek a testvére meg valamelyik afrikai országot képviselte a VB-n. Egymás ellen játszottak.
Sajnos ez már egész Eurpópára jellemző.
A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti
d
Entrenador del Barça

2011.09.21. 17:25:24

Jobban kellene szerepelni évről évre...
A FIFA világranglista nincs hatással a klubokra. A nemzetközi kupákban elért eredmények számítanak. Hát abban idén se alkottunk valami nagyot.
Válasz küldése