2011.04.30. 00:53:31
Nyilván kumma népszerűtlen leszek ezzel a bejegyzéssel, de megmondom őszintén engem nem zavar úgy ez a színészkedés, mint legtöbbeket.
Az ellenfél tudatosan a játék széttördelésére megy rá, ennek fejében bármit bevet, akár azt is megkockáztatja, hogy valakinek sérülést okozzon, úgy egyébként minden támadást élből elvágólag megakaszt, a pálya semleges részein szabálytalankodik, megtapossa a földön fekvőket (amire ugye nem egy példa volt), bosszúból-idegből akarja levadászni, megfélemlíteni a játékosokat, éppúgy színészkedik, rájátszik az esetekre stb... Na ez madridi oldalról úgy van bepromózva, hogy a Barca ellen ezt kell játszani, tökéletes célfutball, a pragmatista felfogás netovábbja, sőt Mourinho zsenialitása.
Kérdem én ha az ellenfél a futballal össze nem egyeztethető dolgokat is bevállal, és most itt elég megnézni az őszi klasszikust, a kupát és úgy egészében a Mourinho Barca elleni attitűdjét, nyilatkozatháborúit, akkor nekünk ezt így egybe le kell nyelni, fel kell vállalni az áldozati bárány szerepét??? Meg kell várni, amíg egy játékosunkat tényleg lemészárolják? Ramos őszi kiállításánáért 1 meccses eltiltás járt, vagy Arbeloa, Pepe sorozatos ámokfutásai jogosan maradtak megtorlatlanul eddig?
Ha a Madrid felvállal mindenféle piszkos, és sportszerűtlen eszközt, hogy nyerjen engem nem zavar ha erre a játékstílusra igenis rájátszunk (ugyanis az esetek 90%-ban ezek az esetekre történő rájátszások, nem azok eljátszásai...). Kérdem én az, ha a Real a játék ölésével a kupán felül mondjuk Pepe kiállítása nélkül továbbjutott volna a BL-ből, olyan rohadt elégedettek lennénk az erkölcsi igazságunkkal, hogy de bezzeg Pepét, Xabit, Arbeloat meg a többit le kellett volna zavarni a pályáról?
Sajnálom, de ha a Madrid folyamatosan áthágja a futball ősi filozófiáját (aminek egyébként pont, hogy hirdetője kellene legyen), én nem bánom ha a cél érdekében töredék mértékben de mi is megtesszük.