2017.01.09. 22:05:16
Üdv.
Kicsit megkésve reagálnék a tegnap esti meccsre. Sok gondolat jut eszébe az embernek egy ilyen 90 perc alatt, no meg látva a szezon eddigi történéseit. Nem is részletezném mindet, pl. Luis Enrique és a nyári igazolások teljesítményét, néhány kulcsfontosságú játékos formahanyatlását, stb...
A játékvezetésről viszont pár sor. Munka után, az éjszaka közepén izgultam végig a tegnapi meccset, és Bruno kezezésénél közel álltam ahhoz, hogy kikapcsoljam a TV-t, és inkább megnézzem a végeredményt. Nem tartom jó ötletnek, ha a klub és a játékosok elkezdenek bírózni, mert a szezon felénél sem járunk még, bőven van még lehetősége a ligának és a játékvezetőknek alánk tenni. Az viszont tény, hogy ilyen hibák egész BL-sorozatokat, VB-ket, bajnokságokat döntenek el, és ott van az a rohadt megoldás, a videóbíró, ennek ellenére szerencsétlen játékosok csak forronganak, csapkodnak tehetetlenségükben. Mi is ugyanezt tesszük a képernyő előtt ülve. És akkor el is lehetne kezdeni összeesküvés-elméleteket gyártani. Egy sportágban, amiben messze a legtöbb pénz mozog, elképzelhetetlenül nagy összegek, és amelyik a legtöbb emberhez jut el a világon, úgy látszik nem érdeke annak a csoportnak az igazságos bíráskodás, akik ezt az egészet irányítják. Persze amikor Kassai tökéletesen vette igénybe a videóbírót és ítélt büntetőt a klub VB-n, akkor mindenki hangoztatta, hogy ez igen, itt a fejlődés, micsoda lehetőségek... akkor kérdem én, mire várnak még? Bruno keze úgy megnyúlt, mintha legalábbis gyorsúszott volna az El Madrigal gyepén. Tegyük fel, hogy a játékvezető nem vette észre, hogy az ő kezéről pattant szögletre a labda... (ez még így leírva is vicces, mert ott állt 5 méterre az esettől). Mi a francért nem gubbaszt egy dagadt, öreg ürge a partvonal mellett egy monitort bámulva, és mutatja meg neki a felvételt?...Az eset után ráadásul szöglet következett, tehát még meg sem kellett volna állítani a játékot...Érthetetlen.
Egy gondolatot engedjetek még meg. Elúszóban a liga, ez tény. De ne feledjétek, még a felénél sem járunk. A Madrid most úgy tűnik, elsöpör mindenkit, aki csak az útjába kerül, de most kezdődik nekik egy nem túl kellemes periódus. Úgy vélem, ha február végére megmarad ez a 8 pontos előnyük, vagy ne adj Isten még jobban elhúznak, akkor onnantól kezdve már begyalogolnak a célba. De nézzük a következő 8 bajnoki mérkőzésüket.
Természetesen a Barcelona meccseit nem írom le, mert nem kérdés, hogy most ár tilos botladozni.
Sevilla (i)
Málaga (o)
Sociedad (o)
Celta (i)
Osasuna (i)
Espanyol (o)
Valencia (i)
Villarreal (i)
8 meccsből csak 3 hazai, melyik közül mondjuk az Espanyol lefekszik nekik, ahogy szoktak, de akár a Málaga, akár a Sociedad is képes lehet pontot rabolni.
Idegenben meg kifejezetten kellemetlen helyszínek. Ha ezen a 8 ellenfélen is átgázolnának, akkor le a kalappal előttük, és úgy vélem a megfelelő helyre kerül a bajnoki cím. De én úgy érzem február végére talán közelebb kerülhetnénk hozzájuk.
5 (8) pont a hátrány, de 21 játéknap még hátra van. Gyáva és buta kijelentés lenne azt mondani, hogy eldőlt a liga. Egy alapos fejmosás kell a srácoknak, aztán ami a csövön kifér.